Vrchlabí – Havířov 5:3 (kon.) | Benátky n/J – Třebíč 3:4 (po pr.) | Kolín – Přerov 3:2 (kon.)
Kadaň – Poruba 2011 1:7 (kon.) | Šumperk – Litoměřice 2:3 (1:3 po s.n.) | Sokolov – Slavia 7:0 (kon.)
Ústí n/L – Jihlava 2:3 (3:4 po s.n.) | Prostějov – Frýdek-M. 5:4 (kon.) | Kladno – Vsetín 5:3 (kon.)
po s.n. (1:3)
DRACI PARS ŠUMPERK
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
HC Stadion Litoměřice
Středa 13.01.2021, 18:00 • Škoda aréna Šumperk • Chance liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     

    DRACI PARS ŠUMPERK
    Draci byli na začátku roku velmi úspěšní. Šumperanům se povedlo z první dvou utkání vytěžit 5 bodů do tabulky. Nejprve se Drakům povedlo porazit na svém ledě za tři body Vsetín 6:2, poté bojovným výkonem urvali další dva body na ledě havířovského Azetu 2:3p. Do třetice to ale Drakům nevyšlo a v posledním utkání padli na ledě Ústí nad Labem 4:1 .

    Draci se s 13 body nacházejí na 17., předposledním, místě tabulky, na poslední Kadaň mají náskok tří bodů a na 16. Kolín ztrácí 5 bodů. Šumperané letos odehráli 18 zápasů, 3 vyhráli, jedno vyhráli v prodloužení, dvakrát padli v prodloužení a dvanáctkrát prohráli. Skóre Draků je 42:74. Novými tvářemi v Dresu PARSU jsou útočníci Petr Fridrich s Janem Kučerou a obránce Tomáš Machů

    Nejproduktivnějším forvardem z řad Draků je Tadeáš Jaroš 14 (7+7). Je následován destibodovým Petrem Kratochvílem 10 (2+8) a devítibodovými Tadeášem Králem 9 (6+3) a Janem Milfaitem 9 (3+6), který se stal novým kapitánem Draků.

    Z obránců vede po odchodu bývalého kapitána Draků Petra Gewieseho do extraligových Vítkovic Daniel Kabelka 7 (2+5) , který je podporován dvěma mladíky Ondřejem Ševčíkem 4 (0+4) s Dominikem Věntusem 3 (0+3).

    V brankovišti je jasnou jedničkou po 16 odchytaných zápasech Marek Peksa Peksa vychytal jedno čisté konto a zajistil PARSU 4 výhry. Jeho brankový průměr je 3,66 a jeho úspěšnost je 90,04 %. V minulém utkání byl ale střídán svým kolegou Martinem Altrichterem, jenž za Šumperk odchytal 6 zápasů. Jeho gólový průměr je 4,92 gólů na zápas a jeho úspěšnost čítá 86,76 %.
     

    HC Stadion Litoměřice
    Do ŠKODA arény dnes dorazí Litoměřice. Kališníkům se podařilo vyhrát obě utkání nového roku. Nejprve porazili ve venkovních zápase Kadaň 1:4, následně doma přemohli nováčka z Kolína 5:1.

    Litoměřice po 17 odehraných utkáních, z nichž pět vyhráli, tři vyhráli po prodloužení, jedno po prodloužení prohráli a osm prohráli, okupují 14. místo tabulky. 15. Frýdek na Severočechy ztrácí tři body a Kališníci se bodově shodují s 13. AZetem a na 12. Ústí nad Labem ztrácí 1 bod. Nejnovějšími posilami v týmu jsou mladí útočníci Tomáš Urban a Jakub Konečný, a také obránce Vladimír Kremláček.

    Nejproduktivnějšími hráči z řad ofenzívy jsou Matěj Beran 27 (10+17), kterého dohání Patrik Miškář 24 (10+14). Trojici neproduktivnějších doplňuje Martin Procházka 16 (6+10).

    Nejproduktivnějším obránci jsou osmibodoví Patrik Marcel 8 (2+6) s Janem Holým 8 (1+7). Tyto dva beky doplňuje kapitán Litoměřic, zkušený Jan Výtisk 5 (2+3)..

