Třinec – Pardubice 1:4 (kon.) | Olomouc – Sparta 0:3 (kon.) | Plzeň – K. Vary 4:3 (kon.)
Vítkovice – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 3:1 (kon.) | Liberec – Motor ČB 7:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:4 (0:3, 1:0, 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 08.01.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Třetí vzájemné utkání mezi Oceláři Třinec a Dynamem Pardubice se odehraje v pátek 8. ledna 2021 od pro Třinec klasických 17 hodin. Bude se hrát ve městě pod Javorovým, třinecká Werk arena bude samozřejmě zápas hostit před prázdnými tribunami.

    Od postupu Třince do extraligy v roce 1995 se bude jednat už o 130. vzájemné utkání. Pardubice patří pro Oceláře mezi vůbec nejčastější soupeře – v základní části spolu tyto dva týmy sehrály již 102 zápasy a v play off přidaly dalších 27 utkání. Třinečtí Oceláři ve své extraligové historii sehráli více zápasů pouze se Zlínem (137).
     
    Vzájemné zápasy v této sezóně

    Vzájemná utkání v této sezóně zatím nabízela gólové hody. V prvním utkání v Pardubicích jich padlo dokonce třináct. Oceláři tam tehdy promarnili luxusní třígólové vedení, když po čtyřiceti minutách na světelné kostce svítilo skóre 3:6. Nakonec brali dva body hráči Dynama a Oceláři jen jeden – ve třetí části totiž domácí slepenými góly hned na počátku třetiny stáhli náskok Třince na jediný gól (prosadili se Juraj Mikuš a Camara), v poslední minutě při power play srovnal extřinecký Svačina a v prodloužení rozhodl Ďaloga. Oceláři doma kontrovali výhrou 4:3 – v první třetině padly čtyři góly, dva na každé straně, a všechny byly naměstnané mezi 17. a 20. minutu. Ve 27. minutě pak oba soupeři slepili další dva góly. Od této chvíle padla už pouze vítězná branka Stránského a pak už nic. Na celkem dvacet branek, které mezi těmito soupeři zatím v sezóně padly, tak soupeři potřebovali pouhých 95 minut čistého času hry. Tedy branka každých zhruba pět minut. Dočkáme se podobného tempa branek i v pátek v Třinci?

    22. listopadu 2020: HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 7:6 po prodl. (2:4, 1:2, 3:0/1:0)
    Branky a nahrávky: 1. Poulíček (Svačina), 15. Svačina (Blümel, Nakládal), 27. Nakládal (Tybor), 42. J. Mikuš (Claireaux, Camara), 43. Camara (J. Mikuš, Holland), 60. Svačina (Nakládal), 63. Ďaloga – 6. Kundrátek (Jaroměřský, Dravecký), 6. M. Stránský (Martin Růžička, Gernát), 9. P. Vrána (Martin Růžička, Gernát), 19. Martin Růžička (F. Zadina, P. Vrána), 27. M. Stránský (Martin Růžička, Gernát), 37. Jaroměřský (Kundrátek, M. Kovařčík).

    8. prosince 2020: HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 19. F. Zadina (Hrňa), 19. M. Stránský (Martin Růžička), 27. Miloš Roman (O. Kovařčík, Kundrátek), 32. M. Stránský (Gernát) – 17. Paulovič (Camara, R. Kousal), 20. Poulíček (Svačina), 27. Blümel (D. Kusý).
     
    Z pardubické kabiny

    Pardubice od posledního zápasu s Oceláři, které se hrálo 8. prosince v Třinci, zažívaly excelentní sérii. Vyhrály osmkrát v řadě – měly na svém kontě cenné skalpy Brna a Liberce, které porazili na jejich ledě, vyhrály doma se Spartou, s níž prohrávaly ve 12. minutě 0:3. Dynamo se ocitlo jedno vítězství od klubového rekordu, když v sezóně 2001-02 vyhrálo devětkrát za sebou. Pardubice to nakonec k rekordu nedotáhly – šňůru utnula bolestivá porážka, Dynamo totiž padlo v derby v Hradci Králové. O dva dny později se zdálo, že se Pardubičtí vrátili na vítěznou vlnu, ale utkání s Mladou Boleslaví, v němž vedli na začátku třetí části hry 4:2, k vítězství nedotáhli – ze zápasu brali pouze bod. I tak ale do Třince svěřenci Richarda Krále, pod jehož vedením se hra Pardubic začala dávat dohromady, přijíždějí ve výtečné náladě. Tým se dostal do klidných vod, z posledních deseti utkání vytěžil osm bodů. Pardubice průběžně skládají i kádr pro další roky, za výtečné výkony v poslední době si nové kontrakty vysloužili Mandát s Blümelem.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – P – V – V – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 7-1-1-1, skóre 36:23, 24 bodů
    Pozice v tabulce: 8.
    Bilance: 28 zápasů, 10-4-3-11, skóre 76:84, 41 bodů
    Bilance venku: 13 zápasů, 4-1-1-7, skóre 32:41, 15 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Matěj Blümel 19 (11+8)
    Nejlepší střelec: Matěj Blümel 11

