Dynamo Moskva – Minsk 2:0 (kon.) | Riga – Jaroslavl 1:4 (kon.) | Omsk – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:4 (1:2, 0:2, 0:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Sobota 09.01.2021, 16:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky u dalšího zápasu KHL, v němž se představí Dinamo Riga a Lokomotiv Jaroslavl.
     
    Pokud se podíváme na tabulku celé KHL, najdeme Rigu na posledním místě. Lotyšský celek totiž posbíral pouze jednadvacet bodů, což zapříčinilo poslední pozici v Západní konferenci, ale také v celé soutěži. Dinamo má obrovské potíže se zakončením, vždyť vsítilo pouze šestaosmdesát branek v jednačtyřiceti duelech. Navíc Riga může pomalu zapomenout na vyřazovací boje, na které aktuálně ztrácí třicet bodů, čtvrtou příčku v Tarasově divizi drží Minsk. Podle papírových předpokladů by si Jaroslavl měla přijet do Lotyšska pro pohodlné vítězství. Jenže opak se může stát pravdou. Lokomotivu totiž ve stejné konferenci patří třetí příčka, když zaznamenal devětapadesát bodů. Navíc ruský tým je nejlépe bránícím týmem KHL, inkasoval pouze pětaosmdesát gólů. Dále se Lokomotivu velmi daří, jelikož v posledních třech zápasech vždy zvítězil v normální hrací době.

    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI

    Dinamo Riga
    Miks Indrašis 22 bodů (11+11)
    Lauris Darzinš 21 bodů (6+15)
    Martinš Dzierkals 19 bodů (7+12)

    Lokomotiv Jaroslavl

    Denis Alexejev 29 bodů (10+19)
    Pavel Kraskovskij 25 bodů (14+11)
    Jegor Korškov 25 bodů (13+12)
     
    Československá stopa

    Na soupisce ani jednoho mužstva se nenachází český nebo slovenský hokejista.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního zápasu, v němž je obrovským favoritem Lokomotiv Jaroslavl. Ovšem Riga se jistě nedá lacino, a tak nás čeká zajímavá podívaná. Do střetnutí sice nezasáhne žádný český ani slovenský hokejista, ovšem na soupisce lotyšského mužstva je Roberts Bukarts, který v extralize válel především za Zlín, ale také pražskou Spartu nebo Vítkovice.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Nalimov (Vitols) – Zile, Scarlett, Skvorcovs, Mamčics, Jaks, Ošenieks, Maione – Darzinš (C), Indrašis (A), Paršin – Lipon, Gračov, Roberts Bukarts (A) – Dzierkals, Berzinš, Rihards Bukarts – Gegeris, Džerinš, Zyrjanov – Larionovs.

    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Pasquale) – M. Osipov, Rafikov, A. Marčenko (A), Čerepanov, Ohtamaa, Misjul, Malyšev – Korškov, V. A. Tkačov (C), A. Petersson – Pulkkinen, Lander (A), Kajumov – Beljajev, Alexejev, Kraskovskij – Kovalenko, Ivanov, Iljenko – Berjozkin.

    Rozhodčí: Vasiljev, Judakov – Zacharenkov, Sadovnikov.
     
    Obě mužstva se srovnala na modrých čarách, a tak si ještě před samotným začátkem vyslechneme hymny zúčastněných zemí. Poté se již přiblížíme úvodnímu vhazování. Pojďme se bavit hokejem!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání pravé začalo! Jevgenij Gračov vyhrál vhazování před sebe a lotyšský celek se hnal do útočného pásma. Ovšem tam kromě kombinace toho moc neukázal.
     
    00:45
    Na druhé straně to zkusil od modré čáry Alexej Marčenko, jenž trefil prvního bránícího hráče, a tak musel odcouvat do středního pásma.
     
    01:13
    Zakončením nebo spíše nahozením se prezentoval Teemu Pulkkinen, jehož snažení zastavil Ivan Nalimov. Poprvé se hra přerušuje a poté se bude vhazovat před brankou Rigy.
     
