Vrchlabí – Vsetín 2:3 (kon.) | Litoměřice – Kolín 5:1 (kon.) | Ústí n/L – Šumperk 4:1 (kon.)
Přerov – Prostějov 4:2 (kon.) | Havířov – Třebíč 1:2 (kon.) | Kadaň – Sokolov 4:6 (kon.)
Kladno – Benátky n/J 2:1 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Benátky nad Jizerou
Pondělí 11.01.2021, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Chance liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! Chance Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Rytíři Kladno a HC Benátky nad Jizerou.
     
    Rytíři Kladno

    Kladno půjde do tohoto zápasu v roli obrovského favorita. Rytíři se po šestnácti odehraných zápasech nacházejí "až" na páté pozici tabulky, nicméně oproti vedoucí Dukle mají o dva zápasy méně. Domácí celek tohoto zápasu v minulém kole přišel o dvouzápasovou sérii bez prohry, letošní šestou porážku totiž zapsal na ledě silného Přerova, kde prohrál až po samostatných nájezdech. Rytířům se však na domácím ledě daří, ze sedmi odehraných zápasů se jim povedlo vyhrát hned šestkrát, navíc pětkrát v řadě. Kladno je navíc druhým nejproduktivnějším týmem celé ligy, o jednu branku více má vedoucí Dukla, která má za sebou osmnáct zápasů.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Tomáš Plekanec
    – 22 bodů (9+13)
    2. Nicolas Hlava – 18 bodů (8+10)
    3. Antonín Melka – 18 bodů (7+11)
     
    HC Benátky nad Jizerou

    Na opačné straně stojí Benátky, které měly velice povedený vstup do letošního ročníku, neboť se dokonce nacházely na vedoucí pozici. Benátky ovšem klesly na současnou devátou pozici, přičemž na svého dnešního soupeře ztrácejí pět bodů. Benátkám se navíc v minulém kole povedlo přeseknout šňůru tří proher v řadě, uspěly totiž na ledě vedoucí Jihlavy, která vyrovnávací branku inkasovala sedmadvacet vteřin před koncem. Benátky plusový bod získaly po samostatných nájezdech, navíc se pro ně jednalo o třetí letošní venkovní vítězství. Benátkám patří v tabulce venkovních týmů sedmá pozice, z posledních čtyř duelů ale zvládly pouze jediný, a sice právě proti Jihlavě.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Kryštof Hrabík
    – 14 bodů (6+8)*
    2. Vojtěch Jiruš – 10 bodů (5+5)
    3. Adam Dlouhý – 10 bodů (4+6)

    *do zápasu nezasáhne.
     
    Poslední vzájemné zápasy:

    KLA
    – BEN 5:1
    BEN – KLA 3:1
    KLA – BEN 5:1
    BEN – KLA 3:6
    BEN – KLA 2:7
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Brízgala (Košarišťan) – Frye, Mikliš, V. Sorokin, S. Zacharčuk, Kehar (A), Zelingr, Štochl – Š. Jelínek, Kubík, Plekanec (C) – Bílek, Marosz, Guman – Jágr, Machač (A), Filip – Hlava, Hajný, Pitule.

    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Vopravil) – Aubrecht (A), Kollert, Böhm, Kovář, Cibulka, Bieniek, Had – Pabiška (C), Čederle, Jiruš – Wiencek, Jansa, Hujer – Putz, Šafařovský, Drábek – Vomáčka, Strnad, Křepelka.

    Rozhodčí: Doležal, Dědek – Jindra, Bělohlav.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě založil první útočnou akci, jenž skončila pouze na hokejce Aubrechta.
     
    00:34
    Směrem kupředu se poté vydal Čederle, který byl důrazně dohrán u levého hrazení. Následně první střelu zápasu obstaral Jelínek, jenž mířil přímo doprostřed.
     
    01:29
    Machač pouze nahodil do pásma soupeře, kde se Benátky nad Jizerou dokázaly rychle zorientovat. Kovářovi se tak povedlo vyhodit do středního pásma.
     
    02:06
    Poté za volným pukem spěchal Kehar, který z otočky rozehrál k modré čáře na volného Jágra. Ten po chvíli zkoušel před brankou najít Machače, který se k puku nedostal.
     
    03:15
    Jiruš pouze nahazoval k domácí brance, kde s rozehrávkou vypomohl brankář Brízgala. Kladno se jednoduše dostalo na druhou stranu, kde Plekanec nenahrál.
     
