Chabarovsk – Kunlun 3:1 (kon.) | Novosibirsk – Ufa 1:3 (kon.) | Barys – Kazaň 2:4 (kon.)
Dynamo Moskva – Viťaz 2:1 (kon.) | Petrohrad – Soči 3:1 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 1:7 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:7 (0:3, 0:2, 1:2)
CSKA Moskva
Úterý 12.01.2021, 18:30 • Arena Riga, Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:00 Jevgenij GRAČOV - 1:7
     
    58:00
    Riga právě vstřelila branku!
    Alexandr Šaryčenkov si dnes čisté konto do osobních statistik nezapíše! Lipon si u levého rohu vyměnil dvě krátké přihrávky s Mamčicsem. Posléze se přesunul k modré čáře a JEVGENIJ GRAČOV jeho nahození ztečoval dovnitř hostující klece. Asistence: J. C. Lipon, Robert Mamčics.
     
    55:31
    Šaryčenkov byl poprvé překonán, avšak po ráně Mamčicse ho zastoupila dobře postavená branková konstrukce.
    54:37 Daniil ČAJKA - 0:7
     
    54:37
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Další hřebíček do domácí rakve! Po velké tlačenici za brankou Nalimova se kotouč přesunul na osu hřiště k hokejce mladého obránce DANIILA ČAJKY, jenž si dal záležet, aby svou decentní střelou příklepem trefil posedmé pokořenou branku. Asistence: Konstantin Okulov.
     
    53:18
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Maxim Sorkin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (J. C. Lipon – 2 min., hrubost).
     
    51:34
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Arťom Čmychov – 2 min., vražení na hrazení).
    41:56 Ivan TĚLEGIN - 0:6
     
    41:56
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Z nenápadného průniku po pravém křídle vznikla šestá hostující trefa! Čmychov dal prudký pas k útočné modré na IVANA TĚLEGINA, který se prosmýkl mezi pravým mantinelem a Ošenieksem a pak opět z bezprostřední blízkosti došťouchl puk do Nalimovovy sítě. Asistence: Arťom Čmychov.
     
    34:20
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Danil Jurtajkin.
     
    25:54
    Trenéři Rigy vrací do branky Ivana Nalimova. Vitols tak vydržel na hrací ploše nějakých dvanáct minut.
    25:54 Sergej ANDRONOV - 0:5
     
    25:54
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Začíná to vypadat na solidní debakl! Velkou zásluhu na pátém gólu CSKA má obránce Gilmour, který vyrazil po levém křídle na útočný výlet. Přihrávku o vnější brankovou konstrukci si poté přebral SERGEJ ANDRONOV a dorážkou zblízka potrestal nedůraz Ošeniekse a Jelisejevse. Asistence: John Gilmour, Danil Jurtajkin.
    24:12 Nikita KOROSTELJOV - 0:4
     
    24:12
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Po Nalimovovi přichází o čisté konto také Vitols! Jeho spoluhráči zbytečně ztratili puk na obranné modré čáře. Střelu Okulova pak Bukarts odrazil na NIKITU KOROSTELJOVA a ten korunoval svůj velmi dobrý výkon gólovou dorážkou na 4:0. Asistence: Konstantin Okulov, Maxim Šalunov.
     
    22:30
    Lapont vyjel z trestné lavice rovnou do rychlého protiútoku. Zprava ještě přihrával na Gračova, ale proti tomu vytáhl skvělý zákrok Šaryčenkov.
     
    20:16
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (J. C. Lipon – 2 min., vysoká hůl).
     
    13:46
    Střídání v týmu Dinamo Riga: ze hřiště odchází Ivan Nalimov, přichází Eriks Vitols.
    13:46 John GILMOUR - 0:3
     
    13:46
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a už ve čtrnácté minutě disponují pohodlným náskokem! U modré čáry stojící JOHN GILMOUR přebral Sošnikovovu přihrávku z pravého křídla a rychlou ranou od modré čáry trefil prostor u Nalimovovy levé tyče. Domácí gólman toho přes velký provoz asi moc neviděl. Asistence: Nikita Sošnikov.
     
    12:47
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Martinš Dzierkals – 2 min., krosček).
    08:04 Sergej ANDRONOV - 0:2
     
    08:04
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Na žádné překvapení to dnes v hlavním městě Lotyšska nevypadá! Jurtajkin v mezikruží ztratil stabilitu kvůli souboji s Mamčicsem, nicméně volný kotouč si vzal kolem projíždějící SERGEJ ANDRONOV a bekhendovou dorážkou zvýšil hostující náskok na 2:0. Asistence: Daniil Jurtajkin.
    04:16 Maxim ŠALUNOV - 0:1
     
    04:16
    CSKA právě vstřelilo branku!
    I bez mnoha útočných opor se hosté dostávají do brzkého vedení! Okulov zachytil puk pod levým mantinelem, odkud ho poslal na Korosteljova. Jeho parádní zakončení s hokejkou mezi nohama Nalimov betonem ještě vyrazil, ale na dorážku MAXIMA ŠALUNOVA už nestačil. Asistence: Konstantin Okulov, Nikita Korosteljov.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 58. Gračov (Lipon, Mamčics) – 5. Šalunov (Korosteljov, Okulov), 9. Andronov (Jurtajkin), 14. Gilmour (Sošnikov), 25. Korosteljov (Okulov, Šalunov), 26. Andronov (Gilmour, Jurtajkin), 42. Tělegin (Čmychov), 55. Čajka (Okulov)


    Dinamo Riga: Nalimov (14.–26. Vitols) – Zile, Scarlett, Skvorcovs, Mamčics, Jaks, Maione, Ošenieks – Darzinš (C), Indrašis (A), Paršin – Dzierkals, Džerinš, Roberts Bukarts (A) – Lipon, Gračov, Larionovs – Gegeris, Berzinš, Zyrjanov – Jelisejevs.
    CSKA Moskva: Šaryčenkov (Lars Johansson) – Ar. Sergejev, Gilmour, Samorukov, Dahlbeck (A), Ibragimov, Čmychov, Blažijevskij, Čajka – Sošnikov, M. Kempe, Maximov – Okulov (A), Šalunov, Korosteljov – Tělegin (C), Andronov, Jurtajkin – Mingačjov, Sorkin, Rtiščev.

    Rozhodčí: Vasiljev, Judakov – Zacharenkov, Sadovnikov
    thejrc.org