Novosibirsk – Kunlun 1:3 (kon.) | Barys – Ufa 3:6 (kon.) | Čeljabinsk – Viťaz 2:1 (kon.)
Jaroslavl – CSKA Moskva 3:0 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
3:6 (0:1, 3:2, 0:3)
Salavat Julajev Ufa
Čtvrtek 14.01.2021, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Barysem Nur-Sultan a Ufou. Duel startuje ve 14:30.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Hostující celek odehrál v letošním ročníku Kontinentální hokejové ligy čtyřicet šest zápasů a vybojoval v nich padesát osm bodů. Ufa s tímto ziskem drží třetí pozici Východní konference. Ufu však brzdí slabší defenziva. Dosud inkasovala už 120 branek. V posledním duelu dokázala zvítězit výsledkem 3:2 na hřišti Novosibirsku.
     
    Barys Nur-Sultan

    Domácí Barys je na tom o něco hůře. Jediný kazašský celek v Kontinentální hokejové lize odehrál v letošním ročníku čtyřicet dva zápasů, ve kterých vybojoval čtyřicet devět bodů a patří mu osmá pozice Východní konference. Na devátý Novosibirsk má Barys k dobru sedm bodů. V posledním utkání doma prohrál 2:4 s Kazaní.
     
    Vzájemné zápasy

    22.11.2020 Ufa – Barys 4:1
    12.10.2020 Ufa – Barys 2.3 v prodloužení
     
    Úvodní sestavy:

    Barys Nur-Sultan: Ortio (H. Karlsson) – Dietz (C), Makljukov, Samat Danijar, Heatherington, Blacker, Orechov, Gajtamirov, Musorov – Frattin, Varone, Paňukov – Lilja, Valk, Videll (A) – Michajlis, Sagadějev, R. Starčenko (A) – Petuchov, Gurkov, Asetov.

    Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Metsola) – Panin (C), Larsen, Naumenkov, Koledov, Lisovec, Alexejev, Muchamadullin – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – Platt, Kadějkin, V. Žarkov (A) – Kugryšev, Kartajev, Amirov – Soloduchin, Baškirov, Chochrjakov – Gimatov..
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Barys bude hrát v modrém, zatímco Ufa oblékne bílou sadu.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní kazašská a ruská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí hokejisté uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Barys se ihned vydal do útoku, jenže nahození na levou stranu skončilo u soupeře.
     
    00:26
    Nikita Michajlis spěchal za nahozením do rohu útočného pásma, jenže si nepotykal se zpracováním a kotouč mu utekl k obránci v bílém dresu.
     
    01:10
    Anton Sagadějev si sjel na přihrávku do útočného pásma a zakončil z pravé strany. Jeho dělovka skončila v lapačce připraveného brankáře Tarasova.
     
    01:27
    Hostující brankář má v úvodních minutách velké množství práce. Tentokrát na něj pálil Michajlis, jenže připravený Tarasov udržel kotouč mezi betony.
     
    02:02
    Tarasov si dal tentokrát dobrý pozor na nahození od modré čáry a bez problémů vyrazil puk pravým betonem někam k mantinelu.
     
    02:26
    Darren Dietz nahodil kotouč do útočného pásma, jenže nikdo v modrém dresu Barysu za jeho pobídkou nespěchal. Ufa tak může uklidnit hru.
     
    03:12
    Philip Larsen dostal přihrávku na modrou čáru, odkud puk nahodil na branku soupeře, ale domácí brankář Ortio jeho pokus vyškrábl mimo tři tyče.
     
    03:27
    Jesse Blacker si sjel na přihrávku mezi kruhy, krásně si puk srovnal na čepeli, ale jeho dělovka skončila vedle vzdálenější tyčky!
     
    04:10
    Dillon Heatherington projel s pukem na čepeli do útočného pásma, kde se krásně zbavil obránce, ale jeho pokus se až k Tarasovovi nedostal.
     
    04:35
    Alexej Makljukov se dobře vrátil do obranného pásma, kde se natlačil před jednoho z hráčů hostující Ufy a bez problémů jej odstavil od kotouče.
     
    05:10
    Pjotr Chochrjakov se po pravé straně tlačil do útočného pásma, jenže v klíčovou chvíli zapomněl kotouč za sebou a připravil Ufu o zajímavou akci.
     
    05:34
    Zadáci hostující Ufy kombinují s kotoučem v obranném pásmu a čekají na kompletní dostřídání. Čerstvé síly posílá na ledovou plochu i domácí kouč.
     
    06:10
    Darren Dietz se ujal rozehrávky zpoza branky. Jeho pobídka směřovala na levé křídlo, ale Curtis Valk na prudkou pobídku nedosáhl. Zatím se hraje hodně opatrně.
     
