Třinec – Pardubice 1:4 (kon.) | Olomouc – Sparta 0:3 (kon.) | Plzeň – K. Vary 4:3 (kon.)
Vítkovice – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 3:1 (kon.) | Liberec – Motor ČB 7:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 08.01.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z promrzlé a liduprázdné ČPP Arény již úplně vše. Přeji vám pěkný zbytek pátečního večera a pokud možno poklidné strávení víkendu. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:26:43)
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

    Mountfield Hradec Králové – 8 (33)
    HC VERVA Litvínov – 10 (28)
     
    Zápas mezi Hradcem a Litvínovem právě skončil. Do třetího dějství vstupovali Lvi s nejtěsnějším možným vedením, odhodlaní ho ubránit do poslední vteřiny. V závěrečné dvacetiminutovce si oba celky vypracovaly šance, ale oba gólmani byli výteční a za svá záda nenechali projít nic. Cheza se vzmohla k závěrečnému náporu a odvolala gólmana, srovnat však nedokázala ani v přesilovce šest na čtyři. Branky docílil až 48 sekund před závěrečnou sirénou ranou do odkryté svatyně Severočechů Lukáš Cingel. Ten tak přidal pojistku na vítězství Mountfieldu, tři body zůstávají na soutoku Labe s Orlicí!

    Hradec se tak přitáhl ke čtvrtému místu Mladé Boleslavi, naopak Litvínovu už na záda dýchají Vítkovice, které dnes vyhrály a jsou za ním už pouze o bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Východočeši se po vhazování dostali k puku a Cingel ho posílá na bránu Litvínova, kterou tentokrát mine, ale to nikomu v Hradci Králové nevadí.
     
    59:54
    Ještě jedno vyloučení v řadách Mountfieldu. Do konce však už zbývá pouze šest sekund, Litvínov hraje pět na tři. Koukal zašlápl kotouč v rohu kluziště, za což fasuje dvě minuty za zdržování hry.
    59:12 Lukáš CINGEL - 3:1
     
    59:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí dávají branku do prázdné svatyně a o osudu utkání je nejspíš rozhodnuto! Zachar vybojoval puk na útočné modré u hrazení a poslal ho na osu hřiště LUKÁŠI CINGELOVI, jenž bez potíží trefil prázdnou klec! Asistence: Marek Zachar.
     
    59:10
    Východočeši vyhráli buly a Blain vyhazuje kotouč po vhazování do středního pásma, tohle vypadá pro Hradecké barvy nadějně.
     
    59:05
    Severočeši se po vhazování zmocnili puku a postavili přesilovkový vzorec, rána Balinskise od modré neprošla na bránu. Hüblovi pak kotouč na čepeli skočil a oblouček doplachtil do rukavice Mazance poměrně pokojně.
     
    58:44
    Přesilovka 6 na 4 pro Litvínov 76 sekund před koncem. Lev zbytečně sekl v útočném pásmu soupeře a už sedí na trestné lavici.
     
    58:34
    Východočeši vyhodili kotouč do útočného pásma a stahují se k obraně středu kluziště. Zajíček míří na střídačku
     
    58:05
    Hradečtí vyhráli vhazování a do situace dva na jednoho šli Cingel a Smoleňák, první jmenovaný řešil situaci velice nepřesnou ranou!
     
    57:48
    Trenér Vladimír Országh cítí, že jeho tým má potřebný tlak a bere si oddechový čas, aby dal svým svěřencům poslední detailní pokyny. Zajíček zatím zůstává v bráně, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    57:38
    Východočeši nyní strávili nějaký čas v útočném pásmu a nyní se poctivě stáhli, aby bránili střed hřiště. Soupeř končí lapen v ofsajdové pasti.
     
    57:09
    Orsava se proháčkoval mezi třemi hráči Litvínova a bekhendem zakončil svou akci. Zajíček byl s betonem na ledě včas a ránu zastavil.
     
    56:49
    Litvínovští dále kombinují v pásmu Lvů a snaží se najít lepší palebný prostor, ze kterého by mohli Marka Mazance ohrozit.
     
    56:39
    Severočeši se prokombinovali ke střele Lukeše od modré čáry. Mazanec ale měl dobrý výhled a hrudí si srazil kotouč do otevřené rukavice.
     
    56:15
    Hodně rozkouskovaná je tato závěrečná část hry. Nyní se ale Lvům podařilo vyhrát vhazování, přesto se s pukem nedostali daleko a Nedomlel musel blokovat pokus Hübla.
     
    56:00
    Kotouč zůstal nyní ležet na bodu pro vhazování delší dobu, ale nakonec se jej znovu ujali hokejisté Litvínova a Mazanec opět chytá ránu Balinskise, tentokrát od modré čáry.
     
    55:46
    Severoočeši se znovu rychle dostali k puku a Balinskis pálil ostře z levého hrazení. Mazanec kotouč vyrazil a následně přikryl rukavicí.
     
    55:40
    Smoleňák se nyní snažil prodloužit kotouč vyhozený Mazancem po hrazení, ale to se mu nepovedlo, takže se píská zakázané uvolnění. Buly před gólmanem Hradce.
     
    55:33
    Lukáš Žejdl se nyní dostal k zakončení z pravé strany. Do brankoviště sjížděla dvojice bojujících soupeřů, ale Mazanec i tak dokázal kotouč lapit.
     
    55:26
    Buly před brankářem Mazancem se odrazilo na hůl Patrika Zdráhala, jemuž ale kotouč bleskově sjel z čepele a z šance tak nic nebylo.
     
    55:04
    Hradečtí se osvobodili, ale jen za cenu přihrávky rukou, takže se po poslední komerční přestávce bude vhazovat znovu před Mazancem. Zápas vrcholí.
     
    54:59
    Chemici se delší dobu zdržují v útočném pásmu, do nebezpečného zakončení se ale zatím nedokázali dostat a znovu přihrávají podél hrazení.
     
