Litvínov – Pardubice 5:0 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 1:4 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 4:2 (kon.) | Motor ČB – Zlín 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 2:3 (po pr.)
Třinec – Liberec 0:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Berani Zlín
Neděle 10.01.2021, 16:00 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci Tipsport extraligy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Motorem a Zlínem. Buly je naplánováno na 16:00 a my budeme u toho.
     
    PSG Berani Zlín

    Berani se loni umístili na desáté pozici, která by jim zajistila vyřazovací boje. Letos ještě ale budou muset bojovat o dvanáctku postupujících. Po devětadvaceti utkáních mají na svém kontě dvacet sedm bodů, která je řadí na třináctou pozici. Na dvanácté Vítkovice, které mají o zápas odehráno méně, ztrácí čtyři body. Defenziva Zlína je druhá nejhorší v lize, když inkasovala už pětadevadesát branek. Útok na tom není o mnoho lépe, je třetí nejhorší.

    Co se týče týmových statistik, jsou na tom Zlínští hodně podobně jako jejich dnešní soupeř. Dosud se jim podařilo vstřelit šestnáct branek v přesilových hrách a jejich úspěšnost je 14,68%. To je jen o dvě desetiny méně než Motor. Zlín je na tom lépe v oslabeních, ovšem také si rozhodně nemůže vyskakovat. Inkasoval v nich dvacet pět gólů, celkem ubránil 81,20% přesilových her soupeřů. To je čtvrté nejhorší číslo v lize.

    V posledních pět duelech brali Berani jenom čtyři body. Nejprve Zlín padl poměrně jasně na ledě Pardubic 2:5, načež nestačil ani na Třinec v prodloužení 2:3. Poté následovala jediná výhra, když Moravané přehráli Mladou Boleslav 1:0. Následovaly dvě prohry s Kometou, a to 0:3 a 4:5.

    Nejproduktivnější hráči:
    Antonín Honejsek – 22 bodů (6+16)
    Jakub Herman – 12 bodů (4+8)
    Pavel Kubiš – 11 bodů (6+5)
     
    Madeta Motor České Budějovice

    Jihočeši si představovali rozhodně jiný vstup do extraligy po sedmi letech, určitě chtěli být v tabulce výše. Nyní jsou totiž na posledním místě tabulky a brzy se z něj nedostanou. Po dvaceti devíti zápasech má na svém kontě osmnáct bodů a na třináctý Zlín ztrácí devět bodů. Motor má nejhorší ofenzivu, když inkasoval už 115 branek, na druhou stranu jich dal šedesát devět, což je pátý nejhorší útok.

    Týmové statistiky jsou hodně podobné jako u dnešního soupeře. České Budějovice dosud vstřelily dvacet jedna branek, což dělá úspěšnost 14,89%. Ta je tedy hodně podobná jako u Zlína. Oslabení mají hokejisté z budějovické metropole druhé nejhorší v lize, když ubránili jen 76,87% přesilových her soupeře.

    Jihočeši brali v posledních pěti duelech brali pět bodů. Nejprve sice těsně nestačili na Karlovy Vary 3:4, jenže následně porazili v prodloužení na domácím ledě Plzeň 4:3 a poté stejným výsledkem, akorát po samostatných nájezdech, Vítkovice. Následovala porážka v prodloužení na ledě Olomouce a vysoká prohra s Libercem 0:7.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Pýcha – 21 bodů (6+15)
    Zdeněk Doležal – 16 bodů (8+8)
    Albert Michnáč – 13 bodů (5+8)
     
    1. vzájemný zápas – 24.11.2020:

    České Budějovice – Zlín 1:4

    Branky a nahrávky: 47. Venkrbec (Z. Doležal, Pýcha) – 37. Hamrlík (Řezníček, Honejsek), 53. Karafiát (Honejsek), 58. Šlahař (Okál, Nosek), 60. Kubiš (J. Ondráček, Gazda).

