Dubnica – Levice 2:3 (1:2 po s.n.) | Skalica – Vlci Žilina 1:7 (kon.) | Trnava – Spišská N. Ves 0:5 (kon.)
Topoľčany – Pov. Bystrica 2:0 (kon.) | Martin – Humenné 8:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
8:2 (2:1, 3:0, 3:1)
HC 19 Humenné
sk Středa 06.01.2021, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Milan Staš (tréner HC 19 Humenné): "Nevyšli nám úvody tretín. Na úvod sme inkasovali gól v tretine pri držaní puku, v druhej časti to bolo rovnaké. Ak si pred zápasom niečo poviete a už sa vám to po prvej minúte začne rúcať, je to zlé. V tretej tretine sme sa s výsledkom ešte niečo snažili urobiť, znížili sme na 5:2. Boli príležitosti, pôsobili sme ale zaspatým dojmom. Výkon nebol určite podľa mojich predstáv. Počas presilovej hry o dvoch hráčov je treba nielen šťastie ale aj kus hokejového majstrovstva. Ak trikrát trafíte hráča pred sebou, nesvedčí to o tom, že by sme presilové hry nenacvičovali, ale o našej nemohúcnosti. V zápase sa na našej hre prejavil aj tréningový deficit. V závere takisto pribúdajú fauly, ktoré pramenia z toho, že jednoducho nestíhate. Ako tím sme doplatili na 20 dní zatvorený štadión a následnú 10-dňovú karanténu. Hráči sa z ochorenia našťastie dostali, ťažšie sa už ale dostávajú do obrátok, nestíhajú s dychom. Martin je samozrejme kvalitným tímom a ašpirantom na prvé priečky. Aj napriek tomu sme ale chceli uhrať lepší výsledok. Zápas si samozrejme zanalyzujeme, vo štvrtok nás čaká tréning a v piatok súboj s Trnavou, ktorý chceme zvládnuť."

    Marek Žila (tréner HK Martin): "Sme radi, že sme úvodný zápas Nového roka zvládli a pridali k nemu i góly. Vyšiel nám vstup do stretnutia, strelili sme gól. Hrali sme dobre, získavali sme puky, prichádzali príležitosti a pridávali sme góly. Prišli však zbytočné vylúčenia. Už predtým, keď sme mali krízu, nás takéto situácie zabíjali. Až na jedno oslabenie sme ale dnes toto zvládli, i keď sme počas dvojnásobného oslabenia mali so súperom čo robiť. V šatni sme si povedali čo chceme hrať, zvýšili sme početnosť streľby a preto je aj napokon výsledok taký, aký je. Pred treťou tretinou sme si chceli stretnutie takticky pripraviť, aby sa súper trápil. Po zlom vyhodení puku sme ale inkasovali gól na 5:2. Súperovi sme už ale nedovolili návrat do stretnutia, po strelenom góle na 6:2 sa síce hralo hore – dole, prišli ale ešte dva naše góly. S efektivitou v útoku sme spokojní, s hrou počas presilových hier i v oslabení už ale menej. V posledných dňoch sme sa tomu síce venovali, budeme sa ale musieť viac. V závere sme pristúpili k výmene brankárov zo zdravotných dôvodov, išlo o vynútenú zmenu. Sú stretnutia v ktorých to padá ľahšie, inokedy ťažšie. Ak si môžeme v sedemnástom zápase sezóny povedať, že to konečne padá, som len rád. V minulosti sme mali množstvo vyložených príležitostí, z ktorých nepadol gól. Tým, že sme strely nechystali a okamžite strieľali, góly dnes padali. Samozrejme, čaká nás náročný program. Našťastie ale máme momentálne pomerne široký káder. Aj teraz tu síce máme zranenia a k dispozícii len štyri formácie, je to však na dobrej ceste. Kondične sme pripravení veľmi dobre, aby sme situáciu zvládli. Možno isté obavy mám z týždňa, v rámci ktorého je vložené stretnutie s Výberom do 18 rokov, aj toto je ale zvládnuteľné. Za desať dní máme v podstate šesť zápasov, sme však radi, že môžeme vôbec hrať. Müller má aktuálne určité zdravotné problémy, v obrane máme aktuálne osem obrancov, pričom očakávame príchod deviateho. Každý príchod určite zvyšuje kvalitu, a to i v tréningovom procese. Takisto koncentráciu i nasadenie jednotlivých hráčov. Verím, že to pomôže k lepším výkonom tímu. V každom prípade je ale zapracovanie každého hráča do kolektívu otázkou troch až štyroch týždňov. Dôležité bude najmä vytvorenie obranných dvojíc, v rámci ktorých by sa hráči vzájomne dopĺňali. Je to však aj spoločnou hrou, kedy veľa záleží aj od ostatných hráčov. Nie sme určite v pozícii, že je prípravné obdobie a môžeme jednotlivých hráčov točiť a skúšať niečo nové. Na všetko máme podstatne menej času a hlavne priestoru."