    54:27
    Východočeši vyhodili puk přes všechny čáry a hokejisté Chezy tak musí začít s další akcí od Zajíčka, je jasné, že jejich tlak teď bude enormní.
     
    54:04
    Cingel jde po levé straně do pásma soupeře. Tam se ale Lvi dlouho neohřáli a už se zase stahují ke své kleci, aby bránili těsný náskok.
     
    53:38
    Buly před Mazancem nakonec vyznělo lépe pro Severočechy. Blain ale jejich pokus z levé strany zastavil a sám vyhodil puk do středního pásma.
     
    53:20
    Mountfield přežil oslabení a vyhazuje kotouč přes všechny čáry. Vladimír Růžička cítí, že si jeho hráči potřebují odpočinout a bere si oddechový čas.
     
    52:44
    Další skvělý zákrok Marka Mazance! Richard Jarůšek se ocitl v mezikruží a vypálil, kotouč škrtl masku brankáře Hradce a zamířil vedle levé tyče jeho klece.
     
    52:16
    Litvínov pokračuje v přesilovce a ránu z levé strany v podání Irvinga vytěsnil Mazanec vysoko do vzduchu! O zbytek se postarali obránci.
     
    51:55
    Radek Smoleňák se nepříliš rychle rozjel a pokusil se rozhýbat Zajíčka naznačením ramen. Bekhendová klička však nevyšla.
     
    51:55
    Jarůšek fauloval Zachara v úniku a Hradec bude mít k dispozici trestné střílení, které provede kapitán Radek Smoleňák!
     
    51:49
    Litvínovu se přesilovka nedaří, Hradečtí se dokázali dvakrát za sebou rychle osvobodit a drží tak svou klec v bezpečí.
     
    51:15
    Parádního bojovného ducha nyní předvedl Petr Koukal, jenž v pádu dokázal posunout puk za obrannou modrou. Při návratu za ní se Litvínovští dopustili postavení mimo hru.
     
    51:01
    Mazanec se nyní stihl přesunout na pravou stranu, kde se uvolnil Tomáš Pospíšil a ihned pálil. Parádní zákrok ramenem gólmana Hradce Králové.
     
    50:30
    Nedomlel fauloval v obranném pásmu a poskytuje tak Litvínovu přesilovku, která může vést k vyrovnání. Dvě minuty za faul kolenem.
     
    50:16
    Patrik Zdráhal nyní šikovně zakončil z předbrankového prostoru, Mazanec ale vystrčil svou hůl daleko dopředu a jeho pokusu zabránil.
     
    50:05
    Severočeši vyrazili po delší době kupředu, Jarůšek ale nedostal na pravé straně dost prostoru a jeho rána byla ihned zastavena.
     
    49:42
    Svěřenci Vladimíra Országha nyní tahají za kratší konec, a tak vyhazují kotouč přes všechny čáry na icing. Buly po levé ruce jejich gólmana.
     
    49:38
    Hradec je v optickém tlaku, ale ke střelbě se nedostává. Nyní to z vrcholu levého kruhu zkusil Cingel, ale puk na bránu opět neprošel.
     
    49:16
    Znovu se svěřenci Vladimíra Růžičky natlačili za útočnou modrou, ale opět rychle o puk přišli a nyní ve velkém počtu spěchají střídat.
     
    48:47
    Královéhradečtí motají svého soupeře v jeho obranném pásmu. Zakončit ale nedokázali a prostor před bránou protivníka nyní musí vyklidit.
     
    48:34
    Kelly Klíma se krátce po vhazování dokázal dostat na osu hřiště, odkud vypálil na klec Litvínova. Trefil však přesně střed, kde byl Zajíček.
     
    48:05
    Hradečtí se drží v útočném pásmu. Jank vykroužil oblouk a předal touš Šaldovi, jenž vystřelil z nulového úhlu. Zajíček puk vyrazil a přikryl lapačkou. Následuje komerční pauza.
     
    47:39
    Lvi jsou nyní aktivnější, hraje se opět dlouhou dobu bez přerušen. Orsava se na levé straně snažil projít mezi dvěma soupeři. Neúspěšně.
     
    47:16
    Blain dostal křižnou přihrávku na vrchol pravého kruhu, ale svou ranou trefil jen prvního bránícího hráče, který mu padl do rány.
     
    46:49
    Lvi prošli po levé straně do útočného pásma. Beci Chezy se k nim sjeli a puk byl zašlápnutý u mantinelu, kde si ho hráči předávali mezi bruslemi.
     
    46:26
    Stejná taktika již podruhé svěřencům Vladimíra Országha nevyšla. Kotouč tak končí na zadním mantinelu a píská se zakázané uvolnění.
     
    46:09
    Dalším nahozením se prezentovali Severočeši, kteří stihli dojet nahozený puk a chvíli se zdrželi v útočném pásmu. Zakončit ale nedokázali.
     
    45:46
    Královéhradečtí si teď vytvořili závar po ráně Filipa Pavlíka, kdy dorážel Bohumil Jank, Zajíček však byl připraven a puk za svá záda projít nenechal.
     
    45:19
    Lvi rozjíždějí další výpad, Jordann Perret šikovně prošel mezi čtyřmi soupeři, ale dostal se z osy hřiště a jeho pokus z levé strany byl výrazně nepřesný.
     
    44:45
    Růžička zpracoval křižnou přihrávku na pravý kruh a vystřelil z něj do prvního bránícího hráče, kterým byl Lukáš Žejdl.
     
    44:13
    Přesilovka Východočechů pomalu končí a my sledujeme stále stejný obrázek. Marek Mazanec může připravit svůj puk pro své spoluhráče.
     
    43:50
    Lvům se přesilovka absolutně nedaří, znovu se nedokázali usadit v pásmu a černá pryž letí přes všechny čáry k Marku Mazancovi.
     
