Litvínov – Pardubice 5:0 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 1:4 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 4:2 (kon.) | Motor ČB – Zlín 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 2:3 (po pr.)
Třinec – Liberec 0:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Mountfield HK
Neděle 10.01.2021, 16:00 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:39
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Lukáš Pech – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Buchtele – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kevin Klíma – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kelly Klíma – 2 min., hrubost). Po šarvátce rozhodčí vylučuje na obou stranách. Na trestnou lavici odchází dva hráči z každého týmu za hrubost.
    58:15 Michal ŘEPÍK - 4:1
     
    58:15
    Hradeckým se nepodařil přechod do útočného pásma. Roman Horák zachytil kotouč a posunul ho na MICHALA ŘEPÍKA, který trefuje odkrytou branku hostujících. Asistence: Roman Horák.
     
    56:38
    Hradec Králové dostává možnost další přesilové hry. Za vysokou hůl je vyloučen David Němeček (SPA).
     
    53:50
    Mountfield byl blízko snížení! Pokus Jakuba Lva však zastavila branková konstrukce za Matějem Machovským.
     
    47:52
    Sparta byla blízko čtvrté trefě! Rousek u tyčky překonal Mazance, jenže padající puk zastavil na brankové čáře Richard Nedomlel.
    43:41 David NĚMEČEK - 3:1
     
    43:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Do úniku se dostal DAVID NĚMEČEK, který nabil Michalu Řepíkovi, jenž mu puk vrátil a obránce Sparty prostřelil brankáře Mountfieldu. Asistence: Michal Řepík.
    41:40 Michal ŘEPÍK - 2:1
     
    41:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se usadila v útočném pásmu, kde se po skončení přesilovky prosazuje. Vladimír Sobotka zamíchal s pukem za brankou, odkud nabil MICHALU ŘEPÍKOVI, který dokázal protlačit puk mezi rukou a tělem Marka Mazance. Asistence: Vladimír Sobotka, Roman Horák.
     
    39:35
    Sparta se však dočkala trestu Východočechů, protože Lukáše Rouska podrazil Petr Koukal (HKM) už na začátku jeho úniku.
     
    39:35
    Do úniku se prohnal Lukáš Rousek, kterému nedovolil tváří v tvář brankáři zakončit skvělou prací holí Jeremie Blain. Puk míří nad branku!
     
    38:20
    Rozložení sil se tak vyrovnají. Dvě minuty za hákování dostává David Tomášek (SPA).
     
    37:00
    Sparta okamžitě ztratila pásmo, čehož mohl využít Marek Zachar, jenž ujel sám na sparťanského brankáře! Královehradecký útočník se snažil kličkami zmást Matěje Machovského, ale nakonec nedokázal kotouč usměrnit za jeho natažený beton.
     
    36:48
    Končí nevalně. Východočeši nezahrozili, navíc Jakub Lev (HKM) zasáhl vysokou holí Davida Němečka, za což dostává dvě minuty.
     
    31:16
    Mountfield HK je po vyrovnání při chuti, navíc ho čeká další přesilovka. Menší trest za podrážení dostává Daniel Poizl (SPA).
    28:19 Marek ZACHAR - 1:1
     
    28:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sparta však zachybovala, čehož hosté využili k vyrovnání. Ve vlastním oslabení ujel po levé straně Kevin Klíma, jenž předložil puk MARKU ZACHAROVI, jehož tvrdá rána z pravého kruhu ukončuje 200 minut neprůstřelnosti Matěje Machovského. Asistence: Kevin Klíma.
     
    27:04
    Sparta bude mít situaci ulehčenou, protože rozhodčí vykazují na trestnou lavici Jeremieho Blaina (HKM), jenž bude pykat za podrážení.
     
    22:17
    Velmi slibnou příležitost měl Marek Zachar, který ujel po levé straně a jeho utaženou střelu nad vyrážečku Matěj Machovský pokryl.
     
    18:56
    V závěru prvního dějství mají hosté slibnou příležitost zahrozit, protože na trestnou lavici míří Matúš Sukeľ (SPA). Dvě minuty za hákování.
     
    15:03
    Krátce po vhazování se před sparťanským brankářem ocitl osamocený Radek Smoleňák, ale jeho bekhendové zakončení Matěj Machovský pokryl.
    13:30 David TOMÁŠEK - 1:0
     
    13:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané pokračovali v tlaku, jenže nehlídaný DAVID TOMÁŠEK u zadní tyčky přestřelil. Puk se však odrazil na modrou, odkud pálil Jan Piskáček a pohotový sparťanský útočník doklepl puk za Marka Mazance. Asistence: Jan Piskáček.
     
    09:44
    Na druhé straně se ukázal také Matěj Machovský! Vyraženou střelu z levé strany totiž nadvakrát dorážel Radek Smoleňák, ale domácí brankář dokázal svým levým betonem zakročit.
     
    06:03
    První přesilovku zahraje také Sparta. Na trestné lavici už sedí obránce Jeremie Blain (HKM).
     
    03:49
    Sparta se osvobodila, ba co víc, do samostatné akce se dostal David Tomášek, jenž se pokusil nachytat Marka Mazance, ale klička do bekhendu mu nevyšla.
     
    02:56
    Na trestnou lavici míří jako první domácí obránce Jan Piskáček (SPA), jenž si přidržel soupeře.
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Václav Černý

    Branky a nahrávky: 14. Tomášek (Piskáček), 42. Řepík (Sobotka, Horák), 44. Němeček (Řepík), 59. Řepík (Horák) – 29. M. Zachar (Kevin Klíma)


    HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Košťálek, Piskáček (A), Němeček, Poizl, Kalina, Jurčina, Kulhánek – Řepík (C), Horák, Sobotka – Tomášek, Sukeľ, Rousek – Říčka, Pech (A), Buchtele – Šmerha, Vitouch, Zikmund.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), R. Pilař, F. Pavlík (A), Šalda, Jank, Váchal – Orsava, Koukal, Kevin Klíma – Kelly Klíma, V. Růžička, J. Sklenář – Smoleňák (C), Cingel, Perret – Lev, Morong, M. Zachar.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Sobotka, Zíka

    Diváci: bez diváků
    thejrc.org