Zlín – Kometa Brno 4:5 (kon.)
konec
Berani Zlín
4:5 (1:1, 1:2, 2:2)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 07.01.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:14:08)
     
    Dnešní utkání bylo velice napínavé a gólově hodně bohaté. Tato přestřelka nakonec skončila jednobrankovým rozdílem po obrovském zaváhání domácího brankáře Libora Kašík. Ale hezky od začátku. Hned na úvod první třetiny přišlo první vyloučení dne a to z řad Komety, konkrétně se provinil Luboš Horký. Berani hlavně v druhé půlce početní výhody hodně tlačili, ke gólu jim to ale nestačilo. v lehké převaze pokračovali i nadále. I přesto se první branka utkání připisovala hostům z jihu Moravy. Zasloužil se o ní Martin Zaťovič, který se rychlostně protáhl mezi dvěma zlínskými obránci a zakončoval sám před Kašíkem. Domácí ale nechtěli odcházet do kabin za nepříznivého skóre a tak zhruba půl minuty před konce vstřelil branku Jakub Šlahař, který se jako první zorientoval ve skrumáži před brankářem. To si ale nenechali brněnští líbit a sotva po minutě opět vedli díky brance Jakuba Klepiše, který měl víc štěstí než rozumu, protože se po střele, která trefila pouze tyčku odrazil puk přímo k němu. Dalo by se říct že kotouč našel jeho, než že by našel kotouč on. Po této poměrně šťastné brance, přestali domácí postupně bruslit. Toho zneužil po pár minutách Tomáš Vincour, který se zakončením z bezprostřední blízkosti nedal Kašíkovi nejmenší šanci. Po gólu, který zvyšoval rozdíl už na dvě branky se domácí úplně sesypali. I přesto se jim pak podařilo po pár minutách vstřelit z jednoho z mála útoku branku. I díky Zdeňku Okálovi, který si ji mohl připsat měli domácí čerstvou krev v žilách. To je namotivovalo na zbytek druhé dvacetiminutovky a hlavně na začátek té třetí. V té totiž po pěti minutách vstřelil branku opět Zdeněk Okál a podruhé tak domácí vyrovnali. To se ale moc nelíbilo Kometě, která za tři minuty díky zakončení Tomáše Šoustala opět vedla jednobrankovým rozdílem. Na to ale našel ještě rychlejší odpověď Bedřich Köhler a i díky němu domácí opět vedli a skóre bylo už 4:4. Poté ale domácím ztuhli nohy postupně přestávali bruslit. Kometa měla lehce navrch nic drtivého to ale nebylo. Poté ale přišel v čase 54:15 nejvýznamnější moment zápasu, který rozhodl všechno. Jeden z domácích obránců se snažil rozherát na jeho spoluhráče, do přihrávky ale vložil hokejku Martin Zaťovič, který jen tak ladně tečoval puk na Kašíka, ten ho chtěl raději schovat do lapačky. Pak se ale stalo něco, co nikdo nečekal. Kotouč mu odskočil do brankoviště, kde ho našel Peter Mueller a mohl zakončovat do zcela prázdné brány. Na takovýto smolný zlom v utkání domácí zareagovat nedokázali a po velmi napínavém zápase prohráli 4:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:07
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:44
    Blíží se poslední minuta zápasu a domácí stále prohrávají po smolném gólu. Můžou to ale svému brankářovi stále vynahradit, to by museli hrát ale ještě více v útoku než hrají nyní. Nutno přiznat, že vyloučení jim v tom taky dvakrát nepřidává.
     
    57:29
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jan Dufek – 2 min., podrážení).
     
    55:28
    Domácí jsou po posledním inkasovaném gólu hodně zatažení a není se čemu divit. Taková smolná branka v posledních minutách by zlomila i velezkušený tým.
    54:15 Peter MUELLER - 4:5
     
    54:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak nyní měli hosté nepředstavitelné štěstí! Po nepřesné přihrávce v obraném pásmu Martin Zaťovič jenom tak tečoval něžně kotouč na domácího Kašíka, ten si chtěl chytit puk do lapačky. Tomu ale hodně smolně odskočil od jeho rukavice a zamířil nehlídaný přímo do prázdného brankoviště. Samotný kotouč by v bráně neskončil, kdyby tam nedojel PETER MUELLER, který už zakončoval do zcela nehlídané brány. Asistence: Martin Zaťovič.
     
    54:04
    Poté co se dorovnal počet hráčů na ledě začali být hráči Komety opět aktivnějším tým. Domácí se nyní pokusili dostat do útoku, ten ale skončil ještě dřív než začal a to zakázaným uvolněním.
     
    53:25
    Blíží se závěr třetiny a jedna gólovka střídá druhou, nyní si skoro Okál připsal hattrick, k tomu mu ale stál v cestě brankář Komety s jeho dalším skvělým zákrokem. A že jich za poslední dvě minuty vytáhl.
     
    52:26
    Domácí mají jedinečnou šanci poprvé v tomto utkání vést a očividně soupeři nechtějí dát nic zadarmo. nyní ale přichází střela, která končí neznámo kde někde u Vejmelkovy brány, je tam nyní obrovská skrumáž, kterou ale ukončuje sudí svým hvizdem a následným nálezem kotouče po Vejmelkovými betony.
     
    51:27
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Petr Holík – 2 min., podrážení).
     
    50:39
    Kometa se dostala k dalšímu útoku, nahození za bránu našlo ale jenom připraveného Kašíka, který dlouhou přihrávkou vysílá své spoluhráče do útoku. Konkrétně Hermana, který se dostal k jedovaté střele. Vejmelka měl ale odkrytý výhled a se zákrokem žádný problém neměl.
     
    49:28
    Trenér domácích si asi všiml jak Beranům ztuhli nohy po vyrovnávací brance na 3:3, protože i přes opětovné vyrovnání už nejsou domácí tak pasivní, byť se teďka nachází opět v obraném pásmu.
    48:06 Bedřich KÖHLER - 4:4
     
    48:06
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak dámy a pánové to je drama jak se sluší a patří! Po rychlém útoku domácích se dostal k nahození od modré BEDŘICH KÖHLER, který sice s prvním zakončením neuspěl, jeho dorážka ale už byla mnohem úspěšnější a máme tady opět vyrovnaný stav i po osmi vstřelených brankách. Asistence: Jakub Ferenc a Jan Dufek.
    46:56 Tomáš ŠOUSTAL - 3:4
     
    46:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak toto je velice důležitá branka pro Kometu! Ta před pár minutami přišla o dvoubrankové vedení. To si ale po chvíli uvědomila a začala postupně přehrávat domácí, kteří se naopak zatáhli. Toho zneužil TOMÁŠ ŠOUSTAL, který se sólem kolem levého mantinelu protáhl až před samotného Kašíka. Asistence: Michal Gulaši a Karel Vejmelka.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 20. Šlahař (Okál, Honejsek), 34. Okál (Honejsek), 45. Okál (Šlahař, Gazda), 49. Köhler (Ferenc, Dufek) – 11. Zaťovič, 22. Klepiš (Mueller), 28. Vincour (Klepiš, Freibergs), 47. Šoustal (Gulaši, Vejmelka), 55. Mueller (Zaťovič)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Hamrlík – Dufek, Fryšara, Köhler – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, Herman.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Zámorský, Bartejs, O. Němec, Gulaši, Mlčák, Freibergs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Valský, Klepiš, L. Horký – Kusko, Vincour, Bondra – F. Dvořák, Šoustal.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek
    thejrc.org