Banská Bystrica – Nové Zámky 1:4 (kon.) | Michalovce – HC Slovan 2:1 (1:0 po s.n.) | Poprad – Nitra 4:3 (po pr.)
Detva – Lipt. Mikuláš 2:1 (kon.) | Košice – Zvolen 4:5 (1:2 po s.n.) | Miskolc – Trenčín 3:7 (kon.)
konec
HK Detva
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Pátek 08.01.2021, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu HC 07 WPC Koliba Detva – HK 32 Liptovský Mikuláš. Stretnutie 29. kola hokejovej Tipos Extraligy sa začne o 18:00.
     


    HC 07 WPC Koliba Detva

    Detva sa v posledných týždňoch rozohrala do skvelej formy. V tabuľke sa pred týmto kolom nachádzala na treťom mieste, z ktorého strácala na vedúcu dvojicu Slovan – Poprad len dva body. Detva aktuálne ťahá sériu 12 zápasov, v ktorých získala aspoň jeden bod a posledných päť zápasov za sebou vyhrala. Prehru v riadnom hracom čase utrpela naposledy ešte na konci novembra 2020. V poslednom odohranom zápase v stredu, v ktorom sa tiež stretla s Liptovským Mikulášom, prehrávala po dvoch tretinách 0:4, v poslednej tretine však piatymi gólmi skóre otočila a vyhrala 5:4. V zápasoch doma sa jej ale až tak ako vonku (kde je najlepším tímom) nedarí a v tabuľke domácich zápasov je až na šiestom mieste.

    Posledných 5 zápasov:
    Detva – Zvolen 3:1
    Liptovský Mikuláš – Detva 1:4
    Zvolen – Detva 2:4
    Banská Bystrica – Detva 3:4
    Liptovský Mikuláš – Detva 4:5
     


    HK 32 Liptovský Mikuláš

    Liptáci sú s veľkou stratou na poslednom mieste a na 10. DVTK Miškovec strácajú už takmer 20 bodov. Posledné štyri zápasy odohrali doma, získali v nich ale len tri body za výhru nad predposlednou Banskou Bystricou. V poslednom kole navyše nedokázali dotiahnuť k bodovému zisku zápas s dnešným súperom Detvou, v ktorom vyhrávali po dvoch tretinách už 4:0 a prehrali 4:5. Celkovo tak z 27 extraligových zápasov vyhrali len tri. I v zápasoch vonku je Liptovský Mikuláš najhorším celkom Tipos Extraligy, keď vyhral na cudzích zimných štadiónoch len dvakrát.

    Posledných 5 zápasov:
    Banská Bystrica – Liptovský Mikuláš 4:6
    Liptovský Mikuláš – Detva 1:4
    Liptovský Mikuláš – Banská Bystrica 5:3
    Liptovský Mikuláš – Zvolen 1:3
    Liptovský Mikuláš – Detva 4:5
     


    Vzájomné zápasy

    V posledných dvoch sezónach je vo vzájomných súbojoch výrazne lepšia Detva, ktorá z posledných ôsmich extraligových zápasov proti Liptovskému Mikulášu vyhrala sedem (z toho jeden kontumačne). Detva vyhrala i všetky zápasy v tomto ročníku, pričom ten posledný sa hral v stredu (5:4).
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 WPC Koliba Detva: Sholl (Lietava) – Lyle, Lalík, Gachulinec, Rymsha, F. Fekiač, Jendroľ, Turan, Bakala – Ščurko, V. Fekiač, Ľupták – Charbonneau, Čacho, Cox – Downing, Valent, Žilka – Magdolen, Klíma, Curry

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kozel (Bátory) – Nemec, Robertson, Petran, Valtola, Jesus, Mezovský, Pavúk, Droppa – Huna, Lištiak, Štrauch – Michalík, Oško, Hamráček – Portokalis, McShane, Kalousek – Bača, Uhrík, Haluška

    Rozhodca: Hronský, Konc st. – Konc ml., Crman.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Detva bude hrať v čiernych dresoch, Liptovský Mikuláš v bielych.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:33
    Úvodné buly vyhrala Detva. Domáci už pri prvom nahodení do tretiny hostí o puk prišli, podobne však dopadol i prvý útok Liptovského Mikuláša.
     
    01:05
    Ščurko po ľavom krídle zaviezol puk do tretiny súpera, spolu so spoluhráčmi v nej však o hrací predmet prišiel.
     
