Jekatěrinburg – Jokerit 2:0 (kon.) | Minsk – Magnitogorsk 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – Jaroslavl 4:3 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Metallurg Magnitogorsk
Pondělí 11.01.2021, 17:30 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u pondělního programu Kontinentální hokejové ligy. Druhé pondělí nového roku se budou hrát tři zápasy a jeden z nich i v Minsk aréně, kde domácí HC Dinamo Minsk nastoupí proti Metallurgu Magnitogorsk. Utkání startuje přesně v 17:30 hodin.
     
    HC Dinamo Minsk:
    V Tarasovově divizi hraje pět celků a čtyři z nich jsou mezi prvními pěti týmu Západní konference. To asi vypovídá o těžké skupině Dinama, které si ale nevede vůbec špatně. Ačkoliv je mezi pěti týmy divize právě na čtvrtém místě za slaboučkou Rigou, v kontextu konference to stačí právě na páté místo. Minsk, který celou sezonu provází zranění a jeden čas měl mimo hru až čtrnáct hráčů, navíc na pátém místě není neoprávněně. Oproti předešlým rokům předvádí běloruský celek pohledný hokej a dává i poměrně dost branek. Za poslední čtyři zápasy zapsalo Dinamo tři výhry a celkem má z 43 utkání 24 výher. Devatenáct zápasů tedy prohrálo, z toho tři za bod.

    Poslední zápasy Dinama Minsk:
    Dynamo Moskva – Minsk 2:0
    Riga – Minsk 2:6
    Minsk – Petrohrad 4:3 pr.
    Minsk – Omsk 5:4 pr.
    Minsk – Nižněkamsk 4:5.
     
    Metallurg Magnitogorsk:
    Klub z průmyslového města patří mezi TOP týmy druhé konference a dá se tak dnes očekávat pohledný souboj. Magnitogorsku patří v Charlamovově divizi druhá pozice za excelentní Kazaní a v konferenci je čtvrtý, když ve 44 zápasech vyhrál pětadvacetkrát a zapsal naopak dvacet proher (pět z nich za bod). Metallurg se může pyšnit poměrně slušnou defezívou, z hlediska inkasovaných branek patří do nejlepší osmičky soutěže. V posledních pěti zápasech zapsal Metallurg dvě výhry a třikrát prohrál, proto by se mu hodil z Minsk Areny bodový zisk, jelikož na třetí Ufu ztrácí jen bod.

    Poslední zápasy Magnitogorsku:
    Omsk – Magnitogorsk 4:2
    Nižnij Novgorod – Magnitogorsk 2:3
    Magnitogorsk – Spartak Moskva 4:3
    Nur-Sultan – Magnitogorsk 3:2 pr.
    Ufa – Magnitogorsk 4:2.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Magnitogorsk – Minsk 3:2 (24.12.2020)
    Magnitogorsk – Minsk 3:2 pr. (1.11.2019)
    Minsk – Magnitogorsk 3:2 (15.9.2019)
    Magnitogorsk – Minsk 4:3 (11.1.2019)
    Minsk – Magnitogorsk 0:2 (14.11.2018).
     
    Československá stopa v týmech:
    Dominik Furch (MIN): 28 utkání, 16 výher, 2,66 průměr inkasovaných branek, 91,0% úspěšnost zákroků
    Andrej Nestrašil (MET): 38 zápasů, 17 bodů (9+8).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Kolosov (D. Taylor) – Koljačonok, Almqvist, Falkovskij, Jerjomenko, Solovjov, Znacharenko (A), Děrjabin, Martynov – Z. Mitchell, Varfolomejev (C), Prince (A) – Gorbunov, K. Voronin, Mosaljov – Děmkov, Paré, Usov – Protas, Kogalev, Alistrov.

    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Nabokov) – Pašnin, Minulin, Zemčonok, Holm, Dronov, Martynov, Nikolajev – S. Plotnikov (A), Prochorkin, Čibisov – Beck, Košelev, Rasmussen – Mozjakin (C), A. Nestrašil, Karpov – N. Kuljomin (A), Jurov, Goldobin – Několenko.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Ivan Fatajev – Jevgenij Antonov, Nikita Novikov.
     
