Litvínov – Pardubice 5:0 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 1:4 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 4:2 (kon.) | Motor ČB – Zlín 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 2:3 (po pr.)
Třinec – Liberec 0:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 10.01.2021, 18:30 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. Na shledanou. (20:39:55)
     
    Utkání končí, z vítězství 2:0 se radují liberečtí Bílí Tygři, kteří tak navázali na čistý zápas s budějovickým Motorem a vynulovali také Oceláře. Slezané se evidentně trápí v koncovce, když v posledních třech zápasech vsítili jen jednu branku.

    Ve WERK ARENĚ jsme sledoval atraktivní zápas, který nabídl po několika slibných šancích na obou stranách. V zápase dominoval hlavně liberecký brankář Petr Kváča, který zlikvidoval všechny pokusy domácích a zapsal druhé čisté konto v řadě. Výhru Liberci pak zajistili Michal Bulíř s Radovanem Pavlíkem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Jelínkovo vyhození o mantinel se málem stočilo do opuštěné třinecké branky, puk ale nakonec skončil mimo tři tyče, tedy na zakázaném uvolnění. Ještě jedno vhazování před Kváčou.
     
    59:14
    Kundrátek je opět ve střední třetině, Kváča zatím při třinecké power-play nemusel zasahovat.
     
    58:53
    Ani převaha jednoho muže ale domácím zatím nestačí, Liberec napouští Oceláře do svého pásma.
     
    58:28
    Ocelář se dostali do útočného pásma, Kacetl okamžitě zamířil na střídačku. Domácí to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    58:00
    Dvě minuty do konce. Bílí Tygři drží hru v třineckém pásmu, čímž se hodně přibližují k tříbodovému vítězství.
     
    57:35
    O puk se dlouho bojovalo v rohu libereckého pásma, také z tohoto souboje vítězně vzešli hosté, kteří opět posílají hru do středního pásma.
     
    56:40
    Oceláři se nemohou dostat k souvislejšímu tlaku, Liberečtí dobře brání své území a odrážejí všechny útočné pokusy.
     
    56:07
    Růžička nepřesně hledal Marcinka, hosté si ale v obranném pásmu nerozuměli a kotouč vyplaval přímo k Tomáši Kundrátkovi. Obránce Ocelářů ale napálil jen boční oblouk branky.
     
    55:32
    Ondřej Kovařčík se chtěl středem kluziště natlačit do soupeřova pásma, hosté jej ale v trojici zastavili. Třineckým se nicméně povedlo nahodit puk na Kváču, který raději ukryl kotouč do lapačky.
     
    55:10
    Liberečtí se dostali do útočného pásma, Kolmann od modré posílal kotouč na teč Průžkovi, ten ale trefil jen Kacetlův beton.
     
    54:40
    Oceláři se pokusili o rychlý přechod středního pásma, zastavil je však ofsajd. Třinečtí ještě reklamují možný faul na Gernáta, který byl při pokusu o přechod do předbrankového prostoru podražen. Vylučovat se ale nebude. Poslední komerční přestávka utkání.
     
    54:14
    Petr Jelínek zavezl kotouč do útočné třetiny, tam liberecký kapitán podržel kotouč na své holi a nakonec namazal na modré stojícímu Rosandičovi. Kacetl vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    53:52
    Stránský je na ledě, oba soupeři hrají v plném počtu. Začíná se v libereckém pásmu.
     
    53:25
    Oceláři se ve vlastním oslabení ve čtyřech vydali do útočné třetiny, Jaroměřského pokus ale byl sražen nad Kváčovu branku.
     
    52:54
    Rodewald ani Leier nakonec libereckého brankáře Kváču neohrozili a hosté již hrají v pěti. Začíná tak jejich přesilovka.
     
    52:31
    Šanci hrát ve čtyřech dostali oba třinečtí Kanaďané, kteří dostali hru do liberecké třetiny, zatím se ale ke střele nedostali.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 15. Bulíř (Gríger), 39. R. Pavlík (J. Vlach)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Hrehorčák, Marcinko, Martin Růžička (A) – Leier, P. Vrána (C), Rodewald – M. Stránský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Kurovský.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Knot, Kolmann, T. Hanousek, Rosandić, Štibingr, Derner, Kunst – Lenc, A. Musil, Birner (A) – Gríger, Bulíř, Průžek – R. Pavlík, P. Jelínek (C), J. Vlach – D. Špaček, Najman, Šír.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Lederer, Rožánek
    ocianews.com