Hr. Králové – Táborsko 1:1 (kon.) | Chrudim – Slavia B 3:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:1 (0:1)
FC SILON Táborsko
Středa 13.01.2021, 10:30 • Xaverov • Tipsport liga • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Zimní Tipsport liga má na programu další ročník, v dnešním souboji se proti sobě představí FC Hradec Králové a FC MAS Táborsko.
     
    FC Hradec Králové

    Fotbalisté Hradce se ve své domácí soutěži nacházejí na vedoucí pozici, přičemž se jim z odehraných dvanácti duelů povedlo nasbírat pětadvacet bodů. Votroci se ovšem v posledních třech zápasech trápili, navíc se jim během této doby povedlo nasbírat pouhé dva body za dva nerozhodné výsledky a jednu porážku. Hradec má za sebou jedno přípravné utkání na zbytek sezony, v souboji proti Plzni nakonec padlo sedm branek, přičemž pět z nich obstarala Viktoria, která se tak radovala z výhry 5:2.
     
    FC MAS Táborsko

    Na opačné straně stojí Táborsko, které bude papírovým outsiderem tohoto zápasu. MAS se totiž nachází na předposlední pozici F:NL, což by v konečném důsledku znamenalo sestup do nižší soutěže. Táborsko se navíc v posledních zápasech potýká s hodně špatnou formou. Táborsko doposud odehrálo dva zápasy v rámci Tipsport ligy, v tom prvním podlehla rezervnímu týmu pražské Sparty výsledkem 1:3. V minulém utkání bylo proti Dukle k vidění šest branek a zápas skončil nerozhodně 3:3.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Vašulín – Mahr, Čech, Král, Novotný – Kodeš, Kejř (C)– Záviška, Samko, Doležal – Vašulín
    Náhradníci: Ottmar – Baďura, Kosař, Leibl, Prekop, Soukeník, Zaradny

    FC MAS Táborsko: Slávik – Zezula, Navrátil, Pavlík, Zeronik, Janošík, R. Nielsen, B. Nielsen (C), Dybala, Icha Boula
    Náhradníci: Zadražil – Penc, Minkevičs, Holiš, Plachý, Touré, Pinc, Vozihnoj, Čapek, Kristaps, Morales

    Rozhodčí: Dorušák – Horák, Antoníček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hráči Táborska, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    2
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    Hned v úvodu tohoto zápasu tu máme první branku! Táborsko vstoupilo do zápasu velice aktivně, přičemž se po autovém vhazování soupeře dostalo až do pokutového území, kde se do střelecké pozice dostal JOSEF ZEZULA, kterému se střelou na přední tyč povedlo překonat Macha.
    2. ZEZULA - 0:1
     
    4
    Hradci tak vstup do tohoto zápasu vůbec nevyšel, inkasoval hned při první vážnější šanci soupeře. Po rozehrávce se na druhou stranu dostal Novotný.
     
    5
    Votroci se poté přesunuli s míčem na pravou stranu, kde se Mahr vymanil z napadání od Zezuly, jenomže proti dalšímu protihráči přišel o balón.
     
    6
    Ven z branky poté musel brankář Mach, který se k míči dostal před dotírajícím Rubenem Nielsenm. Následovala rozehrávka po zemi na Krále.
     
    7
    Poprvé se k míči dostal také brankář Slávik, který pro změnu zakročil před Vašulínem. Poté jsme sledovali dalekonosný výhoz na Rubena Nielsena.
     
    8
    Táborsko si chtělo odrazem od protihráče vybojoval rohový kop, nakonec mu to ale nevyšlo. Brankář Mach tak mohl rozehrávat od branky.
     
    9
    Znovu byl do kombinace zapojen brankář Mach, který to pro změnu zkoušel nákopem na druhou stranu, kde byl Vašulín zachycen v ofsajdu.
     
    10
    Sám na branku se poté řítil Záviška, který měl navíc hodně času na zakončení. Proti němu vyběhl brankář Slávik, jenž zakročil levou rukou.
    10. Záviška selhal v šanci.
     
    11
    Slávik znovu rozehrával od své branky, načež se mu povedlo přenést hru na levou stranu na Dybalu. Ten si pro změnu vybral kolegu Navrátila.
     
    12
    U postranní lajny se do kombinace zapojil také Janošík, který před napadajícím protihráčem vracel míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    13
    Slávik se častokrát zapojuje do kombinací svého celku, nyní pro změnu rozehrál vysokým odkopem, se kterým si dokázal poradit obránce Novotný.
     