    Ruská a běloruská hymna znějí Minsk Arenou, zápas za okamžik začne.
     
    Domácím se stále nevyprazdňuje marodka, Dinamu i dnes budou chybět důležití forvardi Rob Klinkhammer, Brandon Kozun nebo obránce Ilja Šinkevič.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    První buly zvládli lépe hráči Magnitogorsku, ale Dinamo už se také přesouvá k brance Jussiho Olkinuory.
     
    00:45
    Přechod do útočného pásma hosté nezvládli dobře, Francis Paré dobře vystopoval soupeře. Je tak pískán ofsajd.
     
    01:15
    Ilja Usov čekal, že se k němu ve středním pásmu možné odrazí puk, neboť obránce Grigorij Dronov neměl zcela lehkou pozici na zpracování kotouče. Ale hráč s číslem 2 nakonec vše zvládl.
     
    01:50
    Střela Jegora Martynova od modré nebyla přesná, Saša Kolosov tak zasahovat nemusel.
     
    02:10
    Ani nyní se domácí vážněji neusadili před soupeřovou brankou.
     
    02:26
    Kirill Voronin na pravé straně útočného pásma dobře přenechal puk pro Kogaleva, který nevymyslel ani střelu, ani přihrávku a nakonec o kotouč přišel.
     
    03:12
    Hned od začátku má hokej velmi dobré tempo. Nyní se za brankou hostí trošku zlobí Alistrov, že koupil hokejku do obličeje, ale sudí zatím trestat nebudou.
     
    04:30
    Teprve nyní bylo druhé přerušení hry. Hra pokračovala tři a půl minuty bez prodlevy.
     
    04:35
    Buly na po levici Olkinuory zvládli lépe domácí, ovšem vážněji branku finského maskovaného muže neohrozili.
     
    04:43
    Po buly ve středním pásmu u obranné modré Magnitogorsku se hra přestěhuje do útočného pásma domácích, neboť hosté rozehráli zakázaným uvolněním.
     
    05:59
    Po komerční přestávce se puku ujímají hosté, kteří jsou přece jen v dnešním utkání favority. Ale v prostoru středního pásma puk ztratili.
     
    06:35
    Příliš mnoho hráčů na ledě. Takový je trest pro střídačku Dinama Minsk a hosté jdou do první přesilové hry zápasu.
     
    06:59
    Minsk zahrál dobře před brankou soupeře a posílá kotouč až na druhou stranu k Olkinuorovi.
     
    07:16
    Střela Prochorkina z pravého kruhu nebyla přesná, šla pouze do boční sítě.
     
    07:32
    Alexej Kolosov je zatím v brance spolehlivý, po jeho zásahu se domácí osvobodili.
     
    07:42
    A to tak, že Ilja Usov sebral na levé straně středního pásma puk a nabruslil si blíže k brance. Nerozpakoval se a přes dva obránce vystřelil. Jeho pokus se ale otřel také jen o boční síť.
     
    08:28
    Rána Philipa Holma od modré byla zblokována a první oslabení zvládne Dinamo dobře.
     
    08:35
    Domácí už jsou v pěti a šli do akce dva na dva. Opět z toho byla rána z levého kruhu. Tentokrát se k ní napřahoval domácí špílmachr Shane Prince, nicméně Olkinuora byl znovu pozorný.
     
    10:32
    Odražený kotouč zpoza branky se dostal k pravé tyči, kde byl znovu všudybyl Shane Prince. Z velkého úhlu se opřel od puku a jen těsně nenašel prostor mezi hokejkou a betony finského gólmana.
     
    10:47
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Dinamo rozhodně není horším týmem, ale nyní bude muset dotahovat. Po buly ve středním pásmu se kotouče chopil NIKOLAJ KULJOMIN. Navedl si jej přes osu hřiště na levý kruh, odkud se zápěstím opřel do střely a lapačka Kolosova máchla marně.
    10:47 Nikolaj KULJOMIN - 0:1
     
    11:35
    Mohlo být srovnáno! Ilja Usov ujel po pravé straně obráncům a z kruhu zkusil ránu na vzdálenější tyč. Jussi Olkinuora dobře zasáhl!
     