    04:02
    Kubík se s pukem vrátil do obranného pásma, kde přenechal do tandemu na Sorokina. První formace Kladna odjela na střídačku, na led naskakuje ta druhá.
     
    04:29
    Hodně podezřelým způsobem byl kousek od modré čáry zastaven domácí Guman, sudí nechali pokračovat ve hře. Poté se daleko s pukem nedostal Hujer.
     
    05:39
    Jágr nyní operoval za brankou, kde se mu povedlo spolupracovat s Filipem. Kladno se díky kombinaci do zakončení nedostalo, soupeř totiž znovu vyhodil.
     
    06:03
    První zákrok v podání Brízgaly, který neměl žádnou složitou práci. Nahozením od modré čáry to totiž zkoušel obránce Kovář, který našel připravenou lapačku.
     
    06:14
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí se z první šance dostávají do vedení! Souboj u pravého hrazení vyzněl lépe pro Kladno, které přesunulo hru k modré čáře. Tam měl hodně prostoru na nahození obránce Štochl, který vyslal puk směrem na Žajdlíka. Puk ale ještě dokázal šikovně tečovat JAKUB HAJNÝ, který doslova přehodil hostujícího brankáře.
    Asistence: Jakub Štochl, Nicolas Hlava.
    06:14 Jakub HAJNÝ - 1:0
     
    07:20
    Kladno znovu operovalo v pásmu soupeře, kde na modré čáře ještě zastavil kotouč obránce Frye. Po jeho nahrávce to střelecky zkoušel Jelínek, který mířil vedle.
     
    08:13
    Maroszova formace obstarala další dva střelecké pokusy, Benátky nad Jizerou se ale dokázaly ubránit. Navíc to z velkého úhlu zkoušel velezkušený Pabiška.
     
    08:30
    Jágr se hezkým sólem dostal až za modrou čáru, kde se jeho celek přeci jenom dokázal udržet. Sledujeme boj o touš u levého mantinelu.
     
    09:20
    Z protiútoku se pokoušel zahrozit Jansa, který nahozením z velké vzdálenosti trefil pouze pozorného Zelingra. Další nahození vyprodukoval mladičký Putz.
     
    10:08
    Hlava si v mezikruží všiml naprosto volného Hajného, který ovšem nedokázal prudkou nahrávku zpracovat. Sledujeme hru, která nabízí celou řadu nepřesností.
     
    10:26
    Schovaná Plekancova střela trefila pouze beton brankáře Žajdlíka. Poté to z úhlu zkoušel americký obránce Frye, jehož pokus skončil na brankové konstrukci.
     
    11:03
    Au, au, to muselo bolet. Po vhazování se totiž napřáhl domácí zadák Zacharčuk, který dělovkou trefil Jiruše. Druhý jmenovaný to pořádně schytal do nohy.
     
    11:26
    Domácí obrana naprosto zapomněla na Pabišku, který měl v mezikruží příliš prostoru. Ránu poslal vysoko nad horní konstrukci, vedle střílel také Čederle.
     
    12:05
    Machačovi se na modré čáře povedlo najít Kehara, který nezvolil prudkou střelu, nýbrž pouhé nahození. Žajdlík měl snadnou práci, následuje druhá komerční přestávka.
     
    12:20
    Zacharčuk se znovu napřáhl na modré čáře, jeho ránu ovšem zastavila horní branková konstrukce!
     
    13:20
    Jelínek se přeci jenom protlačil až do zakončení, které poslal do připraveného brankáře. Domácí křídelník se vzápětí dostal k další střele, znovu ale bez úspěchu.
     
    14:17
    Zacharčukovi dnes není přáno. Ruský obránce po Bílkově příhře prověřil Žajdlíka, který puk vyrazil vedle branky. Zacharčuk se poté dostal k další střele, která opět skončila na tyči!
     
    15:07
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (David Aubrecht – 2 min., držení hole).
     
    15:23
    Jágrova nahrávka křížem nenašla Marosze, nýbrž pouze hokejku pozorného Čederleho, který nasbíral cenné vteřinky při vyvezení kotouče ven z pásma.
     
    16:17
    Maroszovi se povedlo u modré čáry najít v dobré pozici Plekance, kterému puk přeskočil hokejku. Hlavovi se poté zadovkou povedlo najít Filipa, který nepřekonal Žajdlíka.
     
    17:07
    Hosté v plném počtu.
     
    17:25
    Tři šance domácích v krátkém časovém sledu, jenomže ani jedna neskončila za brankářem Žajdlíkem. Hostující brankář je zatím hrdinou svého celku.
     
