Jekatěrinburg – Barys 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Nižněkamsk 6:1 (kon.) | Kazaň – Čeljabinsk 3:2 (3:1 po s.n.)
Viťaz – Soči 4:2 (kon.) | Jokerit – Spartak Moskva 1:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
6:1 (1:0, 4:1, 1:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Pátek 08.01.2021, 15:00 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi CSKA Moskva a Neftěchimik Nižněkamsk.
     
    CSKA Moskva

    Hokejisté CSKA se momentálně nacházejí na první pozici západní konference, přičemž na svém kontě mají úctyhodných třiašedesát bodů. Moskevskému celku se ovšem v posledních duelech přestalo výsledkově dařit, na svém kontě totiž má tři porážky z posledních čtyř zápasů. Útěchou ale může být fakt, že ani v jednom případě se nejednalo o prohru v řádné hrací době, tudíž se CSKA pokaždé povedlo vydolovat alespoň jeden bod. I tak je CSKA druhým nejlepším domácím celkem své konference, bodově je na tom lépe jen Lokomotiv, který má o jeden bod více. CSKA půjde do tohoto zápasu v roli obrovského favorita, nic jiného, než dvoubodový zisk se zkrátka nedá počítat.
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Na opačné straně stojí trápící se Neftěchimik, kterému patří poslední pozice východní konference, současně je druhým nejhorším týmem celé KHL. Nižněkamsk má na svém kontě pouhých šestadvacet bodů, avšak díky sérii tří výher v řadě, se bodově natáhl na předposlední Kunlun, který má o jeden bod více. Neftěchimik totiž nejprve po divoké přestřelce dokázal zvítězit v Minsku výsledkem 5:4, načež se mu povedlo zvládnout také domácí střetnutí proti Sibiru, tentokráte poměrem 3:0. Aby toho nebylo málo, tak souboj proti Novgorodu nenabídl po šedesáti minutách ani jednu branku, duel tak dospěl až do nájezdů, ve kterých byl úspěšnější právě Neftěchimik.
     
    Československá stopa v utkání

    Libor Hudáček
    - 31 bodů (14+17)

    - nejproduktivnější hráč týmu
    - nejlepší střelec týmu
    - nejlepší hráč v asistencích
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – M. Robinson (C), Gilmour, Kiselevič (A), Rykov, Ibragimov, Blažijevskij, Čmychov – Leipsic, M. Kempe, Sošnikov – Okulov, Šalunov (A), Mamin – Tělegin, Světlakov, Jurtajkin – Maximov, Sorkin, Korosteljov – Mingačjov.

    Neftěchimik Nižněkamsk: Korotajev (Ivannikov) – Bryncev, A. Osipov (C), Volgin (A), Rantakari, Sidorov, K. Vorobjov, Abrosimov – Chajrullin, L. Hudáček, Enlund (A) – Bikmullin, McMillan, Porjadin – Šiksatdarov, Šarifjanov, Šafigullin – Popugajev, Galuzin, Čiviljov – Šutov.

    Rozhodčí: Raming, Ščenjov – Bersenjov, Judin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro Neftěchimik Nižněkamsk, který se okamžitě postaral o rozehrávku, jenž putovala až k domácí brance.
     
    00:40
    Na opačné straně se podél pravého hrazení dostal až k zakončení Sošnikov, který ovšem z velkého úhlu nevyzrál na brankáře. Puk navíc skončil za modrou.
     
    01:19
    Kiselevič velice přesně hledal v tandemu volného Rykova, který pro změnu na pravém křídle dokázal nastartovat Mamina, jenž se málem dostal ke střele.
     
    01:39
    Neftěchimik Nižněkamsk se znovu osvobodil odpalem až na druhou stranu, unavená druhá formace v čele s Porjadinem zamířila na střídačku.
     
    02:23
    Poté se do protiútoku dostával hostující Šiksatdarov, který šikovně přenechal za sebe na Šarifjanova. Ten se prodral kolem protihráče a zaměstnal brankáře.
     
    03:15
    Do předbrankového prostoru si poté sjížděl již zmiňovaný Šarifjanov, kterému se nepovedlo prudkou nabídku tečovat. Johansson poté reagoval proti ráně Brynceva.
     