    12:18
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Další nepříjemnost pro Dinamo. Sergej Plotnikov zavezl kotouč do útočného pásma. Na levém kruhu jej přenechal pro NIKOLAJE PROCHORKINA, který vystřelil na teploměr Kolosova. Puk se otřel o pravou tyč branky, následně o levou a zapadl do sítě. Asistence: Sergej Plotnikov, Ilja Nikolajev.
    12:18 Nikolaj PROCHORKIN - 0:2
     
    12:46
    Domácí trenér bude mít svým svěřencům v komerční přestávce rozhodně co říct. Po prvním inkasovaném gólu se jejich hra trošku rozpadla.
     
    13:45
    A ani Roman Gorbunov zatím nepříznivý stav nezlomil. Ujel sice po levé straně, ovšem než vystřelil, byl dostižen vracejícími se zadáky.
     
    14:17
    Alexej Kolosov si v krátkém časovém sledu připsal dva zákroky, zejména roztažení po dorážce Karpova z předbrankového prostoru bylo ukázkové. Útočník Metallurgu nevyužil výbornou přihrávku Andreje Nestrašila, který ho před brankou našel zcela volného.
     
    15:16
    Další hraniční zákrok. Po Protasově bekhendové střele zblízka byl za brankou lehce podražen Vladimir Alistrov. Pokračovalo se ale dále a Jussi Olkinuora následně raději pozdržel skákavý puk po nepřehledné situaci ve svém brankovišti.
     
    16:46
    Rozhodně nelze říct, že by se domácí nesnažili a naopak hosté byli výrazně lepším týmem. Hlavní rozdíl je zatím v proměňování brankových příležitostí.
     
    17:09
    Roman Gorbunov zachytil puk na útočné modré a viděl, že před Jussim Olkinuorou je pořádný ruch. Vystřelili do chumlu hráčů, ovšem brankář Metallurgu zareagoval opět velmi dobře.
     
    17:42
    Za brankou si dobře poradil Grigorij Dronov proti napadání soupeře. Ale Magnitogorsk následně nerozehrál zcela přesně a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    18:12
    Pokud takové šance nebudou domácí dávat, těžko mohou myslet na úspěch. Odražený puk najel před branku přímo na hokejku Arťoma Děmkova, který ale přesouvajícího se Olkinuoru zblízka nepřekonal.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny je zde.
     
    19:15
    Metallurg pevně drží puk pod kontrolou a dá se čekat, že dvoubrankový náskok udrží do začátku přestávky.
     
    19:55
    Navíc nyní hosté kombinují v útočném pásmu a puk soupeři vůbec nepůjčují.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a Dinamo v ní bylo mírně aktivnějším týmem, o čmež hovoří i počet střel 12:8 v jejich prospěch. Jenže rozhodující je efektivita a tu mají hosté výrazně lepší. V jedenácté minutě si najel přes modrou Nikolaj Kuljomin, sjel si k levému kruhu a parádní střelou vymetl šibenici, čímž lapačka Kolosova máchla marně. O dvě minuty později se hosté radovali podruhé, když Plotnikov na stejném místě přenechal puk pro Nikolaje Prochorkina, jenž prostřelil Kolosova na teploměr a puk se i s pomocí nejprve levé a pak pravé tyče dostal do sítě. Naopak mnohdy výborné šance Dinama zneškodnil výtečný Jussi Olkinuora – 0:2.
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 0-2
    Střely na branku: 12-8
    Zásahy gólmanů: 6-12
    Vyhraná buly: 10-7
    Zblokované střely: 7-0
    Hity: 4-5
    Vyloučení: 1-0
    Bez využití.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Sergej Plotnikov hodně neúmyslně podrazil Shane Prince, ale i tak je pískán faul a domácí jdou do první početní výhody.
     