    Jedničkou kališníků je již několikátou sezónu Tomáš Král, který letos odchytal 14 zápasů, jeho zásluhou Stadion šestkrát vyhrál. Jeho úspěšnost dosahuje 87,76 % a jeho brankový průměr je 3,82 gólů na zápas.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    SEZÓNA 2020/2021

    19.9.2020 LITOMĚŘICE VS ŠUMPERK 5:3
     
    SESTAVY Z MINULÉHO KOLA
    DRACI PARS ŠUMPERK
    Peksa (32. Altrichter) – Záruba, Ševčík, Věntus, Kabelka, Weintritt, Dosek, Viktorin – Jaroš, Milfait, Tjurin – Moučka, Baláž, Blaško – Krejčiřík, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Horký, Spratek, Danielčák.

    HC STADION LITOMĚŘICE
    Král – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Jebavý (A), Kremláček, Černohorský – M. Beran (A), Miškář, T. Svoboda – Jícha, Moravec, Jánský – Jindra, Urban, Konečný – L. Stehlík, Soukup, Pajer.
     
    Povede se Drakům navázat na první domácí vítězství proti Vsetínu, nebo se za třetí výhrou za sebou vydá litoměřický Stadion? Úvodní buly bude ve ŠKODA aréně vhozeno v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (Altrichter) – Záruba, Ševčík, Weintritt, Kabelka, Viktorin, Dosek – Moučka, Milfait (C), Jaroš (A) – Tjurin, Baláž (A), Bernovský – Krejčiřík, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Kučera J., Spratek, Danielčák – Blaško.

    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Tomáš Král) – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Jebavý (A), Kremláček, Černohorský – M. Beran (A), Miškář, T. Svoboda – L. Stehlík, Jícha, Jánský – Berka, Urban, Konečný – Bernat, Soukup, Pajer.

    Rozhodčí: Ondráček, Šudoma – Novák, Otáhal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Hra se útočného pásma hostů rychle přesunula do toho obranného domácích.
     
    01:25
    Na Peksovu branku se řítil Stehlík, ale byl brzy dostižen jedním z domácích beků.
     
    02:03
    Peksu od pravého kruhu prověřil Holý.
     
    03:33
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Matěj Beran – 2 min., naražení zezadu + 10 min. osobní trest, naražení zezadu).
     
    04:40
    Draci se snaží přejít do útočné třetiny, ale zatím se jim to příliš nedaří.
     
    05:43
    PARSU se povedlo vyslat první střelu v početní výhodě, kterou ale Beran likviduje.
     
    06:30
    Ani jednomu týmu se zatím nedaří vytvářet gólové šance.
     
    07:09
    O akci se pokusily Litoměřice, ale nepřesný pas ji zastavil.
     
    07:47
    Pokus Jánského od modré byl sražen domácími obráci.
     
    08:07
    Hru přerušuje icing Stadionu.
     
    09:04
    Kotouč je nyní u mantinelu v útočné třetině Draků. Puk nakonec vytáhl jeden z litoměřických hráčů, ale vyhodil jej pouze na zakázané uvolnění.
     
    10:09
    Do dobré pozice pro střelu se dostal Jaroš, puk na kruzích mu ujel z čepele, přesto měl s jeho ránou Adam Beran problémy.
     
    10:32
    Tentokrát se zakázaně uvolňují Draci.
     
    10:50
    Do obranného pásma domácích nyní vletěly Litoměřice, které se snažily dostat Draky do pohybu a pod tlak, ale nakonec z jejich počínání nic nevzniklo.
     
    12:05
    Dopředu vyrazil Baláž, který společně s Kratochvílem ujel obráncům Stadionu, ale střela druhého jmenovaného byla zastavena Beranovými betony.
     
    12:36
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Petr Kratochvíl – 2 min., sekání).
     
    12:51
    Litoměřice začaly v přesilové hře aktivně kombinovat, ale střelecký pokus končí mimo ledovou plochu.
     