    18:34
    Sudí chtěli vyloučit jednoho z hostujících hráčů, svůj předchozí verdikt ovšem změnili a vylučovat se nebude. Pokračovat se bude v pěti na obou stranách.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Štěpán Hajný. Kladno mělo dle předpokladů mnohem více ze hry, přičemž si vypracovalo celou řadu dalších šancí. Příkladem mohou být tři nastřelené tyče v podání domácích, kteří tak vedou "pouze" o jednu branku. Benátky se v první třetině většinu času pouze bránily, ojediněle se dostaly ke střelám, které mnohdy nebyly vůbec špatné.
     
    Střely na branku: 16 – 5.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro Kladno, které okamžitě založilo akci po pravém křídle. Kubíkovi se povedlo natlačit kotouč pod Žajdlíka.
     
    20:47
    Cibulka v tísni dokázal rozehrát k pravému mantinelu, kde se nacházel Pabiška. Hostující kapitán nahrál do tandemu na Jiruše, který nevyzrál na Brízgalu.
     
    21:18
    Guman se doslova prohnal za hostující branku, kde se mu povedlo předat pod sebe na Marosze. Kladno znovu zamklo svého soupeře, ke střelám to ale nevede.
     
    22:19
    Na druhé straně to nabídkou do předbrankového prostoru zkoušel Šafařovský, který ovšem nikoho v bílém nenašel. Další útočnou akci tak rozjede zadák Frye.
     
    23:19
    Jágr to zkoušel zakončením z mezikruží, přičemž dost možná ještě hledal Filipa u zadní tyče. Puk proletěl vedle hostující branky, oba celky tak včas vystřídaly.
     
    24:20
    Dálnice před Zacharčukem, který obstaral snad páté zakončení. Jeho rána ovšem minula levou šibenici, hosté se poté postarali o protiútok po pravém křídle.
     
    25:16
    Benátky nad Jizerou se pouštěly do protiútoku, který nakonec na sebe vzal Wiencek. Jeho zakončení z levého kruhu trefilo pouze Brízgalu, který přerušil hru.
     
    26:07
    Bílkovi se sice povedlo prohodit nahrávku na Marosze, avšak tomu se kotouč zamotal mezi brusle. Druhý jmenovaný poté hledal Zacharčuka, který trefil soupeře.
     
    26:20
    Jágrovi se povedlo najít naprosto volného Machače, který si potáhl puk do bekhendu, načež mířil pouze do lapačky Žajdlíka. Následuje komerční přestávka.
     
    27:15
    Kladno se znovu dostalo na druhou stranu, kde obstaralo další střelecký pokus. Machač to v tomto případě zkoušel střelou z levého kruhu, znovu bez úspěchu.
     
    28:04
    Špatnou rozehrávku Benátek dokázal vystihnout Hlava, který místo zakončení ještě chvíli kroužil v pásmu. Nakonec po jeho nahrávce zkoušel vypálit Sorokin.
     
    28:28
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Naprosto zničehonic tu máme vyrovnávací branku! Kladno totiž propadlo ve středním pásmu, kde v roli posledního obránce vyjel vpřed také Frye. Za ním se hnala proti Brízgalovi dvojice protihráčů, přičemž to na sebe vzal BENJAMIN VOMÁČKA, kterému se povedlo zamířit přesně mezi betony.
    Asistence: Jan Křepelka, Vojtěch Strnad.
    28:28 Benjamin VOMÁČKA - 1:1
     
    29:19
    Kladno pochopitelně pokračuje v aktivitě. Sorokin nabíjel k pravému kruhu na volného Bílka, jehož rána zápěstím skončila pouze na připraveném Žajdlíkovi.
     
    30:10
    Máme za sebou polovinu zápasu. Před malým momentem chyboval v rozehrávce Zelingr, který našel hokejku hostujícího Jansy, jenž se ke střele vůbec nedostal.
     
    31:16
    Filipovi se povedlo dostat přes obránce Hada, načež mu na pomoc přispěchal také Pitule. Třetí kladenská formace poté zkoušela z úhlu ohrozit benáteckého brankáře.
     
    31:40
    Sám na branku najednou uháněl hostující Drábek, kterého dojížděl urostlý Zacharčuk. Ten nakonec soupeři skočil pod nohy a hokejkou zakročil mimořádně čistě.
     