    01:50
    V rohu útočného pásma se nacházel Rihards Bukarts, který narazil na soupeře. Pavel Kraskovskij rozehraje další útočnou akci hostujícího mužstva.
     
    03:05
    Vladimir A. Tkačov dlouho hledal střeleckou pozici, ale neměl ani komu přihrát. A tak nahodil kotouč k zadnímu hrazení, kde byl k vidění první faul.
     
    03:22
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Robert Mamčics – 2 min., krosček).
     
    03:36
    Lokomotiv sice vyhrál vhazování, jenomže za brankou o černou gumu přišel. Dinamu se se štěstím podařilo vyhodit do středního pásma.
     
    04:18
    Z pravé strany přihrával na zadní tyč Anton Lander, jenž hůl spoluhráče nenašel. Jaroslavl dál pokračuje v kombinaci před brankou soupeře.
     
    06:20
    V předbrankovém prostoru se nacházel Arťom Iljenko, jehož pokus skončil pod brankářovou lapačkou. Následně se strhla mírná strkanice, ale vylučovat se nebude.
     
    Střely na branku: 1:3.
     
    06:53
    Z levého kruhu pro vhazování se napřáhl Roberts Bukarts, jehož střelu přizvedl nad branku obránce. Následně se ruskému mužstvu povedlo vyhodit po mantinelu.
     
    07:58
    Přihrávku na náhodu zachytil ve středním pásmu Rihards Bukarts, který měl proti sobě posledního obránce, a tak se rozmyslel a přihrál do strany, kde nebylo žádné křídlo.
     
    09:17
    Janis Jaks sice zavezl kotouč do pásma, ale v rohu o něj přišel. Zpět se ho snažil ještě získat Gleb Zyrjanov, což se nepovedlo, a tak se alespoň srazil se soupeřem.
     
    09:56
    Z mezikruží střílel těsně vedle Teemu Pulkkinen, a tak poté Riga vyhodila za cenu zakázaného uvolnění. Zatím se hraje velmi svižně a hra se hodně přelévá.
     
    10:22
    Od modré čáry to zkusil Alexej Marčenko, proti němuž vystartoval útočník, a tak pokus byl nepřesný. Lokomotiv si znovu našel puk a stále kombinuje.
     
    10:56
    Od modré čáry se ještě napřáhl Atte Ohtamaa, jehož pokus skončil v brankářově výstroji. Ivan Nalimov zatím chytá podařenou třetinu, i když těžší práci ještě neměl.
     
    11:48
    Lotyšský celek se na chvíli usadil v útočné třetině, avšak nevystřelil. Následně přešel do protiakce, jenže jej zastavilo ofsajdové postavení.
     
    12:12
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak tohle je hodně šťastná branka, ale Rigu jistě v boji s favoritem ještě více nakopne! Miks Indrašis se u mantinelu srazil se soupeře a puku se následně chopil Denis Paršin, který z osy střílel po otočce. Puk ale přikopl do jiné pozice Pavel Kraskovskij, a tak měl LAURIS DARZINŠ snadnou úlohu. Z hranice brankoviště uklidil černou gumu po ledě do branky. Asistence: Denis Paršin a Miks Indrašis.
    12:12 Lauris DARZINŠ - 1:0
     
    14:13
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Velmi rychle je vyrovnáno! Artur Kajumov přihrál na modrou čáru, odkud puk na branku nahazoval Nikita Čerepanov. Do jeho pokusu vložil hůl TEEMU PULKKINEN, jenž změnil dráhu letu kotouče a nedal tak brankáři šanci zasáhnout. Asistence: Nikita Čerepanov a Artur Kajumov.
    14:13 Teemu PULKKINEN - 1:1
     
    15:14
    Ilja Konovalov byl zaměstnán, jelikož na něj letěla střela z levé strany. Pod lapačku mu ještě zajel Gleb Zyrjanov, jehož ručně zpacifikoval Daniil Misjul.
     
