Interobal Plzeň – Slavia 5:5 (kon.) | Sparta – České Budějovice 4:1 (kon.)
konec
SK Interobal Plzeň
5:5 (1:1)
SK Slavia Praha
Úterý 12.01.2021, 19:00 • SH Lokomotiva Plzeň • 1. Futsal liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, futsalu zdar. (20:45:57)
     
    Za zmínku stojí také to, že David Jošt dnes vstřelil svůj druhý hattrick po restartu soutěže ve třetím zápase Slavie. Pouze proti Helasu Brno třikrát neskóroval a momentálně táhne hosty. Ti působí mnohem lépe než v loňské sezoně.
     
    Každopádně Homola už do hry nezasáhl. Snad bude v pořádku pro páteční derby se Spartou. V poslední pracovní den týdne jede Plzeň do Teplic, kde se dá čekat pořádně vyhrocený zápas. Mezi Svarogem a Interobalem panuje dlouhodobě velká rivalita.
     
    To znamená, že v 1. FUTSAL lize už není jediný stoprocentní tým. Závěr byl ještě hodně emotivní. Potom, co Němec vyboxoval míč ve vápně, tak zůstal na palubovce ležel Homola. Plzeň pokračovala v útoku až Vnuk zakopl míč a potom si cosi pověděl s prezidentem Slavie Danem Kolmanem, který seděl na tribuně.
     
    Souboj o první místo končí remízou 5:5 a bude to ztráta spíše pro Plzeň, protože Slavia vlastně ani sekundu nevedla. Za stavu 5:3 se zdálo, že Interobal vyhraje, ale David Fillinger slavící 43. narozeniny postavil powerplay. V té dvakrát vyšla hostům souhra Záruby z levé strany s Igorem Leovskim na zadní tyči. Leovski se v Plzni vážně zranil 13. září 2019 a tentokráte na halu na Lokomotivě bude mít podstatně lepší vzpomínky.
     
    Konec zápasu.
     
    39:58
    Plzeň si dala pozor na možnost toho, že Záruba rozehraje aut zleva pod sebe na Leovskiho a ten zakončí k zadní tyči! Rick tu střelu zablokoval. Docela dost to schytal a na poslední dvě sekundy jej vystřídal Holý.
     
    39:56
    Tomáši Vnukovi se nelíbilo, jak dlouho držel míč rozehrávající Karpiak a dával to najevo sudímu Klinerovi, jednu žlutou kartu už dnes dostal.
     
    39:43
    Seidler trefil při centru z pravé strany Leovskiho.
     
    39:14
    Němec vyboxoval míč ve vápně při souboji s Homolou. Plzeňští hráči poté dlouho kombinovali a asi nevěděli, že Homola leží ve vápně. Nakonec Vnuk vzteky zakopl balón a potom si cosi hlasitě pověděl s prezidentem Slavie Danem Kolmanem, který seděl na tribuně! Do toho následovala debata lavičky Slavie s tou plzeňskou, hlavně mezi koučem Kopeckým a legendou sešívaných Tomášem Matějkou!
     
    38:47
    David Fillinger se dožadoval toho, aby sudí Kliner vzal Plzni aut z pravé strany. Za protesty viděl žlutou kartu.
     
    38:45
    Němec pomohl domácím při powerplay, Vnuk z pravé strany překopl branku.
     
    38:23
    Marek Kopecký reagoval timeoutem.
    38:23 IGOR LEOVSKI - 5:5
     
    38:23
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jak je důležité míti při powerplay dvojici Leovski – Záruba! Radim Záruba obešel na levé straně Petera Kozára a při jeho nástřelu nastavil IGOR LEOVSKI na zadní tyči hruď! IGOR LEOVSKI se tady 13. září 2019 zranil. Teď to vypadá, že bude mít na Plzeň lepší vzpomínky. Asistence: Radim Záruba.
     
    37:49
    David Fillinger si bere timeout!
     
    37:31
    Po výhozu Karpiaka podržel Daniel míč na pivotu a Slavia mohla jít znovu do powerplay. Lavičce Plzně se moc nelíbilo to, jak naskočil Záruba na plac jako pátý hráč.
     