    Madeta Motor České Budějovice: Patera (Čiliak) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Lytvynov, Pavel, Allen, Slováček – M. Novák (A), R. Přikryl, Z. Doležal – D. Voženílek, Raška I, Karabáček – Christov, Venkrbec, Jonák – Prokeš, Beránek.

    PSG Berani Zlín: Huf (Kašík) – Řezníček, Nosek (C), Suhrada, Gazda, M. Novotný, Hamrlík, Dluhoš – Okál (A), Honejsek, Šlahař – J. Ondráček, Herman, Kubiš (A) – Václavek, P. Sedláček, Karafiát – Svoboda, Hejcman, Poletín.
     
    2. vzájemný zápas – 27.11.2020:

    Zlín – České Budějovice 2:3

    Branky a nahrávky: 47. Herman (Svoboda, Řezníček), 59. P. Sedláček (Václavek, Nosek) – 2. Gilbert (Pýcha, Raška I), 3. Michnáč (Raška I, Plášil), 44. Michnáč (Gilbert, Raška I).

    PSG Berani Zlín: Huf (Kašík) – Řezníček, Nosek (C), Suhrada, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Dluhoš – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Köhler, Herman, Svoboda – J. Ondráček, Karafiát, Kubiš (A) – Poletín, P. Sedláček, Václavek.

    Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (Patera) – Vydarený (A), Suchánek, Pýcha (C), Plášil, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák (A), R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška I, Gilbert – Jonák, D. Voženílek.
     
    Úvodní sestavy:

    Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Allen, Vydarený (A), Plášil, Suchánek, Slováček – Forman, D. Voženílek, Z. Doležal – M. Novák, Toman, Karabáček – Beránek, R. Přikryl, P. Novák – Christov, Prokeš, Jonák – Holec.

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Suhrada – Dufek, Fryšara, Köhler – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, J. Ondráček.

    Rozhodčí: Jeřábek, Lacina – Frodl, Komárek.
     
    Po dlouhé době vidíme v dresu Motoru Miroslava Holce! To je rozhodně dobrá zpráva pro českobudějovické fanoušky, tento hrát měl letos velkou smůlu na zranění, nyní je ale zpět! Dnes naskočí do hry jako třináctý útočník. Svůj první start v kariéře v extralize zapíše mladý juniorský reprezentant Pavel Novák!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    A dnešní utkání se nám právě rozjelo! Domácí hokejisté hrají v modrých dresech, zatímco jejich soupeři hrají ve žlutém. Úvodní buly vyhráli domácí.
     
    00:48
    Pavel Novák posunul kotouč ze středního pásma do útočné třetiny. Bylo to ale lehké nahození, které Libor Kašík bez větších problémů odrazil hokejku.
     
    01:17
    A mladý českobudějovický útočník znovu v akci, když táhl přečíslení dva na jednoho. Už měl ale málo sil, navíc jeho přihrávka na Beránka byla zastavena.
     
    01:47
    A první velká šance byla na jihočeské straně! K odraženému kotouči se u branky dostal René Vydarený, jenže přestřelil horní tyčku.
     
    02:25
    Conor Allen zabral do obrany a byl u odraženého kotouče jako první. Jihočeši předvedli následně rychlou akci a gólman hostů musel zasahovat.
     
    03:02
    Conor Allen tentokrát dobře zasáhl na obranné modré, jenže Zlín se ještě v útočném pásmu udržel. Marek Čiliak ale nakonec zasahovat nemusel.
     
    03:36
    To také nevypadalo špatně na straně Motoru! Roman Přikryl táhl přečíslení tři na dva, které vzal na sebe. Nevyslal špatnou střelu, ale Libor Kašík vyráží.
     
    04:19
    Za Čiliakem zazvonila tyčka!
     
    04:53
    Jiří Suhrada, jenž se také nedávno účastnil mistrovství světa do dvaceti let, táhl akci svého týmu. Jeho pokus vyrazil budějovický brankář betonem do bezpečí.
     