    Poslední zápas Pardubic:

    5. ledna 2021: HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav 4:5 po sam. náj. (2:0, 1:2, 1:2/0:0)
    Branky a nahrávky: 7. Blümel (Mandát, J. Mikuš), 15. Blümel (Paulovič), 27. Poulíček (Paulovič), 41. Blümel (Paulovič, Nakládal) – 26. P. Kousal (Bičevskis), 32. D. Šťastný (Šidlík, Cienciala), 45. Lunter (D. Šťastný, Ševc), 59. Flynn (Ševc, D. Šťastný), roz. sam. náj. Flynn.
     
    Z kabiny Ocelářů

    Třinečtí Oceláři nezažívají tak úspěšné období jako v době, kdy se s Dynamem přesně před měsícem potkali podruhé v sezóně. Během uplynulých třiceti dnů si připsali z deseti utkání pouhé dvě výhry v normální hrací době, na což svěřenci trenéra Varadi nebyli zvyklí. Hlavní bolístkou aktuálních výkonů dle komentářů trenérů na tiskovkách po zápasech je koncovka. Ideálně tuto situaci demonstroval poslední zápas v Plzni. Oceláři tam měli znatelnou převahu, střelecky i herně většinu zápasu jasně dominovali, ale nedokázali se prosadit ani jednou. Výtečný výkon podal domácí brankář Pavlát, domácí v těsném zápase – ještě devět minut před koncem to bylo 1:0 – pak přidali další branky a skóre narostlo až na hrozivých 5:0. Třinecká první formace ztratila nadpozemskou formu a zbytek útoků se rozpadl vinou odchodů (Zadina a Jašek se vrátili do zámoří) a zranění (dlouhodobě zranění Chmielewski a Roman, na několik utkání vypadl i Marcinko). Oceláři si pomohli hráči z partnerského Frýdku-Místku, kterému se ale opět rozběhl program po vánoční přestávce. Třinecký sportovní úsek tak přivedl dvě posily – v kanadském prostředí ukázal na forvardy Taylora Leiera a Jacka Rodewalda, kteří se objeví na ledě po vyřízení administrativních záležitostí. Třinečtí v posledních dnech na soupisce zaznamenali i jeden mínus – po vzájemné dohodě odešel obránce Galviņš, který se posléze upsal Vítkovicím.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – V – P – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 2-2-3-3, skóre 24:26, 13 bodů
    Pozice v tabulce: 1.
    Bilance: 27 zápasů, 16-3-5-3, skóre 100:68, 59 bodů
    Bilance doma: 14 zápasů, 10-1-2-1, skóre 55:32, 34 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 39 (11+28)
    Nejlepší střelec: Matěj Stránský 21

    Poslední zápas Třince:

    4. ledna 2021: HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
    Branky a nahrávky: 12. Pour (Stříteský, Kaňák), 52. Čerešňák (Gulaš, F. Suchý), 53. P. Straka (Gulaš), 58. P. Straka (Čerešňák), 59. P. Straka (Eberle, Pavlát).
     
    Při pohledu na sestavy obou týmů je patrné, že třinecký trenérský tým stále nemůže počítat se zraněnými forvardy Aronem Chmielewskim a Milošem Romanem. Naopak podařily se vyřídit administrativní záležitost okolo přesunu Kanaďanů Leiera a Rodewalda a ti se tak představí na křídlech Marcinkovy formace.

    Pardubický lodivod Richard Král zatím v sestavě postrádá útočníka Filipa Koffera, nejnovější posilu pardubického Dynama. V dnešním line-upu není ani Vladimír Svačina, extřinecký forvard v týdnu ukončil své angažmá na východě Čech a bleskurychle podepsal kontrakt ve Vítkovicích. Na soupisce naopak jsou forvardi Blümel s Mandátem, kteří dostali důvěru pardubického klubu a podepsali dlouhodobé smlouvy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Rodewald, Marcinko, Leier – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Hrňa, Dravecký (A), Martynek.

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kantor) – Nakládal (C), J. Kolář (A), Hrádek, Mikuš, Vála, Ďaloga, Holland – Blümel, Poulíček, Paulovič – Camara, R. Kousal, Mandát (A) – Kusý, O. Roman, Anděl – Machala, Rohlík, Pochobradský.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Gebauer, Axman.
     
    Na ledové ploše už jsou první aktéři tohoto utkání a to kvarteto rozhodčích. Za chvíli nastoupí i oba týmy, třinečtí hokejisté nastoupí ve třetí variantě svých dresů, tedy v černé. Tyto dresy Oceláři oblékají proti týmům, které mají podobnou barevnou variantů dresů. V brance domácích by měl být při rotaci brankářů tentokrát Štěpánek, za Dynamo nastoupí pošesté v sezóně Klouček.
     