    20:55
    Hned ale následují dvě dobrá vyhození Metallurgu.
     
    21:17
    Až nyní se domácí usadili v útočném pásmu, ale Olkinuora vážněji zasahovat nemusel. Vzápětí se vrací Adam Almqvist za branku pro vyhozený kotouč.
     
    22:05
    Proti nahození Francise Parého z levé strany nebyl gólman Olkinuora úplně jistý. Co je ale důležité, puk dokázal vyrazit do bezpečí.
     
    22:20
    Přesilová hra Dinama je pryč, Metallurg jí přestál prakticky bez problémů.
     
    23:40
    Gólman hostí za brankou dobře pomohl svým obráncům, když se puk po nahození odrazil trošku nečekaně za klec Olkinuory.
     
    24:45
    Alexej Kolosov nyní ochránil svůj tým od třetí pohromy. Z levé strany se na něj řítil Nikolaj Goldobin, který naznačil střelu a pak obkroužil branku. Puk se pokoušel ihned zasunout k levé tyči, kde se brankář Dinama výborně roztáhl a následná dorážka šla mimo branku.
     
    25:22
    Fanoušci domácích jsou nyní na dvojici rozhodčích trošku naštvaní a pískotem to dávají znát, neboť byl Gorbunov na pravém kruhu poměrně zřetelně podražen. Na druhou stranu, takové zákroky dnes rozhodčí nechávají poměrně běžet.
     
    26:54
    Nyní už se pískat bude, při protiútoku domácích tři na dva se hosté dopustili faulu. Celá akce nakonec končí u zákroku Jussiho Olkinuory.
     
    27:04
    Maxim Karpov jde za nedovolené bránění ve středním pásmu ven na dvě minuty. Domácím ještě komerční přestávka sloužila k menší poradě.
     
    27:18
    Ale i nyní se Metallurg dvakrát za sebou osvobozuje.
     
    27:50
    Denis Mosaljov se pokoušel před brankou v chumlu těl dostat k puku. To se mu sice nepodařilo, ale domácí zůstali v útočném pásmu.
     
    28:20
    Tak ani to už neplatí a Dinamo musí rozehrávat opět od svojí branky.
     
    28:34
    Následuje další vyhození až k Alexeji Kolosovovi.
     
    29:04
    Francis Paré dostal kotouč na levou stranu před branku. Chvilku se počkal, až se gólman Olkinuora přesunul k tyči a poté vystřelil na vzdálenější tyčku, jenže minul branku.
     
    30:14
    Stoprocentní šanci nyní nevyužil Alex Kogalev. Ten ke své zatím jen jedné vstřelené brance druhou nepřidal. Ačkoliv přebral výbornou přihrávku před branku od Protase a zakončoval nad ledem, Olkinuora se roztáhl v brankovišti a špičkou betonu vytěsnil kotouč mimo tři tyče.
    30:14 Kogalev velkou šanci neproměnil
     
    31:24
    Dinamo se bude muset opět bránit. Dvě minuty si jde odsedět Ilja Usov a protože se jedná o zásah do oblasti hlavy nebo krku, dostává desítku navíc.
     
    31:29
    Hned po vyhraném buly pálil Taylor Beck, ale Kolosov byl pozorný.
     
    32:23
    Dinamo vyhodilo kotouč na druhou stranu kluziště a dobrým napadáním ještě šetří cenné sekundy.
     
    32:43
    Nyní už ale Goldobin zastavil kotouč v útočném pásmu.
     