    05:35
    A šance znovu na domácí straně! Václav Karabáček se proháčkoval až ke střele, pěkná individuální akce. Libor Kašík ale střelu po ledě v pohodě vyrazil.
     
    06:11
    A šance také na druhé straně. Zatím nám hra plyne hodně rychle a skoro se nepřerušuje. David Nosek to zkoušel na zadní tyč, kterou o kousek minul.
     
    06:49
    Roman Přikryl obral soupeře o puk ve středním pásmu, což bylo dobře. Vypadalo to na zajímavou protiakci. Hosté poté poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    07:18
    Pavel Pýcha v těžké pozici udržel touš ještě na útočné modré a Miroslav Forman bojoval v útočném pásmu o udržení puku. To se mu nakonec nepovedlo.
     
    08:12
    Radek Prokeš posunul puk do útočné třetiny, jenže neměl dostatečnou podporu svých spoluhráčů. Zlín proto může jít do ofenzivní akce...
     
    08:44
    Berani nakonec kombinovali v útočném pásmu a dostali se ke střele. Tu českobudějovický gólman dobře viděl, načež raději přerušil hru.
     
    09:02
    Jihočeši vybojovali puk v útočném pásmu. Ten se postupně dostal až na hokejku Pavla Pýchy. Ten zkusil své střelecké štěstí, ale Libor Kašík vytáhl laapčku.
     
    09:45
    Hostujícímu obránci se nepovedla střela, když nechal puk za sebou. Matěj Toman proto mohl následně vyvézt puk do bezpečí, ale domácí jej brzy ztratili.
     
    10:16
    Viděli jsme během krátké chvilky dvě zakázané uvolnění, to poslední si připsali hostující hráči. Vhazování bude následovat po levé ruce Kašíka.
     
    10:35
    Ondřej Slováček chtěl poslat průnikovou přihrávku na útočnou modrou, jenže ta se nepovedla. Zlín proto může jít dopředu, dlouho se u puku nezdržel.
     
    10:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Zatím sice nesledujeme nijak atraktivní podívanou, ovšem domácí se dostávají po jedenácti minutách hry do vedení! RADEK PROKEŠ získal puk ve středním pásmu. Najel si na vrcholek levého kruhu a parádní ranou se trefil do zadní šibenice! Bez asistence.
    10:57 Radek PROKEŠ - 1:0
     
    11:34
    Jiří Ondráček posunul kotouč do útočného pásma, ale Berani se tam nedokázal s pukem na holi udržet. O chvilku později navíc zahrál puk na icing.
     
    12:01
    A mohlo to být o dvě branky! Martin Novák se z ničeho nic dostal až před gólmana, kterého chtěl překonat bekhendem. Libor Kašík mu však zmenšil úhel a jeho pokus vyrazil.
     
    12:46
    A další dobrá možnost na domácí straně! Roman Přikryl získal odražený kotouč, jenže trefil jenom beto Kašíka. O dorážku se ještě pokoušel Pavel Novák, který nedokázal přehodit brankáře.
     
    13:23
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši nyní diktují tempo hry, nyní se dostávají do dvoubrankového vedení! JAKUB SUCHÁNEK se na modré dostal k odraženému puku a parádní bombou rozvlnil síť až za hostujícím brankářem. Bez asistence.
    13:23 Jakub SUCHÁNEK - 2:0
     
    14:05
    Do konce třetiny nám chybí něco přes šest minut a domácí hráči zatím mohou být spokojení s průběhem, jelikož vedou o dvě branky.
     
    14:49
    René Vydarený si vyměnil pozici se svým spoluhráčem, který mu puk na modré přenechal. Domácí obránce následně vypálil, jenže zamířil do mantinelu.
     
    15:24
    Vít Jonák udržel kotouč v útočném pásmu, když byl tvrdě atakován u mantinelu. Jihočechům ale kombinace dále nevyšla a o puk brzy přišli.
     