    01:59
    Charbonneau minul Kozlovu bránku z ostrého uhla a Liptáci následne vyhodili puk za detviansku bránku. Domáci v úvode zápasu dominujú.
     
    02:40
    Štrauchovo nahodenie do útočnej tretiny zachytil Lyle. Ten o puk vo vlastnom pásme prišiel, Hunovu prihrávku pred bránkovisko Detvy ale nedokázal zasiahnuť žiadny z hráčov Liptovského Mikuláša.
     
    03:30
    Lalík si naviedol okolo obrancu v pravom kruhu puk na strelu, namieril ale priamo na brankára hostí Kozla.
     
    03:58
    Liptáci vyhodili po vhadzovaní puk z vlastnej tretiny, domáci sa do nej ale veľmi rýchlo vrátili.
     
    04:21
    V strednom pásme sa potom hosťom podarilo zastaviť útok domácich, McShane sa však pri prechode útočnej modrej čiary dostal do ofsajdu.
     
    05:01
    Aktivita Detvy pokračuje. Tvrdú strelu Frederika Fekiača od útočnej modrej čiary vyrazil brankár hostí Kozel do rohu vlastnej tretiny, odkiaľ jeho spoluhráči puk vyhodili.
     
    05:39
    Turanov individuálny prienik do útočného pásma skončil na trojici brániacich hráčov Liptovského Mikuláša. Prihrávka hostí do útočnej tretiny bola následne zrazená na ochrannú sieť.
     
    06:14
    Lalík pripravil prihrávkou do pravého kruhu streleckú pozíciu Ščurkovi, ten však z prvej Kozlovu bránku minul.
     
    06:30
    Následnú Rymshovu strelu od modrej zrazil Nemec na ochrannú sieť. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    07:00
    Žilka sa dostal k puku po buly v útočnom pásme, prihrávka pred bránku na spoluhráčov ale presná nebola. Liptáci otáčajú hru.
     
    07:21
    Petranovo nahodenie na zadný mantinel zachytili domáci. Tí hneď otočili hru na opačnú stranu a práve Petran potom nepekne narazil v súboji do mantinelu. Na striedačku našťastie odišiel po vlastných.
     
    07:49
    Cox prihrávkou z pravého krídla našiel pred bránkoviskom Liptovského Mikuláša voľného Charbonneauho, ktorého strelu z prvej vyrazil betónom brankár hostí Kozel.
     
    08:30
    Detva potom zostala v útočnom pásme, hosťom sa však domácich podarilo vytlačiť k mantinelom a napokon získať puk na svoje hokejky.
     
    09:02
    Domáci sa znovu pokúsili prejsť do útočnej tretiny, Liptákom sa však teraz podarilo ich rozohrávku zastaviť a dostať puk do stredného pásma.
     
    09:42
    Lyle si po pravej strane naviedol puk do dobrej pozície, strelou cez obrancu Robertsona ale Kozlovu bránku minul.
     
    10:23
    Lištiakovo nahodenie za detviansku bránku zastavil domáci gólman Sholl. Domáci sa následne natlačili do útočného pásma a po nahodení sa snažil puk pred bránkoviskom hostí zasiahnuť Ľupták. Neúspešne.
     
    11:07
    Po dlhšej dobe sa v pásme súpera usadili i hostia. Liptáci držia puk pri mantineli a snažia sa ho dostať na spoluhráčov na strelu.
     
    11:24
    Hostia sa však sami z detvianskeho pásma vytlačili. Domáci potom v strednom pásme puk získali, pri prechode útočnej modrej čiary sa ale previnili proti pravidlám ofsajdom.
     
    12:07
    Frederik Fekiač posunul z ľavého krídla puk za obrancu hostí na Čacha, ktorý však svojím tečom z predbránkového priestoru minul Kozlovu bránku.
     
    12:40
    Puk si po krížnej prihrávke z pravej strany v ľavom kruhu spracoval Jesus, ktorý i pohotovo vystrelil. Domáci brankár Sholl sa však stihol presunúť a toto zakončenie vyraziť. Hostia sa potom nasťahovali do pásma domácich.
     
    13:12
    Uhrík sa dostal cez dvoch protihráčov medzi kruhy a chcel sa ešte dostať k blafáku, puk mu však pri zakončení odskočil. Iniciatívu majú teraz hostia.
     