    37:14
    Záruba v těžké pozici přihrál na levou stranu. Při centru Jošta si Interobal pohlídal Leovskiho u protější tyče.
     
    36:46
    Pod tlakem Jošta odpaluje Kozár míč ze středu na levou stranu do autu.
     
    35:35
    Künstner utekl po zisku míče po levé straně, ale jeho střelu srazil Křemen do náruče "brankáře" Záruby.
    35:05 IGOR LEOVSKI - 5:4
     
    35:05
    Slavia právě vstřelila branku!
    Asi takhle si to kouč Fillinger představoval! Záruba nahrál zleva do pravé poloviny vápna a nepokrytý IGOR LEOVSKI zakončoval z první levačkou k zadní tyči! Asistence: Radim Záruba.
     
    34:21
    Kombinaci Slavie ukončil Leovski centrem zprava do pravé nohy Němce.
     
    33:36
    Slavia hraje powerplay se Zárubou v dresu brankáře!
     
    33:05
    Po dobré práci Leovski napálil Křemen odražený míč ze středu nad bránu.
     
    32:20
    Křižnou nahrávku rozehrávajícího Vnuka z pravé strany pouští obrana hostů za bránu.
    31:17 TOMÁŠ VNUK - 5:3
     
    31:17
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Němec nakopl míč na levou stranu a najednou byla Plzeň v situaci dva na jednoho. TOMÁŠ VNUK nahrál zleva na střed. Ačkoliv by si Künstner dnes gól zasloužil, tak se neukvapil, zvedl hlavu a přihrál zpět. TOMÁŠ VNUK měl na levé straně před sebou prázdnou branku. Asistence: Dušan Künstner.
     
    30:37
    Při plzeňském postupném útoku to vzal Rick na sebe z pravé strany, Vnuk se poté dožadoval odpískání penalty. Myslel si, že Karpiak vykopl míč pravou nohou do ruky Jošta.
     
    30:18
    Daniel udělal kličku Havlovi na levé straně a centroval přes Ricka do ohně, Havel srážel na bližší tyči za svou branku.
     
    29:45
    Dobrou střelu Ricka z pravé strany pod břevno posílá Karpiak rukama na roh. Po něm Plzeň nezakončuje.
     
    29:42
    Vnuk našel autem zprava pod sebe Kozára, ten nastřeloval na zadní tyč. Křemen si musel dávat pozor, aby si nedal vlastní gól.
     
    29:31
    Vnuk přišel o míč proti Slámovi, Zárubovi nevyšla klička na středu.
     
    29:10
    Konečně jsou na hřišti vidět velké emoce, což je přesně to, nač jsme čekali. Začíná to být docela vyhecované.
     
    27:35
    Rozhodčí si zákrok Vnuka (Plzeň) před třetí brankou hostů pamatovali, Vnuk dostává druhou žlutou kartu v letošní sezoně.
    27:35 DAVID JOŠT - 4:3
     
    27:35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Vnuk fauloval a v ponechané výhodě vyřešil přečíslení Záruba posunutím zprava do levé poloviny vápna, kde osamocený DAVID JOŠT sám před Němcem završil svůj druhý hattrick po restartu 1. FUTSAL ligy. Asistence: Radim Záruba.
    26:54 MICHAL SEIDLER - 4:2
     
    26:54
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Vnuk adresoval nahrávku od levé lajny na střed vápna, kde se MICHAL SEIDLER ve skluzu položil do střely do pravé šibenice ze svého pohledu! Asistence: Tomáš Vnuk.
    26:43 David JOŠT - 3:2
     
    26:43
    Slavia právě vstřelila branku!
    Přesně tohle hosté potřebovali! Záruba poslal aut zleva pod sebe a zakončení Daniela tečoval na středu postavený DAVID JOŠT, míč se následně od pravé tyče odrazil za Němce. Ten máchl rukama. Asistence: Daniel.
    26:02 MICHAL HOLÝ - 3:1
     
    26:02
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Seidler rozehrál standardku ze středu na pravou stranu a MICHAL HOLÝ vystřelil levačkou do vzdálenějšího spodního rohu brány. Karpiakovi vůbec nepomohli bránící Homola a Záruba. Asistence: Michal Seidler.
     