    32:41
    Miklišovi se povedlo u hrazení vybojovat kotouč zpět, načež se na druhou stranu dostal Plekanec. Po jeho nahrávce měl dobrou pozici Frye, který ovšem minul.
     
    33:15
    Benátky nad Jizerou začínají pořádně zlobit. Kladenská čtveřice se znovu vydala kupředu, jenomže přišla o kotouč, načež s vypětím všech sil zabrzdila protiakci.
     
    34:24
    Kostrbatá akce Kladna nepřinesla nic nebezpečného, naopak z toho byla další nepřesnost. Ani soupeř se ovšem daleko nedostal a klid na rozehrávku má Kehar.
     
    35:03
    Jágrovi se povedlo za brankou vybojovat puk, načež ho předkládal před Žajdlíka na zcela volného Filipa. Druhý jmenovaný netrefil čistě a branku úplně přestřelil.
     
    36:16
    Hlava našel na modré čáře Štochla, kterému se prudkou nahrávku nepovedlo zpracovat. Domácí tak museli vyklidit pásmo, rychle se dostali s pukem zpět.
     
    37:02
    Vhazovalo se po pravici brankáře Brízgaly, kde byl úspěšnější jeho celek. Ten nahodil směrem k brance Žajdlíka, ten ovšem dokázal před Bílkem rozehrát.
     
    37:38
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Rostislav Marosz – 2 min., hákování).
     
    38:15
    Benátky nad Jizerou se dokázal po vhazování usadit kolem domácí branky, kde pohodlně kombinovaly. Nakonec se domácí dostali do přečíslení, Filip z úhlu ale nepřekonal Žajdlíka.
     
    39:00
    To snad není možné! Benátky nad Jizerou znovu propadly, Mikliš nahrával před prázdnou branku na Hlavu, který ovšem úplně promáchl.
     
    39:20
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Adam Kubík – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Zachary Frye – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá třetina, která kopírovala tu první. Kladno mělo znovu velký tlak, jenomže se mu dnes střelecky vůbec nedaří, na což doplatilo. Benátky nad Jizerou totiž z ojedinělé šance dokázaly skórovat, nerozhodný výsledek navíc platil až do konce druhé třetiny. Domácí navíc do té třetí budou vstupovat v početní nevýhodě, soupeř tak bude pokračovat v přesilové hře.
     
    Střely na branku (celkem): 27 – 8.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, kterému se povedlo vyhodit kotouč na druhou stranu. Benátky nad Jizerou pokračují v přesilovce.
     
    41:20
    Filip se po pravém křídle pokoušel dostat až před Žajdlíka, jenomže místo zakončení zboural hostující branku. Na vážnější zranění to ale rozhodně nevypadá.
     
    41:29
    Krátce po vhazování se po levé straně hnal sám na branku hostující Wiencek, který nakonec trefil pouze pravý beton brankáře Brízgaly.
     
    42:15
    Ihned po vhazování to nenápadně zkoušel Drábek, který málem domácího brankáře dokázal překvapit. Brízgala ovšem včas zareagoval a střelu zneškodnil.
     
    42:44
    Poté se do zakončení dostal Jágr, který ovšem trefil pouze připraveného Žajdlíka. Brízgala měl navíc další práci, pohodlně si poradil se zakončením Vomáčky.
     
    43:14
    Aubrechtovi se nepovedlo kvalitně rozehrát, kotouč poslal pouze přes všechny čáry. Vhazovalo se tak po levici Žajdlíka, na vhazování se prosadil Pitule.
     
    43:40
    Hlava se chtěl dostat z vlastního pásma, jenomže chyboval. To mohlo mít fatální následky, avšak zakončující kapitán Pabiška mířil pouze doprostřed branky.
     
    44:06
    Nyní pro změnu chyboval Zelingr, který nepovedeně zkoušel prodloužit podél mantinelu. To dokázal vystihnout Wiencek, který z úhlu nepřekvapil Brízgalu.
     
    45:20
    Z velké vzdálenosti to poté zkoušel Guman, který mířil pouze do připravené lapačky brankáře Žajdlíka. Ten hru přerušil, což znamenalo další vhazování.
     
    46:01
    Sorokinovi se nyní nepovedlo vůbec dobře rozehrát, puk totiž poslal přes všechny čáry, což znamenalo zakázané uvolnění Kladna. Hra se tak vrací před Brízgalu.
     
    47:29
    Miklišovi se povedlo od modré čáry nahodit na branku, načež se dostal také ke druhému pokusu. Žajdlíkovi se znovu povedlo zakročit a jeho celek se dostává vpřed.
     