    Dominik Šimčák (útočník HC 19 Humenné): "Úvodná tretina bola pomerne slušná, škoda ale nezachyteného úvodu. Táto situácia nás ako tím nalomila, bolo to však stále o jedinom góle. Napokon bolo skóre po úvodnej časti 2:1. Úvod druhého dejstva ale priniesol rovnakú situáciu, ktorá už v hlavách hráčov zamáva oveľa viac. Stále však bolo o čo hrať, a to i v úvode tretej tretiny. Samozrejme, padli aj góly, ktoré padnúť nemuseli, pričom sme situácie mali riešiť úplne iným spôsobom. Ťažko sa mi takýto priebeh stretnutia hodnotí, na góly sa veľmi natrápime. Veľa síl nás stoja naše oslabenia. Za stavu 5:2 sme si ešte hovorili, že skúsime pridať ďalší gól a po ňom ešte jeden. Martin sa zľakne a bude to iný zápas. Stal sa ale pravý opak. Rýchlo sme inkasovali a stretnutie sa už len dohrávalo. Keďže nás čaká dohrávanie viacerých stretnutí, budeme mať náročný program. V stredu, piatok i v nedeľu nás čaká takpovediac Extraligový harmonogram, na ktorý sa musíme pripraviť. Fyzicky ale aj psychicky, nakoľko sa nám teraz nedarí. Musíme sériu zlomiť aj ubojovaným víťazstvom a potom sa to snáď pôjde. Veríme, že nás stretnutie v piatok na domácom ľade nakopne."

    Matej Dírer (útočník HK Martin): "V mnohých zápasoch sa vyslovene trápime a nepadá nám to tam. Dúfame, že nám toto stretnutie pomôže a touto cestou sa vydáme i v najbližšom zápase. Musíme sa len tlačiť do bránky a góly prídu. K hetriku mi dnes možno chýbalo len kúsoček šťastia, príležitosti na to boli, to však nie je podstatné. Sme radi, že sme sa otriasli z predchádzajúcej prehry, v derby stretnutí nikdy nie je príjemné prehrať. Na psychiku to určite malo vplyv. Počas sviatkov sme ale potrénovali a dnes išli jednoznačne za výsledkom. Takisto sme si oddýchli a sme radi, že môžeme hrať. Ako hokejisti sme pripravení aj na náročnejší program. Vždy je dobré, ak tím podrží brankára a neinkasuje gól. Dnes to žiaľ nevyšlo, možno nám to pokazilo výsledný obraz, treba sa však z chýb poučiť. Príchody hráčov vnímame pozitívne. Niektorí sú noví, niektorí staro-noví. V Martine bola v kabíne vždy dobrá atmosféra, so vzťahmi problémy nemáme. Aktuálne je tu trend dávať šancu mladým hráčom a je len na nich, v akom svetle sa ukážu. Na starších je zároveň vyvíjaný tlak, pričom musia takisto ukázať, že tu nie sú zbytoční. Zaberú a miesto v zostave si udržia dobrými výkonmi. V Humennom vieme, ako hráme. Doma je to ale iné, aj keď nám diváci chýbajú. Doma sme nepríjemní, v Humennom nám bilancia ale nepraje. Bodovať musíme i vonku, a to nielen proti nepríjemnému súperovi. V piatok je takisto potrebné zabrať a vziať si body v Považskej Bystrici." (23:31:43)
     
