Zlín – Liberec 4:3 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Motor ČB – Litvínov 4:3 (kon.)
Vítkovice – Olomouc 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 3:2 (kon.) | K. Vary – Pardubice 4:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC Kometa Brno
4:3 (1:0, 0:0, 2:3 - 1:0)
HC Sparta Praha
Úterý 12.01.2021, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    BRNO vs. PRAHA

    Hezké úterý z Brna, kde je dnes na programu dohrávka 12. kola Tipsport extraligy mezi Kometou Brno a Spartou Praha. Česká hokejová klasika se pod Špilberk v letošním ročníku podívá vůbec poprvé a domácí mají Pražanům rozhodně co vracet, když v prosincovém utkání schytali v hlavním městě debakl 1:6. Sparta přijíždí na jižní Moravu podpořena sérií tří vítězství v řadě, Kometa zase v novém roce ještě nevyšla bodově naprázdno. Jak tentokrát dopadne bitva dvou nesmiřitelných rivalů z největších měst republiky?
     
    HC Sparta Praha:

    Hokejisté pražské Sparty pojedou do Brna s vítěznou sérií tří zápasů, díky které dokázali dorovnat na čele tabulky Oceláře z Třince a v posledním kole je po porážce Slezanů od Liberce přeskočili a osamostatnili se na čele tabulky. Je pravda, že Sparťané mají za sebou odehraných nejvíce zápasů z celé soutěže celkem 31 duelů, avšak v řadě statistických disciplín dokazuje mužstvo Miloslava Hořavy, že si zaslouží držet 1. místo. Zejména je to počet vstřelených branek, se 114 zářezy je Sparta suverénně nejlepší, za zápas průměrně vstřelí 3,68 branek, takže pravidlo čím víc gólů dáme, tím víc bodů máme platí dokonale. Síla Pražanů tkví především v přesilových hrách, ve kterých je s úspěšností přes 22 procent znovu nejlepší v celé lize. Do třetice je Sparta nejlepší také v důležité disciplíně vhazování, její hráči zvítězili v 57 procentech odehraných buly.

    Tahounem týmu z hlavního města je kapitán Michal Řepík a s bilancí 16+16 je rovněž nejlepším střelcem. Spartě se vyplatil příchod Romana Horáka, ten jde ve stopách svého otce a ve Spartě platí za druhého nejproduktivnějšího muže s příspěvkem 13+17. Trio nejproduktivnějších útočníků uzavírá David Tomášek 10+17, ale v pražském kádru jsou další čtyři borci, kteří dosáhli na metu 20 kanadských bodů, zajímavou posilou pro Spartu se během podzimu bezesporu stal příchod Vladimíra Sobotky, ten má po 19 duelech bilanci 3+17.

    Obranné řade se spoléhají na nejvytíženějšího hráče Sparty Jana Košťálka (3+4). Maximální užitečností se zatím prezentuje Martin Jandus, ten má na svém kontě 19 kladných bodů a navíc umí podpořit i ofenzivní činnost, což dokazuje jeho 13 kanadských bodů, stejným příspěvkem se zapsal do statistik Sparty také další zadák David Němeček. Jasnou jedničkou Pražanů je Matěj Machovský, průměr branek na jeden zápas má na čísle 2,05, úspěšnost zákroků pak dosahuje úrovně 92,22 procent.
     
    Posledních 5 zápasů Sparty Praha:

    Pardubice – Sparta Praha 5:4

    Sparta Praha – Liberec 1:3

    Sparta Praha – Hradec Králové 3:0

    Olomouc – Sparta Praha 0:3

    Sparta Praha – Hradec Králové 4:1
     
    HC Kometa Brno:

    Brněnská Kometa zaznamenala v závěru kalendářního roku 2020 výsledkovou vzpruhu. Z posledních 10 utkání nebodovala pouze jednou, když padla v Mladé Boleslavi 0:3. Na přelomu roku se pak modrobílým podařilo zaznamenat sérii čtyř tříbodových výher v řadě, což mělo za následek upevnění pozice v postupové dvanáctce, která ještě na začátku prosince byla hodně vrtkavá. Vítěznou sérii Komety v nedělním kole přerušila Plzeň, ale tým hlavního kouče Libora Zábranského bral alespoň bod.