    13:43
    Lištiak sa zbavil pri svojom prieniku Viktora Fekiača, svojou kľučkou sa ale vytlačil do rohu. Tam zatiaľ puk drží.
     
    14:19
    Hunovo nahodenie od modrej vyrazil brankár Sholl do rohu vlastnej tretiny, kde puk získali domáci. Tí rozohrávku pokazili a vyhodili ho na zakázané uvoľnenie.
     
    14:50
    Lyle tečoval nahodenie na Kozlovu bránku, hosťujúci brankár však dokázal zareagovať a reflexívnym zákrokom strelu zastavil.
     
    15:14
    Žilkovo nahodenie za bránku hostí zastavil brankár Kozel, ktorého rozohrávku popri mantineli však domáci zastavili.
     
    15:51
    Rýchla výmena puku medzi dvojicou hráčov Detvy na pravom krídle nebola presná a čiernu gumu získali hostia, ktorí ju vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    16:32
    Droppa po zisku puku nahodil hrací predmet na Baču, ktorý sa však nedostal cez obrancu do úniku. Detva prebrala v posledných minútach iniciatívu.
     
    16:39
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (2 min. pre hráčsku lavicu – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Adam Haluška.
     
    16:55
    Detva vyhrala prvé presilovkové vhadzovanie a hneď sa rozostavila do presilovkovej formácie.
     
    17:23
    Downing posunul puk z pravej strany pred bránkovisko na Žilku, betónom ho ale vyrazil brankár Kozel. Žilka sa potom snažil puk doraziť, pri tom ho však len natlačil k brankárovi hostí.
     
    17:23
    Pred bránkou Liptovského Mikuláša potom vznikla šarvátka, ktorú musia vyriešiť rozhodcovia.
     
    17:23
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Jakub Žilka – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Nemec – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenia nemajú dopad na počet hráčov na ľade.
     
    17:40
    Charbonneauho strelu hostia zastavili a puk hneď vyhodili za detviansku bránku.
     
    18:18
    Nahodenie od modrej vyrazil brankár Kozel pred seba do priestoru, kde sa k puku dostal Čacho. Tomu sa však zakončenie nevydarilo a zblízka hrací predmet za brankára hostí nedostal.
     
    18:39
    Liptovský Mikuláš v plnom počte.
     
    19:06
    Domáci sa niekoľkými nepresnými prihrávkami vo vlastnom pásme dostali do veľkých problémov, nakoniec sa im ale útok podarilo založiť.
     
    19:32
    Ščurko s pukom obkorčuľoval celé pásmo Liptovského Mikuláša a nakoniec ho posunul na útočnú modrú na Lalíka. Jeho strelu gólman hostí Kozel vyrazil.
     
    19:57
    Lištiak sa ešte po zisku puku pokúsil o jeden útok, strelou cez obrancu však vystrelil priamo na brankára Detvy Sholla.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Aktívnejším tímom v prvej tretine bola Detva, ktorá strávila väčšinu prvého dejstva útočnými akciami v pásme Liptovského Mikuláša. Hlavne úvod zápasu sa niesol v podaní hráčov Detvy a aj keď sa potom dostali do hry i hostia, tak záver tohto dejstva sa i kvôli domácej presilovke opäť odohrával pred svätyňou hostí. Gólman Liptovského Mikuláša Kozel niekoľkými skvelými zákrokmi pri gólových príležitostiach domácich udržal hosťom čisté konto a uvidíme, ako predovšetkým favorizovaní domáci zareagujú na tento vývoj v ďalšom priebehu zápasu.

    Strely na bránku v 1. tretine: 10:6
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:21
    Prvé buly v tejto tretine vyhrali hostia, Hunovo nahodenie do útočnej tretiny však sklepol Lyle.
     
    20:57
    Ľupták prenikol po pravej strane do útočnej tretiny a krížnou prihrávkou hľadal na opačnej strane Viktora Fekiača. Obranca hostí puk zrazil mimo.
     
    21:15
    Oba tímy prestriedali a hneď potom musel domáci brankár Sholl chytiť nahodenie Liptovského Mikuláša.
     
    21:40
    Obom tímom sa v tejto tretine zatiaľ príliš nedarí prejsť stredným pásmom. Rymshovu prihrávku na útočnú modrú nezastavil Valent a hrací predmet končí na zakázanom uvoľnení.
     