    Oba týmy už jsou na ledě, kapitáni Nakládal s Vránou se pozdravili s rozhodčími a za pár sekund začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    První buly mezi Vránou a Poulíčkem dopadlo lépe pro domácí. Třinečtí mají puk.
     
    00:32
    První útočná akce domácích dlouho netrvala, na druhou stranu zavezl puk Paulovič. Ani Dynamo v pásmu nepobylo dlouho.
     
    00:40
    Nepřesná rozehrávka domácích vrací hru ke Štěpánkovi. Bude se vhazovat po icingu.
     
    01:10
    Hosté sebrali puk v útočném pásmu v okolí modré čáry. Mandát jej nahodil na Štěpánka, ten kotouč přikryl v lapačce a přerušil hru.
     
    01:33
    Hosté jsou na začátku první třetiny aktivní. Jejich aktivitu v útočném pásmu přerušil Musil a vyvezl hru. O první ofenzivní tvorbu se snaží kanadské posily domácího týmu.
     
    02:16
    Uvidíme první přesilovku utkání. Za podrážení domácího Jaroměřského, který se po faulu těžce zvedal, je vyloučen Ondřej Machala (PCE).
     
    02:39
    Domácí zatím těžce zakládají ofenzivní deštník v útočném pásmu. Už podruhé musejí vjíždět do ofenzivní zóny z vlastní třetiny.
     
    03:08
    Ocelářům se tato přesilovka zatím nedaří. Nedokázali se ještě udržet v útočném pásmu. Stránský nechával u pravého mantinelu Hrňovi, ale puk vyjel do neutrální zóny.
     
    03:45
    Oceláři nakonec vytvořili tlak na pardubickou branku. Nebezpečně vypadal závar před Kloučkem poté, co puk před něj dostal Hrňa. Následně po zblokované Hrňově střele hosté puk vyhodili do středního pásma.
     
    04:14
    Do pásma se dostala i druhá přesilovková formace Třince. Po Kundrátkově střele z první z levého křídla Klouček hru přerušuje. Hosté budou po buly v plném počtu.
     
    04:35
    Adámek vystihl rozehrávku hostí a ve středním pásmu rýsoval přihrávku na najíždějícího Martynka. Byl ale zbržděn protihráčem a Martynek mezitím vjel do ofsajdu.
     
    04:47
    Další nepřesná rozehrávka domácích a hra se po zakázaném uvolnění stěhuje zpět před Štěpánka.
     
    05:00
    Hosté na chvíli pobyli v útočném pásmu. Po Nakládalově střele od modré, kterou neměl Štěpánek problém zbrzdit, ale třinecká obrana další ofenzivní aktivitu před svou brankou nedopustila.
     
    05:40
    Icing tentokrát na hostující straně. Vhazovat se bude po Kloučkově levici.
     
    05:49
    Doudera na levém mantinelu tělem odstavil od puku postupujícího Kusého, domácí obrana následně vyexportovala puk ze své třetiny.
     
    06:09
    Paulovič vystihl rozehrávku třinecké obrany v útočném pásmu a holí se po něm ohnal Jack Rodewald (TRI). První z třineckých Kanaďanů se tak poprvé do protokolu zápasu zapsal dvěma minutami za podrážení. První přesilovka Dynama.
     
    06:35
    Hosté se drží v pásmu, ale zatím si puk posouvají po obvodu bránícího čtyřúhelníku.
     
    06:49
    Dobrá šance hostů! Nakládal pálil z levé strany z první, Štěpánek vyrazil puk před sebe, kde následně promáchl Paulovič. Třinecký brankář by měl co dělat, aby tento puk zachytil.
     
    07:48
    Hosté hrají přesilovku výborně. Ondřej Roman z hranice pravého kruhu poslal puk přímo na Štěpánka a ten zabránil další cestě kotouče lapačkou.
     
    08:09
    I domácí se ubránili. Na využití této hokejové standardní situace tedy zatím 0:0.
     
    08:38
    Rodewald ve středním pásmu přiťuknul puk najíždějícímu Gernátovi. Jeho střela z jízdy byla zblokována, Gernát ve středním pásmu puk získal zpět a poslal aspoň za Kloučkovu branku.
     
    09:02
    Rohlík se objevil sám před Štěpánkem. Puk mu ale přeskočil hůl a vůbec nezakončil.
     
    09:53
    Nakládal nahazoval od modré, před Štěpánkem byl velký provoz. Následně puk za brankou získal Hrehorčák a Oceláři vyvážejí hru.
     
    10:28
    Tlak Ocelářů. Gernát dostal na modrou puk proti holi, jeho střelu vyrazil Klouček nad sebe. Poté vznikl tlak Třinec před pardubickou brankou a dobrá šance Michala Kovařčíka.
     