    48:07
    Brízgala si připsal jednoduchý zákrok, přičemž se mu povedlo kotouč vyrazit před sebe. Následovala rozehrávka od Sorokina, který trochu zahnal Gumana.
     
    49:14
    Domácí znovu propadli a mohlo být zle. Nahrávka do předbrankového prostoru totiž našla Čederleho, který tečoval vedle branky. Následoval další icing.
     
    50:00
    Hodně podezřele si před malým momentem počínal domácí Hlava, který dost možná na červené čáře fauloval Aubrechta. Sudí se ale rozhodli nevylučovat.
     
    51:13
    Benátky nad Jizerou dokázaly prodloužit puk do středního pásma, což jim pochopitelně vyhovuje. Další útočný výpad domácích táhl Guman, který se daleko nedostal.
     
    51:33
    Sám na branku nyní uháněl Jiruš, který se dostal za záda Zacharčuka. Puk si poté navedl do bekhendu, jenomže Brízgala ho dokázal vychytat.
     
    52:50
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Petr Šafařovský – 2 min., podrážení).
     
    53:15
    Kladno se sice usadilo v pásmu, jenomže Marosz trefil pouze levou tyč. Domácí dnes trefili čtvrtou brankovou konstrukci!
     
    54:01
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Obrovský tlak domácích nakonec končí brankou! Kladno doslova ostřelovalo hostující branku, jenomže k úspěšnému zásahu to prostě nevedlo. Poté u levého kruhu operoval Marosz, kterému se sice nepovedlo najít ADAMA KUBÍKA. Hodně mu v tom ale pomohla brusle soupeře, od které se touš odrazil právě ke Kubíkovi, který zamířil pod břevno.
    Asistence: Rostislav Marosz.
    54:01 Adam KUBÍK - 2:1
     
    55:25
    Posléze jsme sledovali hodně tvrdý projektil v podání Frye, který ovšem mířil o poznání vedle branky. Poté to vypadalo zakončení Gumana, který soupeře nepřetlačil.
     
    56:07
    U modré čáry měl hodně prostoru hostující Kovář, který mířil do připravené vyrážečky brankáře Brízgaly. Benátky nad Jizerou nyní musejí spěchat směrem vzad.
     
    57:01
    Jágr alespoň protečoval touš do pásma soupeře, jenomže Benátkám se nepovedlo kvalitně rozehrát a po icingu se hra stěhuje před brankáře Žajdlíka.
     
    58:15
    Frye zmatkoval za brankou, kde nakonec přišel o touš. Kladno se přesto dostalo na druhou stranu, Guman ovšem nedokázal na modré najít kolegu Mikliše.
     
    58:40
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:40
    Brízgala podržel touš, Benátky to zkusí v šesti!
     
    59:20
    Benátky nad Jizerou nahodily kotouč za domácí branku, zatím se ke střele ale nedostávají.
     
    59:52
    Brízgala znovu přikryl kotouč, na vyrovnání už nezbývá moc času.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kladna, které svého soupeře porazilo výsledkem 2:1. Sledovali jsme možná až překvapivě vyrovnaný hokej, který nabídl pouhé tři branky. Kladno si s bodovým ziskem pořádně zahrávalo, v průběhu třetí třetiny pustilo soupeře do několika šancí, avšak Brízgala pokaždé odolal. Rytíři se přesto dočkali kýženého vedení, v přesilové hře se dokázal prosadit Adam Kubík, který tak svému celku vystřelil tři body. Kladno sice získalo plný počet bodů, s výkonem ale nemůže být spokojeno.
     
    Střely na branku: 35:18. (20:18:10)
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. Hajný (Štochl, Hlava), 55. Kubík (Marosz) – 29. Vomáčka (Křepelka, Strnad)


    Rytíři Kladno: Brízgala (Košarišťan) – Frye, Mikliš, V. Sorokin, S. Zacharčuk, Kehar (A), Zelingr, Štochl – Š. Jelínek, Kubík, Plekanec (C) – Bílek, Marosz, Guman – Jágr, Machač (A), Filip – Hlava, Hajný, Pitule.
    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Vopravil) – Aubrecht (A), Cibulka, Kovář, Böhm, Had, Bieniek, Kollert – Jiruš, Čederle, Pabiška (C) – Wiencek, Jansa, Hujer – Putz, Šafařovský, Drábek – Vomáčka, Strnad, Křepelka.

    Rozhodčí: Doležal, Dědek – Jindra, Bělohlav
    thejrc.org