Manchester City – Brighton 1:0 (kon.) | Tottenham – Fulham 1:1 (kon.)
konec
Manchester City
1:0 (1:0)
Brighton & Hove Albion
Středa 13.01.2021, 19:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný středeční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Anglická nejvyšší soutěž Premier League pokračuje již osmnáctým kolem a my se společně zaměříme na utkání favorizovaného Manchesteru City, který v domácím prostředí na Etihad Stadium přivítá Brighton.
     
    Brighton & Hove Albion FC

    Brighton měl v minulé sezoně co dělat, aby se udržel mezi anglickou smetánkou. Pouze devětkrát se The Seagulls radovali z vítězství, k tomu ale přidali hned čtrnáct remíz, což bylo nejvíce z celé Premier League. Nakonec se Brighton vyhoupl vydařenou závěrečnou fází soutěže na konečné patnácté místo.

    O záchranu bude Brighton bojovat i letos! Ze sedmnácti odehraných duelů získal pouze čtrnáct bodů, navíc hned osm znovu z nerozhodných výsledků. Přitom neodstartoval sezonu vůbec zle. V prvním kole na domácím trávníku trápil favorizovanou Chelsea, poté dokonce obral o všechny body Newcastle a v poháru postoupil přes Preston. Následovala ale černá série sedmi zápasů bez vítězství až k listopadovému utkání s Aston Villou. Díky brankám Welbecka a Marcha ukořistil Brighton další tři důležité body do tabulky, od té doby ale na ligové vítězství čeká.
     
    Manchester City

    Guardiolův výběr nebyl v úvodu sezony tak dominantní, jak bývalo v posledních letech zvykem. Překvapivě vyfasoval debakl 2:5 s Leicesterem a poté pouze remizoval v Leedsu i na trávníku West Hamu. I přes další prosincová zaváhání s rivaly z United a v domácím duelu s West Bromem se Manchester City vytáhlo již na pátou pozici, navíc budou dohrávat dva odložené zápasy a v případě, že by uspělo v obou případech, mohlo by se vyhoupnout až na samotné čelo tabulky.

    V posledních týdnech a dnech mají Citizens potíže s onemocněním Covid-19. Právě utkání šestnáctého kola s Evertonem muselo být dokonce odloženo. Dnes jistojistě nebude hrát Sergio Agüero, který je čerstvě v izolaci na deset dnů, mimo je i Eric García a není jisté, zda budou k dispozici zranění Laporte se Sterlingem.

    I přes značnou marodku se Manchesteru podařilo vyhrát posledních pět zápasů, když z poháru vyřadil Arsenal i United a v lize Guardiolova družina nedala šanci Newcastlu a Chelsea a ve víkendovém FA Cupu si v obměněné sestavě poradila i s Birminghamem.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    11.07. 2020 Brighton – Manchester City 0:5
    31.08. 2019 Manchester City – Brighton 4:0
    12.05. 2019 Brighton – Manchester City 1:4
    06.04. 2019 Manchester City – Brighton 1:0
    29.09. 2018 Manchester City – Brighton 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – B. Silva, Rodri, Gündoğan – Mahríz, De Bruyne (C), Foden.
    Náhradníci: Steffen – Walker, Fernandinho, Mbete, Harwood-Bellis, B. Mendy, F. Torres, Sterling, Jesus.

    Brighton & Hove Albion FC: Sánchez – Webster, Dunk (C), Burn – Veltman, White, D. Pröpper, Bernardo – Tau, Mac Alister – Trossard.
    Náhradníci: Walton – March, Groß, Maupay, Zeqiri, Khadra, Jenks, Sanders, Weir.

    Rozhodčí: England – Burt, Bennett.
     
    Hlavní rozhodčí se svými asistenty přivádí na hrací plochu úvodní jedenáctky. Zápas osmnáctého kola nejvyšší anglické soutěže Premier League může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu fotbalisté Brightonu. Trossard posunul míč k Veltmanovi, poté přišel dlouhý nákop, který ale dokázal ztlumit Bernardo Silva.
     
    2
    Od Edersona putoval balon k nohám Diase. Hosté jsou vytaženi hluboko na polovině soupeře a byli úspěšní při napadání. O balon byl obrán Olexandr Zinčenko.
     
