Omsk – N.Novgorod 3:5 (kon.) | Nižněkamsk – Jokerit 3:2 (po pr.) | Spartak Moskva – Jekatěrinburg 0:1 (kon.)
konec
Spartak Moskva
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Středa 13.01.2021, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas mezi Spartakem Moskva a Avtomobilistem Jekatěrinburg skončil výhrou hostů 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil ve 13. minutě ve vlastním oslabení Vjačeslav Litovčenko, jenž naprosto skvěle využil možnosti ujet vpřed. Slovenský brankář Július Hudáček a český gólman Jakub Kovář předvedli výtečné výkony, opora mezi tyčemi Jekatěrinburgu dokonce vychytala čisté konto. Druhá a třetí třetina sice opticky patřila Spartaku, ale hosté pozorně bránili a nakonec dokázali zvítězit nejtěsnějším možným rozdílem. V tabulce se nic nemění, Jekatěrinburg ve své konferenci zůstává pátý, zatímco Spartak sedmý.

    Z mé strany je to pro tento zápas vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek středečního večera. Na počtenou! (19:48:50)
     
    Česká a slovenská stopa

    Július Hudáček (Spartak) – 30 zásahů, 1 inkasovaný gól
    Martin Bakoš (Spartak) – 0+0, čas na ledě: 14:16
    Robin Hanzl (Spartak) – 0+0, čas na ledě: 17:21
    Lukáš Radil (Spartak) – 0+0, čas na ledě: 17:22
    Jakub Kovář (Jekatěrinburg) – 27 zásahů, 0 inkasovaných gólů
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 27-31
    Vyloučení: 1-3
    Góly v přesilovce: 0-0
    Góly v oslabení: 0-1
    Vhazování: 23-27
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Kovář si teď musí připadat jako na střelnici. Během pár sekund letělo směrem k jeho bráně hned několik střel, žádná z nich ale přesná nebyla.
     
    59:08
    Hudáček vystartoval na střídačku. Mezitím Širokov nezpracoval kotouč na modré čáře, takže hosté mohli vyrazit na opuštěnou branku domácích. Nicméně raději pošetřili cenné sekundy.
     
    58:54
    Hra je přerušena. Kotouč opustil hrací plochu, vhazovat se bude v útočné třetině Spartaku, takže podle očekávání přichází oddechový čas domácích.
     
    58:38
    V těchto chvílích se Spartaku nedaří se usadit v útočném pásmu.
     
    58:00
    Jsou ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, ale Olegs Znaroks se zatím k powerplay neodhodlal.
     
    57:22
    Hokejisté v červených dresech se udrželi v útočné třetině. Během pár desítek sekund se zřejmě odhodlají k odvolání brankáře Hudáčka, aby mohli na led poslat šestého hráče.
     
    56:42
    Rylov se z pozice obránce zapojil do útočení. Zakončení vzal na sebe, avšak bránu Jekatěrinburgu přestřelil.
     
    56:12
    Brooks Macek v mezikruží promáchl. Po dalším špatném kontaktu s kotoučem v podání domácích se k ráně dostal Holzer, jenže německý reprezentant našel pouze lapačku Júlia Hudáčka.
     
    55:38
    Před bránou Avtomobilistu ale přituhuje. Spartak už veškerou kartu vsadil na ofenzívu, takže se mnohem více tlačí až před Kováře.
     
    55:12
    Július Hudáček musel vyjet z brány, aby své spoluhráče podpořil při rozehrávce. Gólman Spartaku poslal touš po mantinelu do středního pásma.
     
    54:22
    Arťom Fjodorov se dostal do skvělé pozice mezi kruhy. Mířil k pravé tyči ze svého pohledu, ale brankový prostor netrefil.
     
    53:54
    Domácí si nyní vytvořili územní převahu, ale nic víc, než dlouhá kombinace u mantinelu, z toho nebylo.
     
    53:11
    Nahození od modré čáry vyrazil Hudáček před sebe. K dorážce se snažil dostat Dacjuk, jenže zkušený forvard Jekatěrinburgu byl včas dostoupen.
     
    52:21
    Vladislav Kara hledal přes celou šíři útočného pásma spoluhráče u zadní tyče. Přihrávka ale nebyla úplně nejpřesnější.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 13. Litovčenko (Holland)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Djuse, Kulik, Pivcakin, Rylov (A), Serikov, Zubarev, D. Musin – Bakoš, R. Hanzl, Radil – Nikoncev (C), Širokov (A), Fjodorov – M. Cyplakov, Torčeňuk, Talalujev – Kotljarevskij, Kara, Juňkov – Averšin.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Trjamkin (A), Alexej Vasilevskij, Berezin, Zborovskij, Holzer, Arzamascev, D. Zajcev, Zacharov – Makejev (C), Dacjuk, Golyšev (A) – Holland, Obidin, Chripunov – Sexton, Macek, Bočarov – Protapovič, Litovčenko, Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Ovčinnikov, Sidorenko – Gorděnko, Ivanov

    Diváci: 2 709
    thejrc.org