    Silnou zbraní brněnského mužstva je jeho elitní formace. Peter Mueller už dorovnal střelecký účet z loňské sezony a klubové produktivitě momentálně vládne s bilancí 14+14. Dvorním nahrávačem v týmu Komety je šikula Petr Holík 4+20 a součástí úderného tria je také kapitán Martin Zaťovič (11+9). Brňanům však nadále bude chybět nejlepší střelec týmu Peter Schneider, jenž se zatím nezapojil do tréninku na ledě.

    Pro defenzívu Komety byla dobrá zpráva, když zůstal Filip Král, jenž umí výrazně podpořit ofenzívu, což dokazuje jeho bodový příspěvek 4+9. Pro obranu Komety je nepostradatelnou osobností Michal Gulaši, jenž v prosinci ovládl ne poprvé Radegast index. Aktuální jedničkou brněnského kádru je Karel Vejmelka, tomu se podobně jako pražskému Matěji Machovskému povedlo vychytat tři nuly v řadě a vzhledem ke zranění Lukáše Klimeše bude jistě nasazen i do utkání proti lídrovi tabulky.
     
    Posledních 5 zápasů Brna:

    Vítkovice – Brno 0:1

    Brno – Karlovy Vary 4:3

    Zlín – Brno 0:3

    Zlín – Brno 4:5

    Brno – Plzeň 2:3pp
     
    Vzájemná utkání v sezoně 2020/2021

    25. kolo PRAHA – BRNO 6:1 (3:1, 2:0, 1:0)

    Tradiční bitva mezi Spartou a Kometou proběhla v letošním extraligovém ročníku pouze jednou. Na sv. Mikuláše se radovali domácí Pražané, když o výsledku rozhodli již v první třetině, ve které předvedli mimořádnou efektivitu v zakončení. Čestný úspěch Komety zaznamenal Peter Mueller. Brňané tak před domácí odvetou mají o motivaci postaráno, rivalovi z hlavního města mají co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Mlčák, O. Němec (A), Gulaši, Svozil – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, Vincour – Plášek ml., V. Němec, L. Horký – Bondra, F. Dvořák, Šoustal – Kusko.

    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Piskáček (A), Košťálek, Poizl, Němeček, Jurčina, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Šmerha – Dvořáček.

    Rozhodčí: Hodek, Lacina – Špůr, Klouček.
     
    Za pražskou Spartu dnes na pozici brankářské jedničky nastoupí Alexander Salák, bezesporu se jedná o kvalitní posilu pro pražský celek, hned první střetnutí s Kometou pro něj bude důkladnou extraligovou prověrkou.
     
    Pražská Sparta nastupuje na ledovou plochu.
     
    Domácí Kometa si s nástupem na led dala na čas, ale už i Brňané krouží po ledové ploše a třaskavá bitva bude moct za malou chvíli vypuknout.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Utkání začalo, na úvodní vhazování úspěšnější hostující Horák proti Holíkovi a Sparta se žene do útočného pásma.
     
    00:39
    Mueller vystihl nepřesnou rozehrávku Sparty a připravil palebnou pozici pro Klepiše, tomu však střela vůbec nesedla a Salák zasahovat nemusel.
     
    01:15
    Zakázané uvolnění Komety.
     
    02:01
    První formace Brna si tvořila kombinaci v útočném pásmu, vše končí sraženou střelou Zámorského do ochranné sítě.
     
    02:17
    Spartě se nepovedlo ideálně rozehrát a hra se stěhuje před Salákovu branku.
     
    02:39
    Prudká střela v podání Zámorského, Salák však zasahovat nemusel, protože brněnský bek branku netrefil.
     
    02:50
    Nyní už však musela být v pohotovosti Salákova lapačka, kterou musel vytáhnout proti pokusu Holíka z levého kruhu.
     
    03:12
    Tak trest byl přehodnocen a utkání pro Michala Gulašiho končí, ten fasuje trest 5 minut + osobní trest do konce utkání. Původně měl být brněnský obránce vyloučen jen na 2 minuty, ale na ledě se objevila krev a nejspíš proběhla i slovní výměna názoru mezi hráčem a rozhodčím, proto osobní trest do konce utkání.
     
    04:00
    Královi se nepodařilo vyhodit a Sparťané jsou nadále usazeni před Vejmelkou.
     