    43:20
    Severočeši se osvobodili a vyvezli puk až na zadní mantinel. V krátkém sledu se následně osvobodili podruhé. Hradec začne u své klece.
     
    42:55
    Filip Pavlík vystřelil z osy hřiště od modré čáry dvakrát za sebou. První jeho rána byla sražena do rohu, druhé také k Zajíčkovi nedoputovala.
     
    42:31
    Jan Ščotka se krátce po vhazování provinil u mantinelu hákováním a už sedí na trestné lavici. Hradec má velkou šanci znovu odskočit do dvoubrankového vedení.
     
    42:27
    Buly před Zajíčkem vyznělo lépe pro spoluhráče gólmana Severočechů. Ti ale dostali puk jen na svou střídačku. Buly po levici jejich brankáře.
     
    42:10
    Hrajeme zase delší dobu bez přerušení a bez šancí, hra se přelévá ze strany na stranu. Pasáž ukončuje zakázané uvolnění Litvínovských.
     
    41:37
    Oba celky střídají, Litvínovští drží kotouč za svou klecí a čekají, až na led přijdou čerstvé síly, následně posílají puk na levou stranu.
     
    41:08
    Zajíček nechtěl vhazování před svou bránou, a tak nahozený kotouč svou širokou holí odpálil na mantinel a kupředu mohou zase Chemici.
     
    40:39
    Východočeši se dvakrát snažili dostat s pukem přes útočnou modrou, jenže se s velkým úspěchem nesetkali a musí se stáhnout k vlastní kleci.
     
    40:09
    Severočeši vyhráli vhazování a ihned nahodili kotouč do pásma, který se jal dolovat Zdráhal, jenž ale obránce Lvů o hrací předmět neobral.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hokejisté i sudí jsou zpět na ledové ploše, třetí třetina tak může bez dalších průtahů odstartovat.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:40.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem)

    Mountfield Hradec Králové – 11 (25)
    HC VERVA Litvínov – 9 (17)
     
    Druhá část utkání mezi Lvy a Chemiky byla podstatně zajímavější než ta úvodní, viděli jsme podstatně větší počet vyloženějších šancí. Oba celky také dokázaly na určitou dobu soupeře zmáčknout a vytvořit si jistý tlak. Ve 22. minutě si Marek Zachar připsal svůj první gól za Mountfield, když zužitkoval samostatný únik a Hradec vedl 2:0. Tomáš Pospíšil však krátce po polovině základní hrací doby zužitkoval přesilovku dorážkou z brankoviště a Východočeši tak vstoupí do třetí třetiny znovu s nejtěsnějším možným náskokem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Opět zašlápnutý kotouč u hrazení, na kterém stojí čtyři hráči a sudí už jen kouká na časomíru, aby mohl tuto část utkání ukončit.
     
    39:50
    Nahození z opravdu velké vzdálenosti Zajíček pohodlně sbírá do lapačky, ve které ho ukryje před rychle se blížícím Jakubem Orsavou.
     
    39:38
    Lvi krouží po útočném pásmu, k zakončení se ale nakonec neprokombinovali a sami musí spěchat ke své kleci.
     
    39:05
    Litvínovští budou rozehrávat z vlastního obranné pásma. Po pravém hrazení dostali kotouč až na zadní mantinel, kde se jim ho ale nedaří vydolovat a Hradec tak může jít do protiútoku.
     
    38:35
    Severočeši jsou v druhé části druhé třetiny určitě lepším celkem, nyní ale Mazance příliš neprověřili. Hradec se znovu vystavil do ofsajdu, ten je tentokrát posouzen jako úmyslný. Buly před brankářem Mountfieldu.
     
    38:16
    Buly na útočné modré Litvínova nakonec vyznělo lépe pro Chemiky a Cibulskis pálil z vrcholu levého kruhu přízemní ranou, kterou Mazanec vykopl betonem do bezpečí.
     
    37:59
    Filip Pavlík vyváží kotouč po pravé straně, kde se ho snažil předat Kellymu Klímovi, Východočeši jsou už ale zase v postavení mimo hru a rozhodčí píská ofsajd.
     
    37:44
    Nedomlelovu ránu z levé strany chytá Zajíček bezpečně do lapačky. Předtím se mohlo vylučovat podrážení Jarůška na Orsavu, ale sudí mlčí.
     
    37:16
    Blain vypálil od modré čáry krátce po vhazování. Trefil však pouze prvního bránícího hráče, kterým byl v tomto případě urostlý Richard Jarůšek.
     
    36:51
    Kevin Klíma šikovně bekhendem posunul kotouč za sebe Orsavovi. Nakonec se Lvi natlačili do brány, kterou ale vychýlili ze základního postavení a sudí přerušují
     
    36:05
    Jakub Lev se vydal osamocen po pravé straně kupředu a z ostrého úhlu prověřil brankáře Zajíčka, jenž ramenem srazil kotouč před sebe a uklidil jej do bezpečí.
     
    35:49
    Východočeši se tentokrát v útočném pásmu moc dlouho neohřáli a kupředu mohl soupeř. Látal ale křižnou přihrávku nezpracoval ideálně a střílet nemohl.
     
    35:15
    Jordann Perret se nyní hnal po levé straně bleskově kupředu. Jeho přízemní ránu z kruhu však Zajíček bezpečně vykopl betonem do rohu kluziště.
     
    34:58
    Severočeši se snažili protlačit po pravé straně podél střídaček do útočného pásma. Zastavil o je však další postavení mimo hru.
     
    34:47
    Sudí se nyní trochu dohadovali o tom, zda se Mountfield dopustil dalšího icingu. Zejména kapitán Smoleňák vehementně protestuje. Vhazovat se nakonec bude ve středovém kruhu.
     
    34:10
    Chemici si na druhé straně šikovně vyměnili puk a na vrcholu levého kruhu mohl nebezpečně pálit Cibulskis, jenž si ho ale ukopl bruslí daleko před sebe.
     