    06:30
    Až nyní se po dlouhých pěti minutách bez přestávky přerušuje hra! Jeden z domácích hráčů totiž nepřesnou přihrávkou poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    07:10
    Jakob Lilja poslal bekhendovou přihrávku do útočného pásma. Phil Varone se dokonce dostal až do zakončení, ale Tarasov v úvodu působí pevným dojmem.
     
    07:31
    Hostující brankář vyjel za svou klec a zastavil nepovedené nahození domácího celku. Ufa tak může rozjet novou akci od své branky.
     
    08:12
    Grigorij Panin dostal prostor na levé straně, prosmýkl se do útočného pásma, jenže jeho zakončení nemířilo mezi tři tyče.
     
    08:34
    Eduard Gimatov vybojoval puk v rohu útočného pásma, odkud bekhendem přihrál mezi kruhy, nicméně na jeho pobídku nedosáhl nikdo v modrém dresu.
     
    09:10
    Blacker nahodil puk o hrazení do útočného pásma, ale tam opět nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Barys zatím spíše odevzdává kotouč soupeři.
     
    09:22
    Phil Varone si na pravé straně útočného pásma výborně posunul puk kolem obránce a zakončil zápěstím. Tarasov jeho pokus vyškrábl ramenem do ochranné sítě!
     
    10:10
    Barys chtěl znovu překvapit hostující celek rychlým přechodem do útočného pásma, ale přihrávka na levou stranu byla moc prudká a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    10:29
    Dillon Heatherington se z pravé strany výborně natlačil před branku domácího celku a v pádu se snažil překonat brankáře. Tarasov zatím odolává.
     
    11:12
    Geoff Platt vyhodil puk ven z obranného pásma, ale Barys odražený kotouč rychle vybojoval a opět se dostal zpátky do útoku. Zatím je to velký boj.
     
    11:34
    Ortio skvěle přečetl prudkou přihrávku před klec domácího celku a skvělým zákrokem kotouč doslova zalehl. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    12:00
    Tarasov si dal pozor na dělovku z pravé strany a připsal si dobrý zákrok. Brankář hostující Ufy zatím v první třetině podává koncentrovaný výkon.
     
    12:34
    Jevgenij Lisovec projel po pravé straně do útočného pásma, nicméně jeho dělovka z ostrého úhlu nemířila mezi tři tyče. Domácí zadáci získali kotouč.
     
    13:03
    Samat Danijar se v útočném pásmu opřel do odraženého kotouče, ale jeho dělovku Tarasov výborně viděl a znovu si připsal velmi snadný zákrok.
     
    13:26
    Nikita Michajlis dostal přihrávku do středního pásma, jenže si ukousl příliš velké sousto a nedokázal se protlačil mezi obránce v bílých dresech.
     
    13:55
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa se z nenápadné akce dostává do vedení! Hostující celek předvedl svižný přechod do útoku. Na přihrávku na levou stranu si počkal PHILIP LARSEN a střelou zápěstím překonal brankáře! Asistence: Markus Granlund, Sakari Manninen.
    13:55 Philip LARSEN - 0:1
     
    14:12
    Temirlan Gajtamirov si sjel na přihrávku mezi kruhy, jenže na poslední chvíli mu jeden z obránců přizvedl hokejku a zamezil hráči Ufy v zakončení.
     
    14:45
    Larsen na opačné straně opět zkoušel své střelecké štěstí, nicméně z dobré pozice vůbec netrefil branku. Ufa však po vstřelení úvodní branky pořádně pookřála.
     
    15:12
    Jesse Blacker dojel přihrávku do rohu útočného pásma, zadovkou našel Varoneho, jenže jeho pokus prosvištěl kolem vzdálenější tyčky.
     
    15:43
    Vjačeslav Soloduchin si sjel na přihrávku do útočného pásma, jenže důrazný Dillon Heatherington jej vynikající poziční hrou odstavil od puku.
     
    16:34
    Jesse Blacker projel před branku hostující Ufy, dokonce si dokázal položit Tarasova, ale nakonec puk nedokázal zasunout do otevřené branky.
     
    17:12
    Nikita Michajlis dostal přihrávku na levou stranu, poslal přihrávku na modrou čáru, jenže Blacker puk pouze protečoval do prostoru, kde kralovali hosté.
     
    17:34
    Jevgenij Lisovec vyhodil puk z obranného pásma přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Vhazování se přestěhuje zpátky před branku Ufy.
     
    18:10
    Valerij Orechov si sjel na přihrávku do středního pásma, kde si poradil se zpracováním, vyhnul se obránci, jenže už neměl dostatek sil na zakončení.
     