    16:11
    Martin Beránek měl celkem hodně prostoru na levé straně, tak se vydal a do útočného pásma. Nakonec vypálil od mantinelu, Libor Kašík vyráží betonem.
     
    16:54
    Motor zatím hraje velmi dobře a připsal si další zajímavou možnost! Miroslav Forman dostal přihrávku do ideální pozice, ale gólman hostí chytá.
     
    17:39
    První perioda se pomalu ale jistě začíná chýlit ke svému konci. Jihočechům se nepovedla rozehrávka, takže se kotouč postupně dostal až na zakázané uvolnění.
     
    18:10
    Conor Allen dostal od Pýchy nabito, ale pro střelu z první se nakonec nerozhodl. Vypálil až o chvilku později, ovšem jeho střela na gólmana nedolétla.
     
    18:22
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Bedřich Köhler – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    18:40
    Karel Plášil se musel hodně rychle vracet pro kotouč do obranného pásma. Českým Budějovicím se zatím nedaří usadit se v útočném pásmu a kombinovat.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:39
    Motor zatím nepředvádí dobrou rozehrávku a nemůže se za žádnou cenu dostat do útočné třetiny. Je vidět, že Jihočechům se zatím přesilové hry nedaří.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda, po které budou rozhodně spokojenější domácí hokejisté, kteří vedou o dvě branky. První velkou šanci měl Zlín, který ale rozezvučel tyčku za Čiliakem. Tak se krátce po první polovině třetiny prosadili českobudějovičtí hráči. Radek Prokeš získal puk ve středním pásmu a parádní ranou vymetl pavouky v zadní šibenici. O chvilku později se navíc ranou od modré prosadil Jakub Suchánek.

    Další třetina začne přibližně v 16:39.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 19 – 6
    Střely mimo: 7 – 5
    Zblokované střely: 5 – 2
    Hity: 1 – 1
    Vhazování: 12 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Bedřich Köhler je na ledě!
     
    20:27
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Dalibor Řezníček – 2 min., hákování).
     
    20:54
    Pavel Novák si nedokázal zpracovat kotouč do jízdy, načež byl tvrdě poslán na mantinel. Sice se mu nic nestalo, ale o puk přišel a Motor musí znovu do pásma.
     
    21:25
    Ne, Českým Budějovicím v posledních utkáních početní výhody nejdou ani trochu. Vůbec se nemohou usadit v pásmu a Zlín se zatím brání v pohodě.
     
    22:12
    Až nyní to vypadalo trochu zajímavěji! Viděli jsme dvě slušné střely v podání Doležala, ale ani jedna z nich neskončila v síti. Motor je stále u puku.
     
    22:27
    Dalibor Řezníček je na ledě!
     
    23:14
    Zdeněk Okál přišel o hokejku v obranném pásmu. Jihočeši toho chtěli využít a měli celkem slušný závar. Libor Kašík ovšem nakonec hru přerušil.
     
    23:29
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., hákování).
     
    24:02
    A mohlo to být o tři branky! Jednou zazvonila za Kašíkem tyčka, podruhé skončila dorážka těsně nad horní tyčkou. Následně se Berani dokázali osvobodit.
     
    24:41
    Na druhé straně táhl přečíslení dva na jednoho Tomáš Fořt, který to vzal na sebe. Jeho střela na zadní tyč nebyla přesná, a tak Marek Čiliak nemusel zasahovat.
     
    25:19
    Pavel Pýcha dostal přihrávku na útočnou modrou a vyslal skrytou střelu. Libor Kašík nechal u tyčky hodně místa, ovšem jeho pokus těsně minul tyčku.
     
    25:29
    Jakub Ferenc je na ledě!
     
    26:34
    Vít Jonák se snažil zachytit puk u zadního mantinelu, ale dostal se do klinče dvou hráčů. Neměl šanci tento souboj vyhrát, což se později také ukázalo.
     
    27:01
    Komerční přestávka.
     