    33:41
    Po delší době slušná akce Hradce. Orsava se obtočil kolem brány Litvínova a poslal kotouč na brankoviště, kde dorážel Koukal. Zajíček byl se svými betony na ledě včas.
     
    33:35
    Filip Pavlík dojíždí v rohu kluziště vyhozený puk a rozehrává útok Mountfieldu po pravé straně, který táhne Orsava.
     
    33:05
    Střela David Štich z levé strany od modré čáry byla v předbrankovém prostoru tečována Richardem Jarůškem těsně vedle brankové konstrukce Lvů.
     
    32:38
    Svěřenci Vladimíra Růžičky ale ztratili veškerý elán, který do pětadvacáté minuty předváděli a nechávají Litvínov v tlaku, což potvrzují dalším icingem.
     
    32:35
    Severočeši dostali kotouč na modrou čáru, kde se snažil nápřahem do puku opřít Jan Ščotka, jenž ale při svém pokusu zlomil hůl, jenž pak letěla celým pásmem až do rohu.
     
    32:14
    Po ráně Látala z pravé strany od hrazení znovu zasahuje brankář Marek Mazanec. Po přerušení následuje komerční přestávka a oddech pro hokejisty.
     
    32:05
    Východočeši se znovu nedokázali osvobodit ze svého obranného pásma. Uvis Janis Balinskis do něj znovu posílá puk a a vidíme tak další přetahovanou u hrazení.
     
    31:44
    Severočeši kombinují v útočném pásmu, do zakončení se sice znovu nedokázali dostat, ale alespoň donutili Mountfield poslat další puk na zakázané uvolnění.
     
    31:05
    Litvínovští jsou očividně povzbuzeni svým snížením a derou se znovu kupředu. Rána zpoza modré čáry však pro Mazance velké problémy opravdu nepředstavuje.
     
    30:47
    Cheza se drží v útočném pásmu a hledá prostor, ze kterého by Mazance dokázala ohrozit. Nyní však asi čtveřice hokejistů zašlápla kotouč u hrazení.
     
    30:27
    Východočeši se nyní musí bránit tlaku Litvínova a vyhazují kotouč znovu přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Buly po levici Mazance.
    30:06 Tomáš POSPÍŠIL - 2:1
     
    30:06
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hokejisté Litvínova bleskově využívají přesilovku a opravdu zmenšují náskok soupeře o polovinu! Ránu Balinskise z levého kruhu dokázal Mazanec vyrazit jen před sebe na brankoviště, kde byl dostatečně důrazný TOMÁŠ POSPÍŠIL – 1:2! Obrana Lvů nyní nemá čisté svědomí, útočník Vervy zůstal naprosto neobsazený. Asistence: Uvis Janis Balinskis, František Lukeš.
     
    30:02
    Bohumil Jank sekl v předbrankovém prostoru jednoho ze svých soupeřů a za to také po zásluze fasuje dvě trestné minuty. Šance pro Litvínov zmenšit soupeřův náskok o polovinu.
     
    30:01
    Severočeši rychle získali kotouč po chybě Mountfieldu ve středním pásmu a nyní si vytváří závar před klecí soupeře, který ukončuje faul protivníka.
     
    29:36
    Richard Nedomlel zakončil další akci Hradce tvrdou ranou z osy hřiště od modré čáry. Šimon Zajíček byl opět připraven a znovu přerušuje hru.
     
    29:05
    Mladý brankář ve službách Litvínova nyní osvědčil i svou vyrážečku proti ráně Blaina z levé strany od modré čáry a následným dorážkám. Drží tak svůj tým dál ve hře.
     
    28:35
    Smoleňák napadá rozehrávku Lvů a podařilo se mu kotouč vydolovat! Obrovskou šanci si vytvořil Perret, který v mezikruží hodil bekhendem puk na bránu a rozezněl levou tyč svatyně Severočechů! Následně se kapitán Lvů snažil dorážet, ale Zajíček puk dobře zalehl.
     
    28:05
    Patrik Zdráhal vyhodil vysokým obloukem do středu hrací plochy, kde obránci Hradce nerušeně rozehráli další útok Mountfieldu.
     
    27:38
    Královéhradečtí znovu kombinují v útočném pásmu. Kelly Klíma přenechal za sebe pro Sklenáře, který odváží kotouč na zadní mantinel. Kolotoč pokračuje.
     
    27:05
    Jarůšek se v poměrně dobré pozici na levém kruhu zbytečně rozhodl přihrávat na Lukáše Žejdla, jemuž puk ideálně nesedl na čepel a sjel z ní.
     
    26:48
    Svěřenci Vladimíra Růžičky se snažili opět rychle otočit hru na druhou stranu. Přitom ale nepřešli útočnou modrou v souladu s pravidly a píská se postavení mimo hru.
     
    26:28
    Východočeši nahazují kotouč na zadní mantinel a spěchají napadat za klec Zajíčka. Černou pryž ale nevydolovali a a na druhou stranu míří soupeř.
     
    25:57
    Divokou část utkání ukončuje další nahození do brankoviště Hradce, které si už brankář Mountfieldu dokázal pohlídat a přerušuje. Komerční přestávka.
     
    25:38
    Látal se nyní dostal po prudké přihrávce na osu hřiště k nebezpečnému zakončení, když šel zcela sám na bránu Lvů! Jeho přízemní pokus ale znovu zlikvidoval beton Marka Mazance!
     
    24:58
    Severočeši se dál drží v útočném pásmu a kombinují podél hrazení, do další palebné pozice se ale zatím nedokázali dostat.
     
    24:29
    Hrajeme dlouho bez přerušení. Litvínovští se dokázali vymanit z tlaku soupeře a nebezpečnou ranou z mezikruží se prezentoval Hübl! Mazanec měl betony na ledě včas!
     
    23:58
    Hradec je teď v obrovském tlaku. Z levého kruhu mohl zakončovat Zachar, ale Šalda mu poslal přihrávku příliš dopředu a k zakončení nedošlo.
     
