Zlín – Liberec 4:3 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Motor ČB – Litvínov 4:3 (kon.)
Vítkovice – Olomouc 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 3:2 (kon.) | K. Vary – Pardubice 4:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 4:3 (po pr.)
konec
BK Mladá Boleslav
3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
HC Oceláři Třinec
Úterý 12.01.2021, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Na brankáře mířila střela z pravého kruhu, jenže puk nakonec skončil v ochranné síti. Je tu poslední buly tohoto utkání a poslední šance na bodový zisk pro Třinec.
     
    58:47
    Hosté hrají šest na pět, gólman je na střídačce.
     
    52:48
    Dvouminutový trest za sekání odpyká Pavel Kousal (MBL).
     
    52:35
    Málokdy vídaná situace. Ondřej Kovařčík byl i s pukem před prázdnou brankou, tu však nadvakrát netrefil. Byl u toho faulován.
     
    50:02
    Hlavní rozhodčí znovu vylučují! A znovu je to za podrážení, tentokrát odjel na trestnou lavici Matěj Stránský (TRI). Jde už o patnácté vyloučení za 50 minut tohoto utkání.
     
    47:53
    Opět se vylučuje. Tentokrát budou hrát přesilovku Středočeši. Za podrážení byl na dvě minuty vykázán Ondřej Kovařčík (TRI).
     
    44:46
    Obrovskou šanci měl Maris Bičevskis, jenž neproměnil svůj únik.
     
    43:49
    Proti Růžičkově střele z levého kruhu předvedl Gašper Krošelj výborný zákrok lapačkou.
     
    43:05
    Už poněkolikáté v tomto klání vylučují sudí za hru vysokou holí. Tentokrát musel na trestnou útočník Pavel Kousal (MBL).
     
    39:02
    Na dvě minuty kvůli hákování odjel na trestnou lavici Karel Klikorka (MBL). Třinec má tak šanci před koncem třetiny srovnat.
     
    34:55
    Hokejisté Mladé Boleslavi se radují, hlavní rozhodčí potvrdil, že útočící hráč brankáři jeho vyhrazeném prostoru nebránil.
     
    34:55
    Třinec využil trenérskou výzvu, trenéři Ocelářů se domnívají, že útočící hráč bránil gólmanovi. Situaci přezkoumává společně s hlavními rozhodčími sudí u kamer.
    34:55 Ondřej NAJMAN - 3:2
     
    34:55
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Krátce po skončení přesilové hry se hokejisté z města automobilů ujímají znovu vedení. Puk z blízkosti usměrnil za brankářova záda ONDŘEJ NAJMAN, což po přezkumu rozhodl videorozhodčí. Původně byl střelcem branky oznámen Valentin Claireaux. Asistence: Valentin Claireaux, David Cienciala.
     
    32:41
    Rozhodčí se rozhodli, že budou vylučovat prakticky za všechno. Po několika sekundách poslali na trestnou lavici Matěje Stránského (TRI). Domácí tak budou hrát pravděpodobně několik málo sekund pět na tři a poté pět na čtyři.
     
    32:22
    Další trest během několika sekund. Bude se tedy hrát čtyři na čtyři. I přes projevy nespokojenosti sudí nakonec vykázali Martina Růžičku (TRI).
     
    31:59
    Opět se vylučuje. Tentokrát dostal dvě minuty za sekání Adam Zbořil (MBL). Početní výhodu si tedy zahrají také Oceláři.
     
    31:05
    Oscar Flynn vystřelil z levého kruhu a trefil tyč třinecké branky. Kotouč skončil v ochranné síti, a tak byla přerušena hra.
     
    29:26
    Za podrážení dostal dvouminutový trest Milan Doudera (TRI). Půl minuty by tak mladoboleslavští hráči měli hrát pět na tři.
     
