Zlín – Kometa Brno 4:5 (kon.)
konec
Berani Zlín
4:5 (1:1, 1:2, 2:2)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 07.01.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:29
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jan Dufek – 2 min., podrážení).
    54:15 Peter MUELLER - 4:5
     
    54:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak nyní měli hosté nepředstavitelné štěstí! Po nepřesné přihrávce v obraném pásmu Martin Zaťovič jenom tak tečoval něžně kotouč na domácího Kašíka, ten si chtěl chytit puk do lapačky. Tomu ale hodně smolně odskočil od jeho rukavice a zamířil nehlídaný přímo do prázdného brankoviště. Samotný kotouč by v bráně neskončil, kdyby tam nedojel PETER MUELLER, který už zakončoval do zcela nehlídané brány. Asistence: Martin Zaťovič.
     
    53:25
    Blíží se závěr třetiny a jedna gólovka střídá druhou, nyní si skoro Okál připsal hattrick, k tomu mu ale stál v cestě brankář Komety s jeho dalším skvělým zákrokem. A že jich za poslední dvě minuty vytáhl.
     
    52:26
    Domácí mají jedinečnou šanci poprvé v tomto utkání vést a očividně soupeři nechtějí dát nic zadarmo. nyní ale přichází střela, která končí neznámo kde někde u Vejmelkovy brány, je tam nyní obrovská skrumáž, kterou ale ukončuje sudí svým hvizdem a následným nálezem kotouče po Vejmelkovými betony.
     
    51:27
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Petr Holík – 2 min., podrážení).
    48:06 Bedřich KÖHLER - 4:4
     
    48:06
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak dámy a pánové to je drama jak se sluší a patří! Po rychlém útoku domácích se dostal k nahození od modré BEDŘICH KÖHLER, který sice s prvním zakončením neuspěl, jeho dorážka ale už byla mnohem úspěšnější a máme tady opět vyrovnaný stav i po osmi vstřelených brankách. Asistence: Jakub Ferenc a Jan Dufek.
    46:56 Tomáš ŠOUSTAL - 3:4
     
    46:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak toto je velice důležitá branka pro Kometu! Ta před pár minutami přišla o dvoubrankové vedení. To si ale po chvíli uvědomila a začala postupně přehrávat domácí, kteří se naopak zatáhli. Toho zneužil TOMÁŠ ŠOUSTAL, který se sólem kolem levého mantinelu protáhl až před samotného Kašíka. Asistence: Michal Gulaši a Karel Vejmelka.
    44:12 Zdeněk OKÁL - 3:3
     
    44:12
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak a drama dnešního zápasu je na světě! Po více než čtyřech minutách téměř ustavičného tlaku přichází zasloužená branka, o kterou se zasloužil ZDENĚK OKÁL. Ten zakončoval do prázdné po odrazu puku ze střely Jakuba Šlahaře, kterou ale vyrazil brankář Brna svými betony. Asistence: Jakub Šlahař a Daniel Gazda.
     
    34:53
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matyáš Hamrlík.
    33:43 Zdeněk OKÁL - 2:3
     
    33:43
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto bude bez pochyb naprostá adrenalinová injekce pro domácí, kteří se v posledních minutách hodně trápili. Po dlouhém snažení se jednomu z hráčů Beranů podařilo dostat do útočného pásma. Poté se pokusil o zakončení Antonín Honejsek, jeho pokus se ale odrazil od betonů brankáře Brna. To ho ale nemuselo dlouho mrzet, protože jako první našel odražený kotouč ZDENĚK OKÁL, který vymetl všechny pavučiny co byli ve Vejmelkově kleci. Asistence: Antonín Honejsek.
    27:01 Tomáš VINCOUR - 1:3
     
    27:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak toto už by mohlo být pro domácí zlomové. Po dalším tlaku Brna přišla pěkná kombinace, na jejímž konci stál TOMÁŠ VINCOUR, který přijmul přihrávku úspěšně i přesto že byl poměrně dost blokovaný. Poté se zakončením už takové problémy mít nemusel jelikož byl doslova nalepený na Kašíkovi, takže si jeho tělo mohl povodit, jak jenom chtěl. Asistence: Jakub Klepiš a Ralfs Freibergs.
    21:06 Jakub KLEPIŠ - 1:2
     
    21:06
    Kometa právě vstřelila branku!
    Toto je pro Kometu zasloužená branka, minimálně za výkony od začátku přesilovky. Nutno ale dodat, že tentokrát měli hráči Brna více štěstí než rozumu. Poté co se po křížově přihrávce dostal ke střele Peter Mueller, se kotouč odrazil od tyčky přímo na JAKUB KLEPIŠ, který pak zakončoval na nic netušícího Kašíka. Asistence: Peter Mueller.
     
    20:30
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Daniel Gazda – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    19:24 Jakub ŠLAHAŘ - 1:1
     
    19:24
    Zlín právě vstřelil branku!
    Po nahození před bránu Vejemelky nebylo moc jasné koho kotouč je, ten ale s kapkou štěstí našel JAKUB ŠLAHAŘ, který zaskočeného brněnského brankáře překonal už do odkryté brány. Asistence: Zdeněk Okál a Antonín Honejsek.
     
    13:43
    Tak velká šance přišla i na druhé straně! Do velmi nebezpečného zakončení se po přečíslení dostal Klepiš. Jeho pokus ale zlikvidoval domácí brankář Kašík svými známými širokými betony.
     
    11:45
    Tak toto je veliká škoda pro domácí mančaft. Kubiš se dostal do samostatného úniku, jeho pokus ale brankář se skvělou formou úspěšně vychytal. Jen těžko říct zda se vůbec bude tato šance někdy opakovat a pokud ano tak kdy.
    10:46 Martin ZAŤOVIČ - 0:1
     
    10:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak toto bylo nepochopitelné zaváhání zlínské obrany a především Matyáš Hamrlík. Ten si nepohlídal MARTINA ZAŤOVIČE, který se rychlostně protáhl mezí dvěma domácími obránci a v souboji jeden na nikoho zakončil neomylně za Kašíkovy záda.
     
    09:09
    Mueller se po akci Brna dva na dva dostal do velice slibně vypadajícího zakončení. Jeho teč, která mířila z bezprostřední blízkosti přímo mezi Kašíkovy nohy, skončila na Kašíkových betonech a kotouč si uzmul jeden z domácích obránců.
     
    01:17
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Luboš Horký – 2 min., krosček).
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 20. Šlahař (Okál, Honejsek), 34. Okál (Honejsek), 45. Okál (Šlahař, Gazda), 49. Köhler (Ferenc, Dufek) – 11. Zaťovič, 22. Klepiš (Mueller), 28. Vincour (Klepiš, Freibergs), 47. Šoustal (Gulaši, Vejmelka), 55. Mueller (Zaťovič)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Hamrlík – Dufek, Fryšara, Köhler – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, Herman.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Zámorský, Bartejs, O. Němec, Gulaši, Mlčák, Freibergs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Valský, Klepiš, L. Horký – Kusko, Vincour, Bondra – F. Dvořák, Šoustal.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek
    thejrc.org