    23:27
    Cingel nyní trochu zbytečně váhal se zakončením nebo přihrávkou na pravou stranu, kde stál úplně volný SMoleňák. Sám byl přitom v ideální pozici mezi kruhy.
     
    22:59
    Chemici rozehrávají zpoza vlastní klece na pravou stranu. Tudy se jim projít nepovedlo, a tak to Uvis Janis Balinskis musí zkusit po opačném konci hrací plochy.
     
    22:27
    Nahozený kotouč do Mazancova brankoviště chvíli poskakoval před klecí Mountfieldu, než ho beci Hradce stačili odklidit do bezpečí.
     
    21:58
    Východočeši v náporu pokračují, ale tentokrát si tak nebezpečné zakončení jako před chvilkou vypracovat nedokázali a musí se obracet ke své kleci.
    21:35 Marek ZACHAR - 2:0
     
    21:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši zdvojnásobují své vedení! Oskars Cibulskis nyní vyrobil velkou chybu na útočné modré, když trefil Lva, jenž prohodil kotouč MARKU ZACHAROVI do samostatného úniku. Hradecký útočník trochu se štěstím procedil kotouč pod betonem Zajíčka do sítě a připisuje si první gól za Mountfield! Hradec vede 2:0! Asistence: Jakub Lev.
     
    21:05
    Střelu Františka Lukeše zpoza modré čáry Mazanec bez potíží vyrazil do rohu, jeho beci ale nedokázali vyhodit a Litvínov tak může pokračovat v náporu.
     
    20:47
    Severočeši nemohli pro ofsajdové postavení pokračovat ve svém útočném snažení. Hradečtí se v protiútoku již dostali do kompletního postavení mimo hru.
     
    20:26
    Kelly Klíma vyslal zajímavý pokus z pravé strany od hrazení. Kotouč letěl těsně nad ledem, Zajíček ho nakonec dokázal zkrotit mezi svými betony.
     
    20:16
    Nepřesnost při rozehrávce na straně Litvínovských. Ti se chtěli rychle vymanit z tlaku Královéhradeckých a poslali kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    20:08
    Úvodní vhazování nyní vyznělo lépe pro Lvy, kteří okamžitě nahodili na zadní mantinel, od kterého se puk odrazil do brankoviště a Zajíček jej před dojíždějícím Koukalem přikryl lapačkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté i sudí jsou zpět na ledové ploše připraveni zahájit druhou dvacetiminutovku, která tak může začít.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:47.
     
    Střely na bránu v první třetině

    Mountfield Hradec Králové – 14
    HC VERVA Litvínov – 8
     
    První dějství duelu mezi Mountfieldem a Vervou je u konce. Sledujeme bleskový hokej plný nahozených kotoučů a rychlého bruslení. Větších šancí jsme však zatím příliš mnoho neviděli. Vše důležité a podstatné se událo ve 14. minutě, kdy po šikovné přihrávce Sklenáře skóroval ostrou ranou Jakub Lev, jenž přiřkl Hradci nejtěsnější možné vedení, které Východočeši po dvaceti minutách drží. Uvidíme, zda se jim podaří náskok zdvojnásobit, či zda se dočkáme vyrovnání. Litvínov měl určitě také své příležitosti ke vstřelení branky a je možné, že se mu skutečně podaří Mazance brzy překonat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Hradečtí si nechali kotouč nešikovně utéct do středního pásma a zdá se, že dalšího zakončení už se v této části utkání nedočkáme.
     
    19:19
    Východočeši rychle vyrážejí do protiakce a Perret se snažil proháčkovat mezi třemi hráči, kteří jej zvládli pouze odclonit do rohu kluziště. Po dalším zákroku Zajíčka se budě opět vhazovat po pravé ruce mladého gólmana Litvínova.
     
    19:05
    Helt se snažil rychle obkroužit bránu Hradce a zasunout za vzdálenější tyčí. Mazanec puk vyrazil a forvard Litvínova se dostal k dalšímu zakončení z pravého kruhu. To ale pouze zadunělo o zadní mantinel.
     
    18:52
    Svěřenci Vladimíra Růžičky se snažili rychle přenést hru na druhou stranu kluziště prudkou přihrávkou. Je z toho ale pouze zakázané uvolnění a buly před Mazancem.
     
    18:15
    Orsava šel po levé straně rychle kupředu a dostal se do zakončení, jenže před ním klekl na led Irving, kterého útočník Lvů trefil svou ranou do holenního chráníče.
     
    17:48
    Severočeši vyhazují kotouč do středu hřiště a obě mužstva jdou střídat. Hradečtí následně jen nahazují a nechávají beky soupeře rozehrát.
     
    17:04
    Šalda rozehrává z obranné modré, vyrobil zde hrubici, po které šli do přečíslení dva na jednoho Litvínovští. Látal přihrál spoluhráči, obdržel puk zpět a vypálil na přední tyč. Mazanec pozorný.
     
    16:24
    Petružálek spěchá za vyhozeným pukem. Stíhá ho a posílá pas na zadní mantinel, kde čtveřice hokejistů puk zašlápla. Sudí nechává hráče, aby touš vydolovali.
     
    16:08
    Východočeši se ztuha dostávali dopředu po levé straně. Nakonec ale šikovně našli na ose hřiště Bohumila Janka, jenž měl na vrcholu kruhů ideální palebnou pozici! Zajíčka ale trefil přímo do hrudníku, čehož teď může jen hořce litovat.
     
    15:27
    Severočeši vyhodili kotouč přes obrannou modrou, přes tu útočnou však už nepřešli. Kelly Klíma následně poměrně nesmyslně najel s pukem na čepeli do trojice bránících soupeřů a hrací předmět ztratil.
     
    15:15
    Svěřenci Vladimíra Országha šli rychle kupředu se svou další útočnou akcí, kterou ale zastavuje postavení mimo hru. Následuje další vhazování ve středním pásmu.
     
