Sheffield Utd. – Newcastle 1:0 (kon.) | Burnley – Manchester Utd. 0:1 (kon.) | Wolverhampton – Everton 1:2 (kon.)
konec
Wolverhampton Wanderers
1:2 (1:1)
Everton FC
Úterý 12.01.2021, 21:15 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:20:55)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:11.
     
    Everton vybojoval první ligové vítězství v roce 2021 na půdě Wolverhamptonu, kde zvítězil po velké bitvě 2:1. The Toffees se dostali do vedení v 6. minutě, v níž se prosadil nigérijský reprezentant Alex Iwobi střelou k levé tyči. Vlci dokázali rychle odpovědět. Aït-Nouri předvedl parádní individuální akci, kterou zakončil centrem na Rúbena Nevese, portugalský středopolař měl již snadnou práci. Rozhodující moment střetnutí nastal v 77. minutě. Prodloužený centr z rohového kopu zachytil Gomes, který vrátil míč do šestnáctky soupeře centrem, na který si naskočil Michael Keane a Rui Patrício jen sledoval, jak balón zapadá do horního rohu. Svěřenci kouče Espirita Santa se ještě pokusili z utkání vydolovat alespoň bod, ale Everton vedení podruhé neztratil.

    Družina Carla Ancelottiho se díky vítězství vyšvihla tabulkou na skvělé čtvrté místo. Vlci spadli na čtrnáctou pozici za Crystal Palace kvůli hošímu skóre.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Mezi hráče potrestané žlutou kartou se v závěrečných vteřinách hry přidává i střídající Ki-Jana Hoever. Mladý Nizozemec ve výskoku zasáhl Richarlisona do hlavy.
     
    90+4
    Nélson Semedo zachytil čitelnou nahrávku Miny na Iwobiho a okamžitě chtěl podniknout rychlý brejk. Tomu zamezil faulem Abdoulaye Doucouré.
     
    90+3
    Jednu z posledních příležitostí měli domácí z rohového kopu. Míč doletěl až k překvapenému Romainu Saïssovi, hlavička z krkolomné pozice proletěla vedle brány.
     
    90+2
    Pojistku na vítězství Evertonu chtěl dát Alex Iwobi, jenž si nabíhal na vysoký centr Digneho. Na balón by ale nedoskočil, i kdyby měl dva metry.
     
    90+1
    Cennou porci vteřin ušetřil na levé lajně André Gomes. Dlouho držel na zádech dvojici Vitinha, Neto, které dokonce povedenou kličkou vyřadil ze hry, avšak v záloze stál Coady, ten už záložníka obral.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Nélson Semedo moc dobře věděl, co riskuje. Po chybné nahrávce hasil zaváhání stažením unikajícího Richarlisona za dres. Žlutá karta je v tomto případě neoddiskutovatelná.
     
    88
    Lucas Digne na jedničku vystál Neta. Kličku po lajně očekával a pravé křídlo domácího mužstva tvrdě, ale čistě od míče odzbrojil.
     
    87
    Tlak Vlků pokračuje. Iwobi s Richarlisonem zkoušejí presinkem znervóznět obránce soupeře. To se celkem daří, míč se pořád pohybuje ve středovém kruhu.
     
    86
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází João Moutinho, přichází Vitinha.
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází James Rodríguez, přichází Séamus Coleman.
    85. Nevesova střela z přímého kopu škrtla spojnici břevna a tyče
     
    85
    To bylo těsné! Rúben Neves vsadil na razanci a střílel na stranu gólmana. Dobrá volba, protože Pickford skutečně reagoval později. Tvrdá rána škrtla o spojnici brány a odrazila se mimo hřiště!
     
    84
    Domácím se rýsuje velmi zajímavá příležitost. Po přihrávce Hoevera nastřelil João Moutinho levou horní končetinu Doucourého. Kopat se bude na středu hřiště, 19 metrů od brány. Míč si staví Neves.
     
    83
    Pedro Neto přihrál Rayanovi Aït-Nourimu, jenž musel rychle centrovat před spěchajícím Richarlisonem. To zvládl, ale míč poslal vysoko nad hlavu adresáta Cutroneho.

    Milan Huppert

    Branky: 14. Neves (Aït-Nouri) – 6. Iwobi (Digne), 77. M. Keane (A. Gomes)

    Karty:   89. N. Semedo (WOS), 90+5. Hoever (WOS) – 50. A. Doucouré (EVE), 69. Holgate (EVE)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:11.
    Wolverhampton Wanderers: Patrício – N. Semedo, Coady (C), Saïss, Aït-Nouri – Dendoncker, Neves, Moutinho (86. Vitinha) – Gibbs-White (64. Hoever), F. Silva (78. Cutrone), Neto.
    Náhradníci: Ruddy – Corbeanu, Hoever, Kilman, L. Richards, Vitinha, Shabani, Cutrone, Lonwijk.

    Everton FC: Pickford – Y. Mina, M. Keane, Godfrey – Holgate, A. Doucouré, Davies (64. A. Gomes), Digne – James Rodríguez (C) (86. Coleman), G. Sigurdsson (76. Richarlison), Iwobi.
    Náhradníci: Olsen – Coleman, Bernard, A. Gomes, Gordon, Kenny, Nkounkou, Richarlison, Tosun.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Adam Nunn, Nicholas Hopton
    thejrc.org