    21:48
    Valent sa individuálne prekľučkoval až medzi kruhy a vystrelil, Jesus však jeho pokus zrazil hokejkou na ochrannú sieť.
     
    21:55
    Detva dala gól!
    Domáci otvárajú skóre! Detva síce prehrala vhadzovanie v útočnej tretine, puk ale vybojoval Cox, ktorý ho zatiahol za bránku hostí a prihrávkou z prvej do pravého kruhu pripravil streleckú pozíciu JONATHANOVI CHARBONNEAUMU. Ten tvrdou strelou z prvej k pravej žŕdke prekonal brankára Kozla. Asistencie: Trevor Cox, Viliam Čacho.
     
    22:43
    Hostia odpovedajú na inkasovaný gól svojou aktivitou a usadili sa v pásme Detvy.
     
    23:35
    Robertsonovu strelu od modrej vyrazil brankár Detvy Sholl. Hostia potom odrazený puk získali.
     
    24:01
    Útok Liptovského Mikuláša stále pokračuje. Brankár Sholl vyrazil ďalšiu Robertsonovu strelu od modrej do rohu, kde puk získal Huna.
     
    24:36
    Štrauch zblízka zakončoval bekhendom, i tento pokus ale Sholl zlikvidoval. Lištiak sa potom k dorážke už nedostal.
     
    24:57
    Petran od pravého mantinelu nahodil puk na Sholla, ktorý ho vyrazil pred seba. Doraziť sa ho snažil Michalík, obranca Detvy ho však čisto odtlačil a na druhý pokus už domáci brankár puk prikryl.
     
    25:05
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Hostia využívajú svoj tlak a vyrovnávajú! Úplne voľný Portokalis sa dostal za detvianskou bránkou k puku a vytočil sa s ním okolo žŕdky pred bránku domácich. Prihrávkou k opačnej žŕdke ho potom posunul k SIMONOVI KALOUSKOVI, ktorý ho pohotovo dorazil do odkrytej Shollovej bránky. Asistencie: William Portokalis, Allan McShane.
     
    25:54
    Hostia akoby ožili po inkasovanom góle a znovu sa svojím útokom natlačili do detvianskeho pásma.
     
    26:16
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Dominik Jendroľ – 2 min., držanie).
     
    26:45
    Liptákom sa úvod presilovky nevydaril a Detvania puk dokonca úspešne dostali do útočnej tretiny.
     
    27:02
    Petranovo nahodenie zachytili domáci, ktorí sa dokonca pokúsili o útok. Ten sa síce nevydaril, puk sa ale znovu dostal až za Kozlovu bránku.
     
    27:29
    Až teraz sa hostia konečne dostali do útočnej tretiny, zasekli sa ale v súbojoch pri mantineli.
     
    27:58
    A napokon hráči Liptovského Mikuláša znovu o puk prišli. V tejto presilovke strávili zrejme viac času na svojej polovici klziska ako na detvianskej.
     
    28:18
    Detva v plnom počte.
     
    28:45
    Lyle posunul na ľavom krídle puk za obrancu hosťujúceho tímu na rozbehnutého Jendroľa, ktorého strelu k žŕdke však brankár hostí Kozel chytil.
     
    29:10
    Coxovka delovka z prvej z ľavého kruhu skončila mimo Shollovej bránky. Domáci prebrali iniciatívu a teraz sú to oni, kto je nasťahovaní v súperovom pásme.
     
    30:02
    Liptákom sa podarilo puk získať a prejsť do útočnej tretiny. Ich akcia sa zasekla znovu len pri mantineloch.
     
    30:42
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Oliver Turan – 2 min., hákovanie).
     
    31:16
    Valent vypichol puk obrancom hostí a hneď po prechode útočnej modrej vystrelil, brankár Kozel však strelu vyrazil. Liptáci ani túto presilovku nezačali dobre.
     
    31:40
    Hosťom sa v tejto tretine presilovky absolútne nedaria. Dvomi nepresnými rozohrávkami doslova darovali puk domácim, ktorí ho bez váhania vyhodili za Kozlovu bránku.
     
    32:10
    Detvanom sa dokonca podarilo Liptákov zatlačiť do ich tretiny, kde si puk posúvajú popri mantineli.
     
    32:33
    Až teraz Huna dostal puk do tretiny Detvy, Štrauch však pri strele od modrej zlomil hokejku.
     
    32:42
    Detva v plnom počte.
     