    10:39
    Další vyloučení Ocelářů a další vyloučení Jacka Rodewalda (TRI). Tentokrát je to menší trest za sekání a druhá přesilovka Pardubic.
     
    10:49
    Hned po pár vteřinách byl v dobré pozici před Štěpánkem Poulíček! Byl sice zády k třinecké brance, ale po otočce poslal puk na třineckou branku, k pardubické smůle kotouč projel mezi betony domácího brankáře mimo.
     
    11:45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Mandátovu dvakrát tečovanou střelu Štěpánek ještě vyrazil, z předbrankového ale bekhendem za třineckého brankáře poslal ANTHONY CAMARA. Hosté tak druhou svou přesilovku v zápase využívají. Asistence: Robert Kousal, Jan Kolář. Stav utkání 0:1.
    11:45 Anthony CAMARA - 0:1
     
    12:39
    Oceláři se po inkasované brance snažili hned o útočnou aktivitu. Puk rozdával Gernát, ale po jedné jeho nepřesné přihrávce na Růžičku naopak Dynamo vyvezlo hru do středního pásma.
     
    13:22
    Oceláři vyhráli buly v útočném pásmu. Michal Kovařčík nabil Kundrátkovi, jeho střela od modré byla schovaná. Pardubická obrana tuto šanci odrazila a následně byla přihrávka Michala Kovařčíka na Hrehorčáka, který byl osamocen před brankou, nepřesná.
     
    14:16
    Třinec je po inkasované brance aktivnější než před ní. Jaroměřský zavezl hru do útočného pásma a o útočnou aktivitu se snaží Marcinkova formace.
     
    14:45
    Adámek zavezl puk do útočného pásma a nabil najíždějícímu Leierovi. Ten byl těsně před tím, než vypálil, odzbrojen. Střílet následně z první zkoušel Doudera, ale vytloukl bloky Poulíčkovi a příležitost Třince byla zažehnána.
     
    15:29
    V dobré šanci Růžička! Nejproduktivnější hráč extraligy byl zcela volný před Kloučkem, puk mu na slot poslal Stránský, ale třinecká sedmadvacítka netrefila kotouč ideálně.
     
    15:59
    S útočnou aktivitou kontrovali na druhé straně i hráči Dynama. Nebezpečná situace z toho nebyla, následně se při dalším přechodu do útočného pásma provinili ofsajdem domácí hráči a je tady druhá komerční přestávka první třetiny.
     
    16:42
    Musil vystihl rozehrávku hostí ve střední zóně, ale protože mu kolegové šli střídat, musel zatáhnout útok sám. Zkusil vystřelit, následně již s vystřídavšími spoluhráči chvíli bojoval o puk za Kloučkovou brankou.
     
    17:36
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Machala bojoval o puk s Jaroměřským za Štěpánkovou brankou. Třinečtí puk získali a chtěli si jej poslat o skla na druhou stranu třetiny a rozehrát. Kotouč se ale Kundrátkovi nečekaně odrazil od mantinelu a ONDŘEJ ROHLÍK se zjevil sám před Štěpánkem. Pardubický útočník prostřelil třineckého brankáře a Dynamo vede o dva góly. Bez asistence. Stav utkání 0:2.
    17:36 Ondřej ROHLÍK - 0:2
     
    18:11
    Třinečtí opět po inkasované brance kontrují útočnou aktivitou, ale ke střelecké pozici se zatím neprobojovali.
     
    18:55
    Dravecký za Kloučkovou brankou zabojoval o puk, Hrňa jej vyvezl a nahrál křížně Musilovi. Třinecký bek si kotouč potáhl ještě více do strany, ale jeho následná střela byla zblokována.
     
    19:29
    Rychlý protiútok hostí! Zdánlivě situace vypadala na akci dva na dva, ale Mandátova rychlá přihrávka na najíždějícího Camaru překvapila domácí. Střela pardubického útočníka skončila jen těsně vedle levé třinecké tyče!
     
    19:56
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A Pardubice střílí další branku! Třinečtí se ještě pokoušeli o útočnou aktivitu v útočném pásmu, ale po rychlém kontru tři na dva střílí třetí gól LUKÁŠ ANDĚL! Ten dostal od Kusého puk na levý kruh, potáhl si jej na osu útočného pásma a střelou k tyči nedal Štěpánkovi šanci! Asistence: Denis Kusý, Marek Ďaloga. Stav utkání 0:3.
    19:56 Lukáš ANDĚL - 0:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka nabídla relativně vyrovnaný průběh, žádný z týmů neměl výraznou střeleckou převahu, pardubické Dynamo se ale prezentuje mnohem přímočařejším stylem a především jsou střelecky produktivní. První šanci otevřít skóre měli domácí, když ve třetí minutě byl vyloučen Machala. Gól v této početní výhodě nepadl, stejně jako nepadl po první vyloučení Rodewalda. Hosté díky Camarovi otevřeli skóre až ve druhé přesilovce, opět po vyloučení Rodewalda. Na nula dva zvýšil v osmnácté minutě Rohlík, který se dostal k puku trochu šťastně po souboji za brankou. Poslední úder Dynama přišel v samotném závěru třetiny, když rychlou protiakci zakončil Anděl.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku – 7:10
    Střely mimo – 3:3
    Zblokované střely – 5:3
    Hity – 3:1
    Vhazování – 8:13
    Trestné minuty – 4:2
     
    Druhá třetina začne cca v 17:46.
     