    14
    Votroci pracovali s míčem na vlastní polovině, načež jsme sledovali roztažení hry na Novotného. Po jeho nahrávce zkoušel centrovat Záviška.
     
    15
    V pokutovém území byl ale hodně podezřelým zákrokem zastaven Vašulín, penalta z toho ale nebyla. Sudí se ještě běží podívat na zdravotní stav hráče.
     
    16
    Po pravém křídle si to poté namířil obránce Mahr, který se snažil odcentrovat na přední tyč. Tam jeden z protihráčů odvracel na rohový kop.
     
    17
    Na opačné straně hrací plochy se pro změnu pokoušel o centr z levé strany Zezula, který nenašel nikoho ze spoluhráčů a míč se snesl do zámezí.
     
    19
    Poté jsme sledovali roztažení hry na Janošíka, který se nakonec k míči nedostal. Ve skluzu se totiž obětavým způsobem povedlo zakročit Mahrovi.
     
    20
    Další ofsajdové postavení, ve kterém se nacházel Ruben Nielsen. Rozehrávat tak mohl brankář Mach, který to znovu zkoušel po zemi.
     
    21
    Hezkou patičkou to sice zkoušel Kejř, jenomže jeho nahrávka byla současně dost nepřesná. Míč se tak snesl pouze ven z hrací plochy – aut.
     
    22
    Do pokutového území přiletěl centr z kopačky Novotného, kterému se navíc povedlo najít Vašulína. Ten si přichystal míč ke střele, kterou netrefil čistě.
     
    23
    Pokračovalo se rozehrávkou standardní situace z levé strany. Po Janošíkově standardce došlo k zakončení, které ale putovalo vedle branky.
     
    24
    Hodně času na rozehrávku měl brankář Slávik, který také v tomto případě na jistotu rozehrál do strany, kde se mu nabídl zcela osamocený Pavlík.
     
    25
    Ruben Nielsen to zkoušel průnikem na opačnou polovinu, kde byl zastaven čistým způsobem. Poté si nedovoleně pomohl obránce Dybala.
     
    26
    Nahrávka na útočnou polovinu našla Boulu, který se ovšem ocitl na zemi. Akce ovšem pokračovala a centrem do vápna to zkoušel Janošík.
     
    27
    Ruben Nielsen nyní pláchl obraně soupeře, obešel brankáře, jenomže poté zamířil vedle branky. Rozruch to byl zbytečný, dle pomezního se jednalo o ofsajd.
     
    29
    Poté se v obraně povedlo zakročit Dybalovi, který jistým odvrácením poslal míč ven z hrací plochy. Pokračovat se bude autovým vhazováním.
     
    30
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal do zámezí. Tentokráte mohlo vhazovat Táborsko, ve vzduchu za sebe prodlužoval Boula.
     
    31
    Právě před Boulou se na poslední chvíli povedlo zakročit Čechovi, od jehož nohy šel míč na rohový kop. Toho se z pravé strany ujme Janošík.
     
    32
    Záviškovi se povedlo poslat míč do malého vápna, kde se nakonec do zakončení prodral Vašulín, který trefil pouze protihráče před sebou.
     
    33
    Po delší době se k míč dostal brankář Mach, který se tentokráte rozhodl pro odkop na opačnou polovinu, kde měl daleko k míči Doležal.
     
    34
    Táborsko si vzápětí vybojovalo autové vhazování, jenomže se daleko s míčem nedostalo. Také Votroci budou moci vhazovat z levé strany.
     
    35
    Hradec Králové si poté došel pro zisk rohového kopu, který se stáčel na přední tyč. Tam se nejvýše do vzduchu dostal Navrátil, který hlavičkoval před Králem.
     
    36
    Táborsko se sice radovalo ze druhé branky, avšak ta nakonec neplatí. Sudí se totiž běžel podívat k videu, při kterém rozpoznal faul v podání Bouly. Branka Rubena Nielsena tak neplatí!
     
    38
    Následně to centrem z pravé strany zkoušel obránce Mahr, který trefil před sebou stojícího protihráče. Hradec si vybojoval další rohový kop.
     
    39
    Tento rohový kop se nakonec snesl na zadní tyč, kde na něj nedosáhl žádný z hráčů. Poté za pokutovým územím číhal na padající předmět Kodeš.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Votroci se chtěli pustit do rychlého protiútoku, jenomže před Záviškou se povedlo zakročit Zezulovi, který ihned hledal brankáře Slávika.
     