    27:33
    Berani po komerční přestávce tlačí svého soupeře v jeho obranném pásmu. Antonín Honejsek chtěl poslat střílenou nahrávku, ale trefil jenom domácího hráče.
     
    28:18
    Miroslav Holec se poprvé objevil na ledě a už měl obrovskou šanci! Václav Karabáček posunul kotouč na budějovického hráče s číslem sedmnáct a ten byl tváří v tvář gólmanovi. Chtěl zkusit bekhendový blafák, jenže nezvedl puk dostatečně vysoko!
     
    29:05
    Conor Allen zkoušel nahodit puk od modré, ovšem jeden ze soupeřů puk zastavil. Následně vznikla rychlá protiakce, ovšem Marek Čiliak chytá.
     
    29:32
    Jakub Suchánek udržel kotouč v útočném a Martin Beránek se díky tomu dostal k zajímavému pokusu. Nakonec byl ale atakován, takže ani nezakončil.
     
    30:13
    Jihočeši ztratili puk v obranném pásmu a hosté měli velkou šanci! Zakončení po ledě ovšem českobudějovický gólman vyrazil betonem do rohu.
     
    30:44
    Poté to ještě vypadalo, že se do odraženého kotouče opře jeden z hostujících obránců, ale Pavel Novák mu těsně před hokejkou puk vypíchl.
     
    31:17
    Berani se sami vyhnali z pásma, kam se chtěli okamžitě zpět. Byli ale moc rychlí, a tak jim jen odpískán ofsajd. Ten byl navíc posouzený jako úmyslný.
     
    31:55
    V současné době se nám ze budějovické sestavy vytratil Martin Novák, místo kterého naskakuje Miroslav Holec. Tak uvidíme, jaký to má důvod.
     
    32:35
    Komerční přestávka.
     
    33:09
    Jihočeši se ihned po vhazování v útočném pásmu dostali do kombinace, ovšem pozornost Kašíka nakonec neprověřili. Na druhou stranu míří Berani.
     
    33:47
    Zlín se však daleko nedostal, a tak dopředu mohou jít zase budějovičtí hokejisté. Libor Kašík chtěl schovat puk do lapačky, jenže ten spadl vedle něj.
     
    34:38
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Martin Beránek – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:10
    Podobná přesilová hra jako od Motoru... Ani Zlín se nemůže dostat do kombinace a Jihočeši zatím poměrně slušně brání svou obrannou modrou.
     
    35:39
    Nyní se na okamžik dostali hosté do útočného pásma, ovšem Motor se znovu bez větších problémů ubránil. Berani se tak musí znovu dostávat do pásma.
     
    36:17
    Nyní se konečně hostující tým dostal do útočného pásma, kde kombinoval. Nevyslal ovšem žádnou střelu na Čiliaka a domácí po chvilce znovu vyhodili.
     
    36:38
    Martin Beránek je na ledě!
     
    37:30
    Na konci druhé periody mohli jít Jihočeši do dvougólového vedení! Pavel Pýcha se objevil úplně sám na levé straně a vyslal slušnou ránu. Libor Kašík ji s problémy vyrazil do rohu hřiště.
     
    38:08
    Jiří Suhrada se po delší době ukázal, když dostal nabito na vrcholek levého kruhu. Jeho ránu domácí gólman nejprve vyrazil, poté puk schoval pod sebe.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:12
    Jihočeši se po delší době dostali ke střeleckému pokusu. Ondřej Slováček to zkoušel mezi betony Libora Kašíka, který je ale stihl sklepnou naprosto včas.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již jsou za námi dvě třetiny dnešního utkání, po kterých nadále vede Motor o dvě branky. V prostřední části jsme se nedočkali žádné branky. Velkou šanci měl hned ve svém prvním střídání Miroslav Holec, jenže bekhendový blafák nedotáhl do gólové střely. Zajímavou střelou se také prezentoval Pavel Pýcha, ovšem Libor Kašík vytáhl zákrok ramenem. Berani se už dostávali více do hry, ovšem Marek Čiliak se zatím překonat nenechal.