    3
    Ani Rodri si neporadil s napadajícím Whitem. Hosté však po zisku míče okamžitě udělali chybu a museli se stáhnout na vlastní polovinu.
     
    4
    Mahríz si vyměnil míč s Cancelem, na pravé straně ale nebyl prostor pro průnik blíže k brance Brightonu. To Bernardo Silva zkoušel vysunout Gündogana, ale míč skončil až za koncovou čárou.
     
    5
    Robert Sánchez rozehrával od vlastní branky jen do souboje Bernarda s Rodrim. Ve středu pole se poté odrazil míč k Mac Alisterovi, který ale chyboval nepřesnou přihrávkou na Burna.
     
    6
    Kapitán Brightonu Lewis Dunk hrál velmi riskantně k Sánchezovi, který byl ale u balonu o něco dříve než napadající De Bruyne.
     
    7
    Brighton se rozhodně v úvodu zápasu nezalekl zvučných jmen. Nyní sice získal míč Mahríz, ale už ho nedokázal lépe předat De Bruynemu.
     
    8
    Parádní práci u postranní lajny předvedl Mahríz. Také Cancelo mířil do nebezpečného prostoru. Nakonec pálil po zpětné přihrávce z druhé vlny Zinčenko, ale trefil jen soupeře před sebou.
     
    9
    Kevin De Bruyne přenesl hru přes téměř celou šířku trávníku k Zinčenkovi. Akce Manchesteru ale ztroskotala na kombinaci Zinčenka s Gündoganem.
     
    10
    Na pravé straně měl otevřenější prostor Davy Pröpper, ale nadějnou situaci zazdil mizernou přihrávkou jen k nohám Stonese.
     
    11
    To Joao Cancelo byl o poznání nebezpečnější. Prudký centr musel na první tyči srazit Burn, ale akce City může ještě pokračovat u Zinčenka s Rodrim.
     
    12
    Bernardo Silva ztratil míč ve středovém kruhu a rozhodně mu nepoděkuje Mahríz, který se musel rychle vracet s hbitým Trossardem. Nakonec se do souboje ještě dokázal dostat Cancelo a soupeře tvrdě zastavil.
     
    13
    V úvodních minutách je Mahríz hodně vidět. Nyní se pokoušel projít z levé strany až do pokutového území, ale klíčová přihrávka na Fodena neprošla přes Webstera.
     
    14
    Už už to vypadalo, že si domácí pohlídají přetažený centr, ale balon propadl až k Veltmanovi, který ale z prvního doteku pálil jen nad Edersonovu branku.
     
    15
    Opět to domácí zkoušeli podél pravé postranní lajny. Brighton je ale na kombinaci Cancela s Mahrízem skvěle připraven.
     
    15
    Sánchez musel řešit první těžký zákrok. Kevin De Bruyne dostal parádní přihrávku za obranu, připravil si míč na levou nohu, ale pokusem k zadní tyči hostujícího gólmana nepřekonal.
    15. De Bruyne první gólovou šanci dnešního zápasu neproměnil
     
    16
    Ke slovu se dostal po několika minutách i Brighton. Mac Alister však nedokázal lépe přihrát na krátkou vzdálenost Tauovi a akce skončila.
     
    17
    Olexandr Zinčenko vhazoval zpoza postranní lajny. Balon se nakonec dostal až k Edersonovi, který poté rozehrál přes Stonese k Rodrimu.
     
    18
    Aktivní napadání Manchesteru funguje. Bernardo Silva sice ztratil míč, ale okamžitě poté společně s Mahrízem vybojovali autové vhazování.
     
    19
    Finální fáze dnes zatím Citizens nefunguje podle představ. Po parádním pasu Taua se dostal do střelecké pozice Leandro Trossard, ale jeho pokus zamířil jen vedle vzdálenější tyče.
    19. Leandro Trossard pálil jen vedle Edersonovy branky
     
    20
    Úvodní dvacetiminutovka příliš fotbalové krásy nepřinesla. Po Fodenově rohovém kopu nakonec pálil De Bruyne, ale jeho pokus byl příliš slabý a Sánchez mohl s klidem zasáhnout.
     