    Oba týmy vstupují do druhé třetiny ve zcela odlišné náladě. Pardubičtí budou dále pracovat na solidně rozehraném utkání, Oceláři chtějí konečně protrhnout smůlu. V roce 2021 ještě neskórovali a posledních 30 minut hry dopadlo v jejich podání 0:7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Oceláři po třech brankách v první třetině v jejich síti vyměnili brankáře. Od druhé třetiny chytá Ondřej Kacetl.
     
    21:11
    Oceláři jsou od úvodního buly druhé třetiny aktivnější. Do střelecké pozice se snažil prodrat Leier, jeho střela byla zblokovaná mimo.
     
    21:35
    Trma vrma před Kloučkem. Kotouč skončil pod pardubickým brankářem a bude se vhazovat v útočném pásmu Ocelářů.
     
    21:58
    Ofsajd Třince při přechodu bratrů Kovařčíků do útočného pásma. Vhazování v neutrální zóně.
     
    22:13
    Oceláři jsou na puku a Gernát se z vlastní zóny snaží rozjet útočnou akci.
     
    22:53
    Stránský získal puk v útočném pásmu, ihned otočil směřování hry. Akci tři na dva rozjel přihrávkou na Adámka, ten byl ale zablokovaný. Stránský sám dojel kotouč a pokusil se o rychlou střelu na Kloučka.
     
    23:59
    V útočné aktivitě je vidět i pardubické Dynamo. Hosté si vynutili aktivitu v útočném pásmu díky příspěvku obránců Mikuše a Nakládala. Třinečtí jim ale dovolil pouze posouvat puk po mantinelech.
     
    24:31
    Vhazování před Kacetlem.
     
    24:57
    Aktivita formace bratrů Kovařčíků. Hrehorčák s Jaroměřským získali puk za Kloučkovou brankou a následně od modré střílel Michal Kovařčík. Kloučkovi puk vypadl, hosté ale nebezpečí zažehnali.
     
    25:39
    Další šance Pardubic! Kacetl chvíli lovil puk v okolí své levé tyčky, hosté byli ještě chvíli v útočném pásmu na puku, ale další nebezpečí z toho pro Oceláře není.
     
    26:01
    Rhett Holland (PCE) je druhým vyloučeným hráčem Dynama v zápase. Za úder do oblasti hlavy a krku je vyloučen poté, co sestřelil u pravé tyče Kloučkovy branky Draveckého, který tam nabruslil ze střední třetiny s pukem na holi.
     
    26:25
    Další vhazování v útočném pásmu Třince poté, co se puk otřel o ochrannou síť za Kloučkovou brankou.
     
    26:55
    Oceláři mají na ledě první přesilovkovou formaci v původním složení. Akce režíroval z modré čáry Gernát, který nejprve nabíjel na levý kruh Růžičkovi, poté sám zkoušel střílet od modré čáry.
     
    27:28
    Leier střílel z pravého kruhu z první poté, co mu tam nabil Doudera. Nohy do jeho střely vložil Mikuš a puk končí v ochranné síti za brankou.
     
    27:48
    Marcinko clonil na své pozici před Kloučkem a toho využil Leier. Najel si na střeleckou pozici na pravém kruhu a prověřil pozornost pardubického brankáře.
     
    28:48
    Dravecký nahodil puk za branku, kde jej vybojoval na Mikušovi a centroval do nebezpečného prostoru před Kloučkovou brankou.
     
    29:01
    Ondřej Kovařčík si z levé strany nabruslil až před Kloučka a jeho zakončení bekhendem moc nechybělo. Puk se odkutálel kousek od pravé tyče pardubické branky.
     
    29:32
    Vrána s pukem na holi nabruslil až před Kloučka. Z této šance gól nepadl a následně dorážky domácích hráčů jsou přerušeny pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    30:13
    Třinečtí Vrána se Stránským teď dlouho bojovali za pardubickou brankou o puk. Už se zdálo, že jej vybojují, přes těsnou pardubickou obranu se ale k zakončení nedostali.
     
    30:56
    Oceláři zcela evidentně zvýšili obrátky. Teď se o vytvoření gólové šance snažili kolem modré čáry Leier s Gernátem, puk se ale pro jejich smůlu odšoural do střední zóny.
     