    33:15
    Petranovo nahodenie za bránku zastavil domáci brankár Sholl, ktorý hneď rozohral na Čacha na ľavé krídlo. Ten svojou strelou minul Kozlovu bránku.
     
    33:46
    Domáci sa nasťahovali do pásma hostí. V krátkom časovom slede pálili Čacho i Charbonneau, ani jeden z nich ale nenamieril na bránku.
     
    34:17
    Ľupták sa dostal do samostatného úniku, jeho strelu z pravého kruhu však brankár Kozel vyrazil a gólman hostí potom zlikvidoval i jeho dorážku.
     
    34:49
    Hostia po dlhšej dobe vyrazili do protiútoku a McShaneovu strelu z ostrého uhla musel chytiť domáci brankár Sholl.
     
    35:12
    Uhrík zachytil domácu rozohrávku a hneď vystrelil. Bránku Sholla však minul a domáci hneď po zisku puku otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    35:40
    Downing potiahol puk za bránkovú čiaru a prihrávkou medzi kruhy hľadal Valenta. Ten puk netrafil, Žilka za ním však áno a brankár Kozel ďalším skvelým zákrokom betónom puk vyrazil.
     
    36:01
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Andreas Štrauch – 2 min., sekanie).
     
    36:30
    Domáci sa okamžite usadili v útočnom pásme. Downingovo nahodenie brankár Kozel vyrazil, odrazený puk však získali znovu Detvania.
     
    36:56
    Lyle z ľavého kruhu minul Kozlovu bránku. Hrací predmet sa znovu odrazil k domácim, ktorí svojho súpera zvierajú v jeho pásme.
     
    37:16
    Až po viac ako minúte vyhodili hostia puk z vlastného pásma. Domáci sa však s rozohrávkou príliš nezdržovali a rýchlo sa vrátili do pásma hostí.
     
    37:28
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Tomáš Klíma – 2 min., sekanie).
     
    38:01
    Liptovský Mikuláš v plnom počte.
     
    38:28
    Štrauch našiel prihrávkou z rohu v pravom kruhu voľného McShanea, ktorému však do strely strčil hokejku Viktor Fekiač.
     
    38:58
    Liptovský Mikuláš ale hrá zatiaľ najlepšiu presilovku v tejto tretine. Hostia tlačia domácich do obrany.
     
    39:22
    Teraz sa však podarilo domácim puk vyhodiť do pásma hostí a keď chceli Liptáci rýchlo rozohrať, tak sa previnili proti pravidlám ofsajdom.
     
    39:28
    Detva v plnom počte.
     
    39:49
    Čacho posunul po vhadzovaní v útočnej tretiny puk v ľavom kruhu na Coxa, ktorého strelu však Kozel vyrazil. Gólman hostí potom zlikvidoval i ďalšiu strelu domácich od modrej.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Domáci vstúpili do druhej tretiny skvele, keď rýchlo otvorili skóre zásluhou gólu Charbonneauho. Potom však iniciatívu úplne prevzali Liptáci, ktorí zatlačili domácich do obrany, vyrovnali gólom Kalouska a získali i dve presilovky. Tie sa im ale vôbec nevydarili a s blížiacim sa záverom druhého dejstva sa hra znovu začala preklápať na stranu domácich, ktorí neúnavne zamestnávali brankára hostí Kozla. Obaja gólmani však zatiaľ predvádzajú výborný výkon a i vďaka nim sú tak pred treťou tretinou šance oboch tímov na body vyrovnané.

    Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 17:12 (27:18)
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:39.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:21
    Puk sa zasekol v strednom pásme, kde ho napokon získali domáci. Tí okamžite zakladajú svoj útok.
     
    40:48
    Ščurko od modrej nastrelil puk mimo bránky hostí a po prihrávke z rohu potom ešte strieľal tiež od modrej i Lalík. Aj on však Kozlovu bránku minul.
     
    41:26
    Rymsha zastavil útok hostí a rozohral na útočnú modrú na Curryho. Ten z pravého kruhu prihrával Valentovi pred bránku hostí na teč, ktorý však skončil mimo bránky hostí.
     
    42:13
    Hosťom sa zatiaľ útočné akcie vôbec nedaria a pri snahe o prechod útočného pásma o puk prichádzajú.
     
