Jekatěrinburg – Barys 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Nižněkamsk 6:1 (kon.) | Kazaň – Čeljabinsk 3:2 (3:1 po s.n.)
Viťaz – Soči 4:2 (kon.) | Jokerit – Spartak Moskva 1:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
6:1 (1:0, 4:1, 1:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Pátek 08.01.2021, 15:00 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Libor Hudáček
    - 0+0, 1 střela, čas na ledě 10:28 (17:09:14)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 36:29.
    Zblokované střely – 10:19.
    Vyloučení – 1:4.
    Využití přesilovek 2/4 – 0/1.
    Vhazování – 32:21.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím CSKA Moskva, které svého soupeře porazilo vysoko 6:1. Výsledek ovšem tolik neodpovídá předváděné hře obou celků, Neftěchimik Nižněkamsk totiž dnes nehrál vůbec špatně, jenomže se trápil ve finální fázi. Domácí celek pro změnu nepředvedl nic světoborného, avšak narozdíl od soupeře, se mu dařilo proměnovat vyložené šance, což je pochopitelně základem k úspěchu. Neftěchimik Nižněkamsk tak přišel o sérii tří výher v řadě a bude muset začít opět od začátku. Naopak CSKA dost možná rozjelo novou vítěznou vlnu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:02
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Marsel Ibragimov – 2 min., držení).
     
    59:00
    CSKA nebylo daleko od sedmé branky! Před Sošnikovem číhala prázdná hostující branka, jenomže trefil pouze obětavého Brynceva, načež kotouč zalehl Ivannikov.
     
    58:10
    Domácí celek se dostal k velkému tlaku. Nakonec to zkoušel obránce Ibragimov, který trefil pouze protihráče. Posléze Ivannikov reagoval na střelu od modré.
     
    57:15
    Sošnikov si hned třikrát vyměnil kotouč s Gilmourem, načež se pokoušel o zakončení z vrcholku pravého kruhu. To nakonec skončilo vysoko nad brankou.
     
    56:33
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Ildar Šiksatdarov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    56:19
    Domácí znovu rozjeli pohlednou kombinaci, která ovšem zakončení nepřinesla. Nahrávku totiž zastavil pozorný Bryncev, jenž vyhodil na druhou polovinu.
     
    55:26
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Marat Chajrullin – 2 min., podrážení).
     
    55:18
    Popugajev se ještě snažil v souboji vydolovat puk, jenomže před ním ho dokázal odehrát do bezpečí obránce Kiselevič. CSKA si snaží nekomplikovat život.
     
    54:25
    Robinson si dával záležet na rozehrávce z vlastního pásma. Tu nakonec velice přesně poslal na levé křídlo, kde se mu nabídl naprosto osamocený Mamin.
     
    53:17
    Nahrávka do jízdy sice našla Kempeho, jenomže švédskému útočníkovi sjel kotouč z čepele. Posléze své zaváhání napravil a kotouč dostal před Ivannikova.
     
    52:41
    Chajrullin pracoval v levém rohu, kde ovšem narazil na dvojici protihráčů, která ho dokázala čistě zastavit. CSKA poté přešlo na druhou stranu, kde chybovalo.
     
    52:16
    Nahození kotouč z hole Rykova nakonec doputoval pouze do ochranné sítě nad brankou, k čemuž mu pomohl protihráč. Na pořadu dne bude další vhazování.
     
    51:11
    Až před brankáře Ivannikova se nyní dokázal proháčkovat domácí Okulov, který z velké blízkosti trefil pouze beton brankáře. Nižněkamsk ihned otáčí hru.
     
    50:39
    Bikmullin ještě dokázal udržet kotouč v útočném pásmu, jenomže tam jeho spoluhráči nedosáhli na prudkou nahrávku. CSKA se i nadále brání na jedničku.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Neftěchimik Nižněkamsk se sice snaží s výsledkem něco udělat, jenomže ve finální fázi to dost skřípe.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 5. Tělegin (Jurtajkin, Blažijevskij), 27. Jurtajkin (Rykov, Kiselevič), 28. M. Kempe (Leipsic, Blažijevskij), 37. M. Kempe (Sošnikov, Leipsic), 40. M. Kempe, 47. Leipsic (Gilmour, Sošnikov) – 28. Šarifjanov (Šiksatdarov)


    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – M. Robinson (C), Gilmour, Kiselevič (A), Rykov, Ibragimov, Blažijevskij, Čmychov – Leipsic, M. Kempe, Sošnikov – Okulov, Šalunov (A), Mamin – Tělegin, Světlakov, Jurtajkin – Maximov, Sorkin, Korosteljov – Mingačjov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Korotajev (41. Ivannikov) – Bryncev, A. Osipov (C), Volgin (A), Rantakari, Sidorov, K. Vorobjov, Abrosimov – Chajrullin, L. Hudáček, Enlund (A) – Bikmullin, McMillan, Porjadin – Šiksatdarov, Šarifjanov, Šafigullin – Popugajev, Galuzin, Čiviljov – Šutov.

    Rozhodčí: Raming, Ščenjov – Bersenjov, Judin

    Diváci: 2230
    thejrc.org