    31:11
    Rodewald zkusil zakončení z úhlu z pravého křídla, puk ale od Kloučkova ramene končí v ochranné síti za brankou.
     
    31:33
    Klouček kryje nahození ze středního pásma, obtěžoval jej totiž Michal Kovařčík a nedovolil mu rozehrávku. Vhazování v obranné zóně Dynama.
     
    31:58
    Hrehorčák centroval z úhlu před branku, sjíždějící obránce Musil vytvořil tlak na pardubickou obranu a málem z toho bylo ohrožení pro Kloučka.
     
    32:31
    Po čase opět zatlačily Pardubice. Kusého střela z otočky ještě byla zblokována třineckými obránce, následně pohotovou ránu Anděla našel ve své lapačce Kacetl.
     
    32:48
    Martynek s Hrňou zavezli puk do útočné třetiny, následně prvně jmenovaný vyzkoušel pozornost Kloučka. Střela to byla z velkého úhlu, domácí ale získali vhazování v útočné zóně.
     
    33:18
    Pardubice opět pobyly v útočném pásmu, pak se ale srazili dva jejich hráči kolem modré čáry. Dynamo ztratilo územní převahu, domácí Jaroměřským získali naopak puk.
     
    33:26
    Ofsajd Ocelářů při pokus o rychlý přechod do útočného pásma.
     
    33:39
    Velká šance Dynama! Mikuš nahodil puk ze středního pásma, Blümel byl rychlejší než třinecká obrana a díky výhodnému odrazu puku od zadního mantinelu byl sám před Kacetlem. Ten jeho pokus kryje.
     
    34:29
    Třinečtí v náporu! Adámkovu střelu po příhře Ondřeje Kovařčíka od modré čáry Klouček vyrazil. Jaroměřský měl před sebou odkrytou síť Kloučkovy branky, ale měl to trochu na dlouhou hůl.
     
    34:38
    Další přerušení a vhazování před Kacetlem poté, co druhá střela Adámkovi moc nesedla, puk získalo Dynamo a po rychlém protiútoku šlo do zakončení.
     
    35:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí se teď snažili o střelbu ze všech pozic, byly to ale střely nepřesné nebo zblokované. Následně sebral puk u levého hrazení MICHAL KOVAŘČÍK, nabruslil si na levý bod pro vhazování a trefil přesně pod horní pardubickou tyčku. Michal Kovařčík tak vstřelil po téměř 96 minutách hry první třinecký gól v novém roce. Bez asistence. Stav utkání 2:3.
    35:35 Michal KOVAŘČÍK - 1:3
     
    36:32
    Třinečtí jsou po gólovém úspěchu nadále aktivní, stále ztrácejí dvě branky. Pardubičtí chtěli dlouhou přihrávkou využít prostoru ve třinecké obraně, Camara ale dlouhý puk nezískal, ani neměl šanci dobruslit. Zakázané uvolnění.
     
    36:48
    A další zakázané uvolnění Pardubic vrací hru opět před Kloučka.
     
    36:56
    A icingový hattrick Pardubic. Po třetím zakázaném uvolnění opět vhazování v obranné zóně Dynama.
     
    37:20
    Rychlé přenesení hry od Musila na Martynka a následně na střed útočného pásma na Michala Kovařčíka nevyšla. Kovařčíkovi skákal puk a do zakončení se nedostal.
     
    37:46
    Domácí v situaci tři na jednoho. Jaroměřský se z levé strany snažil nacentrovat na najíždějícího Martynka, ale pardubická hůl této klíčové přihrávce zamezila.
     
    38:47
    Pardubicím se teď rýsovala akce čtyři na dva, ale výborný bruslař Ďaloga se situaci pokusil vzít na sebe a trochu utopil akci za brankou.
     
    39:55
    Třinečtí ještě byli v samotném závěru aktivní, ale nejprve Růžička byl zblokován Mandátem, poté se do zakončení neprobojoval Leier.
     
    39:59
    Třinecké nahození od modré čáry končí v Kloučkově bráně, vypadá to, že siréna zazněla dřív, že se tedy stalo v podstatě již o přestávce. Rozhodčí ještě situaci konzultují s videem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    K poslední herní situaci ze druhé třetiny – je to přesně tak, jak se nám zdálo z komentátorského stanoviště. Puk skončil v síti již po zaznění sirény, tedy poté, co vypršel čas druhé třetiny.

    Oceláři byli v druhé části hry jednoznačně lepší. Tlačili se do zakončení, měli střeleckou převahu, mnohem lépe bruslili než v první třetině. Museli se mít ale velmi na pozoru a obranu moc neotvírat, protože jakýkoliv další gól Dynama by dal hostům již velmi významný náskok. Gól ve druhé dvacetiminutovce padl jediný. Klouček lovil puk ze své sítě po vybruslení Michala Kovařčíka. Do třetí části hry tak budou s dvoubrankovou výhodou vstupovat hosté z Pardubic.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku – 22:16
    Střely mimo – 6:7
    Zblokované střely – 10:9
    Hity – 9:3
    Vhazování – 21:23
    Trestné minuty – 4:14
     
    Třetí třetina začne cca v 18:36.
     