    25:58
    Slavia nejprve reklamovala skluz Havla zezadu na Zárubu u domácího vápna. Při kontru byl Vnuk na ose hřiště zasažen do nohy Danielem (Slavia). Vnuk byl jinak šel sám na Karpiaka. Ještě v loňské sezoně by to byla přímá červená karta. Teď správně žlutá.
     
    25:37
    Interobal má více ze hry v úvodu druhé půle.
     
    24:45
    Vnuk hezkou nahrávkou středem přes obránce naservíroval míč Havlovi na sedm metrů a Havel nedal stoprocentní šanci vedle pravé tyče, byl sám před Karpiakem!
    23:35 GABRIEL RICK - 2:1
     
    23:35
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Slavia vůbec nezvládla bránění autu a Plzeň se úspěšnou slovenskou souhrou dostává znovu do vedení! Kozár rozehrál od levé lajny do levé poloviny vápna na GABRIELA RICKA! Ten se odpoutal od beka a zakončil na přední tyč do protipohybu Karpiaka, ten si ještě sáhl na balón, ale už to nestačilo! Asistence: Peter Kozár.
     
    22:57
    Michal Seidler doběhl při svém sólu pravou stranou až do vápna, kde jej na hranici pravidel zasáhl ve skluzu nohou brankář Karpiak. Tomáš Vnuk se dožadoval penalty.
     
    22:27
    Holý se natlačil před Jošta na pravé straně a nahrál na střed Künstnerovi, ten naznačoval zpětnou nahrávku na Holého. Místo toho sám před Karpiakem mířil k brankářově levé tyči. Slovenský gólman si ale poradil.
     
    22:16
    Jinak na startu třetí minuty druhé půle má Plzeň už dva fauly, což není ideální situace. Slavia je v tomto ohledu na nule.
     
    22:01
    Interobal si v úvodu druhého poločasu hodně pomáhá zapojením Němce do powerplay.
     
    21:43
    Rozběhnutého Zárubu na středu rozhodil Holý (Plzeň) a po ponechané výhodě viděl kartu.
     
    21:28
    Střelu Holého z levé strany odhlavičkoval bránící hráč u zadní tyče!
     
    20:54
    Záruba udělal kličku zleva na střed, ale vystřelil vedle pravé šibenice.
     
    20:36
    Vystupující Havel fauloval z levé strany Zárubu hned po rozehrávce hostujícího autu.
     
    20:20
    Homola nahrál na pravou stranu, tam byl Holý.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Hosté ještě mohou litovat neproměněné krátké penalty z úvodu zápasu za ruku Künstnera. Míč si postavil Daniel, ale Němec si správně vybral svou levou stranu.
     
    Ve většině prvního poločasu byla Plzeň lepším mužstvem, vypracovala si několik šancí, ale proměnil pouze jednu, když centr Vnuka prodloužil Seidler hlavou k zadní tyči. Karpiak při zakončení domácího kapitána zmrzl. Následně měl hlavně Vnuk další vyložené příležitosti, ale žádnou neproměnil. Slavia se zvedla na konci úvodního dějství, když si trenér Fillinger vzal timeout. Hned po něm vystřelil Křemen mezi nohy Němce, ten vyrazil balón a Homola posunul Davidu Joštovi a ten počtvrté skóroval poté, co se 1. FUTSAL liga znovu probudila k životu. Slavia byla v posledních čtyřech minutách lepší a třeba šanci Slámy z pravé strany vedle zadní tyče moc nechybělo.
     
    Bohužel to vypadá, že Daniel má pro dnešek dohráno. Zdá se, že má problém s pravým okem. Oblast kolem něj si nechává ledovat. Kouč Fillinger se hned po konci poločasu běžel podívat, jak na tom jeho svěřenec je a není to vůbec dobré. David Fillinger se hodně divil tomu, že Michal Holý nedostal žlutou kartu, stejně jako Jan Křemen! Oba komunikovali s asistentem rozhodčího Petrem.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:59
    Lavička Plzně dávala rozběhnutému Vnukovi najevo, že do poločasu zbývá pět sekund. Vnuk si hodil míč zleva na střed, ale dostoupil ho Záruba. Odražený míč poslal Kozára zleva vedle zadní tyče!
     