    13:09
    Draci, se po druhém pokusu Stadionu o usazení se v útočné třetině, okamžitě osvobozují.
     
    13:45
    Po zbytečných dorážkách ze strany Stadionu vznikla před Peksovou brankou menší potyčka.
     
    13:51
    Draci si v početní nevýhodě zatím počínají velice sebevědomě a veškeré kotouče zkušeně vyhazují k Beranově brance.
     
    15:43
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Jozef Danielčák – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:16
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion využívá přesilové hry. Tentokrát se Drakům nepodařilo uhájit neprůstřelnost při početní nevýhodě a po kombinaci, kterou litoměřičtí hokejisté bravurně založili se z předbrankového prostoru trefil PATRIK MIŠKÁŘ, který zavěsil puk pod horní tyč Peksovy branky. Asistence: Matěj Beran, Tomáš Svoboda.
    16:16 Patrik MIŠKÁŘ - 0:1
     
    18:20
    Aktivnější a více na kotouči jsou nyní hosté, kteří prověřují Peksu tvrdými střelami, jako například Pajer, který pálil bombu od modré čáry, ale jeho pokus byl domácím brankářem zlikvidován.
     
    19:27
    Ke konci první periody se dopředu ještě ženou domácí, ale jejich akci rychle zastavují hosté, kteří se dokonce pokusili o střelu, ale ten mířil mimo Dračí klec.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině byl ze začátku k vidění nepříliš pohledný hokej, kdy se ani jednomu týmu pořádně nedařilo dostat se ke kotouči a zakončit střelbou na branku. Tempo se ale postupně zrychlovalo a kvalita hry zvyšovala. Přesto, že oba týmy měly povedené akce, první se prosadil stadion, za který se v 17. minutě trefil Patrik Miškář, ten otevřel skóre dnešního utkání. Zda Draci nepoleví a doženou nízkou ztrátu budeme moci sledovat už ve druhé dvacetiminutovce, která začne přibližně v 18:41.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Začátek první periody se odehrává v obranné třetině Draků.
     
    21:09
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Jan Bernovský – 2 min., podrážení).
     
    21:36
    Holý prověřil v přesilové hře Peksovu pozornost ránou od modré čáry.
     
    22:13
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion využívá další početní výhodu. PATRIK MIŠKÁŘ, nyní z levého kruhu chytře vystřelil v momentě, kdy měl Peksa naprosto zakrytý výhled. Miškář vyslal střelu zpoza nohou všech, kteří se snažili Dračí klec bránit, nebo dobývat a přesně zacílil mezi nohy domácího strážce klece. Miškář svou druhou trefou v zápase navyšuje na dvoubrankové vedení Severočechů. Asistence: Matěj Beran, Tomáš Urban.
    22:13 Patrik MIŠKÁŘ - 0:2
     
    26:36
    Po druhé Litoměřické brance se hraje ,,nahoru – dolů”. Oba týmy aktivně bruslí, ale k zakončení nedochází.
     
    27:51
    Hosté se při snaze dostat se do útočné třetiny dostali do postavení mimo hru.
     
    Tjurin se hnal sebevědomě dopředu, jeho počínaní se snažil zastavit Výtisk, toho se ale nezalekl, obkroužil klec a vyzkoušel Beranovu pozornost.
     
    28:50
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Holý – 2 min., podrážení).
     
    29:25
    Draci při početní výhodě aktivně zaútočili, všechny střely ale Adam Beran kryje.
     
    30:13
    Od modré čáry se pokoušel vystřeli Ševčík, ale jeho rána byla u brány sražena, pro Draky do nevýhodného směru, mimo klec Berana.
     
    Hosté v plném počtu.
     
    31:04
    V dobré střelecké pozici se na levém kruhu vyskytl mladíček Jan Kučera, který se rozhodl nestřílet, ale nahrávat, tato akce své ovoce nepřinesla.
     
    31:43
    Nyní jsou aktivnějším celkem domácí, kteří drží Adama Berana v permanenci.
     
    32:59
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Petr Kratochvíl – 2 min., sekání).
     