    14:45
    Bohumil Jank nastřelil kotouč do útočného pásma, kde se puk dostal rychle do rukavice brankáře Zajíčka, který nechtěl dát dojíždějícím útočníkům možnost dorážky.
     
    14:09
    Hradečtí jsou nyní napadání útočníky Vervy. Těm se ale kotouč nepodařilo získat a nechají Blaina rozehrávat zpoza jeho vlastní svatyně.
     
    13:54
    Poté, co se kotouč ocitl mimo ledovou plochu se opět přerušuje a máme tu další komerční pauzu, která dopřeje hráčům krátký čas k oddechu.
    13:25 Jakub LEV - 1:0
     
    13:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá početní výhodu a vede 1:0! Sklenář z rohu kluziště šikovnou křižnou žabičkou našel na levém kruhu JAKUBA LVA, který ostrou nekompromisní ranou k přední tyči otevírá skóre dnešního střetnutí! Důležitý krok k bodům tak učinili Východočeši! Asistence: Jakub Sklenář, Vladimír Růžička.
     
    12:54
    Tohle už bylo zajímavější. Filip Pavlík tentokrát rychle předal z osy hřiště na pravou stranu, odkud okamžitě pálil Petr Koukal, jeho ránu z kruhu ale Zajíček sebejistě chytil do lapačky.
     
    12:38
    Hradečtí se usadili v útočném pásmu a byl to právě Filip Pavlík, který vyslal bombu z osy hřiště od modré čáry, ta však byla chumlem hráčů opět sražena do rohu.
     
    12:09
    Severočechům se nepovedlo vyhodit, druhý pokus však již úspěšný byl a Mazanec pomáhá svým spoluhráčům rozehrát, puk táhne kupředu Filip Pavlík.
     
    11:58
    Střela Cingela z pravé strany byla sražena do rohu hrací plochy. Lvi si vypracovali další zakončení, ale Zajíček tentokrát chytá a nechá svou obrannou čtveřici vystřídat.
     
    11:33
    Přesilovou hru si vyzkouší také hokejisté Hradce. Naprosto zbytečným útočným faulem se za bránou soupeře provinil Patrik Zdráhal, jenž fasuje dvě minuty za vysokou hůl.
     
    11:16
    Ani protiútok Severočechů nepřinesl ovoce v podobě zajímavé střely či zakončení, což je to, co nám v tomto utkání zatím výrazně schází.
     
    11:01
    Buly před Zajíčkem vyznělo lépe pro Hradecké, Šalda posouvá bekhendem na Moronga, jenž posílá kotouč za klec Litvínova. Tam o něj Mountfield rychle přišel.
     
    10:32
    Chemici se drží na kotouči, ale nyní si s ním opět nedokázali příliš dobře poradit a jejich prudká kolmá přihrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    10:18
    Severočeši rozehrávají ze svého obranného pásma. Přechod útočné modré se jim však vůbec nepovedl, nepřekročili ji v souladu s pravidly, takže se píská další postavení mimo hru.
     
    09:48
    Kevin Klíma se rychle protáhl po pravé straně a z ostrého úhlu vyzkoušel mladého brankáře Litvínova. Ten měl přední tyč dobře pokrytou.
     
    09:08
    Litvínovští dostali kotouč do útočného pásma a nyní o něj bojují u hrazení, kde jej ztrácí. Hradec rychle otáčí hru, ale sám se také do žádné střelecké pozice nedostal.
     
    08:45
    Jakub Lev se snažil rychle obtočit kolem svatyně Severočechů, ale zakončil jen do betonu brankáře Chezy. Ta následně vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    08:28
    Východočeši vyhráli buly před Zajíčkem a z pravé strany od modré čáry tvrdě vystřelil Blain. Brankář Litvínova zvládl jeho pokus srazit před sebe, kde se o puk postarali jeho beci.
     
    08:16
    Dlouhá pasáž bez přerušení končí zakončením syna hlavního trenéra Mountfieldu Hradec Králové. Jeho ránu z pravého kruhu Zajíček srazil před sebe a puk zakryl lapačkou. Následuje komerční pauza.
     
    07:58
    Hrajeme hodně dlouho bez přerušení. Nyní jdou Lvi po pravé straně kupředu, jejich útok táhne Vladimír Růžička mladší.
     
    07:27
    Pospíšil to nakonec zkusil z pravé strany, ale jeho střela skrz chumel hráčů ani nedošla k Mazancovi, který mohl zůstat naprosto v klidu.
     
    06:48
    Litvínov má kotouč na svých čepelích v útočném pásmu, nemůže se však dostat do pozice, ze které by mohl pálit. Lvi výborně brání.
     
    06:16
    Východočechům se podařilo dvakrát za sebou v rychlém sledu osvobodit a drží tak soupeře v bezpečné vzdálenosti od své klece.
     
    05:49
    Litvínov zatím nic velkého nevymyslel. Střelu Pospíšila z pravého kruhu Mazanec bezpečně vykopl betonem do prostoru, který pro něj není nebezpečný.
     
    05:21
    Uvidíme první přesilovku dnešního utkání, zahrají si ji Severočeši. Kelly Klíma usedá na trestnou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě, Lvi si nedokázali pohlídat střídání svých hokejistů.
     
    04:49
    Lvi se nyní opět špatně zformovali na útočné modré a metr za ní přišli o kotouč a rychle se musí otočit do směru vzad, aby stíhali bránit.
     
    04:19
    Nahozený kotouč z pravého kruhu nyní proskákal po ledě až k Zajíčkovi, jenž ho svou hokejkou posunul za svou klec a jeho beci mohou rozehrávat.
     
    04:08
    Martin Látal se rozjel po pravé straně a bekhendovým pokusem se snažil Mazance zaskočit na přední tyči. Brankář královéhradeckého celku však byl připraven a zasáhl sebejistě.
     