    04:10
    Neftěchimik Nižněkamsk poměrně dlouho operoval na druhé straně, kde se mu nakonec nepovedlo udržet puk před modrou čárou. Naopak vyhodil Robinson.
     
    04:36
    Zavánělo to prvním icingem zápasu, jenomže v rychlostním souboji se povedlo uspět hostujícímu McMilanovi, který poté nepřesně nahrával před branku.
     
    04:56
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Nápor domácího celku končí vedoucí brankou! CSKA pořádně motalo hlavy soupeři, načež se u pravého kruhu uvolnil k zakončení IVAN TĚLEGIN. Jeho první rána sice trefila protihráče, domácí útočník se přesto dostal ke druhému zakončení, přičemž jeho rána švihem nakonec směřovala mimo dosah brankáře Korotajeva.
    Asistence: Danil Jurtajkin, Arťom Blažijevskij.
    04:56 Ivan TĚLEGIN - 1:0
     
    05:15
    Hodně velké domácí branky zakončoval domácí Světlakov, jehož rána z levého kruhu výrazně minula branku soupeře. Následovalo nahození od Ibragimova.
     
    06:03
    Právě nám probíhá první komerční přestávka tohoto zápasu, po které se bude vhazovat před brankářem Korotajevem, který už jednou kapituloval.
     
    06:29
    Posléze to z velkého úhlu zkoušel domácí Sošnikov, který ovšem nemířil zrovna nejpřesněji. Puk se posléze odrazil ke Kempemu, jenž protáhl Korotajeva.
     
    07:16
    Další zákrok hostujícího brankáře, který má plné ruce práce. Po přerušení se vhazovalo po jeho pravé ruce, úspěšnější byl Libor Hudáček.
     
    08:23
    CSKA znovu operovalo u branky soupeře, kde se Okulov málem provinil nedovoleným zákrokem. Sudí nechali pokračovat, což vedlo ke střele od Rykova.
     
    08:44
    Podél levého hrazení to zkoušel vzít na sebe Hudáček, který před protihráčem zkoušel nahodit k rohu mantinelu, kam jako první přispěchal domácí Gilmour.
     
    09:10
    Sidorovova rozehrávka nebyla vůbec přesná, přesto jeden z jeho spoluhráčů lehce tečoval. Proto se nejednalo o zakázané uvolnění, pokračuje se ve hře.
     
    10:00
    K sympatickému pokusu od modré čáry se nyní dostal domácí kapitán Robinson, který měl velice dobrý výhled na brankáře. Ten střelu schoval do své lapačky.
     
    10:29
    Máme za sebou polovinu první periody, která nám zatím přinesla jedinou branku. Do vedení se dostal favorit tohoto zápasu, který těžil ze zásahu Ivana Tělegina.
     
    11:33
    Hostující Chajrullin se jednoduše dostal za modrou čárou, kde nahrávkou pod sebe oslovil volného Abrosimova. Druhý jmenovaný švihem trefil pouze soupeře.
     
    11:47
    Rozehrávající Porjadin pořádně prohnal kolegu Volgina, kterého za vlastní brankou napadal jeden z protihráčů. Nižněkamsk přesto dostal kotouč z pásma.
     
    12:20
    Máme za sebou také druhou komerční přestávku, zároveň tedy poslední první periody. Následně se bude vhazovat před brankářem Johanssonem.
     
    13:14
    Vorobjov dokázal podél modré čáry najít svého obranného parťáka Sidorova, který to zkoušel nahozením na Johanssona. Puk ale skončil na zádech soupeře.
     
    13:57
    Čiviljov operoval za domácí brankou, kde čelil přesile protihráčů. Domácím se tak povedlo zakročit čistě a posléze jsme sledovali odklizení puku do bezpečí.
     
    14:29
    Další povedená souhra Neftěchimiku, po které z dobré pozice zakončoval Endlund. Jeho nepříliš prudká rána trefila pouze Johanssona, který včas vykopl.
     
    15:06
    Za hostující obránce si poté sjel Jurtajkin, který se dostal až před brankáře Korotajeva, jenž si po delší době připsal další zákrok. Nejednalo se ale o nic snadného.
     
    15:58
    Zády k brance musel zpracovat nahrávku hostující Šarifjanov, který se poté sám dostal do pásma. Tam ho ale eliminoval pozorný Gilmour, jenž odpálil touš.
     