    32:52
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Alexej Kolosov toho nyní moc neviděl, proto ani nemohl pořádně zasáhnout. DENNIS RASMUSSEN dostal kotouč od Dronova na pravý kruh, připravil si puk ke střele a poté vypálil dělovku do bližší šibenice. A to přesně v moment, kdy Prochorkin odcouval od brankáře, kterému clonil. Kotouč šel naprosto milimetrově do růžku. Asistence: Grigorij Dronov, Sergej Plotnikov.
    32:52 Dennis RASMUSSEN - 0:3
     
    34:04
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Nyní už domácím vyšla kombinace. Kogalev dal puk rozjetému DENISI MOSALJOVOVI, jenž objel branku Olkinuory, nabruslil si poblíž kruhu a trefil se na vzdálenější tyč, kde ještě čekal s případnou dorážkou Kogalev. Střela po ledě slavila úspěch a projela gólmanovi pod betonem. Asistence: Alexander Kogalev, Vladislav Jerjomenko.
    34:04 Denis MOSALJOV - 1:3
     
    34:27
    Roman Gorbunov na útočné modré poslal soupeře na mantinel a hned z toho vznikla menší roztržka. Nakonec sudí posílají ven jen autora celé rozmíšky Gorbunova.
     
    35:09
    Hostům se tato přesilová hra příliš nedaří. Jako by se Metallurg soustředil na to, aby neudělal chybu.
     
    36:01
    Střela Sergeje Mozjakina z vrcholu levého kruhu nemohla Kolosova překvapit a ten tak puk pohodlně chytá.
     
    36:27
    Nikolaj Prochorkin přidal k dobré hře i trošku tvrdosti a na hranici faulu poslal soupeře za vlastní klecí na ledovou plochu.
     
    37:45
    Přes dva hráče se sice Sergej Plotnikov dostal, ale třetí mezi kruhy mu už vystavil stopku. Možná mohl lídr statistik Metallurgu vystřelit, nicméně chtěl celou akci vyšperkovat až do samotného konce.
     
    38:24
    Domácí sice vyhráli buly ve svém pásmu, ale dlouhá a prudká přihrávka na Mosaljova nemohla uspět. Je tak pískáno zakázané uvolnění.
     
    39:00
    Byla ohlášena poslední minuta druhé třetiny, ve které sice Metallurg měl už tříbrankový náskok, ale nakonec vede o dva góly.
     
    39:36
    A nevypadá to, že by se na tom mělo cokoliv změnit. Spíše se nyní bojuje o puk za brankou Metallurgu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství je u konce a už se nejednalo o tolik pohledný hokej jako v části první. Aktivnější byl Metallurg, který svého soupeře přestřílel poměrem 13-8 a bylo to vidět chvilku i na skóre, když ve třiatřicáté minutě poslal hosty do tříbrankového vedení Dennis Rasmussen. Ten se trefil z pravého kruhu krásně do šibenice, jelikož Kolosov přes clonícího Prochorkina nic neviděl. Dinamo tak bylo trestáno za nevyužitou šanci, kdy Kogalev i díky výbornému zákroku Olkinuory spálil zblízka obrovskou gólovku.

    Nakonec se ale Dinamo z první branky přece jen radovalo. Denis Mosaljov využil dobré kombinace s Kogalevem a Jerjomenkem, obkroužil branku a z pravé strany se trefil po ledě na vzdálenější tyč. Na dorážku byl navíc ještě připraven právě Kogalev – 1:3.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 1-3
    Střely na branku: 21-21
    Zásahy gólmanů: 18-20
    Vyhraná buly: 20-17
    Zblokované střely: 10-8
    Hity: 10-6
    Vyloučení: 3-2
    Využití: 0-1.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Po patnácti sekundách již musel Kolosov zasahovat a na následnou dorážku Sergeje Plotnikova by už byl krátký, ale zkušený ruský hokejista zamířil těsně vedle.
     
    41:37
    Roman Gorbunov vyváží kotouč zpoza branky na druhou stranu. Chvilku bojoval o kotouč Denis Mosaljov, ale nepodařilo se mu puk dostat na Olkinuoru.
     
    43:12
    Dinamo zvyšuje tlak, což je dáno i tím, že hosté se začali pořádně soustředit na defenzívu. Zatím je to v podání Minsku takové kroužení kolem branky bez střeleckých šancí.
     
    44:38
    Shane Prince také dnes čeká na nějakou příležitost marně. Najížděl si před branku, ale přihrávku od spoluhráčů nedostal.
     