    16:15
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Janis Jaks – 2 min., sekání).
     
    16:23
    Rušan Rafikov přihrával přes celou šířku na levou stranu, odkud se napřáhl André Petersson, jehož pokus letěl po ledě. Ivan Nalimov se stihl přesunout a slabou střelu vyrazil.
     
    17:12
    Rušan Rafikov znovu střílel a měl hodně prostoru, jelikož obranná čtveřice byla hodně stažená u branky. Ovšem ruskému obránci zakončení vůbec nesedlo.
     
    17:23
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Maxim Osipov – 2 min., držení hole).
     
    18:00
    Dinamo Riga drží kotouč ve své třetině a čeká na vypršení trestu svého hráče. Domácí mužstvo si tak za chvíli zahraje zkrácenou přesilovou hru.
     
    18:44
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne! Reece Scarlett dlouho otálel komu přihraje, až namazal po mantinelu soupeři, který se okamžitě po přihrávce vydal před branku. Michail Beljajev nahodil černou gumu na brankáře, jemuž kotouč vypadl a PAVEL KRASKOVSKIJ už měl snadnou úlohu. Asistence: Michail Beljajev.
    18:44 Pavel KRASKOVSKIJ - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavou třetinu, kterou ovládl Lokomotiv! Deset minut se soupeři spíše zkoušeli, ovšem následně se prosadila Riga, kterou do vedení poslal Lauris Darzinš. Jenže Jaroslavl rychle vyrovnala a po chybě Dinama i stav zápasu otočila, o rozhodující trefu se postaral Pavel Kraskovskij. Uvidíme, co gól do šatny s Rigou provede v další části hry!

    Střely na branku: 5:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Lokomotiv sice vyhrál úvodní vhazování druhé třetiny, ovšem následně přišla nepřesná přihrávka, která skončila na icingu.
     
    20:41
    Po skvělé přihrávce měl na pravé straně hodně prostoru Rušan Rafikov, jenž udělal tři kroky k brance a vhodný moment ke střele prováhal. Zakončil totiž jen do obránce, který proti němu vystartoval.
     
    21:14
    Zády k brance se nacházel Artur Kajumov, který to zkusil bekhendem, rozvlnil jen boční síťku.
     
    21:39
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Ruské mužstvo už vede o dva zásahy a pomaličku kráčí za vítězstvím! Přihrávku přes osu dostal na levý vrchol kruhu DANIIL MISJUL, jenž využil toho, že se domácí brankář nedostal do správného postavení a vystřelil pod jeho lapačku. Asistence: Artur Kajumov a Anton Lander.
    21:39 Daniil MISJUL - 1:3
     
    22:29
    Dinamo musí zabrat, pokud nechce, aby mu soupeř ještě více odskočil. Riga tentokrát kombinovala v útočném pásmu, jenže znovu bez střelby.
     
    22:48
    Lokomotiv jednu z přihrávek zachytil a raději vyhodil za cenu zakázaného uvolnění. Bude se vhazovat po pravici Ilji Konovalova.
     
    23:30
    Nikita Čerepanov nemohl vystřelit, a tak přihrál po modré čáře na druhou stranu. Tentokrát si nahození Ivan Nalimov pohlídal a kotouč vyrazil.
     
    24:08
    V předbrankovém prostoru se nacházel Denis Paršin, jehož pokus brankář vyrazil. Odražený puk si našel mezi kruhy Miks Indrašis, jenž mířil k levé tyči, avšak Ilja Konovalov vytáhl další zákrok betonem! Maskovaný muž Lokomotivu svůj tým podržel!
     
    24:49
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Nikolaj Kovalenko – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
     
    25:26
    Od modré čáry nahazoval puk Mathew Maione, jehož snažení tečoval Reece Scarlett. Hostující brankář měl znovu štěstí, jelikož jej černá guma trefila.
     