    Další třetina začne přibližně v 17:37.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 31 – 14
    Střely mimo: 11 – 8
    Zblokované střely: 9 – 8
    Hity: 1 – 1
    Vhazování: 28 – 16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    A už je před námi i poslední třetina dnešního utkání, bude se Motor radovat z první tříbodové výhry v Budvar aréně? Tak to nám napoví následující minuty.
     
    40:43
    Motor nejprve zahrál jenom na zakázané uvolnění, ale bez větších problémů se brzy dostal dopředu. Jeho akce je ale z důvodu ofsajdu zastavena.
     
    41:22
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Vít Christov – 2 min., podrážení).
     
    42:23
    Zlín za sebou už má minutu přesilové hry, ve které nepředvedl vůbec nic. Jihočeši se zatím brání bez větších problém a vyhazují jeden puk za druhým.
     
    43:23
    Zlín právě vstřelil branku!
    A s koncem trestu Víta Christova se hosté prosazují! LUKÁŠ VOPELKA dostal přihrávku na kruh, odkud vyslal střelu z první. Ta mu sice nesedla, jenže se od betonu Čiliaka odrazila do sítě. Asistence: Jakub Ferenc a Pavel Kubiš.
    43:23 Lukáš VOPELKA - 2:1
     
    44:01
    Zlín se nám tak dostal zpět do hry a na srovnání stavu potřebuje už jenom jednu branku. Na druhé straně měl ale dobou možnost Miroslav Forman, jenže z vyložené pozici těsně minul pravou tyčku.
     
    44:30
    Jihočeši se dostali do kombinace, ale Libor Kašík tentokrát zasahovat nemusel. Přesto jeho spoluhráči následně raději poslal kotouč jen na icing.
     
    45:03
    Karel Plášil se už napřahoval k ráně, kterou chtěl vyslat od modré. Byla by to opravdu slušná dělovka, jenže domácímu obránci se zlomila hokejka na dvě části.
     
    45:50
    Vít Jonák se z ničeho nic dostal k odraženému puku v útočném pásmu a zkusil špičkou hole dostat puk do sítě, Libor Kašík ale zasáhl vyrážečkou.
     
    46:40
    Miroslav Holec byl napadán v útočném pásmu, ale celou situaci ustál. Jeho spoluhráč ovšem poslal kotouč jenom na zakázané uvolnění, buly před Čiliakem.
     
    47:03
    Miroslav Forman a Daniel Voženílek bojovali o kotouč v útočném pásmu. Jakubu Suchánkovi ovšem střela nesedla, a tak se domácí stěhují z pásma.
     
    47:38
    Miroslav Forman znovu bojoval v útočném pásmu, ovšem Motor se tentokrát k puku nedostali. berani tak mohou po delší době zase jít do ofenzivní akce.
     
    48:25
    Conor Allen ještě stihl puk na útočné modré. Jihočeši se ale nedostali k žádné střele. V posledních momentech ovšem vidíme chyby na obou stranách.
     
    49:21
    Pavel Novák se snažil rozhodit svého soupeře při rozehrávce, což se mu celkem povedlo. Martin Beránek ovšem z dobré pozice nedokázal zakončit.
     
    49:57
    Roman Přikryl vyslal prudkou ránu z vrcholku kruhu, kterou Libor Kašík vyrazil do ochranné sítě. Domácí útočník by chtěl vstřelit první gól v sezóně.
     
    50:22
    Jan Dufek se hnal podél pravé strany, jenže ho k zakončení nepustil jeden z domácích obránců. Českobudějovický brankář proto mohl zůstat v klidu.
     
    51:13
    Pěknou akci nyní předvedli Berani. Ti se na pár přihrávek dostali do pásma, kde mohl střílet Antonín Honejsek. Čiliak si prostor mezi rukou a tělem pohlídal.
     
