Bordeaux – Lorient 2:1 (kon.) | Dijon – Marseille 0:0 (kon.) | Lens – Štrasburk 0:1 (kon.)
Méty – Nice 1:1 (kon.) | Monaco – Angers 3:0 (kon.) | Montpellier – Nantes 1:1 (kon.)
Nîmes – Lille 0:1 (kon.) | PSG – Brest 3:0 (kon.) | Remeš – Saint-Étienne 3:1 (kon.)
Rennes – Lyon 2:2 (kon.)
konec
FC Méty
1:1 (0:1)
OGC Nice
Sobota 09.01.2021, 21:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Nice si sice do druhého poločasu odneslo jednobrankové vedení, nicméně ani tentokráte se mu ho nepovedlo udržet až do konce. Méty se totiž postupem času dostaly k velkému náporu, vyrovnávací branka pramenící z tlaku nakonec přišla necelých deset minut před koncem řádné hrací doby. V závěru zápasu jsme se nedočkali ničeho zajímavého, oba celky si tak rozdělí po bodu. Zřejmě se jedná o spravedlivou dělbu bodů, přesto Nice je o trochu smutnější. (22:50:07)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:8.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nice se přeci jenom prokousalo na druhou stranu, kde to ovšem nepříliš dobře provedl střídající Ndoye, který se s míčem vracel, čímž naprosto zabrzdil akci svého celku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Alexis Claude-Maurice.
     
    88
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Amine Gouiri, přichází Dan Ndoye.
     
    87
    Nice mělo problémy s přechodem na druhou stranu, nakonec musel vypomoct také brankář Benítez, který našel pouze domácího obránce Kouyatého.
     
    86
    Také Benítez odkopem poslal míč na opačnou polovinu, kde se pokoušel konečně najít Dolberga. Ten se ani tentokráte neprosadil a Nice je tak bez balónu.
     
    85
    Daleko od kopačky si předkopl míč domácí Ambrose, který se přesto nacházel pouze v ofsajdu, čehož si pochopitelně všiml také pozorný pomezní sudí.
     
    84
    Oukidja si přichystal odkop od své branky, který poslal přesně do vzdušného souboje mezi Yadem a Nsokim. Úspěšnější byl nakonec druhý jmenovaný hráč.
     
    83
    Poté musel vysoko do vzduchu také domácí Bronn, který za sebe nepustil centr směřující na Dolberga. Dán ve službách Nice je absolutně neviditelným hráčem.
     
    82
    Nice se už poměrně dlouho nedostalo k opačnému pokutovému území. Naopak se také v tomto případě muselo bránit, Nsoki zablokoval centr na další aut.
     
    81
    Nice tak ani v tomto duelu nedokázalo udržet své jednobrankové vedení, začínáme tedy opět od začátku. Psychickou výhodu pochopitelně má domácí celek.
    79. John BOYE - 1:1
     
    79
    Méty právě vstřelily branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali vyrovnávací branky! Do pokutového území přiletěl centr z kopačky Angbana, kterému se povedlo najít své spoluhráče. Po menší skrumáži jeden z domácích trefil pouze tyč, od které se míč příhodně odrazil k domácímu kapitánovi JOHNU BOYEMU, jenž ho poslal do prázdné branky soupeře.
     
    79
    Domácí hráči poté ještě pokračovali v útočení, jenomže to přineslo pouze ofsajdové postavení Boyeho. Benítez tak nebude s odkopem nikam moc spěchat.
     
    78
    Méty si nyní vybojovaly standardní situaci ze zajímavé vzdálenosti od branky. Rozehrávky se nakonec chopil Ambrose, který neukázal nic závratného.
     
    77
    Na druhou stranu se pohodlně dostal domácí Centonze, který se pokoušel nastartovat naběhnuvšího Yadeho. Před ním se ovšem povedlo zakročit Nsokimu.

    David Suchý

    Branky: 79. Boye – 18. Gouiri (pen.)

    Karty:   17. Kouyaté (MTZ), 37. Maziz (MTZ) – 67. N'Soki (NIC), 77. Búdawí (NIC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:8.
    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Bronn, Kouyaté, Boye (C), Delaine – L. Gueye (70. Yade), Angban, Maïga, Maziz (69. Sarr) – Leya Iseka (70. Ambrose).
    Náhradníci: Caillard – Ambrose, Boahene, Fofana, Vagner, Tchimbembé, Sarr, Traore, Yade.

    OGC Nice: Benítez (C) – Daniliuc, Saliba, N'Soki – Thuram – Atál (66. Lotomba), Búdawí (89. Claude-Maurice), Reine-Adélaïde, Kamara – Rony Lopes (66. Dolberg), Gouiri (88. Ndoye).
    Náhradníci: Cardinale – Claude-Maurice, Dolberg, Trouillet, Pelmard, Ndoye, Lotomba, Coly, Mahou.

    Rozhodčí: Hamel – Grosbost, Lang
    thejrc.org