Everton – Rotherham 2:1 (po pr.) | Norwich – Coventry City 2:0 (kon.) | Nottingham – Cardiff 1:0 (kon.)
Luton – Reading 1:0 (kon.) | Bristol Rovers – Sheffield Utd. 2:3 (kon.) | Stoke – Leicester 0:4 (kon.)
Burnley – MK Dons 1:1 (4:3 po pen.) | Queens Park – Fulham 0:2 (po pr.) | Blackpool – West Brom 2:2 (3:2 po pen.)
Arsenal – Newcastle 2:0 (po pr.) | Brentford – Middlesbrough 2:1 (kon.) | Huddersfield Town – Plymouth 2:3 (kon.)
Manchester Utd. – Watford 1:0 (kon.)
po prodl.
Everton FC
2:1 (1:0)
Rotherham United
Sobota 09.01.2021, 13:00 • Goodison Park, Liverpool • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání přeci jenom končí vítězstvím Evertonu, který nakonec svého soupeře porazil výsledkem 2:1 pro prodloužení. Rotherham United dnes předvedl velice nebojácný výkon, ve druhém dějství se mu totiž povedlo vyrovnat. Domácí málem o svém postupu rozhodli v koncovce řádné hrací doby, jenomže branka neplatila kvůli ofsajdu. Utkání tak muselo jít do prodloužení, v jehož úvodu se prosadil domácí Doucouré, který tak svému celku vystřelil postup do dalšího kola anglického poháru. (15:36:12)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:13.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    120+2
    Olsen poté odkopával daleko na druhou stranu hrací plochy, kde se ven z branky vydal Blackman. Toho napadal Tosun, jenž po souboji skončil v zámezí.
     
    120+1
    Barlaser rozehrál standardní situaci z velké vzdálenosti od domácí branky. Míč se po jedné z teči přeci jenom snesl do rukavic Olsena.
     
    120
    Nastavuje se tři minuty.
     
    119
    Zanedlouho se nám rozběhne nastavený čas druhého prodloužení, se kterým musíme počítat. Domácím se ale daří držet míč na svých kopačkách.
     
    118
    Na vlastní polovině se povedlo nahrávku zablokovat Jozefzoonovi, od kterého šel míč ven z hrací plochy. Hráči v modrém tak budou moci vhazovat.
     
    117
    Znovu se do rozehrávky svého celku zapojil brankář Olsen, který také v tomto případě zkoušel rozehrát po zemi, přičemž si vybral volného Minu.
     
    116
    Rozehrávat poté mohl Doucouré, který nakonec u postranní lajny dokázal najít Colemana. Před ním bleskově vystoupil Clarke, od kterého šel míč do autu.
     
    115
    Olsen s rozehrávkou od své branky pochopitelně nikam moc nespěchal. Míč se mu povedlo poslat na druhou stranu, kde se v souboji prosadil Sigurdsson.
     
    114
    Nedovoleným zákrokem si před malým momentem pomohl hostující Vassell, který se nejprve dostal do zakončení, nicméně to směřovalo do protihráče.
     
    111
    Vassell mohl svému týmu vybojovat vytoužený gól, ale ve střelecké pozici to příliš dobře nezvládl, protože se trefil jenom do protihráče.
     
    110
    Mina utržil nějaké poranění na hlavě, které se muselo obvázat, jinak by nemohl pokračovat ve hře. Ošetření skončilo až teď, takže si i nyní bude docela slušně nastavovat.
     
    107
    Už zase se nehraje, tentokrát si žádá ošetření domácí hráč, se kterým to také nevypadá moc dobře.
     
    106
    Hosté to zkoušeli dopředu pomocí nákopu, ale při následném hlavičkovém souboji fauloval Hirst, za což si vysloužil žlutou kartu.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    Hlavní rozhodčí nakonec ukončil první polovinu prodloužení už po devatenácti minutách. Everton se tedy dostal do těsného jednobrankového vedení, které ještě bude muset udržet patnáct minut, tedy pokud nechce jít do penalt. Rotherham se navíc k ničemu nedostal, takže nic nenasvědčuje tomu, že by se do pokutových kopů opravdu dostal.

    David Suchý

    Branky: 9. Tosun, 93. Doucouré – 56. Olosunde

    Karty:   106. Hirst (RTH)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:13.
    Everton FC: Olsen – Coleman (C), Keane, Godfrey, Digne (66. Mina) – Rodríguez (95. Nkounkou), Davies (66. Sigurdsson), Gomes – Gordon (61. Bernard), Tosun, Iwobi (61. Doucouré)
    Náhradníci: Lössl – Bernard, Branthwaite, Doucouré, Holgate, Mina, Nkounkou, Sigurdsson, Simss

    Rotherham United: Blackman – Harding (83. Clarke), MacDonald, Wood (C), Ihiekwe, Wiles – Olosunde (91. Jones), Crooks (67. Vassell), Lindsay (76. Jozefzoon), Barlaser – Smith (77. Hirst)
    Náhradníci: Vickers, Johansson – Clarke, Hirst, Jones, Jozefzoon, Miller, Tilt, Vassell

    Rozhodčí: Attwell – Mainwaring, Smith
    bahis siteleri