    44
    Táborsko se přestěhovalo k pokutovému území, kde si vybojovalo další rohový kop. Z levé strany se ho tentokráte ujme Jakub Zeronik.
     
    45+1
    Nahrávka směrem na Boulu byla hodně nepřesná, blíží se konec prvního poločasu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, jenž padla už ve druhé minutě. Obstaral jí Josef Zezula, který brankáře propálil na bližší tyč. Následovala hodně vyrovnaná pasáž, při které se oba celky střídaly v držení míče. Táborsko se navíc radovalo ze druhého zásahu, nicméně sudí se šel na celou situaci podívat k videu a tuto trefu odvolal. Votroci tak stále prohrávají o jednu branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost Hradec, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali rohový kop Hradce. Na přední tyči zakročil obránce Dybala, který má menší zdravotní problémy.
     
    49
    Z pravé strany zkoušel centrovat do pokutového území Prekop, který ovšem našel prvního protihráče. MAS Táborsko si poté vybojovalo další aut.
     
    50
    Po nedovoleném zákroku se bude rozehrávat z poloviny Táborska. S míčem si zahrál také brankář Mach, který ihned rozehrál do strany.
     
    51
    Novotnému se z levé strany povedlo vyslat přízemní nabídku do malého vápna, kde důraz uplatnil Prekop. Své následné zakončení ale poslal vedle.
     
    52
    Soukeník zabojoval u postranní lajny, kde se mu povedlo vybojovat míč zpět. Následné autové vhazování obstaral Novotný, který našel pouze soupeře.
     
    53
    Zadražilovi se z jedničky povedlo přenést hru na druhou stranu, kde jeho celek moc dlouho nezůstal. Táborsko si ale poté vybojovalo aut.
     
    54
    Do hlavičkového souboje se dostával Icha, který sice neuspěl, přesto se jeho celek dostal na druhou stranu, kde se hodně vpřed vytáhl Navrátil.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Ruben Nielsen (FC MAS Táborsko).
     
    56
    Zeronik nemohl pokračovat, míč se totiž před ním dostal ven z hrací plochy. Naopak se vhazování ujal Novotný, který se pokoušel najít Prekopa.
     
    57
    Sledujeme celkem dost nepřesností. Nyní se Záviškovi povedlo přenést hru na pravou stranu, kde zatím nesledujeme nic nebezpečného.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Michal Leibl (FC Hradec Králové).
     
    59
    Velice přesné odkopnutí našlo u postranní lajny Novotného, který měl před napadajícím Zeronikem málo času. Přesto se mu povedlo vybojovat aut.
     
    60
    Hlavní sudí se ještě běžel podívat k videu na předchozí zákrok od Leibla, ve hře klidně byla červená karta. Nakonec tomu tak není a pokračuje ve hře.
     
    61
    Mezitím se nám na hrací plochu dostalo několik nových hráčů v kádru MAS Táborska. Vypadá to na téměř kompletní změnu jedenáctky.
     
    62
    Plachý obstaral rohový kop z pravé strany, kterým našel hned prvního protihráče. Tím byl obránce Novotný, jenž odklidil hrací předmět do zámezí.
     
    63
    Kombinace na malém prostoru přinesla Táborsku další autové vhazování. Morales si tentokráte vybral Plachého, který mu nepřesně vracel.
     
    66
    Dalekonosný odkop se snášel na druhou stranu hrací plochy, kde se Prekop vyhoupl do vzduchu, jenomže neměl podporu svých spoluhráčů.
     
    67
    Fantastický Mach! Táborsku se povedlo odcentrovat na zadní tyč, kde si naskakoval Plachý, který hlavičkou trefil pouze přesouvajícího se brankáře.
    67. Mach vychytal Plachého.
     
    68
    Na opačné straně měl práci také brankář Zadražil, avšak se nejednalo o nic vážného. Sám brankář rozehrál výkopem na druhou polovinu.
     
    69
    Brankář Mach si dával s provedením odkopu celkem dost načas. Nakonec se na druhé straně vyhoupl do vzduchu Prekop, který znovu prodloužil.
     
    70
    Táborsku se po zisku míče nepovedlo hrací předmět udržet na vymezeném prostoru a soupeř měl možnost obstarat autové vhazování.
     
    71
    Mach měl znovu možnost odkopávat od své branky. Tentokráte míč poslal na levou stranu, kde Zaradny zkoušel prodloužit na Soukeníka.
     