    16:29
    Kempe proskočil za modrou čáru, jenomže ho zastavila píšťalka sudího. Jednalo se totiž o postavení mimo hru, útočná akce moskevského celku tak rychle skončila.
     
    17:20
    Vedle domácí branky se staral o rozehrávku obránce Kiselevič, kterému se sice povedlo najít rozjetého Šalunova, avšak ten se nedostal na druhou polovinu.
     
    18:24
    Za nahozeným kotoučem se poté jako první dostal domácí Rykov, který ovšem zmatkoval. Nakonec se mu nepovedlo rozehrát a zasahovat musel Johansson.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    19:14
    Za záda posledního obránce se poté dostával hostující Šarifjanov, který ovšem na finální nahrávku nedosáhl. CSKA se poté prezentovalo dalším icingem.
     
    19:35
    Do přečíslení ujel domácí Šalunov, který střelou na bližší tyč nevyzrál na Korotajeva!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec přinesla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Ivan Tělegin. Sledovali jsem ale překvapivě vyrovnanou podívanou, ve které byl možná směrem dopředu aktivnější Neftěchimik Nižněkamsk, který se ovšem nedokázal ani jednou prosadit. Ze strany CSKA se očekávala mnohem větší aktivita, která se nakonec nedostavila. Zároveň sudí nemuseli ani jednou vylučovat, navíc se hraje poměrně plynule.
     
    Střely na branku: 12 – 10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned rozehrál směrem vzad. Následovala nahrávka na levou stranu v podání Brynceva.
     
    20:39
    Neftěchimik Nižněkamsk zvolil hodně pozvolnou kombinaci, při které došlo ke ztrátě puku. CSKA se tak dostalo do prvního zakončení, které putovalo doprostřed.
     
    21:17
    Korotajev dokázal zakročit a vhazovalo se tak po jeho levé ruce. V tomto případě byl úspěšnější domácí celek, který se ovšem do zakončení nenatlačil.
     
    21:49
    Hodně důrazně si poté počínal hostující McMillan, který ovšem dle sudích nefauloval. Mezitím dokázali oba celky vystřídat, o útočný výpad se stará Chajrullin.
     
    22:15
    Poprvé se k puku dostal také domácí brankář Johansson, který na jistotu rozehrál podél mantinelu. Jeho rozehrávka nakonec putovala na hokejku Robinsona.
     
    23:23
    Do rozhozené obrany se poté dostával hostující Šiksatdarov, který nakonec neustál souboj s protihráčem. Jednalo se o čistý střet, proto se pokračuje ve hře.
     
    24:14
    Leipsic obdržel nahrávku na paty, jeho celek se přesto natlačil až ke střele. Tu obstaral Kempe, jehož rána ovšem putovala mimo hostující branku.
     
    24:49
    Prudkým nástřelem z obrovské vzdálenosti to zkoušel hostující Volgin, který našel připravenou lapačku brankáře Johanssona. Ten raději na jistotu přerušil hru.
     
    25:09
    Sám na branku posléze uháněl Šarifjanov, který měl dokonce vedle sebe svého kolegu. Nakonec to Šarifjanov zkoušel střelou nad beton, se kterou neuspěl.
     
    26:07
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Jenomže domácí celek se dostává do dvoubrankového vedení! Na opačné straně uháněl sám na branku Šarifjanov, který ovšem neuspěl. Za domácí se mezi dvojici bránících hráčů dokázal natlačit DANIL JURTAJKIN, který se tak řítil sám na Korotajeva. Po forhendové kličce přesně zamířil k pravé tyči.
    Asistence: Jegor Rykov, Bogdan Kiselevič.
    26:07 Danil JURTAJKIN - 2:0
     
    27:03
    Posléze dokázal zpoza vlastní branky přesně rozehrát domácí Gilmour, kterému se sice povedlo na pravém křídle najít Mamina, ten se ovšem daleko nedostal.
     
