Jekatěrinburg – Jokerit 2:0 (kon.) | Minsk – Magnitogorsk 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – Jaroslavl 4:3 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Metallurg Magnitogorsk
Pondělí 11.01.2021, 17:30 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Metallurg Magnitogorsk vyhrál na ledě Dinama Minsk 4:2, když domácí marně stahovali tříbrankovou ztrátu z prvních třiatřiceti minut, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (19:50:09)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-4
    Střely na branku: 33-31
    Zásahy gólmanů: 27-31
    Vyhraná buly: 28-27
    Zblokované střely: 14-13
    Hity: 15-13
    Vyloučení: 3-2
    Využití: 0-1.
     
    Dinamo Minsk v dnešním zápasu nebylo zcela horším týmem, ale rozhodovaly využité šance. Již v první třetině jich bylo na obou stranách poměrně dost, ale do kabin šli spokojenější hosté, když se trefil Nikolaj Kuljomin přesně do horního rohu a poté Nikolaj Prochorkin uspěl se střelou na vyrážečku Kolosova. Obě branky od sebe dělila minuta a půl.

    Ve druhé třetině zahodil stoprocentní šanci Kogalev, kterého vychytal Olkinuora a vzápětí hosté udeřili potřetí. V čase 32:52 využil přesilovou hru Dennis Rasmussen, jenž se trefil krásně do šibenice. Kolosov neviděl zhola nic, protože mu clonil Prochorkin. Dinamo vykřesalo naději o minutu a čtvrt později trefou Denise Mosaljova, který obkroužil branku a zavěsil na vzdálenější tyč.

    Ve třetí části mělo Dinamo velkou převahu, ale gólových šancí bylo pomálu. Dvanáct minut před koncem se běloruský tým dostal na kontaktní branku, když Pavel Varfolomejev využil výborný pas od Jerjomenka a střelou z kruhů z první se nemýlil. Vyrovnat se ale Dinamu nepovedlo, jelikož v čase 55:49 převzal Grigorij Dronov kotouč od Goldobina, připravil si kotouč na střelu a z levé strany se trefil na vzdálenější tyčku; lapačka Kolosova opět promáchla do prázdna – 2:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Francis Paré měl kotouč mezi kruhy a byl v dobré střelecké pozici. Místo toho ještě přihrával lépe postavenému Mosaljovovi, jemuž kotouč projel při zakončení pod holí.
     
    59:15
    Alexej Kolosov opět míří na střídačku, domácí zkusí znovu hru v šesti.
     
    59:05
    Po oddechovém času Dinama se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    58:59
    Kolem branky Metallurgu to nyní pořádně jiskřilo, ale právě v těchto ošemetných situacích v předbrankovém prostoru stojí dnes při hostech přece jen trošku štěstí. Při útočné akci Dinama vyjel Kolosov na střídačku.
     
    58:22
    Domácí už také rezignovali na nějaké útočné snažení, dvoubrankový rozdíl už je nestažitelný. Francis Paré jen zbytečně nahodil kotouč do útočného pásma, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:30
    Dvě a půl minuty před koncem si Alexej Kolosov připisuje zákrok proti střele Sergeje Mozjakina, kterému nemusí vadit, že se nyní zblízka neprosadil. Jeho tým je na devětadevadesátiprocentní cestě k vítězství.
    55:49 Grigorij DRONOV - 2:4
     
    55:49
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Lapačka Kolosova se dnes s formou nepotkala. Nikolaj Goldobin obkroužil branku a předložil puk GRIGORIJI DRONOVOVI, jenž si najížděl do prostoru levého kruhu. Bek Metallurgu se opřel do střely a svou dělovku poslal přesně k levé tyči branky Minsku. Asistence: Nikolaj Goldobin.
     
    54:34
    Ani Zack Mitchell svým průnikem po levé straně nenašel další skulinku v obranných řadách Magnitogorsku. Metallurg byl před tímto utkáním týmem se čtvrtým nejmenším počtem inkasovaných branek v konferenci.
     
    53:29
    Plotnikov je velezkušeným hokejistou a bylo to vidět i nyní na pásmu obranném, kde se elegantně zbavil napadajícího soupeře.
     
    53:04
    Za zvuků Aviciiho písně The Nights se bude vhazovat znovu před Olkinuorou. Tak uvidíme, pro koho dnešní noc bude úspěšnější!
     
    52:39
    Kogalev si dobře převzal puk na útočné modré. Po pravé straně to vypadalo, že bude dávat kotouč do předbrankového prostoru. Ale ještě ho potáhl blíže k brance, kde byl Olkinuora připravený a bekhendovou střelu vyytěsnil.
     
    Převaha Minsku ve třetí třetině je patrná i ze střel na branku, které jsou nyní na poměru 11-5 a celkově tak 32:26.
     
    52:12
    Necelých osm minut mají hráči Dinama, aby dnešní zápas dotáhli alespoň ke srovnání. Stejný čas bude Metallurg bránit během dvou třetin získané vedení.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 35. Mosaljov (Kogalev, Jerjomenko), 48. Varfolomejev (Jerjomenko) – 11. N. Kuljomin, 13. Prochorkin (S. Plotnikov, Nikolajev), 33. Rasmussen (Dronov, S. Plotnikov), 56. Dronov (Goldobin)


    HC Dinamo Minsk: Kolosov (D. Taylor) – Koljačonok, Almqvist, Falkovskij, Jerjomenko, Solovjov, Znacharenko (A), Děrjabin, Martynov – Z. Mitchell, Varfolomejev (C), Prince (A) – Gorbunov, K. Voronin, Mosaljov – Děmkov, Paré, Usov – Protas, Kogalev, Alistrov.
    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Nabokov) – Pašnin, Minulin, Zemčonok, Holm, Dronov, Martynov, Nikolajev – S. Plotnikov (A), Prochorkin, Čibisov – Beck, Košelev, Rasmussen – Mozjakin (C), A. Nestrašil, Karpov – N. Kuljomin (A), Jurov, Goldobin – Několenko.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Ivan Fatajev – Jevgenij Antonov, Nikita Novikov
    ocianews.com