    04:17
    Vejmelka nyní zlikvidoval střelu Sobotky i následně dorážky v podání Horáka.
     
    04:43
    Košťálek nahodil puk od modré čáry, Vejmelka znovu dokázal zasáhnout a jeho spoluhráči můžou v poklidu vystřídat.
     
    04:58
    Pech poslal puk z kruhu na hranici brankoviště, kde z otočky zakončoval Říčka, Vejmelka si znovu poradil a následně se Brno osvobozuje.
     
    06:13
    Spartě se nyní nic moc vymyslet nepodařilo, Němec odpálil kotouč na střídačku Komety.
     
    06:28
    Sparta se nyní vlastní nepřesností připravila o útočné pásmo.
     
    06:55
    Král vystihl kombinaci hostů a znovu osvobozuje Kometu.
     
    07:13
    Řepík nyní postupoval do útočného pásma se Sobotkou, ten mu vracel kotouč do jízdy, ale Řepíkovi se nepodařilo puk zpracovat a nakonec sám skončil v brněnské brance.
     
    07:53
    Další vyhození Brna obstaral Mlčák, Sparta zatím nic moc v dlouhé početní výhodě nepředvedla.
     
    08:11
    Do konce pražské přesilové hry zbývá jediná vteřina, hned poté začne přesilová hra Brna. Menší trest za hrubost nafasoval Matúš Sukeľ.
     
    08:41
    Kometě se nepodařilo usadit v útočném pásmu, Pech osvobozuje Spartu.
     
    09:01
    Salák nyní upadl za brankou ve snaze pomoci svým spoluhráčům, z toho se snažil těžit Holík, jenž okamžitě mířil do odkryté branky bekhendem, skrumáž sparťanských těl však jisté brance dokázal zabránit, kotouč pak ještě poskakoval ve sparťanském brankovišti, ale nikdo z modrobílých jej za čáru umístit už nedokázal.
     
    09:35
    Sparta vyhazuje.
     
    09:54
    Z levého kruhu to zkusil Svozil, ale na tuto střelu měl Salák luxusní výhled a bez problémů zasáhl.
     
    10:11
    Sparta je kompletní a po delší době tu máme hru 5 na 5.
     
    11:04
    Kometa hluboko napadá rozehrávku Pražanů, ti se nemohou dostat z vlastní třetiny.
     
    11:18
    Z brněnského forčekingu nyní těžil Zámorský, jenž znovu prudce napřáhl, Salák jeho projektil vytěsnil.
     
    12:30
    Delší pasáž hry bez přerušení končí ofsajdem Sparty, následuje komerční přestávka.
     
    13:05
    Nyní jsou to Sparťané, kdo komplikuje rozehrávku domácím.
     
    13:34
    Sparta si podruhé v utkání zkusí přesilovou hru. Jejím strůjcem je Dávid Bondra, jenž si půjde sednout na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    13:52
    Výborné zákroky brankáře Vejmelky! Ten nejprve vyrazil střelu z jedničky v podání Řepíka a včas se přemístil i na likvidaci dorážky z hole Horáka.
     
    14:45
    Sparta neúnavně kombinovala v útočném pásmu, tentokrát to však bylo bez střely a za vysokou hůl vykazuje rozhodčí hosty do středního pásma.
     
    15:10
    Pech našel na vrcholku kruhu Buchteleho, ten branku těsně minul, následně Buchtele pálil ze stejné pozice znovu, tentokrát už Vejmelka musel zasáhnout betonem.
     
    15:35
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    15:52
    Klepiš postupoval do útočného pásma po levém křídle a krásnou přihrávkou našel na protější straně Vincoura, ten z voleje zamířil na branku Sparty, branku však přestřelil.
     
    17:27
    Horký nyní postupoval individuálně a dostal se až za obranné linie Sparty, zakončoval kličkou do bekhendu, byl však faulován a pojede se trestné střílení!
     
    17:27
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Němeček – trestné střílení, sekání).
     
    17:27
    K trestnému střílení se postavil Peter Mueller, rozjel se vstříc Salákovi a těsně před ním zpomalil ve snaze překonat pražského brankáře mezi nohy, ten však úmysly domácího útočníka dokonale vystihl a skóre se nemění!
     