    27:27
    CSKA právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme další branku domácích! CSKA totiž znovu kombinovalo v útočném pásmu, kde si do volného prostoru sjel obránce Blažijevskij, který místo zakončení ještě našel na zadní tyči naprosto volného MARIA KEMPEHO, který bezpečně uklidil kotouč do prázdné hostující branky.
    Asistence: Brendan Leipsic, Arťom Blažijevskij.
    27:27 Mario KEMPE - 2:0
     
    27:53
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Bleskově máme sníženo na rozdíl dvou branek! Nejprve se totiž do zakončení dokázal prohnat aktivně hrající Šiksatdarov, který ovšem z dobré pozice trefil pouze položený beton brankáře. K odraženému kotouči se ovšem jako první dostal TIMUR ŠARIFJANOV, který dorážkou zametl kotouč do prázdné branky.
    Asistence: Ildar Šiksatdarov.
    27:53 Timur ŠARIFJANOV - 3:1
     
    29:30
    Neftěchimik Nižněkamsk se znovu natlačil do pásma soupeře, kde se dostal ke střele. Zakončující Volgin ovšem trefil pouze protihráče, který střelu zablokoval.
     
    30:12
    Po vhazování se do protiútoku pokoušel dostat domácí Okulov, který poté na levém křídle hledal rozjetého Světlakova, jenž se ovšem nedostal přes soupeře.
     
    30:40
    Blažijevskij poté po zisku kotouče pouze nahazoval za hostující branku, kde ovšem číhala přesila protihráčů. Přesto velice ukázkově napadal forvard Sošnikov.
     
    31:29
    Sám na sebe to na druhé straně zkoušel vzít hostující Endlund, který to zkoušel manévrem přes bránícího protihráče, ten ho ovšem důrazně za sebe nepustil.
     
    32:15
    Za červenou čáru se poté neohroženě dostal hostující Chajrullin, který ještě v tísni dokázal nahrát na kolegu Brynceva, jenž nahodil na druhou stranu.
     
    32:48
    Před domácí branku si dokázal sjet hostující Bikmullin, kterého na poslední chvíli dokázal zezadu obrat protihráč. CSKA Moskva to zkouší z rychlého protiútoku.
     
    33:13
    Máme za sebou také druhou komerční přestávku prostřední periody. Po přerušení se bude znovu vhazovat ve středním pásmu.
     
    34:21
    Podél pravého hrazení se vydal vpřed hostující Porjadin, který poté zametl kotouč před brankáře Johanssona. Ten byl pozorný a znovu se mu povedlo přerušit.
     
    35:02
    Hráči v červeném kompletu se znovu nadechli k náporu, který v tomto případě nic nepřinesl. Soupeř sice vyhodil, avšak zakázané uvolnění z toho nebylo.
     
    35:08
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexej Volgin – 2 min., držení).
     
    36:03
    Domácí ihned po vhazování rozjeli kotoloč nahrávek, jenomže k zakončneí to zatím nevede. Na druhou stranu se tak dostával Endlund, jenž nasbíral vteřinky.
     
    36:37
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Ukázková souhra domácích znamená využitou přesilovou hru! CSKA se totiž dostalo k drtivému náporu, který každou vteřinou gradoval. Nakonec se po krásné kombinaci dostal k nahrávce na přední tyč Sošnikov, kterému se povedlo oslovit volného MARIA KEMPEHO, jenž zametl kotouč za přesouvajícího se Korotajeva.
    Asistence: Nikita Sošnikov, Brendan Leipsic.
    36:37 Mario KEMPE - 4:1
     
    37:26
    Neftěchimik Nižněkamsk tak bude muset znovu dotahovat tříbrankové manko, což značí hodně složitou práci. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času.
     
    38:34
    Za brankou domácích nyní operoval Hudáček, kterému se zpětnou nahrávkou povedlo nabít do střelecké pozice Bryncevovi, jenž protáhl brankáře.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    39:02
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tady to zavání debaklem, je to totiž o čtyři branky! Hostující celek chyboval u vlastní modré čáry, čehož dokázal využít dotírající MARIO KEMPE. Domácí forvard se dostal do samostatného úniku, při kterém brankáře překonal kličkou do bekhendu. Čepice na led, Kempe totiž zaznamenal hattrick!
    Bez asistence.
    39:02 Mario KEMPE - 5:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám pro změnu přinesla hned pět branek. V úvodu byl sice aktivnější a nebezpečnější Neftěchimik Nižněkamsk, jenomže prosadit se znovu dokázal pouze soupeř, který navíc během chvíle udeřil hned dvakrát. Nižněkamsk si následně přichystal rychlou odpověď, přesto poslední branku druhé třetiny vstřelil domácí celek, kterému se povedlo využít přesilovou hru. Domácí si pátou branku schovali do poslední minuty a vedou tak 5:1.
     