    26:13
    Ilja Konovalov zaznamenal další dva zákroky z předbrankového prostoru. Riga je v přesilové hře hodně nebezpečná a zatím ji hraje velmi dobře.
     
    26:57
    Nikolaj Kovalenko naskočil z trestné lavice a hned se hnal se spoluhráčem do přečíslení. Již zmíněný hráč pokazil přihrávku, a tak Jaroslavl ani nezakončila.
     
    27:42
    Emils Gegeris a Mathew Maione si předali kotouč na modré čáře a sami se vystavili do ofsajdové pozice. Následuje reklamní pauza, po níž se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    Střely na branku: 11:15.
     
    28:11
    U zadního mantinelu získal černou gumu Daniels Berzinš, který se chtěl vytočit před branku, ovšem výpad se mu nevydařil a puk zamířil k soupeři.
     
    29:04
    Lotyšské mužstvo zlepšilo svou hru a rázem se často dostává do pásmu, ovšem schází zakončení. Roberts Bukarts po ataku soupeře zůstal na hrací ploše, a tak se hra přerušila.
     
    29:44
    Od modré čáry vystřelil Reece Scarlett, jehož pokus vyrazil Ilja Konovalov do vzduchu. Za vyraženým kotoučem se hnal Martinš Dzierkals, který jej před poloprázdnou bránou netrefil.
     
    31:09
    Hraje se velmi rychle a utkání už je ve své druhé polovině. Lotyšský tým začal konečně více hrát a dostává se k šancím, zatím ale stále prohrává o dvě trefy.
     
    32:06
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Riga dlouhou dobu bušila jako obrany soupeře a po ojedinělé akci soupeře inkasovala! Od modré čáry nahazoval černou gumu před branku Maxim Osipov a tam ji zachytil ARŤOM ILJENKO. Ten byl sice zády k brance, ale bekhendem zamířil přesně k tyči. Asistence: Maxim Osipov a Teemu Pulkkinen.
    32:06 Arťom ILJENKO - 1:4
     
    33:16
    Už to vypadalo Jegor Korškov, že vystřelí, ovšem ještě si chtěl stáhnout puk kolem ležícího beka, což se mu ale nepovedlo.
     
    Střely na branku: 14:17.
     
    35:04
    Dinamo po další inkasované brance znovu odešlo a je opět pod tlakem. Domácí mužstvo znovu jen o mantinel vyhazuje do středního pásma.
     
    35:55
    Artur Kajumov nikam nespěchá a zajel s kotoučem za vlastní branky. Obě mužstva využívají situaci a pouští do hry čerstvé síly.
     
    36:07
    André Petersson naskočil do útočného pásma, ještě nebyl ani na ledě a už hrál. Domácí lavička si žádá vyloučení, ovšem rozhodčí je proti a bude se pokračovat v nezměněném počtu hráčů.
     
    37:08
    Miks Indrašis využil clony a přihrál přes osu na levou stranu. Jenže Laurisu Darzinšovi zakončení nesedlo a kotouč zamířil jen za branku Lokomotivu.
     
    37:49
    Další přihrávka mířila do předbrankového prostoru, kde se nacházel Pavel Kraskovskij, jemuž střela nesedla. Ivan Nalimov tak zaznamenal snadný zákrok.
     
    38:08
    Také Ilja Konovalov si počíhal na situaci před vlastní brankou. Do nebezpečného prostoru přihrával Gleb Zyrjanov, jenže puk se od nohy odrazil jen do brankoviště, kde byla pohotová lapačka gólmana.
     
    39:25
    Teemu Pulkkinen nemohl vystřeli, a tak přihrál na modrou čáru. Odtud to zkusil Nikita Čerepanov, jenž trefil prvního bránícího hráče a černá guma následně vypadla do neutrální zóny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě byla k vidění větší snaha Rigy, která chvíli diktovala hru, ovšem čtvrtý gól soupeře ji definitivně srazil. V prostřední části hry se radovali pouze střelci Lokomotivu, kteří navýšili vedení a jdou si za dalším vítězstvím. Pokud chce Dinamo myslet na body, bude se muset znovu nastartovat a především prolomit střeleckou nemohoucnost.