    17:32
    Tentokrát už si Kometa zahraje přesilovou hru, dvě minuty za podrážení obdržel Jan Piskáček. Po komerční pauze odstartuje druhá početní výhoda Komety v dnešním utkání.
     
    17:45
    Sparta se osvobozuje.
     
    18:28
    Holík našel kolmou přihrávkou Klepiše, na toho už zívala prázdná branka, ale domácí útočník až příliš dlouho váhal se zakončením.
     
    19:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá přesilovou hru! Mueller poslal puk za branku Zaťovičovi a ten dokázal přes hole sparťanský obránců vyzvat ke skórování na hranici brankoviště JAKUBA KLEPIŠE, jenž překonal Saláka. Asistence: Martin Zaťovič, Peter Mueller.
    19:14 Jakub KLEPIŠ - 1:0
     
    19:40
    Sparta se bude znovu bránit, tentokrát ji oslabí Robert Říčka, dvě minuty za hákování.
     
    19:57
    Horák s Řepíkem ještě ve vlastním oslabení vyrazili do přečíslení, prvně jmenovaný vzal zakončení na sebe, Vejmelka ovšem zachoval klid a tuto slibnou příležitost Pražanů zlikvidoval.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina souboje Komety se Spartou. Utkání začalo opatrně z obou stran, ale poté se ledy hnuly a zápas získával na tempu. Velkou příležitost k otevření skóre dostali Sparťané, díky vyššímu trestu pro Michala Gulašiho zahrávali pětiminutovou přesilovou hru, ale nedokázali si vypracovat vážnější příležitost. Poté si zkusila početní výhodu i domácí Kometa, ale rovněž nebyla úspěšná. Až v závěru mohli Pražané litovat zvýšené nedisciplinovanosti, neproměněné trestné střílení Muellera mohlo být dostatečným varováním, ale Pražané se dopustili dalšího faulu a druhou přesilovou hru v utkání už Kometa zásluhou Jakuba Klepiše využila. Sparťané navíc v oslabení budou zahajovat i prostřední dějství díky faulu Roberta Říčky, stane se tak v 18:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Druhá třetina již běží a Kometa ji zahajuje v početní výhodě.
     
    20:53
    Nahození Zámorského bylo zblokováno a Sparta vyhazuje.
     
    21:33
    Královu střelu nikdo netečoval a puk skončil v lapačce Saláka.
     
    21:39
    Sparta hraje v plném počtu.
     
    22:47
    Tomášek předložil puk na střelu Sukeľovi a Vejmelka jeho prudkou ránu vytáhl špičkou betonu.
     
    23:38
    Sparta má nyní více ze hry, navíc se hraje dlouho bez přerušení.
     
    24:08
    Zaťovič osvobodil Kometu ze sevření Pražanů a domácí střídají.
     
    24:52
    Valský s Vincourem nyní vystihli rozehrávku Sparty, prvně jmenovaný pak obkroužil pražskou branku a Vincour se snažil následnou přihrávku zužitkovat, Salák však byl na místě včas a jeho šanci zneškodnil.
     
    25:28
    Až nyní se po dlouhé době přerušuje, pro přihrávku rukou musí Sparťané vyklidit útočné pásmo a vhazuje se ve středu hřiště.
     
    26:33
    Druhá třetina má nadále svižné tempo, Sparta má celkem dobře pokryté střední pásmo.
     
    26:44
    Rousek nyní vystihl nepřesnou rozehrávku Brna a postupoval zcela osamocen na Vejmelku, byl však faulován a pojede se trestné střílení, už podruhé v dnešním utkání.
     
    26:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Ondřej Němec – 2 min., podrážení).
     
    26:44
    Za Spartu se proti Vejmelkovi rozjel Tomáše, chtěl zamířit mezi betony brněnského brankáře, ten však stejně jako Salák v první třetině kryje a Brno stále drží jednobrankový náskok.
     
    27:08
    Jakoby se opakoval scénář z první třetiny, po trestném střílení si Sparta zahraje přesilovou hru. Brněnský kapitán Martin Zaťovič fasuje 2+10 za vražení na hrazení.
     
    27:18
    Na startu pražské přesilovky trefuje Řepík tyč Vejmelkovy brány!
     
    27:45
    Přesilovka Sparty končí, dvě minuty za podrážení tentokrát obdržel kapitán Sparty Michal Řepík.
     