    Střely na branku (celkem): 24 – 22.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Neftěchimik Nižněkamsk: ze hřiště odchází Fjodor Korotajev, přichází Jevgenij Ivannikov.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny znovu vyznělo ve prospěch Nižněkamsku, který se jako první vydal do svého pásma, odkud se snažil rozehrát na levé křídlo.
     
    40:59
    U pravého hrazení se nejlépe zorientoval domácí Ibragimov, který kotouč z jedničky odehrál zpět za hostující branku. Neftěchimik Nižněkamsk se musí bránit.
     
    41:26
    Nakonec si důrazným způsobem počínal hostující kapitán Osipov, který za sebe nepustil dotírajícího protihráče. Mezitím dokázaly oba celky včas vystřídat.
     
    42:09
    Jednoduchým nahozením po přejetí modré čáry to zkoušel Volgin, který ovšem našel pouze lapačku připraveného brankáře. Johansson včas rozehrál.
     
    42:49
    Domácí hráči se znovu přestěhovali před brankáře Ivannikova, který na svůj první zákrok stále čeká. Nyní se povedlo zakročit Osipovovi, který včas rozehrál.
     
    43:20
    Zakončením přes obránce to poté zkoušel aktivně hrající Kempe, který ovšem mířil vedle hostující svatyně. Při následné dorážce zasahoval Rantakari.
     
    44:10
    Do palebné pozice si dokázal sjet domácí obránce Gilmour, který to zkoušel střelou zápěstím. Ivannikov si připsal první zákrok, kotouč schoval do své lapačky.
     
    44:57
    Hodně podezřele si před malým momentem počínal hostující Galuzin, který málem za cenu nedovoleného bránění zastavil protihráče. Sudí nebudou vylučovat.
     
    45:08
    O vedení další útočné akce se poté staral hostující Abrosimov, který sice přesně rozehrál k opačné modré čáře, jenomže tam se Nižněkamsk vystavil do ofsajdu.
     
    45:55
    Ivannikov musel znovu do akce, tentokráte se mu povedlo vychytat zakončujícího Okulova. Domácí forvard zápěstím pálil do ramene brankáře.
     
    46:05
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexandr Bryncev – 2 min., podrážení).
     
    46:15
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí celek dokázal zužitkovat i druhou přesilovou hru a je to o pět branek! Po vhazování si do střelecké pozice v mezikruží sjel obránce Gilmour, který pořádně protáhl brankáře Ivannikova. Ten navíc vyrážel pouze vedle sebe, kam jako první přispěchal BRENDAN LEIPSIC, který zamířil do opuštěné branky.
    Asistence: John Gilmour, Nikita Sošnikov.
    46:15 Brendan LEIPSIC - 6:1
     
    47:26
    Neftěchimik Nižněkamsk tak v tuto chvíli prohrává o pět branek a v nadcházejících minutách se bude snažit o zdramatizování hodně nepříjemného výsledku.
     
    48:06
    Johansson měl nyní velké štěstí! Nahrávka do domácího brankoviště přeci jen našla Šiksatdarova, který zakončil pouze do betonu brankáře.
     
    Dnešní utkání sleduje 2230 diváků.
     
    49:22
    Ivannikov v době další střely vůbec nic neviděl, kotouč přesto směřoval vedle hostující branky. Na druhé straně zakončoval Čiviljov, avšak pouze doprostřed branky.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Neftěchimik Nižněkamsk se sice snaží s výsledkem něco udělat, jenomže ve finální fázi to dost skřípe.
     
    50:39
    Bikmullin ještě dokázal udržet kotouč v útočném pásmu, jenomže tam jeho spoluhráči nedosáhli na prudkou nahrávku. CSKA se i nadále brání na jedničku.
     
    51:11
    Až před brankáře Ivannikova se nyní dokázal proháčkovat domácí Okulov, který z velké blízkosti trefil pouze beton brankáře. Nižněkamsk ihned otáčí hru.
     