    33:53
    Litoměřic v přesilové hře zatím vyslaly dvě nebezpečné střely, ale v obou případech je měl Peksa pod kontrolou.
     
    34:23
    Draci se osvobozují a zbavují se kotouče vyhozením k Beranově bráně.
     
    Domácí v plném počtu.
     
    35:13
    Ke konci přesilové hry vyslal krásnou a tvrdou střelu hostující mladíček Pajer. Jeho bombu ale Peksa zneškodnil rozštěpem.
     
    37:26
    Draci právě vstřelili branku!
    Po dlouhém váhání se Draci dostali k akci, kterou zakončil nováček v dresu PARSU JAN KUČERA, který našel puk v předbrankovém prostoru a dorazil jej za bezmocného Adama Berana. Mladík zajistil Šumperanům kontaktní gól a snížení na 1:2 Asistence: Richard Záruba, Daniel Spratek.
    37:26 Jan KUČERA - 1:2
     
    38:03
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Jan Milfait – 2 min., podrážení).
     
    39:43
    Jánský se pokus vystřelit z pravého kruhu, ale proti jeho ráně stál pozorný Peksa.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka přinesla branky na obou stranách. Nejprve se prosadil, dnes již podruhé, Patrik Miškář, který zvýšil na 0:2 ve prospěch hostů. Poté se povedlo dorážkou snížit skóre domácímu Janovi Kučerovi, který ve své chanceligové premiéře vstřelil kontaktní branku a snížil na 1:2. Jestli domácí branka nové šumperské posily nabudí k vyrovnání nebo obratu uvidíme přibližně v 19:27, kdy začne třetí část dnešního zápasu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Draci začali třetí část hry v početní nevýhodě, která ale byla rychle ukončena a nyní je Šumperk v plném počtu.
     
    42:27
    Litoměřice se po buly dostaly ke střele, kterou aktivně dorážel Matěj Beran, ale puk byl pod betony domácího strážce klece.
     
    43:50
    Střely Litoměřických končí vysoko na plexiskle, nebo dokonce v ochranné síti.
     
    44:59
    Draci právě vstřelili branku!
    A máme vyrovnáno. Po dlouho vyrovnané hře se do svého útočného pásma dostali Draci, usadili se v něm a vyrovnávací gól vsítil PETR KRATOCHVÍL, který vystřelil od modré čáry a propálil Berana, jenž měl naprosto zakrytý výhled přes dobře clonící domácí hráče. Asistence: Tadeáš Král, Stanislav Dosek.
    44:59 Petr KRATOCHVÍL - 2:2
     
    47:03
    Draky branka nabudila a nyní drží soupeře pod tlakem ve své útočné třetině.
     
    47:28
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Tomáš Bernat – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    48:27
    Drakům se zatím nedaří zavézt puk do útočné třetiny.
     
    49:19
    Draci zatím pouze kombinují, ale nestřílejí. Nakonec vyslaný střelecký pokus skryl ve své rukavici Beran.
     
    Hosté v plném počtu.
     
    50:28
    Peksu od modré čáry prověřil Černohorský, jeho ránu domácí gólman chytá.
     
    51:09
    Litoměřice včele s Bernátem vletěly do své útočné třetiny, ale jejich počínaní žádnou výraznou akci nepřineslo.
     
    52:14
    Kratochvíl se z mezikruží pokoušel o střeli bekhendem, ale jeho snaha byla zablokována hostující defenzívou.
     
    54:03
    Peksovu pozornost vyzkoušel Berka, který jej prověřil střelou z kruhu, Peksa kryje betony.
     
    54:56
    Obranné pásmo Draků nyní okupují Litoměřičtí, ke střele se ale neodstávají.
     
    56:01
    Ve velké šanci se vyskytl domácí Jaroš, kterému ale střela z dobré pozice nesedla.
     
    56:55
    Draci se při pokusu dostat se do útočného pásma vystavili ofsajdu.
     
    58:27
    Litoměřice se všemožným způsobem snaží o branku, tvrdě bojují v útočném pásmu a pálí ze všech pozic.
     