    27:54
    Němec ihned po vhazování nabil Mlčáikovi, jeho prudkou střelu Salák dokázal vyrazit.
     
    29:04
    Ve čtyrech se hra rychlé přelévá ze strany na stranu, brankáři se nyní do hry příliš nezapojují.
     
    29:08
    Kometa je kompletní, startuje její zkrácená přesilová hra.
     
    29:37
    Sparta vyhazuje.
     
    29:45
    Pražané jsou v plném počtu.
     
    29:59
    Buchtele nyní našel před branou ideálně postavené Pecha, jenž zakončoval podobně jako Klepši v první třetině z hranice brankoviště, na Vejmelku si však nepřišel!
     
    30:27
    Vojtěch Němec pálil prudce bez přípravy, Salák dokázal včas reagovat a povedený zákrok lapačkou vytáhl i proti další střele Vincoura.
     
    31:36
    Kometu podruhé v utkání zachránila tyč, tentokrát brankovou konstrukci trefil z mezikruží David Dvořáček!
     
    32:08
    Sparta je nyní aktivní v útočném pásmu a svírá brněnský tým.
     
    32:18
    Od modré čáry prudce vypálil Kalina, Vejmelkova lapačka byla na místě, domácí brankář dnes zatím podává stoprocentní výkon, a když už na puk nedosáhne, pomůže mu tyč.
     
    32:25
    Zakázané uvolnění Brna.
     
    32:37
    Tomášek zkusil Vejmelku zaskočit nenápadnou střelou z ostrého úhlu, brněnský brankář měl však bližší tyč pod kontrolou a hru přerušil.
     
    32:57
    Další icing Komety, ta teď čelí náporu Sparty, která se zatím frustruje v zakončení.
     
    33:26
    Kometa po delší době před Salákem, Mueller připravil palebnou pozici pro Valského, Salák měl však velmi dobrý výhled a bez problémů brněnského útočníka vychytal.
     
    34:24
    Na druhé straně způsobil rozruch před Vejmelkou Polášek, po jehož střele si brněnský brankář vůbec nebyl jistý, kde se kotouč nachází, Sparťané kroužili kolem, ale první kdo nakonec dostal puk pod kontrolu byl právě Vejmelka.
     
    34:47
    Horký přenechal na útočné modré kotouč Ondřeji Němcovi, ten se do puku prudce opřel a Salák musel zasáhnout ramenem, vhazovat se tak bude před branou Sparty.
     
    34:57
    Mlčákovou střelu musel nyní Salák udržet v lapačce před dotírajícím Dvořákem, Kometa se snaží otupit sparťanský nápor.
     
    35:16
    Před Salákovou brankou se strhla potyčka pravice hlavního rozhodčího zamířila vzhůru a bude se vylučovat.
     
    35:16
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Silvester Kusko – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Němeček – 2 min., hrubost).
     
    35:32
    Mueller nyní znemožnil Spartě rozehrávku, velmi dobré napadání v podání domácího útočníka.
     
    36:13
    Střelu Svozila Salák pouze vyrazil, na dorážku byl připravený Plášek, puk z jeho hole však branku přeletěl.
     
    36:40
    Polášek ve středním pásmu přenechal puk rozjetému Buchtelemu, ten si najížděl na Vejmelku z levého kruhu, ale nedokázal jej překonat.
     
    37:16
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    37:48
    Dvořák kombinoval se Šoustalem, druhý jmenovaný pálil skrz bránící hráče Sparty, Salák i přesto úspěšně vyrazil betonem.
     
    38:24
    Další útočná snaha Sparty končí ofsajdem.
     
    38:52
    Mueller nyní otestoval Saláka střelou z levé strany, pražský brankář bez větších problémů obstál.
     
    38:58
    Fair play gesto v podání Lukáše Pecha, jenž nyní odvolal plánované vyloučení brněnského útočníka Jakuba Valského.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině měli více ze hry hosté z hlavního města. Sparta měla hned několik slibných příležitostí ke srovnání. Trestné střílení zahrával Tomášek, avšak na Vejmelku si nepřišel, ten zatím podává stoprocentní výkon, když zlikvidoval i slibnou příležitost z hranice brankoviště v podání Pecha. Sparta se mohla zdá být tak trochu frustrovaná během druhé třetiny, protože dvakrát za Vejmelkou cinkala tyč. Kometa hrozila z brejkových situací, ale také Salák působí velmi jistým dojmem. Před třetí třetinou je i nadále vše otevřené a bude zajímavé sledovat rozuzlení dnešní bitvy, závěrečná perioda startuje pod Špilberkem v 19:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Sparta se usadila před Vejmelkou, zatím však pálí slepými.
     
