Litvínov – Pardubice 5:0 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 1:4 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 4:2 (kon.) | Motor ČB – Zlín 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 2:3 (po pr.)
Třinec – Liberec 0:2 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
2:3 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 10.01.2021, 17:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! V dnešním utkání si oba celky rozdělily po bodu po remíze v základní hrací době. Prodloužení přineslo dlouhou pasáž hry bez přerušení, které se dostavilo až při konečném rozhodnutí z hole Petra Kodýtka, jenž po přihrávce Gulaše zajistil export bonusového bodu na západ Čech. Plzeň tak i podruhé v letošní sezoně vítězí v Brně. Kometě končí série vítězství, avšak nadále ji pokračuje bodová série. To je ode mne vše, děkuji za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. (19:23:46)
     
    Konec zápasu.
    63:13 Petr KODÝTEK - 2:3
     
    63:13
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! V útočném pásmu se podařilo Gulašovi uvolnit PETRA KODÝTKA a ten zcela osamocen před Vejmelkou zavěsil puk pod horní tyč. Asistence: Milan Gulaš.
     
    62:46
    Po střele Martina Langa měl Vejmelka problémy zkrotit kotouč, nakonec však vše ustál a na druhou stranu přenesl hru Bondra.
     
    62:02
    Prodloužení se zatím hraje bez přerušení, na ledě jsou tak stále čtyři hráči na každé straně.
     
    61:42
    Na druhou stranu však kotouč vyvezl Král a dokonce vystřelil jen těsně mimo plzeňskou branku.
     
    61:17
    Plzeň je zatím více na puku a v útočném pásmu se snaží o tvorbu kombinace.
     
    60:17
    Plzeň hraje v plném počtu.
     
    60:04
    Plzeň úspěšná na vhazování a Jiříček ihned vyhazuje.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba vítěze neurčila. Kometa mohla rozhodnout v závěrečných minutách třetí třetiny, kdy Plzeňští připustili domácím početní výhodu pěti proti třem, na druhou stranu však Západočeši také potvrdili, proč jsou v procentuální úspěšnosti ubráněných oslabení nejlepším týmem extraligy. Následovat bude prodloužení, na jeho startu budou mít Brňané krátkou početní výhodu čtyř proti třem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:54
    Plzeň osvobodil Straka, jenž se s pukem vydal do útočného pásma a dokonce prověřil Vejmelku, ten byl nucen hru přerušit, zdá se, že Plzeň minimálně bod na jižní Moravě získá.
     
    59:40
    Zámorského dělovka orazítkovala zadní plexisklo.
     
    59:07
    Kodýtek vystihl kombinaci Brna a vystartoval do útoku podporován Eberlem, tomu nakonec puk předložil, ale druhý jmenovaný zakončit nestačil, nakonec se ještě k bekhendu dostal Kodýtek, ale Vejmelka neměl problém jeho pokus zachytit, mezitím jsou hosté ve čtyrech.
     
    58:19
    Plzeň ihned po vhazování vyhazuje.
     
    58:16
    Brno má nyní ideální možnost rozhodnout, dvě minuty za vysokou hůl nafasoval Milan Gulaš a Kometa bude hrát po dobu šestatřiceti vteřin v pěti proti třem.
     
    58:03
    Mueller dostal nabito od Zámorského, jeho střelu zablokovala skrumáž hráčů před Pavlátem.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 5. Zaťovič (Zámorský, P. Holík), 9. P. Holík (Mueller, Zaťovič) – 6. Straka (Eberle, Suchý), 32. Jiříček (Suchý, Gulaš), 64. Kodýtek (Gulaš)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Bartejs, Mlčák, Gulaši, Svozil, Barinka – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, L. Horký – Kusko, V. Němec, Vincour – Bondra, F. Dvořák, Šoustal.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – L. Kaňák, Čerešňák (A), V. Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Kvasnička – M. Lang, Kodýtek, Gulaš (C) – Straka (A), Suchý, Eberle – Rob, Přikryl, Pour – Slanina, Malát.

    Rozhodčí: Hejduk, Obadal – Kis, Lučan
    ocianews.com