    72
    Středem hrací plochy si to poté namířil Touré, který přeposlal do strany na Vozihnoje. Jeho okamžitý centr ovšem nenašel nikoho v červeném.
     
    73
    Snadná práce pro brankáře Zadražila, který mohl výhozem rozehrát do strany. Mezitím si menší zdravotní problémy způsobil Kosař.
     
    74
    Na vlastní polovině měl hodně času na přenesení hry Minkevičs, který to zkoušel pasem na levou stranu, kde měl k míči daleko Morales.
     
    75
    Další pohotová práce pro brankáře Zadražila, který se rozhodl rozehrát po zemi. Jeho celek ale má velké problémy s přechodem na druhou stranu.
     
    76
    Pincovi se povedlo prodloužit za sebe, kde se nacházel Čapek. Před druhým jmenovaným vystoupil obránce Leibl, který navíc přesně rozehrál.
     
    77
    Zpětná nahrávka oslovila brankáře Macha, který si přichystal odkop k pravé autové lajně, kde v hlavičkovém souboji dokázal uspět Kristaps.
     
    77
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Votrokům se přeci jenom povedlo srovnat krok! Přenesení hry se sneslo přesně na levé křídlo, kde se ROSTISLAV BAĎURA natlačil přes Moralese. Poté se z úhlu dostal před brankáře Zadražila, kterého překonal technickou střelou ke vzdálenější konstrukci.
    77. BAĎURA - 1:1
     
    79
    Krátce po rozehrávce to dobře udělal Penc, který se dostal přes protihráče, načež byl zastaven nedovoleně. Zajímavá standardka pro Táborsko.
     
    80
    A ta nakonec přinesla přímý střelecký pokus, se kterým si brankář Mach dokázal poradit. Posléze si nedovoleně počínal také Minkevičs.
     
    81
    O provedení volného kopu se nakonec postaral obránce Čech, který poté vybojoval autové vhazování. Votroci se nyní s míčem drží na vlastní polovině.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Votrokům se před malým momentem povedlo vyrovnat, dost možná z toho bude dělba bodů.
     
    83
    Plachý měl na levém křídle poměrně dost času na kvalitní centr, což mu naopak uškodilo. Vzdušnou nabídku totiž poslal nad branku soupeře.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Liepa Kristaps (FC MAS Táborsko).
     
    85
    Plachý si přichystal další centr, který nebyl ani v tomto případě povedený. Zamířil do rukavic brankáře Macha, jenž rozehrál rychlým výhozem.
     
    87
    U rohového praporku operoval Morales, kterému se povedlo v tandemu najít Tourého. Druhý jmenovaný se ovšem nedostal až do šestnáctky.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná to vypadá na nerozhodný výsledek. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    90+1
    Ještě jedna standardní situace pro Hradec Králové.
     
    90+2
    V závěru zápasu strkanice, po které bude následovat slibný přímý kop pro Hradec.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Václav Penc (FC MAS Táborsko).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Také ve druhém dějství jsme sledovali poměrně vyrovnanou podívanou, při které bylo o něco aktivnější Táborsko, které se málem dostalo do dvoubrankové vedení. Votroky ovšem ve hře o body zachránil brankář Mach, navíc z ojedinělé útočné akce dokázal úspěšně zakončit Baďura, který tak srovnal na 1:1. V závěru zápasu jsme nic závratného neviděli, oba celky si tak rozdělí po bodu. (12:12:41)

    David Suchý

    Branky: 77. Baďura – 2. Zezula

    Karty:   58. Leibl (HKR) – 55. Ruben Nielsen (TAB), 84. Kristaps (TAB), 90+2. Penc (TAB)


    FC Hradec Králové: Mach – Mahr, Čech, Král (46. Leibl), Novotný – Kodeš (46. Soukeník), Samko (46. Kosař) – Záviška (60. Baďura), Kejř, Doležal (46. Zaradny) – Vašulín (46. Prekop).
    Náhradníci: Ottmar – Baďura, Kosař, Leibl, Prekop, Soukeník, Zaradny

    FC SILON Táborsko: Slávik – Zezula, Navrátil, Pavlík, Zeronik, Janošík, R. Nielsen, B. Nielsen (C), Dybala, Icha Boula
    Náhradníci: Zadražil – Penc, Minkevičs, Holiš, Plachý, Touré, Pinc, Vozihnoj, Čapek, Kristaps, Morales

    Rozhodčí: Dorušák – Horák, Antoníček
    thejrc.org