    41:38
    Brněnská obrana se zatím dobře vypořádává s aktivitou Pražanů na startu třetí třetiny.
     
    42:47
    Pech vypálil od modré čáry, Vejmelka zasáhl vyrážečkou a Kometa se po delší době dostala z obranné třetiny.
     
    43:43
    David Dvořáček to nyní přehnal se snahou vybojovat kotouč proti brněnskému obránci Mlčákovi a fasuje dvě minuty za držení.
     
    44:08
    Sparta zatím nepustila Kometu do obranného pásma.
     
    44:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa podruhé v utkání využívá přesilovou hru a odskakuje soupeři na rozdíl dvou branek! Zámorský od modré čáry nabil na kruh PETRU HOLÍKOVI, jenž nabídkou svého spoluhráče nepohrdl a z první trefil odkrytý prostor v brance Sparty. Asistence. Petr Zámorský, Peter Mueller.
    44:34 Petr HOLÍK - 2:0
     
    45:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané ovšem rychle odpovídají a dostávají se na kontakt! Brněnská obrana nechala před brankou nepokrytého DAVIDA DVOŘÁČKA, jenž přijal přihrávku od Matúš Sukeľa a nedal tentokrát Vejmelkovi šanci. Asistence: Matúš Sukeľ, Jan Piskáček.
    45:04 David DVOŘÁČEK - 2:1
     
    45:41
    Mueller nyní dostal puk na hranici brankoviště, místo zakončení chtěl však vylepšit pozici pro některého ze svých spoluhráčů, ale přihrávka na slepo neměla žádného adresáta v modrobílém dresu.
     
    45:55
    Zakázané uvolnění Sparty.
     
    46:27
    Jurčina nyní zakončoval ze druhé vlny, prudkou střelu Vejmelka vyrazil, ovšem Sparta nadále krouží kolem branky Komety.
     
    47:07
    Nepovedená snaha o přechod přes střední pásmo končí zakázaným uvolněním Komety.
     
    47:21
    Buchtele od modré čáry poslal puk Šmerhovi, ten se šikovně prokličkoval skrz brněnskou obranu a k dokonalosti chybělo jen překonání brankáře Vejmelky, jenž si připsal další důležitý zákrok a drží domácí celek ve vedení.
     
    47:41
    Nyní to Buchtele zkusil lišácky nenápadným bekhendem mezi Vejmelkovy betony, i tento úmysl brněnský brankář přečetl.
     
    48:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa znovu odskakuje Spartě na rozdíl dvou branek! Ze středního pásma se vstříc brance Sparty rozjel JAKUB KLEPIŠ. a svou individuální akci zakončil přesnou střelou z levého kruhu. Asistence: Ondřej Němec, Filip Král.
    48:32 Jakub KLEPIŠ - 3:1
     
    49:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta znovu bleskově odpovídá a opět ztenčuje brněnský náskok na rozdíl jediné branky! Pech zpoza branky našel na vrcholku kruhu JANA KOŠŤÁLKA a ten z jedničky trefil levý růžek Vejmelkovy svatyně. Asistence: Lukáš Pech, Jan Buchtele.
    49:05 Jan KOŠŤÁLEK - 3:2
     
    49:36
    Na druhé straně prověřil Saláka Mueller, ten zasáhl vyrážečkou.
     
    50:36
    Kometě se nyní daří držet útočné pásmo.
     
    51:22
    Sparta se stále nemůže vymotat ze sevření domácích, za brankou Saláka probíhá dlouhá souboj o kotouč, což samozřejmě Kometě vyhovuje, protože čas běží.
     
    52:51
    Nyní se usadila v útočném pásmu Sparta a od modré čáry vypálil Košťálek, tentokrát jej Vejmelka vychytal svou vyrážečkou. Sparťanský obránce se záhy dostal znovu ke střele, ale i tentokrát Vejmelka kryje. Po komerční pauze se bude vhazovat před brankou Brna.
     
