Banská Bystrica – Nové Zámky 1:4 (kon.) | Michalovce – HC Slovan 2:1 (1:0 po s.n.) | Poprad – Nitra 4:3 (po pr.)
Detva – Lipt. Mikuláš 2:1 (kon.) | Košice – Zvolen 4:5 (1:2 po s.n.) | Miskolc – Trenčín 3:7 (kon.)
konec
HK Detva
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Pátek 08.01.2021, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:21:52)
     
    Detva vstúpila do tretej tretiny veľmi aktívne a jej snahu dokázal využiť krásnou sólovou akciou na gól, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, John Brady Lyle. Podobne, ako po prvom góle, i po druhom potom hostia smerom dopredu ožili a darilo sa im dostávať domácich pod tlak, paradoxne sa však s blížiacim sa záverom zápasu ich nápor otupoval. Hostia sa síce snažili dostať do záverečného tlaku, až na ojedinelé strely a gólovú príležitosť Oška v poslednej minúte sa však pred domácou bránkou už nedostali k ničomu. Naopak, domáci im prakticky neumožnili ani len odvolať brankára a úplný záver zápasu sa odohral v tretine Liptovského Mikuláša.

    Detva sa tak vďaka šiestej výhre za sebou dotiahla bodovo na druhý Slovan a z tretieho miesta tabuľky stráca len bod na vedúci Poprad. Liptovský Mikuláš je beznádejne posledný.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 6:8 (33:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Detva však potom preniesla hru do pásma hostí a ešte zatlačila súpera do obrany. Liptovský Mikuláš tak už prakticky nemá šancu skórovať.
     
    59:23
    Oško prenikol pomedzi domácich obrancov až pred bránkovisko Detvy, jeho blafák do ľavej strany ale zastavil brankár Sholl.
     
    59:10
    Hosťom sa nedarí preniknúť do útočnej tretiny. Puk majú navyše Detvania a Curry ho nahadzuje za bránku Liptovského Mikuláša.
     
    58:50
    Downing vystihol prihrávku na Hunu, ktorý sa s Downingom vrátil dozadu a nakoniec mu už vo vlastnej tretine puk zobral.
     
    58:29
    Charbonneau hľadal prihrávkou z ľavej strany Čacha, ten ale v dobrej streleckej pozícii puk nezasiahol. Hostia otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    57:53
    Hostia sa pokúsili o ďalší útok, ich nahodenie na zadný mantinel však domáci zachytili a puk vyhodili do strednej tretiny.
     
    57:20
    Viktor Fekiač dostal puk do rohu útočnej tretiny, kde ho posunul na Klímu. Domáci medzitým v pokoji prestriedali.
     
    56:51
    Detva síce buly vo vlastnom pásme prehrala, hostia sa ale nepresnou prihrávkou na modrú sami z útočného pásma vyhnali.
     
    56:28
    Liptáci po dlhšej dobe ohrozili domácu bránku. Valtolovu strelu od modrej tečoval medzi kruhmi Petran, puk ale skončil na ochrannej sieti.
     
    56:10
    Štrauch sa po zisku puku dostal po pravej strane do útočného pásma a strelou z ostrého uhla donútil domáceho brankára Sholla k zákroku.
     
    55:54
    Hostia by sa radi dostali k nejakému tlaku v závere zápasu, zatiaľ sú to však práve oni, kto sa musí neustále brániť. Detva naďalej kombinuje v útočnom pásme.
     
    55:25
    Robertson zastavil prihrávku Downinga pred bránku hostí a puk hneď poslal na Štraucha. Ten ho však nezastavil a pokus hostí o útok tak opäť končí zakázaným uvoľnením.
     
    55:08
    Ščurko si pripravil priestor na strelu z osi klziska, jeho zakončenie letiace pod hornú žŕdku však vyrazil brankár Kozel na ochrannú sieť.
     
    54:40
    Detva sa po vyhranom buly usadila v pásme hostí. Klímovu strelu od modrej zablokoval Jesus, puk sa ale odrazil naspäť na hokejky domácich.
     
    54:12
    Viktor Fekiač prenikol po pravom krídle do útočnej tretiny individuálne, cez obrancu hostí však nedokázal puk posunúť na Coxa. Kalouskovo nahodenie do detvianskej tretiny následne končí zakázaným uvoľnením.
     
    53:41
    Oba tímy si nepresnými rozohrávkami v strednom pásme vystriedali kontrolu nad pukom a nakoniec znovu skončil na hokejkách hráčov Detvy. Tým sa nedarí preniknúť do útočného pásma.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 22. Charbonneau (Cox, Čacho), 44. Lyle (Sholl) – 26. Kalousek (Portokalis, McShane)


    HK Detva: Sholl (Lietava) – Lyle, Lalík, Gachulinec, Rymsha, F. Fekiač, Jendroľ, Turan, Bakala – Ščurko, V. Fekiač, Ľupták – Charbonneau, Čacho, Cox – Downing, Valent, Žilka – Magdolen, Klíma, Curry
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kozel (Bátory) – Nemec, Robertson, Petran, Valtola, Jesus, Mezovský, Pavúk, Droppa – Huna, Lištiak, Štrauch – Michalík, Oško, Hamráček – Portokalis, McShane, Kalousek – Bača, Uhrík, Haluška

    Rozhodčí: Hronský, Konc st. – Konc ml., Crman
    ocianews.com