    Martin zvíťazil nad Humenným 8:2. Góly: 1. Murček (Poliaček, Špirko), 18. Dírer (Perrott, Babka), 21. Špirko (Murček, Poliaček), 27. Dírer (Pokrivčák, Smidžár), 37. Nauš (Jurášek, Burzík), 47. Poliaček (Murček, Špirko), 58. Paulíny (Barto, Themár), 59. Poliaček (Murček, Dírer) – 20. Šiňanský (Valečko, Fedorko), 41. Šimčák (Šiňanský, Novický).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Pulščák z ľavej strany. Puk končí za bránkou.
     
    59:17
    Šimčák v súboji so Smidžárom. Posledné sekundy zápasu.
     
    58:47
    Borov ešte skúša v závere šťastie. Vystreliť nedokázal.
     
    58:23
    Oddychový čas hostí.
     
    58:23
    Martin dal gól!
    Prepadnutý puk pomedzi betóny a FRANTIŠEK POLIAČEK si pripisuje druhý gól v zápase po prihrávke Michala Murčeka. Druhú asistenciu si pripisuje Matej Dírer.
     
    57:31
    Striedanie v tíme HK Martin: z ihriska odchádza Bernát, prichádza Maťovčík.
     
    57:31
    Martin dal gól!
    Pri avizovanom vylúčení dokončil akciu ADAM PAULÍNY. Asistencie si pripisujú Martin Barto a Andrej Themár.
     
    57:18
    Pokus Hopkoviča. Dorážka Pulščáka.
     
    57:12
    Murtazin v ľavom rohu. Musí zabojovať o puk proti Patlevičovi.
     
    56:41
    Ligasovi ušiel puk. Poliaček ešte pracuje na jeho získaní.
     
    55:56
    Pokrivčák na Dírera. Ten sa hetriku zatiaľ nedočkal.
     
    55:22
    Pokrivčákom vyhodený puk. Opäť je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    55:16
    Zakázané uvoľnenie na strane domácich. Vhadzovanie pred Bernátom.
     
    55:09
    Náprah v podaní Hopkovič. Posunutá bránka.
     
    55:07
    Barto ušiel Novickému. Zakončiť sa mu ale nepodarilo.
     
    54:27
    Bernát si teraz nerozumel s pukom a pri jeho vyhodení sa mu tento zamotal do výstroje. Posunul pritom bránku.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 1. Murček (Poliaček, Špirko), 18. Dírer (Perrott, Babka), 21. Špirko (Murček, Poliaček), 27. Dírer (Pokrivčák, Smidžár), 37. Nauš (Jurášek, Burzík), 47. Poliaček (Murček, Špirko), 58. Paulíny (Barto, Themár), 59. Poliaček (Murček, Dírer) – 20. Šiňanský (Valečko, Fedorko), 41. Šimčák (Šiňanský, Novický)


    HK VITAR Martin: Bernát (Maťovčík) – Šimon, Burzík – Dvořák, Ligas – Babka, Perrott – Lavička – Murček, Špirko, Poliaček – Paulíny, Barto, Themár – Murtazin, Jurášek, Nauš – Pokrivčák, Dírer, Smidžár
    HC 19 Humenné: Glosár (Spodniak) – Valečko, Hogel – Novický, Hopkovič – Maury, Patlevič – Koziot, Shisterov – Vaško, Markuš, Fedorko – Solomonchak, Šimčák, Borov – Pulščák, Krajňák, Horvát – Šiňanský, Macko, Klavdiev

    Rozhodčí: Vido, Bachúrik – Hanko, Ševčík, Druga (inštruktor)
    thejrc.org