    Střely na branku: 15:18.
    Střely na branku ve druhé třetině: 10:6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    V úvody poslední dvacetiminutovky kombinovala Jaroslavl v útočném pásmu, neúspěšně. Poté Riga otočila hru, ale zase nepřešla přes střední pásmo.
     
    41:32
    Od modré čáry nahodil kotouč Atte Ohtamaa, jehož pokus brankáři vypadl. Měl ale obrovské štěstí, protože kolem něj byli jen obránci.
     
    42:12
    Na pravé straně se nacházel Denis Paršin, jehož pokus zamířil jen do bránícího hráče. Puku se zmocnil Lokomotiv, jenž jej nahodil jen za soupeřovu branku.
     
    42:55
    Na levé straně nabral velkou rychlost Gleb Zyrjanov a už to vypadalo, že pojede za branku. Ovšem prezentoval se pokusem po ledě, avšak Ilja Konovalov zůstal ve správném postavení.
     
    43:47
    Gunars Skvorcovs vjel do útočného pásma, kde přihrál pod sebe Z vrcholu pravého kruhu vypálil Martinš Dzierkals, jenže Ilja Konovalov si prostor mezi rukou a tělem pohlídal.
     
    43:55
    Lokomotiv Jaroslavl se hnal do útočného pásma, kam dříve než kotouč přejel Artur Kajumov. Pro ofsajd se hra vrátí do neutrální zóny.
     
    44:40
    Dinamo Riga vstřelilo branku, ale hlavní rozhodčí okamžitě rozpažil! Bude se ještě prohlížet záznam hry! Ovšem pojďme po stopách akce, od levého mantinelu nahodil puk Lauris Darzinš a na hranici brankoviště jej srazil k ledu Kristaps Zile. Právě tady se jedná o tom, zda se jednalo o vysokou hru. Stejný hráč tak procedil černou gumu za brankovou čáru. Bude gól platit?
     
    44:40
    Branka neplatí, jelikož Kristaps Zile zahrál vysokou holí!
    44:40 Neuznaná branka Rigy, Zile zahrál vysokou holí
     
    45:18
    Gunars Skvorcovs chyboval ve vlastní třetině a už to vypadalo, že se Nikolaj Kovalenko sám požene na brankáře. Ovšem byl lehce hákován, což ho vykolejilo a zamířil s pukem k zadnímu mantinelu. Vylučovat se nebude!
     
    46:27
    Georgij Ivanov inkasoval tvrdou ránu a nemůže vstát! Riga je na puku a snaží se výhody využít, jenomže po další kombinaci nevystřelila na branku.
     
    47:24
    Po vhazování vyplul na levé straně Daniil Misjul, jenž vystřelil od mantinelu. Ivan Nalimov znovu černou gumu neudržel ve výstroji, ale dorážce už nečelil.
     
    48:19
    Odražený puk si ve středním pásmu našel Miks Indrašis, jenž přejel přes modrou čáru, avšak z levé strany trefil pouze bránícího hráče.
     
    48:38
    V předbrankovém prostoru se nacházel Teemu Pulkkinen, který musel rychle vystřelit, ale trefil pouze připraveného maskovaného muže.
     
    49:27
    Troufám si říci, že o vítězi je rozhodnuto! Lokomotiv totiž v poslední dvacetiminutovce kontroluje vývoj zápasu a kráčí za dvěma body.
     
    50:52
    Miks Indrašis dlouho neměl komu přihrát, a tak kroužil na pravé straně útočného pásma. Až po půlminutě našel z modré čáry najetého Janise Jakse, jemuž černá guma utekla.
     
    Střely na branku: 20:22.
     
    51:12
    Nahozený kotouč se odrazil k brance Rigy, Ivan Nalimov byl pozorný a schoval jej pod lapačku.
     