    54:09
    Sparta jakoby se nadechovala k závěrečnému náporu, Kometa má nyní problém dostat se s pukem do středního pásma.
     
    54:50
    Hosté však nyní doplatili na nepřesnost v kombinaci a Bondra vyvezl puk do útočného pásma, kde se hra přerušila a vhazovat se bude před Salákem.
     
    55:01
    Po střele Zámorského se puk zastavil ve skrumáži hráčů v mezikruží, kde se nejlépe orientoval Holík, jeho pohotovou střelou zachytil Salák do lapačky a ještě stačil rychle rozehrát svým spoluhráčům.
     
    56:11
    Řepík to zkusil střelou bez přípravy od mantinelu, Vejmelka pouze kontroloval vyrážečkou, Kometa následně míří směrem k Salákovi.
     
    56:43
    Sparta bude mít nyní slibnou příležitost ke srovnání, Ondřej Němec potrestán menším trestem za držení.
     
    56:46
    Sparta se vlastní vinnou připravila o útočné pásmo.
     
    57:17
    Sparta musí vyklidit útočné pásmo pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    57:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Sparta využívá přesilovou hru. Horák nasměroval puk do brankoviště, kde se dostatečným důrazem prezentoval MICHAL ŘEPÍK. Asistence: Roman Horák, David Němeček.
    57:48 Michal ŘEPÍK - 3:3
     
    57:48
    Kometa si bere trenérskou výzvu, domácí budou reklamovat postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    57:48
    Hlavní rozhodčí ukazuje na střed, po prozkoumání videozáznamu nebylo zjištěno, že by mělo dojít k porušení pravidel. Kometa tak přichází o možnost využít oddechového času.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:23
    Zakázané uvolnění Sparty.
     
    58:53
    Stejným prohřeškem se nyní prezentoval také brněnský tým, hra se stěhuje před Vejmelku.
     
    59:32
    Zdálo se, že Kometa už bude kontrolovat závěr třetí třetiny, ale znovu zahrála puk na zakázané uvolnění a Sparta získává další vhazování před Vejmelkou.
     
    59:55
    Jurčina střílel od mantinelu na Vejmelku, kterému clonila skrumáž hráčů, brněnský brankář však dokázal puk zpacifikovat ve své lapačce.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba je minulostí. Třetí třetina nabídla celkem pět branek. Kometě se dvakrát povedlo Spartě odskočit na rozdíl dvou branek, ale Pražané taktéž dvakrát rychle dokázali odpovědět a držet s domácími krok. Kýženého vyrovnání se Sparťané dočkali v čase 57:48, když přesilovou hru využil kapitán Michal Řepík. O vítězi dnešní dohrávky tak bude muset rozhodnout pětiminutové prodloužení případně samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:09
    Na startu prodloužení je puk na hokejkách domácích hráčů.
     
    60:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Utkání končí vítězstvím brněnské Komety! Elitní trojice brněnských útočníků vyrazila vstříc Salákovi, Holík přenechal puk PETERU MUELLEROVI, ten si dokázal obchvatem najet do ideální střelecké pozice a zavěsil pod horní tyč. Asistence: Petr Holík.
    60:49 Peter MUELLER - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Brněnská Kometa si v prodloužení připisuje bonusový bod a vrací Pražanům vysokou podzimní porážku. Dá se říci, že dělba bodů byla dnes pro oba celky spravedlivá. Spolehlivým výkonem se prezentovali oba brankáři, jen škoda, že tomuto utkání nemohli přihlížet diváci. To je dnes z Brna vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (20:37:42)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 20. Klepiš (Zaťovič, Mueller), 45. P. Holík (Zámorský, Mueller), 49. Klepiš (O. Němec, F. Král), 61. Mueller (P. Holík) – 46. Dvořáček (Sukeľ, Piskáček), 50. Košťálek (Pech, Buchtele), 58. Řepík (Horák, Němeček)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Mlčák, O. Němec (A), Gulaši, Svozil – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, Vincour – Plášek ml., V. Němec, L. Horký – Bondra, F. Dvořák, Šoustal – Kusko.
    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Piskáček (A), Košťálek, Poizl, Němeček, Jurčina, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Šmerha – Dvořáček.

    Rozhodčí: Hodek, Lacina – Špůr, Klouček
    thejrc.org