    18:42
    Sakari Manninen projel s pukem na čepeli do útočného pásma, kde dokonce zakončil příklepem z pravého kruhu, ale Ortio jeho pokus vytěsnil.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:27
    Geoff Platt se v útočném pásmu opřel do odraženého kotouče, ale jeho dělovka skončila vedle vzdálenější tyčky. Vypadá to, že první třetina už se dohraje za současného stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější hostující Ufa. Favorit dnešního souboje přečkal v úvodu dobrou pasáž domácího Barysu. Hostující brankář Tarasov si připsal několik důležitých zákroků. Následně se po rychlé akci dokázal prosadit Philip Larsen. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    Střely na branku: 11 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 15:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Barys uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Kazašský celek se ihned vydal do útoku, ale nikdo v modrém dresu se nedostal ke střele.
     
    20:45
    Tarasov si dal pozor na zakončení z pravé strany a připsal si další sebejistý zákrok. Brankář Ufy dnes zatím podává výborný výkon.
     
    21:02
    Vladimir Žarkov se mezi kruhy dostal k odraženému kotouči, měl moře času na zakončení, ale trefil jen hrudník připraveného brankáře!
     
    21:35
    Grigorij Panin poslal přihrávku na pravou stranu, nicméně na jeho pobídku nedosáhl nikdo ze spoluhráčů. Pokračuje obraz hry z první třetiny.
     
    22:12
    Jesse Blacker dostal přihrávku na modrou čáru, odkud puk nahodil na branku soupeře, ale jeho pokus skončil na betonu připraveného brankáře.
     
    22:42
    Darren Dietz střílel od modré čáry, nicméně jeho dělovka příklepem mířila přímo na beton pozorného Tarasova. Hostující brankář pokračuje ve skvělém výkonu.
     
    22:57
    Barys právě vstřelil branku!
    Barys se po obrovské chybě Ufy v rozehrávce dočkal vyrovnání! Frattin sice z prostoru mezi kruhy trefil hůl obránce, ale KIRILL PAŇUKOV puk dorazil do sítě! Asistence: Matt Frattin, Phil Varone.
    22:57 Kirill PAŇUKOV - 1:1
     
    23:20
    Ufa se drala vpřed středem ledové plochy, ale domácí Jesse Blacker tentokrát akci soupeře výborným zákrokem zastavil.
     
    23:41
    Dillon Heatherington objel branku Ufy, odkud přihrál k levému mantinelu, ale Phil Varone následným zakončením daroval Tarasovovi snadný zákrok.
     
    24:12
    Geoff Platt projel do útočného pásma, kde se obloukem zbavil obránce, nicméně následný střelecký pokus poslal do rukavice připraveného Ortia.
     
    24:44
    Anton Sagadějev se dostal z pravého křídla do útočného pásma, nicméně jeho pokus bekhendem prosvištěl kolem zadní tyčky Ufy.
     
    25:12
    Jevgenij Lisovec dojel vlastní nahození do útočného pásma. Hostující hráč následně nedokázal zadovkou najít dojíždějícího Platta.
     
    25:34
    Vjačeslav Soloduchin výborně napadal rozehrávku domácího celku v jeho obranném pásmu. Soloduchin dohrál obránce u hrazení, ale puk nezískal.
     
    26:10
    Curtis Valk dotíral na brankovišti před klecí Ufy. Brankář hostujícího celku proti němu předvedl povedený zákrok lapačkou.
     
    26:34
    Jevgenij Lisovec si udělal prostor v útočném pásmu a vyslal nebezpečnou střelu zápěstím. Domácí brankář Ortio jeho pokus do protipohybu skvěle vyrazil!
     
    27:12
    Vladimir Žarkov si klepl o přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud pohotově střílel příklepem, ale domácí brankář jeho ránu vykopl betonem.
     
    27:24
    Ortio musel znovu zasahovat. Domácí brankář se dobře přesunul proti zakončení z pravé strany a vykopl prudkou střelou betonem do rohu ledové plochy.
     
    27:37
    Poprvé v utkání se bude vylučovat. Dvě minuty za podrážení dostává Philip Larsen.
     
    28:00
    Hokejisté Ufy získali odražený kotouč v rohu obranného pásma a dokázali jej vyhodit přes všechny čáry za klec domácího Barysu.
     
    28:07
    Hosté budou hrát ve třech! Dvě minuty vražení na hrazení dostává Pjotr Chochrjakov.
     
    28:15
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí Barys po krátké chvíli využívá přesilovku a otáčí vývoj dnešního souboje! Na nádhernou přihrávku do prostoru před branku si sjel JAKOB LILJA a tísněn obráncem překonal brankáře! Asistence: Linus Videll, Darren Dietz.
    28:15 Jakob LILJA - 2:1
     
    29:03
    Barys právě vstřelil branku!
    Další zásah na straně kazašského celku! Barys dokázal využít i pokračující přesilovku 5 na 4. Z vrcholu kruhy vypálil zápěstím MATT FRATTIN a krásně vymetl horní roh! Asistence: Valerij Orechov.
    29:03 Matt FRATTIN - 3:1
     
    31:23
    Domácí celek si bez problémů drží své vedení a zatím nepouští Ufu do zakončení. Hokejisté Barysu jsou zatím pozorní a hrají aktivně.
     