    52:16
    Nahození kotouč z hole Rykova nakonec doputoval pouze do ochranné sítě nad brankou, k čemuž mu pomohl protihráč. Na pořadu dne bude další vhazování.
     
    52:41
    Chajrullin pracoval v levém rohu, kde ovšem narazil na dvojici protihráčů, která ho dokázala čistě zastavit. CSKA poté přešlo na druhou stranu, kde chybovalo.
     
    53:17
    Nahrávka do jízdy sice našla Kempeho, jenomže švédskému útočníkovi sjel kotouč z čepele. Posléze své zaváhání napravil a kotouč dostal před Ivannikova.
     
    54:25
    Robinson si dával záležet na rozehrávce z vlastního pásma. Tu nakonec velice přesně poslal na levé křídlo, kde se mu nabídl naprosto osamocený Mamin.
     
    55:18
    Popugajev se ještě snažil v souboji vydolovat puk, jenomže před ním ho dokázal odehrát do bezpečí obránce Kiselevič. CSKA si snaží nekomplikovat život.
     
    55:26
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Marat Chajrullin – 2 min., podrážení).
     
    56:19
    Domácí znovu rozjeli pohlednou kombinaci, která ovšem zakončení nepřinesla. Nahrávku totiž zastavil pozorný Bryncev, jenž vyhodil na druhou polovinu.
     
    56:33
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Ildar Šiksatdarov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    57:15
    Sošnikov si hned třikrát vyměnil kotouč s Gilmourem, načež se pokoušel o zakončení z vrcholku pravého kruhu. To nakonec skončilo vysoko nad brankou.
     
    58:10
    Domácí celek se dostal k velkému tlaku. Nakonec to zkoušel obránce Ibragimov, který trefil pouze protihráče. Posléze Ivannikov reagoval na střelu od modré.
     
    59:00
    CSKA nebylo daleko od sedmé branky! Před Sošnikovem číhala prázdná hostující branka, jenomže trefil pouze obětavého Brynceva, načež kotouč zalehl Ivannikov.
     
    59:02
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Marsel Ibragimov – 2 min., držení).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím CSKA Moskva, které svého soupeře porazilo vysoko 6:1. Výsledek ovšem tolik neodpovídá předváděné hře obou celků, Neftěchimik Nižněkamsk totiž dnes nehrál vůbec špatně, jenomže se trápil ve finální fázi. Domácí celek pro změnu nepředvedl nic světoborného, avšak narozdíl od soupeře, se mu dařilo proměnovat vyložené šance, což je pochopitelně základem k úspěchu. Neftěchimik Nižněkamsk tak přišel o sérii tří výher v řadě a bude muset začít opět od začátku. Naopak CSKA dost možná rozjelo novou vítěznou vlnu.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 36:29.
    Zblokované střely – 10:19.
    Vyloučení – 1:4.
    Využití přesilovek 2/4 – 0/1.
    Vhazování – 32:21.
     
    Československá stopa v utkání

    Libor Hudáček
    - 0+0, 1 střela, čas na ledě 10:28 (17:09:14)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. Tělegin (Jurtajkin, Blažijevskij), 27. Jurtajkin (Rykov, Kiselevič), 28. M. Kempe (Leipsic, Blažijevskij), 37. M. Kempe (Sošnikov, Leipsic), 40. M. Kempe, 47. Leipsic (Gilmour, Sošnikov) – 28. Šarifjanov (Šiksatdarov)


    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – M. Robinson (C), Gilmour, Kiselevič (A), Rykov, Ibragimov, Blažijevskij, Čmychov – Leipsic, M. Kempe, Sošnikov – Okulov, Šalunov (A), Mamin – Tělegin, Světlakov, Jurtajkin – Maximov, Sorkin, Korosteljov – Mingačjov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Korotajev (41. Ivannikov) – Bryncev, A. Osipov (C), Volgin (A), Rantakari, Sidorov, K. Vorobjov, Abrosimov – Chajrullin, L. Hudáček, Enlund (A) – Bikmullin, McMillan, Porjadin – Šiksatdarov, Šarifjanov, Šafigullin – Popugajev, Galuzin, Čiviljov – Šutov.

    Rozhodčí: Raming, Ščenjov – Bersenjov, Judin

    Diváci: 2230
    thejrc.org