    03:38
    Severočeši drží kotouč a opět jej nahazují do třetiny protivníka. Morong ve spolupráci se Zacharem dokázali puk dostat jen k útočné modré, dál však nikoliv.
     
    03:05
    Na druhé straně si první ostřejší zákrok připsal také Zajíček. Orsava vystřelil z pravé strany, mladý gólman však sebejistě zasáhl vyrážečkou.
     
    02:37
    Buly před Mazancem vyznělo lépe pro Lvy, ti se ale nedokázali vysvobodit z pásma a Jarůšek na vrcholu kruhů nebezpečně vypálil, strážce svatyně Východočechů vyrazil jeho ránu ramenem vysoko do vzduchu.
     
    02:23
    Sklenář sebral vyhozený kotouč ve středním pásmu, rozehrávka se však následně obráncům Mountfieldu nadvakrát nepovedla. Prudký pas Filipa Pavlíka končí dalším icingem.
     
    01:49
    Východočeši nahodili kotouč na zadní mantinel, kde se k němu sjelo hned několik hokejistů. Litvínovští jej odsud dokázali poslat na zakázané uvolnění. Buly před Zajíčkem.
     
    01:29
    Zajíček nyní svou širokou hokejkou poslal kotouč za svou klec a Chemici vyrazili rychle kupředu po levé straně. Jejich akci zakončoval na kruhu Demel, ale Mazanec stihl přitisknout kotouč ke své hrudi lapačkou.
     
    01:13
    Na druhé straně si na kotouč sahá také Mazancův protějšek Šimon Zajíček, jenž si poradil s podobně nebezpečnou střelou. Brankáře jsme tedy zahřáli hned v úvodu, doufejme ale, že nám předvedou víc ze svého umění.
     
    01:01
    První zákrok večera si připisuje Marek Mazanec jenž chytil Pospíšilovo nahození od pravého mantinelu. Žádná velká práce pro gólmana Lvů.
     
    00:27
    Litvínov nahodil touš po hrazení do pásma soupeře a jeho hráči šli střídat. Lvi se tak snadnou dostali k hracímu předmětu, ale útočnou modrou s ním na čepeli přejít nedokázali.
     
    00:09
    Severočeši vyhráli úvodní vhazování a poslali kotouč za vlastní klec, odkud ho poslali přes všechny čáry, zakázané uvolnění se ale nepíská.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí již krouží po ledové ploše a čeká se na hokejisty, kteří právě vjíždějí na ledovou plochu. Šimon Zajíček se poprvé v kariéře staví na startu extraligového utkání do brankoviště. Za malý okamžik začínáme.
     
    Sestavy

    Hned na úvod tu máme jedno drobné překvapení. Zdá se, že do brány Litvínova se postaví Šimon Zajíček, věkem ještě junior, který by tak mohl odchytat první kompletní zápas v extralize.

    V sestavě Lvů evidujeme dvě změny. Do střetnutí nenastoupí Zdeněk Čáp ani Aleš Jergl. Mountfield dnes hraje na šest beků a třináct útočníků. Post Jergla v druhé lajně převezme Kelly Klíma, třináctým forvardem bude Vojtěch Síla.

    Severočeši krom překvapení v bráně sáhli ještě k dalším třem změnám. V obraně nenastoupí Daniel Kolář, místo něj je připraven další junior Ondřej Baláž, jenž by mohl nastoupit ke svému prvnímu utkání základní části v extralize. V útoku se nepředstaví Přemysl Svoboda ani Jiří Fronk. Jejich pozice jsou připraveni zaujmout Jakub Petružálek a Josef Jícha.
     
    Ještě jednou krásný dobrý podvečer všem příznivcům ledního hokeje z promrzlé ČPP Arény, do startu utkání nám chybí čtvrt hodinka a oba celky právě ukončily rozbruslení a naposled se před startem duelu odebrali do kabin.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), R. Pilař, Jank, Šalda – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Cingel, Smoleňák (C) – M. Zachar, Morong, Lev – Síla.

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Štich (A), Baláž – Jarůšek, Žejdl, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, M. Hanzl (A), Petružálek – Zygmunt, Helt, Jícha.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Brejcha, Klouček.
    Naváže Hradec na poslední domácí výhru?
     
    Sestavy z posledních utkání:

    Mountfield HK: Š. Lukeš – Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Pilař, Jank, Šalda, Čáp – Orsava, Koukal, Kevin Klíma – Jergl, Růžička, Sklenář – Smoleňák, Cingel, Perret – Lev, Morong, Zachar.

    HC VERVA Litvínov: Godla – Ščotka, Irving, Kolář, Balinskis, Demel, Štich, Cibulskis – Jarůšek, Žejdl, Zdráhal – F. Lukeš, Hübl, Pospíšil – Svoboda, M. Hanzl, Fronk – Zygmunt, Helt, Látal.
     
    Nejproduktivnější hráči obou celků

    Mountfield Hradec Králové
    Radek Smoleňák (11+9)
    Jakub Orsava (6+9)
    Vladimír Růžička (6+8)
    Jakub Lev (6+8)
    Lukáš Cingel (2+12)
    (nejproduktivnějším hráčem Lvů je Filip Hronek (10+13), který však za Východočechy již s největší pravděpodobností do konce sezóny nenastoupí)

    HC VERVA Litvínov
    Patrik Zdráhal (7+9)
    Viktor Hübl (5+9)
    Richard Jarůšek (8+4)
    František Lukeš (5+6)
    Tomáš Pospíšil (5+6)

    Procentuální úspěšnost zákroků brankářů

    Mountfield Hradec Králové
    Marek Mazanec – 90,85 %
    Štěpán Lukeš – 92,16 %

    HC VERVA Litvínov
    Denis Godla – 91,64 %
    David Honzík – 88,72 %
     
    Vzájemné vazby

    Speciálním zápasem bude toto utkání pro obránce Vervy Oskarse Cibulskise, který ještě loni oblékal barvy královéhradeckého celku, podobně je na tom také Lukáš Žejdl. V městě pod Bílou věží působili také Richard Jarůšek, Martin Látal a asistent hlavního trenéra Vervy Václav Sýkora. Vazby na Litvínov mají z kabiny Východočechů především hlavní kouč Vladimír Růžička a také obránce Filip Pavlík.