    59:14
    Draci se naopak pokouší vytěžit branku ze samostatných úniků, v tom jim ale brání hostující defenzíva,
     
    59:43
    Slibnou akci domácích zastavuje ofsajd.
     
    59:57
    Vypadá to, že poslední akcí této třetiny bude vhazování po zakázaném uvolnění Draků.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina přinesla jednu branku do sítě Stadionu, která byla pro domácí důležitá, jelikož šlo o vyrovnávací gól z hole Petra Kratochvíla. Další branku ve třetí části hry nepřidal ani jeden tým, a proto bude následovat pětiminutové prodloužení 3 na 3.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:48
    První akci prodloužení předvedli hosté, následně zahrozili domácí, ale ani z jedné slibné akce branka nepadla.
     
    61:34
    Pas na Miškáře přes střední pásmo, naštěstí pro Draky neprošel. Střelec dvou branek by totiž unikal naprosto sám na domácího brankáře.
     
    63:17
    Z akce dva na jednoho v podání Stadionu branka nepadla, protože se puk nejrychleji dostal k Peksovy, který jej přikryl lapačkou.
     
    63:17
    K vidění byla nyní bitka mezi domácím Spratkem a hostujícím Marcelem, férový souboj nakonec roztrhli rozhodčí.
     
    63:47
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Daniel Spratek – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nerozhodlo o vítězi dnešního klání, musí tedy přijít na řadu samostatné nájezdy, které určí krále dnešního duelu.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jakub KONEČNÝ neproměňuje.
    Jakub KONEČNÝ
     
    1. série
    0:0
    Jozef BALÁŽ neproměňuje.
    Jozef BALÁŽ
     
    2. série
    0:1
    Tomáš SVOBODA proměňuje.
    Tomáš SVOBODA
     
    2. série
    1:1
    Jaroslav MOUČKA proměňuje.
    Jaroslav MOUČKA
     
    3. série
    1:2
    Matěj BERAN proměňuje.
    Matěj BERAN
     
    3. série
    1:2
    Tadeáš JAROŠ neproměňuje.
    Tadeáš JAROŠ
     
    4. série
    1:3
    Lukáš STEHLÍK proměňuje.
    Lukáš STEHLÍK
     
    4. série
    1:3
    Jan MILFAIT neproměňuje.
    Jan MILFAIT
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Stadion Litoměřice.
    Autorem vítězného nájezdu je MATĚJ BERAN.
    Matěj BERAN - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější exekutoři ze severních Čech. Litoměřice si z ledu šumperských Draků odváží o bod více, ale ani jednomu týmu nelze upřít bojovnost, kterou ukazovali. Ode mě je to pro dnešek vše a budu se na vás těšit příští středu znovu od přenosu ze šumperské ŠKODA arény. (20:20:28)
    Marken.cz

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 38. J. Kučera (Záruba, Spratek), 45. P. Kratochvíl (Tadeáš Král, Dosek) – 17. Miškář (M. Beran, T. Svoboda), 23. Miškář (M. Beran, Urban), rozh. náj. M. Beran

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jakub Konečný (LTM)
    0:0   Jozef Baláž (SUM)
    2. série:
    0:1   Tomáš Svoboda (LTM)
    1:1   Jaroslav Moučka (SUM)
    3. série:
    1:2   Matěj Beran (LTM)
    1:2   Tadeáš Jaroš (SUM)
    4. série:
    1:3   Lukáš Stehlík (LTM)
    1:3   Jan Milfait (SUM)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (Altrichter) – Záruba, Ševčík, Weintritt, Kabelka, Viktorin, Dosek – Moučka, Milfait (C), Jaroš (A) – Tjurin, Baláž (A), Bernovský – Krejčiřík, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Spratek, Danielčák, Blaško – J. Kučera.
    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Tomáš Král) – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Jebavý (A), Kremláček, Černohorský – M. Beran (A), Miškář, T. Svoboda – L. Stehlík, Jícha, Jánský – Berka, Urban, Konečný – Bernat, Soukup, Pajer.

    Rozhodčí: Ondráček, Šudoma – Novák, Otáhal
    thejrc.org