    22
    Veltoman vhodil míč do hry, ale ihned udělal chybu White. Ani Mahríz si ale s balonem příliš nepotykal a do útoku mířili hosté.
     
    23
    Akce Brightonu ztroskotala na nepřesnosti Bernarda, který marně hledal na další vzdálenost rozběhnutého Leandra Trossarda.
     
    24
    Ukrajinsko-německá spolupráce Zinčenka s Gündoganem dala zrod nadějné akce. Na zadní tyči zavíral přetažený centr právě Zinčenko, balon nebezpečně poskakoval v malém pokutovém území, ale nikdo z domácích nebyl v blízkosti.
     
    25
    Manchester City nikam nespěchá. Hned několikrát si vyměnil míč Stones s Diasem. Domácí pokračují v držení balonu a čekají na vhodný moment k útoku.
     
    26
    Foden přihrával na levé straně Gündoganovi, poté De Bruyne dloubl míč do pokutového území, kde sice byl Mahríz, ale ten netrefil volej vůbec přesně.
     
    27
    Parcy Tau si to namířil z pravé strany do vápna City, ale zpětnou přihrávku již na Trossarda nenasměroval ideálně. Následoval dokonce faul na Zinčenka.
     
    28
    Nepřímý volný kop pro Manchester ve velmi výhodné pozici uvnitř vápna! Webster ve skluzu posunul míč Sánchezovi, který ho poté sebral do rukavic.
    28.
     
    29
    Po přistrčení Bernarda Silvy nakonec pálil De Bruyne, ale prudká rána skončila jen na těle hráčů ve zdi.
    29. De Bruyne proti početné zdi neuspěl
     
    31
    Ani více jak půl hodiny hry gól nepřineslo. Aktivnější jsou směrem do ofenzivy jednoznačně domácí fotbalisté, ale Sánchez stále drží čisté konto.
     
    32
    Kevin De Bruyne si opět hledal prostor v pokutovém území. Po kličce na levou nohu zkusil vypálit z hranice šestnáctky, ale trefil jen připraveného Webstera.
     
    33
    Na levém kraji mířil do útoku Phil Foden, poté přišel jen přetažený Mahrízův centr, který ale posunul hlavou za koncovou čáru bránící Daniel Burn.
     
    34
    Hned dva rohy v krátkém čase rozehrával Rijád Mahríz. Ani jeden však úspěch domácím nepřinesl. Navíc byl v ofsajdu přistižen John Stones.
     
    35
    Ani Foden si na obranu Brightou nepřišel. Webster však jen odrazil míč k nohám Kevina De Bruyneho, který parádním centrem vyzval ke skórování Mahríze a jen vynikající obranný zákrok Burna znamená bezbrankové skóre.
     
    37
    Nápor City se výrazně zvyšuje. Cancelo sice zahnal Zinčenka k levé straně, ale v akci pokračoval Mahríz, který však nepřešel přes Burna.
     
    38
    Fodenův centr skončil na ruce Lewise Dunka, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Manchester City může spěchat s míčem opět do útoku.
     
    39
    Rodri zatím není příliš vidět v dnešním utkání, ale nyní rozjel akci přihrávkou na Fodena. Přetažený centr byl ale i na Mahríze příliš vysoký.
     
    40
    První poločas míří ke svému závěru. Zinčenko to tentokrát vzal na sebe, ale tělem ho stačil vytlačit Dunk a tak nedošlo ani k centru nebo zpětné přihrávce.
     
    41
    Horko bylo také ve vápně Manchesteru. Rodri se zapojil do defenzivy a prudký centr odrazil tělem za koncovou čáru. Brighton může uklidnit hru rohovým kopem.
     
    42
    Také Ederson se lehce zahřál. Vysoký centr bezpečně ukryl do rukavic a rychle rozjel útočnou akci svého celku. De Bruyne si vyměnil míč s Fodenem, ale z úhlu Sáncheze nepřekonal.
    42. Bleskový protiútok City zneškodil až Robert Sánchez
     
    43
    Po rozehrávce rohového kopu na hranici vápna se opřel do střely z první Ilkay Gündogan, ale jeho pokus zamířil pouze vedle pravé tyče.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Joao Cancelo. Po přihrávce do vápna musel hodně zabojovat v obraně Burn, který na poslední chvíli odstavil Mahríze.
     
