Jaroslavl – Petrohrad 4:1 (kon.) | Kunlun – Novosibirsk 1:6 (kon.) | N.Novgorod – Magnitogorsk 2:3 (kon.)
Omsk – Čerepovec 4:3 (kon.) | Riga – Minsk 2:6 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Metallurg Magnitogorsk
Čtvrtek 07.01.2021, 15:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky zápasu

    Střely na bránu 26:32 (8:9, 9:13, 9:10)
    Vhazování 21:32
    Hity 5:10
    Čas v útoku 9:57 – 14:56
    Vyloučení 3:5
    Využití 1:0 (17:21:07)
     
    Pětizápasovou bodovací šňůru hokejistů Nižného Novgorodu ukončil na jejich ledě Metallurg Magnitogorsk.
    Pro domácí začal zápas skvěle, již ve 2. minutě potrestal hrubku v rozehrávce Varnakov. Z vedení se Torpedo těšilo jen do 14. minuty, kdy vyrovnal z nájezdu Beck. Vyrovnanou druhou třetinu rozsekl půl druhé minuty před sirénou těsně po vypršení přesilovky na zadní tyči v pádu Mozjakin, po přestávce však stačilo domácím na další vyrovnání 12 vteřin přesilové hry, kterou využil z dorážky Čechovič.
    Zápas spěl k remíze, jenže v téměř totožném čase rozhodl sklepnutím Pašninovy střely ze vzduchu Několenko. Domácí ještě zkusili štěstí při power-play, ale srovnat již nedokázali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Mohlo být definitivně hotovo, jenže Prochorkin netrefil z brejku bekhendem po ledě úplně prázdnou bránu. Přitom zakončoval z úrovně kruhu pro vhazování.
     
    59:02
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:40
    Torpedo odvolává brankáře a zkusí to s šesti bruslaři v poli.
     
    58:22
    Domácí reklamovali hru vysokou holí, rozhodčí si několik minut prohlíželi videozáznam, ale nic závadného neodhalili a gól platí.
    58:22 Archip NĚKOLENKO - 2:3
     
    58:22
    Metallurg právě vstřelil branku!
    ARCHIP NĚKOLENKO vybojoval puk v rohu útočného pásma, Beck zpětnou přihrávkou našel na modré čáře Pašnina a jeho střelu od modré sám původce akce sklepl ze vzduchu mezi betony. Magnitka je blízko velmi cenné výhry!
    Asistence: Michail Pašnin, Taylor Beck.
     
    57:15
    Výborně chytající Vasilij Košečkin opět zabránil puku v cestě za svá záda, když po vyšachování magnitogorské obrany pálil z dobré pozice Čechovič.
     
    56:01
    Mišarinovu střelu srazili hosté jen před úplně osamoceného Šenfelda, který nepřekonal Košečkina z pokleku z pravého kruhu.
     
    55:05
    Probros aneb zakázané uvolnění přenáší hru opět do pásma Metallurgu.
     
    54:30
    Útoky se v závěru pravidelně střídají, ovšem o vyložených šancích se hovořit nedá. Nejproduktivnější obránce ligy Chris Wideman namířil tvrdou ránu doprostřed nižněgorodské brány.
     
    53:58
    Od modré čáry pálil obránce Marin, hostující brankář řešil střelu rozklekem.
     
    53:31
    Domácí přenesli hru a Šeneld přinutil tvrdým projektilem z pravého kruhu Košečkina k zákroku. Vhazovat se tak bude po poslední várce reklam v pásmu Magnitky.
     
    52:59
    Z nenápadné akce dvou na dva vystrašil domácího brankáře z těžkého úhlu Rasmussen. Tichomirov neudržel puk ve výstroji a tak se po chvíli dostal švédský útočník k další dorážce zblízka. Nakonec Torpedo raději vyhazuje přes všechny čáry.
     
    51:06
    Szwarzovo nahození vyvolalo nepřehledný závar před Košečkinem, na brankovišti se však domácí nedostali k dorážce.
     
    50:18
    Hosté zamotali hlavy domácím zadákům, jenže Tichomirov si povyjel a vyráží nebezpečnou střelu ze tří metrů.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 2. Varnakov (Belevič), 41. Čechovič (Žafjarov, Ch. Wideman) – 14. Beck (Košelev, Martynov), 39. Mozjakin (Beck, Holm), 59. Několenko (Pašnin, Beck)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Ručkin, Ch. Wideman, Austin, Orlov, Mišarin, Marin – Čechovič, Miele, Žafjarov – Šenfeld, Kloos, Szwarz – Varnakov, Gončaruk, Belevič – A. Michejev, Urakov, Verjajev.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Olkinuora) – J. Jakovlev, Zemčonok, Minulin, Pašnin, Martynov, Holm, Nikolajev – Čibisov, Rasmussen, S. Plotnikov – Goldobin, Prochorkin, Karpov – N. Kuljomin, Mozjakin, Švyrjov – Několenko, Beck, Košelev.

    Rozhodčí: Ansons, Gofman – Lazarev, Sivov

    Diváci: 1100
    bahis siteleri