    19:35
    Vnuk si při rohu zleva narazil s Künstnerem, jeho střela prosvištěla kolem přední tyče!
     
    19:09
    Nejhorší je, že Daniel má podstatně větší problém než by se mohlo na první pohled zdát. Do akce tak musela hostující zdravotnice a nyní ošetřuje za lajnou Daniela.
     
    19:07
    Holý zasáhl na levé straně Daniela rukama do obličeje. Hostující futsalista se ještě svíjí na zemi. Holý přijímá verdikt asistenta rozhodčího Petra bez protestů. Na fauly 4:1.
     
    18:48
    Vnukův roh zprava vyrážel Karpiak rukama nad sebe, kdyby se tak nestalo, tak na zadní tyči by Seidler dle všeho hlavou uklízel do prázdné branky!
     
    18:47
    Také Holý zahrál aut zprava pod sebe na nohu Seidlera, ale jeho střelu vytáhl Karpiak na bližší tyči na roh!
     
    18:32
    Daniel rozehrál aut zprava pod sebe a zakončení Slámy vedle delší tyče moc nechybělo!
     
    18:20
    Slavia se po timeoutu kouče Fillingera v mezihře hodně zvedla a v posledních minutách je lepší.
     
    17:50
    To bylo hezké! Daniel obešel Holého na pravé straně a kolem Seidlera si strčil míč na střed na levačku, domácího Němce zachránilo břevno!
     
    17:34
    Narážečka Daniela se Slámou na pravé straně nebyla přesná, Sláma se omlouvá.
     
    17:06
    Seidler si říkal o nahrávku Holého na pravou stranu do druhé vlny, dostal ji, ale jeho střela z úhlu se mezi tři tyče nevešla.
     
    16:40
    Nástřel rozběhnutého Ricka z pravé strany propadl vápnem. Rozehrává Karpiak.
    15:54 DAVID JOŠT - 1:1
     
    15:54
    Slavia právě vstřelila branku!
    Po zakončení Křemena z pravé strany mezi nohy Němce domácí brankář vyrazil balón, ten ve vápně posunul Homola na sálovku DAVIDA JOŠTA, jenž silou vůle přes hráče na čáře procedil balón do sítě. Po restartu soutěže se tak DAVID JOŠT prosazuje již počtvrté. Asistence: Jan Homola.
     
    15:50
    Oddechový čas pro hosty.
     
    15:45
    Vnuk si nemyslí, že hrál na hranici hostujícího vápna rukou, ale názor rozhodčího Klinera má větší váhu, na fauly 3:1.
     
    15:41
    Vnuk hezky přihrál na levou stranu špičkou sálovky Kozárovi, ale ten vystřelil do těla Karpiaka na šestce.
     
    14:46
    Slavia chtěla, aby se pískal faul Künstnera na Křemena. To se nestalo. Vnuk hned kopal aut z levé strany před hostující střídačkou.
     
    14:36
    Záruba se kličkou na levou stranu zbavil Havla, ale střílel pravačkou vedle bližší tyče.
     
    14:10
    Slavia zatím neměla v Plzni tolik šancí jako domácí.
     
    13:33
    Vnuk, nebo Seidler připravili o míč Křemena a v situaci dva na jednoho zakončil Vnuk z pravé strany vedle vzdálenější tyče.
     
    13:02
    Němec se vytáhl na levou stranu při powerplay Plzně! Kouč Kopecký ho hned vracel do brány. Na konci akce zakončoval Holý zprava vedle přední tyče.
     
    12:35
    Vnuk měl velice dobrou šanci na levé straně a hledal místo mezi nohama Karpiaka, ten vykopával balón pravou nohou.
    12:02 MICHAL SEIDLER - 1:0
     
    12:02
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Vnuk nacentroval po levé straně na hlavu MICHALA SEIDLERA a ačkoliv to tak zprvu nevypadalo, tak nakonec jeho padáček hlavou zapadl k protější tyči za Karpiaka, který se ani nepohnul! Asistence: Tomáš Vnuk.
     