    43:09
    Detva dala gól!
    Domáci sa znovu dostávajú do vedenia! JOHN BRADY LYLE si prevzal puk za vlastnou bránkou od svojho brankára Sholla a vyrazil s ním smerom do útočného pásma. Žiadny z hráčov Liptovského Mikuláša ho neatakoval, Lyle sa tak dostal až na vrchol kruhov v útočnom pásme a strelou od pravej žŕdky prekonal brankára hostí Kozla. Asistencia: Tomas Sholl.
     
    44:02
    Liptáci sa, podobne, ako po prvom inkasovanom góle, natlačili do pásma Detvy a vytvárajú si veľký tlak.
     
    45:00
    Viktor Fekiač prihrával od pravého mantinelu puk pred bránku hostí, Ľupták ho však nedokázal pred bránkoviskom Liptovského Mikuláša zasiahnuť.
     
    45:39
    Haluška sa dostal s pukom za Shollovu bránku, odkiaľ prihrával pred ňu na Baču. Tomu sa od korčule odrazil tesne mimo domácej svätyne.
     
    46:21
    Gachulinec zastavil kolmicu na Hunu, jeho rozohrávku však v strednom pásme vystihli hostia. Tí sa tak rýchlo vracajú do detvianskeho pásma.
     
    46:59
    S pukom sa však dostali len do rohu, kde ich domáci oň obrali. Detva rýchlo prechádza do útoku.
     
    47:17
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Nemec – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    47:32
    Úvod presilovky sa domácim nevydaril a hostia puk vyhodili do detvianskej tretiny.
     
    48:05
    Charbonneau dostal puk za bránku Liptovského Mikuláša, tam sa ale dostal do súboja s obrancom hosťujúceho tímu. Valtola puk napokon získal a vyhodil ho za Shollovu bránku.
     
    48:45
    Downing doslova vletel po pravej strane do útočnej tretiny a bekhendovou prihrávkou na opačnú stranu hľadal Valenta. Ten puk v dobrej pozícii nedokázal zasiahnuť.
     
    49:10
    Cox prihral spoza bránkovej čiare puk medzi obrancov hostí medzi kruhy na Čacha, ktorého strelu z prvej však skvelým zákrokom vyrazil brankár Kozel.
     
    49:17
    Liptovský Mikuláš v plnom počte.
     
    49:47
    Klímovu strelu od modrej vyrazil brankár Kozel priamo pred seba a Valtola, ktorý mu puk chcel prisunúť, ho takmer poslal popod neho k hráčovi Detvy. Obranca Liptovského Mikuláša napokon puk dokázal odpáliť.
     
    50:11
    Petranovu strelu z ostrého uhla vyrazil gólman Sholl pred seba, našťastie pre domácich však bol medzi kruhmi len Downing. Domáci hneď vyrážajú do útoku.
     
    50:43
    Oško vyrazil s Hamráčkom do prečíslenia a už v útočnej tretine prihral puk doľava na svojho spoluhráča. Jeho strelu k pravej žŕdke vyrazil ramenom domáci brankár Sholl.
     
    51:20
    Portokalis potiahol puk za detviansku bránku, kde ho prenechal McShaneovi. Ten sa však nedostal ani k strele, ani k prihrávke a o hrací predmet prišiel.
     
    51:51
    Cox nahodil puk za bránku hostí a Detva odišla striedať. Hostia tento priestor nevyužili a domácim puk nepresnou rozohrávkou vrátili.
     
    52:24
    Ščurko prenikol cez obrancov hostí až pred brankára Kozla, blafák do pravej strany mu ale veľmi nevyšiel a puk mu pri ňom odskočil mimo bránky Liptovského Mikuláša.
     
    52:53
    Detva sa dokázala usadiť v útočnom pásme. Valent si navádzal puk medzi kruhy na strelu, obrancovia hostí ho k nej však nepustili a napokon mu puk odpálili do stredného pásma.
     
    53:41
    Oba tímy si nepresnými rozohrávkami v strednom pásme vystriedali kontrolu nad pukom a nakoniec znovu skončil na hokejkách hráčov Detvy. Tým sa nedarí preniknúť do útočného pásma.
     
    54:12
    Viktor Fekiač prenikol po pravom krídle do útočnej tretiny individuálne, cez obrancu hostí však nedokázal puk posunúť na Coxa. Kalouskovo nahodenie do detvianskej tretiny následne končí zakázaným uvoľnením.
     
    54:40
    Detva sa po vyhranom buly usadila v pásme hostí. Klímovu strelu od modrej zablokoval Jesus, puk sa ale odrazil naspäť na hokejky domácich.
     