    28:08
    Boleslavští hokejisté drželi pásmo a vytvořili si tlak. Při skrumáži před brankou už byl Ondřej Kacetl překonaný, jenže nikdo z Bruslařů nakonec puk mezi tři tyče nedorazil. Poté se Oceláři osvobodili.
     
    27:57
    Nedlouho poté byla ale hra přerušena, a tak na trestnou lavici kvůli podrážení odjel Taylor Leier (TRI). Po komerční pauze budou domácí hokejisté hrát přesilovou hru.
     
    25:20
    Další faul Mladé Boleslavi. Menší trest za vysokou hůl obdržel obránce Petr Šidlík (MBL).
     
    23:20
    Až před gólmana přijel Erik Hrňa a kličkou jej chtěl obejít, domácím hráčům se však inkasované brance podařilo na poslední chvíli zabránit.
    19:44 Martin PLÁNĚK - 2:2
     
    19:44
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    MARTINU PLÁŇKOVI toto střídání vyšlo výborně. Udržel puk v pásmu, několikrát naznačoval střelu, vyměnil si přihrávky se spoluhráči, přičemž později si počkal v levém kruhu na puk a ten nakonec namířil ke vzdálenější tyči. Je tak vyrovnáno. Obránce Bruslařského klubu se z gólu radoval skutečně mohutně, jeho radost byla slyšet na celý stadion. Asistence: David Šťastný.
     
    16:27
    A David Cienciala (MBL) ještě navíc svým faulem ukončil přesilovku svého týmu. Rozhodčí ho poslal pykat na dvě minuty kvůli hře vysokou holí.
     
    15:30
    Dvě minuty za držení protihráče obdržel Tomáš Marcinko (TRI).
    12:59 Martin RŮŽIČKA - 1:2
     
    12:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané se radují z bleskově využité početní výhody. Z levého kruhu se trefil podél tyče MARTIN RŮŽIČKA. Asistence: Petr Vrána, Erik Hrňa.
     
    12:48
    Za sekání byl dvěma minutami potrestán Ondřej Najman (MBL). Přesilovka se začne hrát po skončení komerční přestávky.
    10:36 Ondřej KOVAŘČÍK - 1:1
     
    10:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři bleskově vyrovnali. U Krošeljovy branky si vytvořili velký tlak a vytvořili zde zmatek, přičemž nikdo z domácích hokejistů nedokázal doraženému puku zabránit. Kotouč z brankové čáry za gólmanova záda sklepl ONDŘEJ KOVAŘČÍK. Asistence: Michal Kovařčík, Vladimír Dravecký.
    10:05 Oscar FLYNN - 1:0
     
    10:05
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    První střela ještě nevyšla, jenže výborný OSCAR FLYNN zachoval chladnou hlavu, u levé tyče vyčkal a radoval se z přesné dorážky. Mladoboleslavští hokejisté tak po využité přesilovce nad Třincem vedou těsně 1:0. Asistence: Ondřej Najman, Marek Hrbas.
     
    08:58
    Za vražení na hrazení dostal David Musil (TRI) dvouminutový trest. K tomu vyfasoval ještě desetiminutový osobní trest. Ten menší za něj tak odjel odsedět Michal Kovařčík (TRI).
     
    05:57
    Dobře připravený Jack Rodewald chtěl u levé tyče překvapit Gašpera Krošelje, jenže jeho zakončení nebylo přesné.
     
    05:20
    Za podrážení dostal menší trest Valentine Claireaux (MBL).
    Marken.cz

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 11. Flynn (Najman, Hrbas), 20. Pláněk (Šťastný), 35. Najman (Claireaux, Cienciala) – 11. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Dravecký), 13. Martin Růžička (P. Vrána, Hrňa)


    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Hrbas, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Klikorka, Šidlík – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, Alderson – Kotala.
    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Leier, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Rodewald – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Kurovský.

    Rozhodčí: Pešina, Sýkora – Pešek, Malý

    Diváci: hráno bez diváků
    thejrc.org