    Rovněž může dojít na zajímavý bratrský souboj. Uvidíme, zda se Štěpán Lukeš objeví v brance Hradce, aby mohl čelit střelám svého bratra Františka.
     
    Letošní vzájemné souboje

    Mountfield se už s Vervou potkal v tomto ročníku dvakrát. Hradečtí v obou těchto utkáních zvítězili za plný počet bodů a na Litvínov si tak mohou věřit. V druhém kole si Lvi na ledě Chemiků vytvořili rozhodující náskok v druhém dějství, kdy si dvěma zásahy vytvořili dvoubrankové vedení, které udrželi až do závěrečného hvizdu.

    V odvetě pod Bílou věží pak rozhodl start utkání. Východočeši vedli již ve 12. minutě 3:0 po brankách tří obránců – Hronka, Šaldy a Filipa Pavlíka. Nakonec tříbrankovým rozdílem také zvítězili a zapsali tak další tři body proti celku trenéra Országha. Pokud budou Lvi bodovat i v dnešním utkání, je jasné, že letošní celková bilance s Litvínovem bude hovořit v jejich prospěch.

    20.9.2020 HC VERVA Litvínov – Mountfield HK 2:4
    22.11.2020 Mountfield HK – HC VERVA Litvínov 4:1
     
    HC VERVA Litvínov

    Severočeši v současné chvíli zaujímají desátou příčku extraligového pelotonu se ziskem dvaatřiceti bodů, doteď stihli nastoupit k sedmadvaceti zápasům. Chemici by se určitě rádi posunuli alespoň do středu tabulky naší nejvyšší soutěže, ale i oni si podobně jako Mountfield budou muset spíš hlídat záda. Devátá Kometa má na Vervu pohodlný šestibodový náskok a v poslední době se jí daří. Jedenáctá Olomouc má stejný bodový zisk jako Litvínov, nicméně odehrála o jedno utkání víc. Dvanácté Vítkovice jsou zpět o čtyři body a třináctý Zlín o pět. Především na něj si svěřenci trenéra Országha budou chtít dát pozor, jelikož v současné chvíli drží Černého Petra, který znamená neúčast v play-off.

    Aktuální rozpoložení Chemiků není nejhorší. V poslední době načali úspěšnou šňůru tří vítězství. Podívejme se však na předchozích pět utkání. Litvínov nejprve prohrál v Liberci 3:6 a následně padl i doma s Plzní 0:3. Pak ale přišly výhry, na kterých se nyní Verva veze. Nejprve zdolala Vary na jejich kluzišti 3:2 v prodloužení a poté opět v prodloužení přemohla před svými fanoušky i Olomouc 2:1. Důležitá tříbodová výhra přišla v úterý, kdy Severočeši podruhé během sedmi dnů zvítězili v KV Areně a Energetiky porazili 6:4. Tím pomohli Hradci k tomu, aby Západočechy v tabulce přeskočil.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Lvi se aktuálně nachází na pátém místě extraligové tabulky se ziskem osmačtyřiceti bodů, doposud odehráli osmadvacet utkání. Východočeši by rádi zabojovali o elitní čtyřku zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play-off. Jenže v současné chvíli se spíš musí ohlížet za sebe. Šesté Vary mají stejný počet bodů a zápas k dobru, sedmý Liberec pak jen o bod méně než Mountfield. Čtrvrtá Plzeň má na tým trenéra Růžičky pětibodový náskok.

    Forma mužstva z města na soutoku Labe s Orlicí navíc není bůh ví jaká. Východočeši střídají výhry s porážkami jako se noc střídá s dnem. Posledních pět výsledků o tom vypovídá detailněji. Mountfield sice nejprve porazil Zlín na jeho ledě 2:1, následně však doma prohrál na nájezdy s Libercem 2:3. V dalším utkání se v trestných stříleních zlepšil a na nájezdy zvítězil v Olomouci 3:2. Velkou vzpruhou pro Lvy pak byla výhra východočeského derby, Hradec v něm porazil Pardubice 3:2, svému sokovi navíc uťal 8 zápasů trvající sérii výher. Na tento úspěch se však nepodařilo navázat a v úterý přišla porážka na Spartě 0:3. Hokejisté ze salónu republiky se navíc nutně potřebují dobře naladit před těžkými zápasy, kdy je v dalších kolech čekají opět Sparta, Plzeň, Třinec a Kometa.
     
    Krásný dobrý podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje z největšího města východních Čech. Tipsport extraliga načíná druhou polovinu letošní základní části. S výjimkou Komety a Zlína budou dnes v akci všechny celky naší nejvyšší soutěže, Berani sehráli s Brnem své utkání již včera. My se však budeme detailně zajímat o úplně jiný souboj. Pod Bílou věží startuje v 18:00 duel, ve kterém Mountfield Hradec Králové hostí na svém kluzišti celek HC VERVA Litvínov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 14. Lev (J. Sklenář, V. Růžička), 22. M. Zachar (Lev), 60. Cingel (M. Zachar) – 31. Pospíšil (Balinskis, F. Lukeš)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), R. Pilař, Jank, Šalda – Síla, Kevin Klíma, Koukal – Orsava, J. Sklenář, V. Růžička – Kelly Klíma, Perret, Cingel – Smoleňák (C), M. Zachar, Morong – Lev.
    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Štich (A), Baláž – Jarůšek, Žejdl, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, M. Hanzl (A), Petružálek – Zygmunt, Helt, Jícha.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Brejcha, Klouček
    ocianews.com