    11:39
    Teď už musel Němec zasahovat, ale dokázal vyrazit střelu pravačkou Slámy z levé strany.
     
    11:17
    Danielova standardka levačkou křížem nebyla vůbec špatná, skončila ale nad brankou!
     
    11:15
    Interobal se dopustil druhého faulu, v této statistice vede 2:1.
     
    10:49
    Rick pálí ze středu v dobré pozici vedle pravé tyče přes bránícího hráče.
     
    10:00
    Plzeň vyšachovala obranu Slavie a na konci posouval Kozár na pravou stranu nabíhajícímu Seidlerovi, ten minul bližší tyč. Karpiak ještě blbě došlápl, ale naštěstí to pro něj nemá tak fatální následky jako 13. září 2019 v této hale.
     
    09:27
    Domácí zatím nestřídají po čtyřkách a vždy jeden z první čtyřky zůstane s tou druhou. Je pravda, že pro Tomáše Vnuka nebyl v loňské sezoně problém odehrát i čtyřicet minut.
     
    09:17
    Oddechový čas pro domácí.
     
    08:45
    Künstner ztratil míč proti Vaktorovi, Křemen se poté snažil dát jesle Kozárovi. Vzápětí se už dostal k zakončení, ale jeho střelu srazil Seidler.
     
    08:08
    Kozár vystihl nahrávku a založil útok s Křemenem, jeho pokus zleva tečoval Křemen do náruče Karpiaka na přední tyči.
     
    07:21
    Rozběhnutý Dušan Künstner byl na pravé straně sám před Karpiakem, ale svou obrovskou šanci neproměnil!
     
    06:53
    Záruba utekl do brejku dva na jednoho po pravé straně, Havel běžel do obrany jako druhý bránící hráč, ale už to nestihl. Záruba přihrál na levou stranu Joštovi, ten mu míč vracel, ale Záruba už byl potom ve vápně moc v úhlu.
     
    06:25
    Po zisku míče vypálil Seidler bodlem zleva do levé nohy Karpiaka.
     
    05:56
    Hraje se zatím bez vyložené šance ze hry.
     
    05:17
    Davidu Fillingerovi se nelíbilo, jak rychle začal sudí Kliner počítat čtyři sekundy. Záruba našel autem na levé straně Karpiaka, tomu při zpracování odskočil míč od nohy.
     
    05:02
    Karpiak vyrazil standardku Holého, při dorážce plzeňského beka si všiml, že už je v prostoru mimo vápno a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    04:56
    Vaktor (Slavia) fauloval na pravé straně Ricka v době, kdy domácí futsalista přebíral míč. Dostává kartu.
     
    04:37
    Sláma nahrál přes Vnuka k pravé lajně na Leovskiho, ten mu míč vrátil na levou stranu. Bývalý hráč Interobalu mířil vedle levé tyče.
     
    04:10
    Sudí Kliner vzal hostům aut, ten následně poslal Vnuk z levé strany přímo do rukou Karpiaka.
     
    03:24
    Ruka Künstnera je samozřejmě počítaná jako první faul zápasu.
     
    02:56
    Stejně jako Tihomir Novak, tak i Daniel si na Lukáše Němce nepřišel. Talentovaný brankář si při krátké penaltě vybral svou levou stranu a cizinec v barvách hostů jej trefil do těla!
     
    02:55
    Krátká penalta pro Slavii. Künstner hrál ve vápně rukou, Plzeň se vzteká, protože v první fázi útoku hostů se dožadovala odpískání autu. Domnívala se, že Daniel byl s míčem již v mimo hřiště! Hlavně Rick si stěžuje u rozhodčího Klinera.
     
    02:34
    Hezkou přihrávku Vnuka po pravé straně, na tu si naběhl Künstner a křížem střílel do pravé vykopnuté nohy.
     
    01:57
    Holý hned napravil svou chybu na půli ziskem míče proti Homolovi. Bodlo Vnuka šlo vedle pravé tyče z pohledu domácího reprezentanta.
     