    45:12
    Také nyní to domácí zkoušeli stejným způsobem, jakým se jim podařila vstřelit první a zatím jediná branka. Svatyni Olkinuory obkroužil Kirill Voronin a hned vystřelil, nicméně tentokrát byl finský brankář pozorný.
     
    Po komerční přestávce určitě budou chtít domácí hráči pokračovat v tlaku. Ovšem zatím se jim recept na Olkinuoru ve třetí třetině najít nepodařilo. Finský brankář je vůbec spolehlivým článkem Metallurgu. Odchytal o utkání více než Vasilij Košečkin a má průměr branek stlačen pod dvě na zápas s úspěšností 93,3%.
     
    46:40
    Co je to platné, že Adam Almqvist poměrně v pohodě projel až do pásma. Před brankou mu totiž nenajížděl nikdo, komu by mohl nahrát.
     
    47:48
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Zápletka je na světě. Jerjomenko se hezky uvolnil na pravé straně a z kruhu přihrál přes tři hráče na PAVLA VARFOLOMEJEVA, jenž číhal v prostoru mezikruží. Útočník, který nedávno přišel do Dinama z Podolsku, napřáhl z první a trefil se přes vyrážečku Olkinuory do sítě. Ačkoliv si brankář Metallurgu sáhl na puk, vyrazit ho nedokázal. Asistence: Vladislav Jerjomenko.
    47:48 Pavel VARFOLOMEJEV - 2:3
     
    49:15
    Domácí nyní svírají hosty před jejich brankou. Mosaljov zblízka neusměrnil puk do sítě, i když měl část klece volné. Přihrával Gorbunovovi, který se proti Olkinuorovi neprosadil.
     
    50:13
    Opět další pořádná zápletka před Olkinuorou. Do útoku se zapojil i obránce Dmitrij Znacharenko, ovšem on ani Usov s Parém zblízka nedokázali dostrkat puk za čáru.
     
    51:11
    Situace tři na dva neměla pro Minsk dlouhého trvání. Hosté se nakonec rychle stihli vrátit, ale poté vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    52:12
    Necelých osm minut mají hráči Dinama, aby dnešní zápas dotáhli alespoň ke srovnání. Stejný čas bude Metallurg bránit během dvou třetin získané vedení.
     
    Převaha Minsku ve třetí třetině je patrná i ze střel na branku, které jsou nyní na poměru 11-5 a celkově tak 32:26.
     
    52:39
    Kogalev si dobře převzal puk na útočné modré. Po pravé straně to vypadalo, že bude dávat kotouč do předbrankového prostoru. Ale ještě ho potáhl blíže k brance, kde byl Olkinuora připravený a bekhendovou střelu vyytěsnil.
     
    53:04
    Za zvuků Aviciiho písně The Nights se bude vhazovat znovu před Olkinuorou. Tak uvidíme, pro koho dnešní noc bude úspěšnější!
     
    53:29
    Plotnikov je velezkušeným hokejistou a bylo to vidět i nyní na pásmu obranném, kde se elegantně zbavil napadajícího soupeře.
     
    54:34
    Ani Zack Mitchell svým průnikem po levé straně nenašel další skulinku v obranných řadách Magnitogorsku. Metallurg byl před tímto utkáním týmem se čtvrtým nejmenším počtem inkasovaných branek v konferenci.
     
    55:49
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Lapačka Kolosova se dnes s formou nepotkala. Nikolaj Goldobin obkroužil branku a předložil puk GRIGORIJI DRONOVOVI, jenž si najížděl do prostoru levého kruhu. Bek Metallurgu se opřel do střely a svou dělovku poslal přesně k levé tyči branky Minsku. Asistence: Nikolaj Goldobin.
    55:49 Grigorij DRONOV - 2:4
     
    57:30
    Dvě a půl minuty před koncem si Alexej Kolosov připisuje zákrok proti střele Sergeje Mozjakina, kterému nemusí vadit, že se nyní zblízka neprosadil. Jeho tým je na devětadevadesátiprocentní cestě k vítězství.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:22
    Domácí už také rezignovali na nějaké útočné snažení, dvoubrankový rozdíl už je nestažitelný. Francis Paré jen zbytečně nahodil kotouč do útočného pásma, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    58:59
    Kolem branky Metallurgu to nyní pořádně jiskřilo, ale právě v těchto ošemetných situacích v předbrankovém prostoru stojí dnes při hostech přece jen trošku štěstí. Při útočné akci Dinama vyjel Kolosov na střídačku.
     