    44
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak přece jen se Manchester City dostává do vedení ještě před přestávkou! De Bruyne měl o něco více prostoru a okamžitě naservíroval dokonalou přihrávku do pohybu PHILA FODENA. Dvacetiletý Angličan si ještě posunul balon více k ose trávníku a poté umístěnou střelou k první tyči překonal Sáncheze.
    44. Phil FODEN - 1:0
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. Spokojeněji odcházejí do šaten domácí fotbalisté, kteří vedou nad Brightonem 1:0.

    Úvod zápasu byl opatrný z obou stran. City sice útočilo, ale hosté se bez větších problémů dokázali bránit. Až v patnácté minutě měl na kopačce otevření skóre De Bruyne, ale na Sáncheze si z blízkosti nepřišel. Po půlhodině hry rozehrávali domácí nepřímý volný kop uvnitř vápna, ale po přistrčení Silvy střílel De Bruyne jen do zdi. Skóre se měnilo až těsně před přestávkou, kdy využil exkluzivní přihrávce kapitána City Fhil Foden, který zamířil umístěnou střelou k levé tyči.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupily oba týmy beze změn v sestavě. O rozehrávku ze středového kruhu se postaral Kevin De Bruyne.
     
    47
    Brighton spěchal ihned po zisku míče až do pokutového území. Mac Alister sice prudce centroval z levé strany, ale Ederson s přehledem udržel míč na hrudi.
     
    48
    De Bruyne roztáhl hru na Cancela, poté byl ve hře i Mahríz, ale to už byla hostující defenziva zformována těsně před pokutovým územím.
     
    49
    Také střelec zatím jediné dnešní branky Phil Foden se ukázal u balonu. Proti Burnovi však odcentrovat nedokázal a tak Manchester musí i nadále obehrávat vápno ze strany na stranu.
     
    50
    Po Silvově přihrávce spěchal do útoku Mahríz. Než ale dokázal přejít až do šestnáctky, tak mu balon od kopaček odpálil Lewis Dunk.
     
    51
    Od rohového praporku centroval do vápna De Bruyne, ale domácí se k zakončení nedostali. Po odraženém balonu může pokračovat v kombinaci Gündogan.
     
    52
    Po ztrátě Rodrigo mohli hosté přejít do protiútoku, ale Veltmanova přihrávka měla k dokonalosti daleko a tak mohou domácí vhazovat.
     
    53
    Ederson napálil při rozehrávce Stonese do zad, ale míč se nakonec odrazil jen mimo hrací plochu. Na svou šanci už číhal Trossard, ale nakonec neměl dostatek štěstí.
    53. Edersonova mizerná rozehrávka zůstala nepotrestána
     
    54
    Zinčenko musel do skluzu proti Bernardovi. Domácí ale okamžitě po vhozeném autu získali míč a mohou se opět přesunout do blízkosti vápna Brightonu.
     
    55
    Domácí nebyli daleko od penalty. Fodena totiž na levé straně vápna poslal rukou k zemi Veltman, ale hlavní sudí nechal pouze rozehrávat od branky.
    55. Sporný zákrok v pokutovém území
     
    56
    Rohový kop měli k dispozici také hosté. Před Edersonem ale vyhrál hlavičkový souboj Dias. Z první se poté opřel do balonu Pröpper, ale na Edersona si nepřišel.
     
    58
    Na levé straně spolupracoval Foden s Gündoganem, ale zpětná přihrávka šla jen do ofsajdu a domácí musí balon odevzdat.
     
    59
    Zápas pokračuje v nastaveném trendu. Manchester drží balon povětšinou ve své moci, Mahríz po vynikající přihrávce zamířil do vápna, ale netrefil odkrytou branku.
     
    60
    I po hodině hry vede Manchester pouze o jednu branku! Nyní ale byli domácí velmi blízko navýšení svého vedení. Nejprve vytáhl Sánchez parádní zákrok proti Gündoganovi, poté se míč odrazil k Silvovi a ten ze stoje trefil břevno.
    60. Hned dvě velké šance Manchesteru v krátkém čase
     
    61
    Ke slovu se dostal také Brighton. Zpoza pokutového území napřáhl Alexis Mac Alister a nebyl daleko od zaskočení Edersona. Míč ale nakonec skončil těsně nad břevnem.
     