    01:34
    Holý udělal na levé straně kličku Křemenovi, svou slabší pravou nohou minul protější tyč.
     
    01:32
    Vnuk obešel Jošta, na středu, Jošt si dával pozor, aby nefauloval. Po nahrávce na levou stranu srazil Homola pokus Holého.
     
    01:01
    Holý pokazil při rozehrávce pas na pravou stranu na Vnuka, Záruba kopnul aut do bránícího Seidlera.
     
    00:45
    Od prvních sekund je vidět, že David Fllinger je emotivní kouč. Neustále na své hráče mluví. To Marek Kopecký je podstatně klidnější.
     
    00:35
    Kombinaci Plzně zakončil Seidler patou z levé poloviny vápna do Karpiaka, ten si pokryl bližší tyč.
     
    00:09
    Holého střelu z levé strany zablokoval Křemen. Následovala ztráta Jošta na polovině hřiště.
     
    00:01
    Seidler s Vnukem se ujali rozehrávky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Slavia bude hrát v červenobílém, Plzeň v modrobílém. Před necelým měsícem vyhráli fotbalisté Slavie v Plzni, tak se nechme překvapit, jestli na ně navážou i futsalisté.
     
    David Fillinger slaví 43. narozeniny. Tak uvidíme, jestli dostane dárek v podobě toho, že se Slavia posune do čela 1. FUTSAL ligy.
     
    Slavia včera večer oznámila přestup Matúše Ševčíka, který začal letošní sezonu v Plzni. V sestavě hostů ale chybí.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Interobal Plzeň: Němec (Vahala, Lecjaks) – Havel, Holý, Vnuk, Seidler (C) – Rick, Buchta, Kozár, Maur, Štrajt, Kunstner.

    SK Slavia Praha: Karpiak (Žežulka, Vondráček) – Záruba, Homola (C), Jošt, Křemen – Vaktor, Sita, Leovski, Hruška, Sláma, Plíšek, Daniel.

    Rozhodčí: Kliner – Petr.
     
    Plzeňská sezona začala dvěma domácími výhrami s čistým kontem proti Liberci a České Lípě. Roli favorita splnila také v Ústí nad Labem a před přerušením sezony ještě zdolala v maximálně vyhecovaném zápase Teplice 4:3 (právě do Teplic jede Plzeň již v pátek a dá se čekat hodně zajímavá bitva). O nedělní výhře, kdy do Plzně zavítal k odvetě ústecký Rapid, už byla řeč.
     
    Slavia na úvod ligy přehrála Olympik Mělník 9:3, poté deklasovala předloňského vítěze 2. ligy Západ České Budějovice 10:1 a na své palubovce zapsala vítězstvím 7:1 tři body proti druhému nováčkovi této sezony, Žabinským Vlkům Brno. Přesně před týdnem poté Slavia odehrála první soutěžní utkání poté, co se futsal v České republice opět probudil k životu. V domácím prostředí zvítězila nad brněnským Helasem 5:1, ačkoliv musela zápas otáčet. Poslední představení sešívaných je pět dní staré. Slavia ve čtvrtek vyhrála po více než třech letech pražské derby a stala se tak minimálně do pátku, kdy dojde v Edenu k odvetě, vládcem Prahy. Na hřišti Sparty urvala tři body za výhru 4:2. Poprvé od konce roku 2017 bodovala proti svému rivalovi. Tehdy to bylo vůbec první derby pro Ondřeje Vahalu po přestupu ze Slavie do Sparty a Vahala tedy stál na straně poražených.
     
    V letošní sezoně disponuje Plzeň asi nejlepším kádrem v historii klubu. Přivedla druhého nejlepšího střelce v dějinách české reprezentace Michala Seidlera či Slováka Gabriela Ricka. V podstatě se stává hlavním dodavatelem hráčů do reprezentace. Pod vedením majitele bronzu z legendárního ME 2010 Marka Kopeckého patří k aspirantům na titul. To o Slavii se před letošní sezonou tolik nemluvilo, což nemusí být na škodu. I tak by Slavia měla bojovat přinejmenším o medaili. Hosté se spoléhají hlavně na autora dvou branek z baráže o MS proti Chorvatsku Radima Zárubu. Ten následně sice neproměnil v rozstřelu pokutový kop a Chorvaté měli hned vzápětí mečbol. Nicméně Vahala udržel český tým ve hře, načež další aktér dnešního zápasu Michal Seidler zvládl pořádně náročnou situaci, když končil pátou sérii. Nakonec Jiří Vokoun k tyči mezi nohama brankáře poslal český celek do Litvy.
     