    59:05
    Po oddechovém času Dinama se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    59:15
    Alexej Kolosov opět míří na střídačku, domácí zkusí znovu hru v šesti.
     
    59:31
    Francis Paré měl kotouč mezi kruhy a byl v dobré střelecké pozici. Místo toho ještě přihrával lépe postavenému Mosaljovovi, jemuž kotouč projel při zakončení pod holí.
     
    Konec zápasu.
     
    Dinamo Minsk v dnešním zápasu nebylo zcela horším týmem, ale rozhodovaly využité šance. Již v první třetině jich bylo na obou stranách poměrně dost, ale do kabin šli spokojenější hosté, když se trefil Nikolaj Kuljomin přesně do horního rohu a poté Nikolaj Prochorkin uspěl se střelou na vyrážečku Kolosova. Obě branky od sebe dělila minuta a půl.

    Ve druhé třetině zahodil stoprocentní šanci Kogalev, kterého vychytal Olkinuora a vzápětí hosté udeřili potřetí. V čase 32:52 využil přesilovou hru Dennis Rasmussen, jenž se trefil krásně do šibenice. Kolosov neviděl zhola nic, protože mu clonil Prochorkin. Dinamo vykřesalo naději o minutu a čtvrt později trefou Denise Mosaljova, který obkroužil branku a zavěsil na vzdálenější tyč.

    Ve třetí části mělo Dinamo velkou převahu, ale gólových šancí bylo pomálu. Dvanáct minut před koncem se běloruský tým dostal na kontaktní branku, když Pavel Varfolomejev využil výborný pas od Jerjomenka a střelou z kruhů z první se nemýlil. Vyrovnat se ale Dinamu nepovedlo, jelikož v čase 55:49 převzal Grigorij Dronov kotouč od Goldobina, připravil si kotouč na střelu a z levé strany se trefil na vzdálenější tyčku; lapačka Kolosova opět promáchla do prázdna – 2:4.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-4
    Střely na branku: 33-31
    Zásahy gólmanů: 27-31
    Vyhraná buly: 28-27
    Zblokované střely: 14-13
    Hity: 15-13
    Vyloučení: 3-2
    Využití: 0-1.
     
    S konstatováním, že Metallurg Magnitogorsk vyhrál na ledě Dinama Minsk 4:2, když domácí marně stahovali tříbrankovou ztrátu z prvních třiatřiceti minut, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (19:50:09)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 35. Mosaljov (Kogalev, Jerjomenko), 48. Varfolomejev (Jerjomenko) – 11. N. Kuljomin, 13. Prochorkin (S. Plotnikov, Nikolajev), 33. Rasmussen (Dronov, S. Plotnikov), 56. Dronov (Goldobin)


    HC Dinamo Minsk: Kolosov (D. Taylor) – Koljačonok, Almqvist, Falkovskij, Jerjomenko, Solovjov, Znacharenko (A), Děrjabin, Martynov – Z. Mitchell, Varfolomejev (C), Prince (A) – Gorbunov, K. Voronin, Mosaljov – Děmkov, Paré, Usov – Protas, Kogalev, Alistrov.
    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Nabokov) – Pašnin, Minulin, Zemčonok, Holm, Dronov, Martynov, Nikolajev – S. Plotnikov (A), Prochorkin, Čibisov – Beck, Košelev, Rasmussen – Mozjakin (C), A. Nestrašil, Karpov – N. Kuljomin (A), Jurov, Goldobin – Několenko.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Ivan Fatajev – Jevgenij Antonov, Nikita Novikov
    thejrc.org