    51:36
    Jihočeši prohráli vhazování v obranném pásmu, ale soupeř na středu hřiště se ke střele z otočky nedostal. Motor poté vybojoval buly po pravé ruce Kašíka.
     
    52:07
    Zlín se celkem jednoduše dostává do útočného pásma, což se mu v dosavadním průběhu duelu zatím moc nedařilo. Nyní se ale žene za vyrovnáním.
     
    52:58
    Jakub Ferenc měl hodně času na modré, kam se k němu odrazil kotouč. Proto poslal přihrávku na teč, ovšem jeden z domácích obránců puk vytěsnil.
     
    53:35
    Václav Karabáček předvedl pěknou individuální akci. Dokonce se dostal ke střele po ledě, ale s tou si zlínský brankář bez větších problémů poradil.
     
    54:24
    Zlínský hráč si myslel, že má hodně času u mantinelu, ale nebyla to pravda. Okamžitě musel do souboje, který prohrál a Jakub Suchánek vyhodil do bezpečí.
     
    55:02
    Viděli jsme poměrně slušnou střelu od modré v podání hostujícího obránce. Marek Čiliak toho moc neviděl, ovšem střelu zastavil Pavel Pýcha, který vyhodil.
     
    55:42
    To by mohlo budějovické hráče ještě mrzet! Pavel Novák získal puk ve středním pásmu a mohl jít sám na gólmana. Zakopl ovšem o modrou, takže vůbec nezakončil...
     
    56:18
    Motor vyhrál vhazování v obranném pásmu a dostal se celkem rychle až do útočného pásma. Vít Jonák vypálil a hostující brankář vyrazil do ochranné sítě.
     
    56:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Že by se rozhodlo? Pavel Pýcha posunul puk do středního pásma, kde byl úplně volný ZDENĚK DOLEŽAL. Ten to zkusil po levé straně a dojel si až na vrcholek kruhu. Následně vypálil, a jeho pokus překvapivě dojel až do sítě! Asistence: Pavel Pýcha.
    56:31 Zdeněk DOLEŽAL - 3:1
     
    57:24
    Berani se ještě pokoušejí o nápor, ale Libor Kašík ovšem zatím zůstává v brance. Každou chvilku se však dá čekat jeho odvolání na střídačku.
     
    58:02
    Martin Novotný dostal nabito na modrou, odkud vyslal prudký projektil. Jeho pokus ovšem vůbec netrefil prostor branky, a tak se odehrávají souboje u mantinelu.
     
    58:40
    Kašík nadále zůstává v brance a na odvolání gólmana to nevypadá. Dnes je tedy nejspíše rozhodnuto, Motor zapíše první výhru za tři body na domácím ledě!
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Motor se konečně dočkal tříbodové výhry na domácím ledě, Zlín se nejspíše stane oblíbeným soupeřem. Berani sice ještě utkání zdramatizovali, když se trefil Lukáš Vopelka. Zlín poté tlačil, jenže vyrovnání se nedočkal. Naopak, znovu inkasoval. Ke střele na vrcholku kruhu se dostal Zdeněk Doležal, jehož pokus propadl Kašíkovi pod lapačkou. Berani už ani nezkusili hru v šesti a dnes padli 1:3.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 39 – 25
    Střely mimo: 13 – 11
    Zblokované střely: 10 – 7
    Hity: 2 – 1
    Vhazování: 42 – 24
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:28:11)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 11. Prokeš, 14. Suchánek, 57. Z. Doležal (Pýcha) – 44. Vopelka (Ferenc, Kubiš)


    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Allen, Vydarený (A), Plášil, Suchánek, Slováček – Forman, D. Voženílek, Z. Doležal – M. Novák, Toman, Karabáček – Beránek, R. Přikryl, P. Novák – Christov, Prokeš, Jonák – Holec.
    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Suhrada – Dufek, Fryšara, Köhler – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, J. Ondráček.

    Rozhodčí: Jeřábek, Lacina – Frodl, Komárek
    ocianews.com