    Ve Slavii najdeme hodně lidí s plzeňskou minulostí. Trojice Vozár – Křemen – Sláma působila na západě Čech dvě sezony. Mimochodem i v té bronzové, která vyvrcholila maximálně vyhroceným semifinále se Spartou. Nicméně loni v létě se všichni tři přesunuli do Slavie, kde Sláma dělá i kondičního trenéra. V letošní sezoně si osmatřicetiletá hrající legenda českého futsalu počíná velice dobře. Sláma nasbíral celkem sedm kanadských bodů (4+3). Prosadil se také ve čtvrtek v pražském derby po akci Křemena.

    Co se týče Plzně, tak tam až na Ondřeje Vahalu není jediný hráč, který by dříve hrál za hosty.
     
    Příchodem Ondřeje Vahaly získala Plzeň zřejmě nejlepší brankářskou dvojici v lize. Gólman, který v dresu Slavie odchytal finále 2017, už má za sebou i premiéru v černém brankářském dresu Plzně. V neděli proti nováčkovi z Ústí nad Labem (výhra 10:2) vystřídal po poločase Lukáše Němce. Oba zmiňovaní se velkou měrou podíleli na postupu české reprezentace na letošní světový šampionát, což je pro srdce Evropy obrovský úspěch. Vždyť ze starého kontinentu bude v Litvě startovat jen sedm zemí. Pokud se tedy MS uskuteční...
     
    Vzájemné zápasy
    Z dlouhodobého hlediska není Slavia pro Plzeň oblíbeným soupeřem. Ostatně z posledních čtyř sezon, kdy se hrálo play-off, na sebe oba týmy narazily ve čtvrtfinále hned třikrát a pokaždé se radovali Pražané. Západočeši zvítězili ve své historii v Edenu jen dvakrát. Jednou v bronzové sezoně 2017/18 trefou Michala Holého z předposlední minuty a na začátku roku 2020 sešívané deklasovala 7:1. Jinak i v loňském ligovém duelu v Plzni urval Interobal tři body. Doma porazil Slavii 5:2. Pro hosty to byl hodně nešťastný zápas, protože si těžké zranění přivodili Karpiak s Leovskim. Navíc v pátek 13. září...
     
    Vzhledem k probíhající pandemii koronaviru se toto utkání odehraje bez diváků.
     
    Hezký den, přesně před týdnem došlo k restartu 1. FUTSAL ligy a dnes si to rozdají dva jediné stoprocentní týmy v tomto ročníku nejvyšší české soutěže – Plzeň a Slavia. Začínáme v 19:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vít Muzikář

    Branky: 13. Seidler (Vnuk), 24. Rick (Kozár), 27. Holý (Seidler), 27. Seidler (Vnuk), 32. Vnuk (Künstner) – 16. Jošt (Homola), 27. Jošt (Daniel), 28. Jošt (Záruba), 36. Leovski (Záruba), 39. Leovski (Záruba)

    Karty:   22. Holý (PLZ), 28. Vnuk (PLZ) – 5. Vaktor (SLA), 26. Daniel (SLA), 39. Fillinger (trenér) (SLA)


    SK Interobal Plzeň: Němec (Vahala, Lecjaks) – Havel, Holý, Vnuk, Seidler (C) – Rick, Buchta, Kozár, Maur, Štrajt, Kunstner.
    SK Slavia Praha: Karpiak (Žežulka, Vondráček) – Záruba, Homola (C), Jošt, Křemen – Vaktor, Sita, Leovski, Hruška, Sláma, Plíšek, Daniel.

    Rozhodčí: Kliner – Petr
    thejrc.org