    51:29
    Už to vypadalo, že Jaroslavl vyhodila na icing. Jenomže výrazně zabral Jegor Korškov, který pomohl k tomu, aby se pokračovalo ve hře.
     
    51:45
    Ivan Nalimov vyrazil další nahození před sebe, kde se pohyboval André Petersson. Švýdský útočník do puku udeřil bekhendem a domácí brankář měl obrovské potíže, aby jej udržel před brankovou čárou.
     
    52:59
    Trochu krkolomně se proháčkoval před branku Jevgenij Gračov, který nezamířil přesně. Až do zakončení to udělal domácí hráč skvěle, Riga potvrzuje svou střeleckou nemohoucnost.
     
    53:56
    Lokomotiv si už dělá co chce, Riga totiž přestala před vlastní brankou bruslit. Jaroslavl dnes zaslouženě vyhraje, otázkou je o kolik gólů!
     
    55:05
    Lokomotiv nezvládl přihrávku na pravou stranu, kde se pohyboval Artur Kajumov. Píská se zakázané uvolnění a hra se vrací před Konovalova.
     
    55:31
    Maxim Berjozkin a Arťom Iljenko jeli proti jedinému obránci. Celou situaci na sebe vzal prvně jmenovaný, jehož pokus proletěl jen vedle levé tyče.
     
    57:09
    Rihards Bukarts stáhl kotouč kolem bránícího soupeře, čímž se dostal do předbrankového prostoru. Jenže i on předvedl žalostné zakončení, když trefil brankářův hrudník.
     
    57:30
    K odraženému puku se nachomýtl Lauris Darzinš, jehož dělovku vykopl Ilja Konovalov betonem. Následně to od modré čáry ještě zkoušel Kristaps Zile, ale ani on gólmana Lokomotinu nepřekonal.
     
    59:09
    Střetnutí už se pouze dohrává! Sám proti přesile se do pásma hnal Anton Lander, jehož pokus z levé strany schoval Ivan Nalimov do lapačky. Domácí brankář posléze i rozehrál.
     
    Konec zápasu.
     
    První periodu odehrála Riga obstojně, avšak nechala si sebrat vedení a v závěru po vlastní chybě už prohrávala. Po přestávce Dinamo na chvíli zabralo a bylo lepší, jenomže doplatilo na svou slabou koncovku. Od čtvrtého gólu už byl Lokomotiv jasně lepším týmem a poslední dvacetiminutovku si pohlídl. Jaroslavl si připsala další vítězství, které dnes bylo povinností.

    Střely na branku: 25:26.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:8.
     
    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista, jelikož ani jeden z týmů jimi nedisponuje.
     
    S konstatováním, že Riga znovu prohrála kvůli koncovce, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (18:21:43)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 13. Darzinš (Paršin, Indrašis) – 15. Pulkkinen (Čerepanov, Kajumov), 19. Kraskovskij (Beljajev), 22. Misjul (Kajumov, Lander), 33. Iljenko (M. Osipov, Pulkkinen)


    Dinamo Riga: Nalimov (Vitols) – Zile, Scarlett, Skvorcovs, Mamčics, Jaks, Ošenieks, Maione – Darzinš (C), Indrašis (A), Paršin – Lipon, Gračov, Roberts Bukarts (A) – Dzierkals, Berzinš, Rihards Bukarts – Gegeris, Džerinš, Zyrjanov – Larionovs.
    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Pasquale) – M. Osipov, Rafikov, A. Marčenko (A), Čerepanov, Ohtamaa, Misjul, Malyšev – Korškov, V. A. Tkačov (C), A. Petersson – Pulkkinen, Lander (A), Kajumov – Beljajev, Alexejev, Kraskovskij – Kovalenko, Ivanov, Iljenko – Berjozkin.

    Rozhodčí: Vasiljev, Judakov – Zacharenkov, Sadovnikov

    Diváci: bez diváků
    thejrc.org