    62
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Jöel Veltman. Zkušený Nizozemec zcela zbytečně zajel u rohového praporku do Phila Fodena.
     
    63
    Za postranní lajnou už se chystají střídání. Na straně Manchesteru je připraven Gabriel Jesus.
     
    64
    Od Sáncheze putoval míč až k Bernardovi. Hosté se udrželi s míčem na útočné polovině, ale Trossardův pokus si domácí obrana bezpečně pohlídala.
     
    65
    Brighton ještě zůstal s míčem na útočném území. Trossard si vyměnil míč s Tauem, poté se už ale obrana Manchesteru dokázala vrátit na své pozice.
     
    66
    Foden po zisku míče mohl postupovat směrem do útoku, ale raději přihrávkou k Rodrimu uklidňuje hru. Kombinace domácím s přehledem vychází.
     
    67
    Robert Sánchez drží naděje Brightonu. Nyní nejprve zlikvidoval prudký pokus Cancela. Po vyraženém balonu akce ještě pokračovala, ale ani De Bruyne neprostřelil španělského gólmana.
     
    67
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Rijád Mahríz, přichází Gabriel Jesus.
     
    68
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Percy Tau, přichází Neal Maupay.
     
    68
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Davy Pröpper, přichází Solly March.
     
    69
    Po triu střídání hra pokračuje. De Bruyne sice nedokázal vyhrát hlavičkový souboj s Websterem, ale poté pořádně hostům zavařil agresivním napadáním.
     
    70
    Také Gabriel Jesus se zapojil po svém příchodu na trávník do kombinace. Nejprve předal míč Silvovi, který ale už nevyslyšel jeho prosby o přihrávku do pohybu.
     
    71
    Jesuse přivítal na trávníku tvrdým zákrokem Trossard. Hlavní rozhodčí píská faul a domácí budou rozehrávat z místa přestupku ve středu trávníku.
     
    72
    Manchester již tolik netlačí směrem do útoku. Naopak Brighton cítí šanci, stále prohrává na půdě vysoce favorizovaného soupeře pouze o jedinou branku.
     
    73
    Mac Alistera srazil k zemi Bernardo Silva. Také hosté měli k dispozici volný přímý kop, ale centr střídajícího Marcha dokázali domácí lehce zlikvidovat.
     
    74
    Neal Maupay to zkusil mezi dvěma soupeři, ale proskok do vápna se mu nevydařil podle představ. Domácí snadno vyvážejí balon až ke středovému kruhu.
     
    75
    Veltman vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Brighton se s míčem u kopačky daleko neprokombinoval. Stones nedal šanci v silovém souboji Trossardovi.
     
    76
    Až příliš mnoho nepřesností na obou stranách je k vidění v posledních minutách. Whiteův dlouhý centr poskočil po nakropeném trávníku až do rukavic Edersona.
     
    77
    Zinčenko byl sice pod tlakem při rozehrávce, ale dokázal si pomoci přihrávkou k Diasovi. Ten poté přenesl hru k levé postranní lajně a do hry se dostal i Gündogan.
     
    77
    Webster byl v souboji s Bernardem Silvou až příliš pozdě a trefil Portugalce do kotníku a je po zásluze potrestán žlutou kartou.
     
    78
    Chybou rozehrávku předvedl také Rodri. Nechybělo mnoho a hosté šli do nebezpečného úniku. Ani Mac Alisterova přihrávka však nebyla z nejpřesnějších.
     
    79
    Střídající Neal Maupay mohl potrestat další zaváhání domácí obrany. Ale než se rozhodl pro zakončení, tak mu k nohám přijel ve skluzu John Stones.
     
    80
    Manchester je v posledních minutách mimo hru. Naopak do útoku mohl mířit Bernardo, ale na Gündogana si tentokrát nepřišel.
     
    81
    Trenér Guardiola už chystá další změnu na trávníku. Za postranní lajnou dává poslední pokyny Raheemu Sterlingovi.
     
    82
    Na pravé straně si několikrát přihráli Foden s De Bruynem. Právě první jmenovaný, ale ztratil stabilitu a o míč přišel.
     
