Ufa – Omsk 5:6 (po pr.) | CSKA Moskva – Jekatěrinburg 1:2 (0:1 po s.n.) | Jaroslavl – Novosibirsk 3:2 (kon.)
Kunlun – Čerepovec 2:4 (kon.) | Nižněkamsk – N.Novgorod 1:0 (2:1 po s.n.) | Soči – Jokerit 0:5 (kon.)
Minsk – Petrohrad 4:3 (po pr.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
HC Sibir Novosibirsk
Úterý 05.01.2021, 15:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mého komentátorského stanoviště je to vše. Děkuji vám za pozornost a u dalších sportovních on-line přenosů zase někdy na počtenou. (17:28:02)
     
    Kromě úvodních deseti minut hrál Novosibirsk s Jaroslavlí poměrně vyrovnanou partii. Ve třetí části už byla hra svázaná takticky a vyjma jejího začátku se žádné z mužstev do vyložené šance nedostalo. Stav, který platil po druhé třetině, tak zůstal stejný až do závěrečné sirény. Od druhé prohry v řadě Sibir nezachránilo ani power-play.
     
    Jaroslavl zejména díky skvělému nástupu do zápasu přetlačila Novosibirsk 3:2 a v tabulce Západní konference si upevnila třetí pozici. Lokomotiv tak navázal na vysokou výhru proti Viťazu, čímž si vytvořil vítěznou minisérii. Natáhnout ji bude chtít už pozítří, kdy ho ale nečeká jednoduchý úkol. V přímém souboji o druhé místo totiž vyzve Petrohrad.
     
    Statistika střel: 33:27 (16:9, 11:12, 6:6).
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Do palebné pozice chtěl projít i Puustinen (Novosibirsk). Pro nedostatek času musel pospíchat a nakonec se přes pozorného obránce k ráně nedostal.
     
    59:43
    Na pravé straně se uvolnil Šarov (Novosibirsk) a zkusil vyrovnat. Svou střelu poslal na bližší tyč, kterou měl Pasquale zavřenou. Útok nicméně pokračuje.
     
    59:20
    Hosté jsou usazeni v útočném pásmu.
     
    58:57
    Bylo jen otázkou času, kdy ho Nikolaj Zavaruchin (Novosibirsk) odvolá. A ten čas nastal právě teď!
     
    58:00
    Dvě minuty do konce základní hrací doby. Krasotkin zatím zůstává v novosibirské brance.
     
    56:49
    Pasquale předvedl úspěšný zákrok a Jokipakka (Novosibirsk) mu vzápětí hrábl do lapačky. Svým počínáním odstartoval menší roztržku, která se ale obejde bez trestů.
     
    55:20
    Novosibirsk zvládl ubránil svízelnou situaci před vlastním brankovištěm, kde se chystalo zakončení. Možný střelec nakonec upadl přes ležícího obránce.
     
    54:50
    Domácí otočili hru a zavezli ji za soupeřovu branku, která se pod tíhou útočícího hráče naklonila. Zůstala však ukotvená, takže se pokračuje dále.
     
    54:21
    Novosibirská spolupráce mezi Puustinenem a Děmidovem Sibir do zakončení nepřivedla.
     
    53:37
    Alexejev (Jaroslavl) marně stíhal puk nahozený podél mantinelu. Dříve byl u něj obránce.
     
    52:39
    Hosté se vykombinovali ze soupeřova napadání.
     
    51:40
    Takticky svázaná třetí třetina gól zatím nenabídla. Změnit se to snažil Savčenko (Jaroslavl), ale jeho pokus ze slotu byl přizvednut do ochranné sítě.
     
    50:30
    Li se prosmýkl kolem svého strážce a bekhendem cpal kotouč před branku. Naštěstí pro Jaroslavl se k němu žádný z hráčů v bílém dresu nedostal.
     
    49:54
    Při dalším výletu do třetiny si Šarov (Novosibirsk) troufl na souboj jeden na jednoho. Když si ale uvědomil, že přes obránce neprojede, tak zařadil zpátečku.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 4. Kraskovskij (Beljajev), 7. Kajumov (Ivanov, Lander), 29. Beljajev (Alexejev) – 24. A. Jakovlev (Dubakin), 31. Puustinen (Jokipakka, Ruohomaa)


    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – A. Marčenko (A), Rafikov, M. Osipov, Ohtamaa, Čerepanov, Barancev, Savčenko – Korškov, Tkačov (C), A. Petersson – Pulkkinen, Lander (A), Kajumov – Beljajev, Alexejev, Kraskovskij – Iljenko, Ivanov, Darjin – Berjozkin.
    HC Sibir Novosibirsk: Krasotkin (Säteri) – Ilja Morozov, Jokipakka, Jermakov, Děmidov, Timašov, Chochlov, J. Chabarov – Puustinen, Ruohomaa (A), Šarov – O. Li, Sajustov (A), Šaškov – Setdikov, V. Komarov, Česalin (C) – Dubakin, Romancev, A. Jakovlev.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Beljajev – Parikov, Stroganov

    Diváci: 2 050
    thejrc.org