    55:08
    Ščurko si pripravil priestor na strelu z osi klziska, jeho zakončenie letiace pod hornú žŕdku však vyrazil brankár Kozel na ochrannú sieť.
     
    55:25
    Robertson zastavil prihrávku Downinga pred bránku hostí a puk hneď poslal na Štraucha. Ten ho však nezastavil a pokus hostí o útok tak opäť končí zakázaným uvoľnením.
     
    55:54
    Hostia by sa radi dostali k nejakému tlaku v závere zápasu, zatiaľ sú to však práve oni, kto sa musí neustále brániť. Detva naďalej kombinuje v útočnom pásme.
     
    56:10
    Štrauch sa po zisku puku dostal po pravej strane do útočného pásma a strelou z ostrého uhla donútil domáceho brankára Sholla k zákroku.
     
    56:28
    Liptáci po dlhšej dobe ohrozili domácu bránku. Valtolovu strelu od modrej tečoval medzi kruhmi Petran, puk ale skončil na ochrannej sieti.
     
    56:51
    Detva síce buly vo vlastnom pásme prehrala, hostia sa ale nepresnou prihrávkou na modrú sami z útočného pásma vyhnali.
     
    57:20
    Viktor Fekiač dostal puk do rohu útočnej tretiny, kde ho posunul na Klímu. Domáci medzitým v pokoji prestriedali.
     
    57:53
    Hostia sa pokúsili o ďalší útok, ich nahodenie na zadný mantinel však domáci zachytili a puk vyhodili do strednej tretiny.
     
    58:29
    Charbonneau hľadal prihrávkou z ľavej strany Čacha, ten ale v dobrej streleckej pozícii puk nezasiahol. Hostia otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    58:50
    Downing vystihol prihrávku na Hunu, ktorý sa s Downingom vrátil dozadu a nakoniec mu už vo vlastnej tretine puk zobral.
     
    59:10
    Hosťom sa nedarí preniknúť do útočnej tretiny. Puk majú navyše Detvania a Curry ho nahadzuje za bránku Liptovského Mikuláša.
     
    59:23
    Oško prenikol pomedzi domácich obrancov až pred bránkovisko Detvy, jeho blafák do ľavej strany ale zastavil brankár Sholl.
     
    59:50
    Detva však potom preniesla hru do pásma hostí a ešte zatlačila súpera do obrany. Liptovský Mikuláš tak už prakticky nemá šancu skórovať.
     
    Koniec zápasu.
     
    Detva vstúpila do tretej tretiny veľmi aktívne a jej snahu dokázal využiť krásnou sólovou akciou na gól, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, John Brady Lyle. Podobne, ako po prvom góle, i po druhom potom hostia smerom dopredu ožili a darilo sa im dostávať domácich pod tlak, paradoxne sa však s blížiacim sa záverom zápasu ich nápor otupoval. Hostia sa síce snažili dostať do záverečného tlaku, až na ojedinelé strely a gólovú príležitosť Oška v poslednej minúte sa však pred domácou bránkou už nedostali k ničomu. Naopak, domáci im prakticky neumožnili ani len odvolať brankára a úplný záver zápasu sa odohral v tretine Liptovského Mikuláša.

    Detva sa tak vďaka šiestej výhre za sebou dotiahla bodovo na druhý Slovan a z tretieho miesta tabuľky stráca len bod na vedúci Poprad. Liptovský Mikuláš je beznádejne posledný.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 6:8 (33:26)
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:21:52)

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 22. Charbonneau (Cox, Čacho), 44. Lyle (Sholl) – 26. Kalousek (Portokalis, McShane)


    HK Detva: Sholl (Lietava) – Lyle, Lalík, Gachulinec, Rymsha, F. Fekiač, Jendroľ, Turan, Bakala – Ščurko, V. Fekiač, Ľupták – Charbonneau, Čacho, Cox – Downing, Valent, Žilka – Magdolen, Klíma, Curry
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kozel (Bátory) – Nemec, Robertson, Petran, Valtola, Jesus, Mezovský, Pavúk, Droppa – Huna, Lištiak, Štrauch – Michalík, Oško, Hamráček – Portokalis, McShane, Kalousek – Bača, Uhrík, Haluška

    Rozhodčí: Hronský, Konc st. – Konc ml., Crman
    thejrc.org