Bordeaux – Lorient 2:1 (kon.) | Dijon – Marseille 0:0 (kon.) | Lens – Štrasburk 0:1 (kon.)
Méty – Nice 1:1 (kon.) | Monaco – Angers 3:0 (kon.) | Montpellier – Nantes 1:1 (kon.)
Nîmes – Lille 0:1 (kon.) | PSG – Brest 3:0 (kon.) | Remeš – Saint-Étienne 3:1 (kon.)
Rennes – Lyon 2:2 (kon.)
konec
Stade de Reims
3:1 (2:0)
AS Saint-Étienne
Sobota 09.01.2021, 21:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Boulaye Dia vsítil dvě branky a dotáhl vedoucího Mbappého v tabulce střelců, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:55:22)
     
    Lekci z produktivity dostalo Saint-Étienne, které bude muset zapracovat na obranné činnosti. Hostujíc celek byl sice v zápase lepším týmem, ale nedokázal proměnit své šance, a tak se musel před soupeřem sklonit. Naopak Stade de Reims odskočilo do vedení a pak se zatáhlo do hlubokého bloku. To stačilo na to, aby se domácí radovali z vítězství.

    Stade de Reims se aktuálně nachází na čtrnáctém místě a Saint-Étienne spadlo na šestnáctou pozici.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Z pravé strany mířila přihrávka na hranici šestnáctky, kde se nacházel Ryad Boudebouz. Alžírského ofenzivního hráče ale zklamalo zpracování. Škoda, tato situace vypadalo znovu nadějně.
     
    90+1
    Budou se hrát ještě tři minuty!
     
    90
    Charles Nathan Abi a Romain Hamouma se zlobí, protože domácí hráč zahrál rukou v pokutovým území. Znovu rozhodčí ukazuje, že se penalta zahrávat nebude!
     
    89
    Hostujícímu mužstvu už moc času nezbývá, pokud chce vyrovnat, musí se velmi rychle prosadit. Ovšem zatím to na vstřelený gól nevypadá, Stade de Reims je stále v hlubokém bloku.
     
    87
    Mathieu Debuchy byl mezi dvěma soupeři a hlavičkoval asi dva metry vedle branky. Hostující kapitán se zlobí, jelikož měl za to, že balon byl tečován a měl se rozehrávat roh. Ovšem opakovaný záběr ukázal, že hlavní sudí rozhodl správně.
     
    86
    Na levé straně měl otevřenou cestu Moussa Doumbia, který ale situaci přibrzdil a strhl ji na střed hrací plochy. Následně přišla kombinace, kterou ASSE přečetlo. Hra se velmi rychle otočila a před brankou soupeře míč podběhl Charles Nathan Abi.
     
    84
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Mathieu Cafaro, přichází Kaj Sierhuis.
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Boulaye Dia, přichází Dereck Germano Kutesa.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Denis Bouanga, přichází Maxence Rivera.
     
    83
    Všech jedenáct hráčů domácího celku je v hlubokém bloku u vlastního pokutového území. ASSE tak těžce kombinuje a pouze sporadicky se dostává dovnitř šestnáctky.
     
    82
    Saint-Étienne sice drží dlouhou dobu balon na kopačkách, avšak jen na vlastní polovině. Hostujícímu mužstvu se zatím nedaří kombinace vpřed.
     
    81
    Zpoza šestnáctky natáhl ke střele Denis Bouanga, který placírkou mířil k pravé tyči. Jenomže zakončení chyběla razance, a tak se k němu Predrag Rajković dostal včas.
     
    80
    Jessy Moulin dlouho nerozehrával a chtěl vyměnit balon, celou situaci tak ještě kontroloval hlavní rozhodčí, jenž dal hostujícímu brankáři zapravdu.
     
    79
    Miguel Trauco nezpracoval balon u postranní lajny a následně fauloval Thomase Foketa, který se velmi ochotně skácel k trávníku.
     
    78
    Stade de Reims se po zisku míče snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině. Navíc se faulem při napadání uvedl Mahdi Camara.
     
    77
    Hostující mužstvo napadá rozehrávku velmi vysoko, ale musí si dávat pozor, aby znovu nepropadlo v obraně. Tentokrát to zvládlo a může skládat plány na další útočnou akci.
     
    75
    Na levé straně se po dlouhé době objevil Boulaye Dia, který chtěl jít až do zakončení. Jenže soupeř mu balon vzal a rychle míří na druhou stranu hrací plochy.
     
    74
    Saint-Étienne je polito živou vodou a znovu se usadilo na útočné polovině. Další pas mířil na hranici šestnáctky, kde Charles Nathan Abi zapomněl míč za sebou.

    Michal Luxa

    Branky: 11. Dia (pen.), 37. Dia (Chavalerin), 58. Cafaro – 72. Abi (Debuchy)

    Karty:   14. Cassama (REI), 32. Mbuku (REI) – 11. Boudebouz (SET), 43. Nordin (SET), 69. Bouanga (SET)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 19:17.
    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Faes, Abdulhamíd (C), Konan – Cassama (55. Munetsi) – Mbuku (64. Touré), Cafaro (84. Sierhuis), Chavalerin, Zeneli (55. Doumbia) – Dia (84. Kutesa).
    Náhradníci: Diouf – De Smet, Doumbia, Hornby, Kutesa, Maresic, Munetsi, Sierhuis, Touré.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Debuchy (C), Moukoudi, P. Retsos (46. Sow), Trauco – Nordin (69. Abi), M. Camara, Youssouf (46. Douath), Aouchiche (46. Hamouma) – Boudebouz, Bouanga (84. Rivera).
    Náhradníci: Bajič – Abi, Douath, Hamouma, Monnet-Paquet, Moueffek, Rivera, Sissoko, Sow.

    Rozhodčí: Batta – Annonier, Berthomieu

    Diváci: bez diváků
    thejrc.org