    Aktéři se vracejí na ledovou plochu. Máme před sebou posledních dvacet minut normální hrací době. Skončí dnešní utkání šedesátou minutou?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Oceláři vyhráli buly, kapitán Vrána rozehrál na Douderu a Třinečtí se tedy pouštějí do ukrajování náskoku Dynama.
     
    40:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Leier si teď na modré v útočném pásmu nerozuměl s Gernátem, puk získal MATĚJ BLÜMEL a svou samostatnou akci proti třem protihráčům, kdy obešel couvajícího Gernáta, zakončil přesně střelou k pravé tyči Kacetlovy branky. Dynamo tedy má zpět tříbrankové vedení získané v první třetině. Bez asistence. Stav utkání 1:4.
    40:52 Matěj BLÜMEL - 1:4
     
    41:49
    Oceláři jsou nastěhováni zpět v útočném pásmu. Marcinko s Růžičkou vybojovali puk, druhý jmenovaný jej zpoza branky poslal na zcela volného sjíždějícího Jaroměřského, ale jeho střelu z první Klouček vykopl betonem.
     
    42:09
    Jaroměřský upadl u pravého hrazení ve vlastním pásmu a Dynamo rychle narýsovalo šanci. Ke střele se dostal zcela volný Denis Kusý, Kacetl musel proti němu vybruslit, ale třinecký brankář tentokrát odolal.
     
    43:14
    Hraje se velmi rychlý a otevřený hokej. Třinečtí hokejisté mají v hlavách náskok, který si Pardubice vypracovaly, a snaží se o maximální úsilí v útoku. Pardubice velice rychle dokáží přejít do útočné fáze a vyrobit si šanci.
     
    43:43
    Ďaloga nadvakrát před Kacetlem! Pardubický bek byl tísněn, a tak domácí brankář neměl takový problém jeho šance ustát.
     
    44:40
    Další vyloučení tohoto utkání, tentokrát na straně Pardubic. Michal Hrádek (PCE) vyloučen za hákování Petra Vrána, které se stalo zhruba před minutou. Oceláři pak dlouho drželi puk na holích a snažili se skórovat bez brankáře s extra hráčem v poli.
     
    45:09
    Michal Kovařčík se zjevil před Kloučkem, neměl ale moc času a prostoru vyslat puk na branku. Následně se snažil dorážet Leier, ale puk po jeho střele skončil ve výstroji obránce Koláře. Hra musela být přerušena.
     
    45:24
    Leier z pravé strany nabíjel na levý kruh Rodewaldovi, ale jeho střelu z první rychle se přesunuvší Klouček udržel betony před brankovou čárou.
     
    46:22
    Hrňa, Růžička a Vrána zkoušeli rozestavět svůj přesilovkový vzorec. Poslední jmenovaný ale dostal puk na brusle a hosté následně vyhazují.
     
    46:52
    Hosté se ubránili a už hrají v plném počtu, proto vyhození přes všechny čáry je zakázané uvolnění. Třinečtí si dnes přesilovkami zatím nedokázali pomoci.
     
    47:11
    Třinečtí jsou aktivní v útočném pásmu a snaží se o střelbu ze všech pozic. Další zblokovaný puk končí po odrazu od hráče Pardubic v hledišti. Komerční přestávka.
     
    47:28
    Oceláři měli po buly útočné pásmo, ale Rodewald si nerozuměl s Kundrátkem. Následně kanadský obránce puk nahodil zpět, ale Třinečtí se k němu už nedostali.
     
    48:15
    Pochobradský takovou nepříliš nebezpečnou střelou donutil Kacetla k zásahu, třinecký brankář ale puk vyrazil pouze k dojíždějícímu Machalovi. Na štěstí pro domácí obranu měl pardubický hráč složitou pozici k tomu, aby puk zasáhl dostatečně razantně.
     
    49:06
    Rychlá kombinace po ose Adámek – Růžička – Leier. Kanadský útočník jen tak lehce ťukl do puku a už se zdálo, že dokonce brankář Klouček předpokládá, že mu pod betony kotouč zajel do sítě. Nestalo se tak.
     
    49:56
    Kousal po delším náporu Třince vyvezl puk ze svého pásma až do útoku, navázal na sebe tři protihráče a přenechal puk volnému kolegovi Mandátovi. Jeho střela z nebezpečné pozice ale byla nepřesná.
     
    50:30
    Velká šance Dynama v akci dva na jednoho! Camara zkoušel nahrát volnému Kousalovi, který by byl už zcela sám před Kacetlem, pardubickému hráči ale puk přeskočil hůl.
     