    82
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Phil Foden, přichází Raheem Sterling.
     
    83
    Právě Sterling se ihned předvedl u balonu. S Veltmanem na zádech dokázal udržet míč a ještě přihrát do pohybu Gabrielu Jesusovi.
     
    84
    Méně než deset minut zbývá i s nastavením do konce druhého poločasu. Sterling okysličil ofenzivní snažení Manchesteru, ale tentokrát se dostal do ofsajdu.
     
    85
    Od Sáncheze putoval míč k Maupayovi. Ten byl před Cancelem a získal pro svůj tým autové vhazování. To už se ale stačila obrana City vrátit.
     
    86
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Reda Yousef Khadra.
     
    87
    Veltman nebyl daleko od druhé žluté karty. Téměř bez balonu poslal k zemi De Bruyneho a hlavní sudí naposledy varoval hostujícího obránce.
     
    88
    Po teči Bernarda Silvy měli hosté k dispozici rozehrávku od rohového praporku. Na první tyči však s přehledem zasáhl Kevin De Bruyne.
     
    89
    Střídající Solly March měl ještě jednu šanci na centr od rohového praporku. Míč si však sebral v malém pokutovém území do rukavic Ederson.
     
    90
    Ve středu pole obral o míč Rodriho Ben White. Reda Kharda spěchal do protiútoku, ale ve vápně trefil jen chrániče postaveného Stonese.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Penalta pro Manchester City! Sánchez v šestnáctce podrazil De Bruyneho! Dunkova malá domů byla pořádně mizerná.
    90+2. Penaltový zákrok
     
    90+2
    Míč si na penaltový bod připravil Raheem Sterling. Střídající útočník příliš nevymýšlel, vypálil plnou silou, ale míč vylétl jen nad břevno!
    90+2. Neproměněná penalta
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí! Manchester City nakonec vítězí nad Brightonem pouze 1:0.

    Úvod zápasu byl opatrný z obou stran. City sice útočilo, ale hosté se bez větších problémů dokázali bránit. Až v patnácté minutě měl na kopačce otevření skóre De Bruyne, ale na Sáncheze si z blízkosti nepřišel. Po půlhodině hry rozehrávali domácí nepřímý volný kop uvnitř vápna, ale po přistrčení Silvy střílel De Bruyne jen do zdi. Skóre se měnilo až těsně před přestávkou, kdy využil exkluzivní přihrávce kapitána City Fhil Foden, který zamířil umístěnou střelou k levé tyči.

    Nápor Guardiolova výběru pokračoval i po změně stran. V šedesáté minutě mohli poslat domácí do dvoubrankového vedení Gündogan s Bernardem Silvou, ale prvního jmenovaného vychytal Sánchez a ten druhý poslal míč do břevna. V nastaveném čase mohl přidat pojistku v podobě druhého zásahu Raheem Sterling, ale po zákroku na De Bruyneho trestuhodně penaltu neproměnil.
     
    Statistiky dnešního utkání

    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:1.
    Střely mimo: 4:3.
    Rohy: 8:4.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 4:12.
     
    To už je z utkání Manchesteru City s Brightonem vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek středečního večera. (20:58:06)

    Vít Schück

    Branky: 44. Foden (De Bruyne)

    Karty:   62. Veltman (BRN), 77. Webster (BRN)

    Neproměněná penalta: 90+2. Sterling (MAC), mimo


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 4:12.
    Manchester City: Ederson – Cancelo, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – B. Silva, Rodri, Gündoğan – Mahríz (67. Jesus), De Bruyne (C), Foden (82. Sterling).
    Náhradníci: Steffen – Walker, Fernandinho, Mbete, Harwood-Bellis, B. Mendy, F. Torres, Sterling, Jesus.

    Brighton & Hove Albion: Sánchez – Webster, Dunk (C), Burn – Veltman, White, D. Pröpper (68. March), Bernardo – Tau (68. Maupay), Mac Alister – Trossard (86. Khadra).
    Náhradníci: Walton – March, Groß, Maupay, Zeqiri, Khadra, Jenks, Sanders, Weir.

    Rozhodčí: England – Burt, Bennett
    thejrc.org