    51:20
    Třinečtí teď jsou schopni neutralizovat útočné výpady pardubického týmu a snaží se o rychlý přechod do útoku.
     
    52:07
    V akci dva na dva nebezpečně pálil přes obránce Machala. Kacetl puk vyrazil před sebe. Machala si jej našel a dorážel, ovšem ke smůle hostů nepřesně.
     
    52:22
    Po nahození ze středního pásma Klouček kryje a přerušuje hru.
     
    52:34
    Po zakázaném uvolnění Pardubic opět vhazování před Kloučkem tentokrát bez možnosti hostů vystřídat.
     
    53:26
    Třinečtí se snaží o útočnou aktivitu, ale bez gólového efektu. Hosté umí následně ušetřit čas v útočném pásmu, teď to předvedl Kousal.
     
    53:52
    Ofsajd domácích a následně poslední komerční přestávka zápasu. Je nutné říct, že Třinečtí se prezentují enormní snahou, která ale trochu přechází v křeč. Domácí ani z dobrých pozic nejsou schopni najít recept na brankáře Kloučka a pardubickou obranu.
     
    53:52
    Příležitost pro Třinec ještě se zápasem něco udělat! Anthony Camara (PCE) je vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    54:16
    Gernátovo nahození od modré bylo tečováno do vzduchu, odkud si puk sebral do lapačky Klouček.
     
    54:30
    Třinečtí byli v pásmu, ale nepřesná přihrávka Rodewalda na Douderu je vyhnala do střední zóny.
     
    55:11
    Nahození Leiera od modré čáry bylo tečováno. Marcinko se snažil dorážet, od skórování jej dělil už pouze beton Kloučka. Třinecký se nepodařilo skórovat ani z následně dorážky Rodewalda.
     
    56:09
    Hosté jsou kompletní. Stránský se pokusil skórovat po individuální akci a obkroužení Kloučkovy branky. Následně nahazoval od modré Musil, ale doprava před Kloučkem se v dobrý okamžik pro něj uklidnila a pardubický brankář mohl puk sebrat do lapačky.
     
    56:45
    Třinečtí jsou nadále aktivní, byť se čas velmi rychle krátí. Teď se Dynamu podařilo šikovně bez icingu vyhodit až za Kacetla, odkud rozehrává Jaroměřský.
     
    57:19
    Po Mandátově střele z pravého kruhu přikryl puk Kacetl a vhazovat se po čase bude před jeho brankou.
     
    57:31
    Musilova rozehrávka na rozjetého Vránu nebyla přesná, a tak se vhazování před Kacetlem v krátkém rozmezí zopakuje.
     
    58:05
    Leier se Stránským se teď snažili o gólové ohrožení po individuálních akcích, kolem Kloučkovy branky to ale bylo velice těsné.
     
    58:56
    Další aktivitu domácích končí střela Kundrátka od modré, který se snažil poslat puk do míst, kde se tečovat snažil Michal Kovařčík. Obrana Dynama akci odrazila a hru vyvezla do bezpečných míst.
     
    59:12
    Válova bomba od modré prolétla nad Kacetlovou brankou, aniž by ji ohrozila. Výhra Pardubic je ale velice blízko.
     
    59:19
    Pardubický útočník Anthony Camara (PCE) podrazil v útočném pásmu Douderu a Oceláři si zahrají ještě jednu přesilovku.
     
    59:51
    Rodewald zpoza branky poslal puk u pravé tyči operujícímu Michalu Kovařčíkovi, jeho přímou střelu na branku Klouček zlikvidoval.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí! Pardubické Dynamo exportuje všechny tři body na východ Čech. Hosté položili základ tříbodové výhře třígólovou první třetinou. Oceláři v následujících čtyřiceti minutách vložili velké úsilí do brankové korekce zápasu, což se jim podařilo pouze částečně. Hosté z Pardubic hned na začátku třetí části hry navýšili své vedení zpět na tříbrankové a ve zbytku zápasu si již výhru ujít nenechali.
     
    My se s textovým online přenosem přihlásíme opět v neděli 10. ledna 2021, kdy domácí Oceláři od 18:30 hostí na svém ledě tým Bílí Tygři Liberec. Do té doby mějte pěkné dny! (19:07:15)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 36. M. Kovařčík – 12. Camara (R. Kousal, J. Kolář), 18. Rohlík, 20. Anděl (Kusý, Ďaloga), 41. Blümel


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (21. Kacetl) – M. Doudera, Gernát, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Rodewald, Marcinko, Leier – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Hrňa, Dravecký (A), Martynek.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kantor) – Nakládal (C), J. Kolář (A), Hrádek, Mikuš, Vála, Ďaloga, Holland – Blümel, Poulíček, Paulovič – Camara, R. Kousal, Mandát (A) – Kusý, O. Roman, Anděl – Machala, Rohlík, Pochobradský.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Gebauer, Axman
    thejrc.org