    31:43
    Jesse Blacker si sjel na přihrávku na pravou stranu hrací plochy, odkud střílel zápěstím, ale jeho projektil skončil na boční síti domácí klece.
     
    32:05
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hostující Ufa dokázala velmi rychle snížit! Hosté se dostali do přečíslení 2 na 1. Alexandr Kadějkin si sjel na přihrávku na levou stranu, poslal pobídku před branku a SAKARI MANNINEN bez problémů zakončil do branky! Asistence: Alexandr Kadějkin.
    32:05 Sakari MANNINEN - 3:2
     
    32:45
    Šakir Muchamadullin projel za nahozením do útočného pásma, prodral se kolem obránce, nicméně jeho forhendová pobídka skončila mezi kruhy.
     
    33:12
    Geoff Platt se skvěle otočil v rohu útočného pásma, přihrál na modrou čáru, odkud následně zakončil Geoff Platt, ale jeho dělovka skončila v lapačce brankáře.
     
    33:35
    Nikita Michajlis si sjel na zpětnou přihrávku mezi kruhy, odkud zakončil forhendem, ale jeho projektil skončil těsně vedle branky.
     
    34:12
    Dillon Heatherington vybojoval volný kotouč v rohu obranného pásma. Jeho vyhození bekhendem skončilo ve středním pásmu, ale tam puk získali hráči Ufy.
     
    34:43
    Dmitrij Kugryšev vybojoval volný puk ve středním pásmu. Hostující hráč poté našel Lisovce, jehož nahození si domácí brankář Ortio s přehledem pohlídal.
     
    35:14
    Dillon Heatherington nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, nicméně nikdo v modrém dresu se k jeho pobídce nedostal.
     
    35:44
    Curtis Valk vybojoval puk ve vlastním pásmu, ale vyhozením o mantinel jej poslal mimo hrací plochu. Sudí nařídili vhazování před klecí domácího Barysu.
     
    36:12
    Před brankou Ufy se nyní strhla menší potyčka! Darren Dietz to zbytečně přehnal s agresivitou a pustil se do Kugryševa.
     
    36:12
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Darren Dietz – 2 min., napadení).
     
    37:10
    Jegor Petuchov ujel soupeřům v oslabení, dostal se do útočného pásma a přihrál na Gajtamirova, jehož pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    37:50
    Ufa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Hostující Ufa našla odpověď na zásahy domácího celku také v početní převaze! Od modré čáry střílel Teemu Hartikainen, jehož pokus GEOFF PLATT protečoval za záda Ortia! Asistence: Michail Naumenkov, Dmitrij Kugryšev.
    37:50 Geoff PLATT - 3:3
     
    38:12
    Grigorij Panin vybojoval volný kotouč ve středním pásmu a ihned rozehrál na pravou stranu. Jeho pobídka skončila u hráče v modrém dresu.
     
    38:33
    Eduard Gimatov projel s pukem do středního pásma, nahodil jej do pásma útočného, nicméně nikdo v bílém dresu Ufy mu nepřijel pomoci.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:32
    Curtis Valk nahodil puk do útočného pásma, jenže jeho pobídka se od zadního mantinelu odrazila jen do prostoru, kde byli hosté.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části dnešního souboje jsme sledovali brankové hody! Domácí Barys vstoupil do druhé části skvěle a hned v jejím úvodu vyrovnal Paňukov. Domácí poté hráli přesilovku 5 na 3, kterou proměnil Lilja a v pokračující klasické převaze udeřil ještě Michajlis. Za Ufu poté z protiútoku snížil Manninen a v přesilovce vyrovnal Platt.
     
    Střely na branku: 17 – 20
     
    Další třetina začne přibližně v 16:15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Barys uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Kazašský celek se ihned vydal do útoku, ale nikdo v modrém dresu se nedostal ke střele.
     
    40:34
    Alichan Asetov projel po pravé straně do útočného pásma, ale obránce v bílém dresu jej skvěle odstavil od kotouče. Pokračuje se ve velkém boji.
     
    41:12
    Jevgenij Lisovec dostal přihrávku do středního pásma, nicméně nikdo v bílém dresu jeho akci nepodpořil. Barys díky pozorné obraně získal puk.
     
    41:35
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa se dostává do vedení! Hostující celek tentokrát dokázal udeřit po rychlé akci. Moře prostoru dostal v útočném pásmu ALEXANDR ALEXEJEV, který ještě vykoupal brankáře a poslal puk do sítě! Asistence: Alexandr Kugryšev, Vladislav Kartajev.
    41:35 Alexandr ALEXEJEV - 3:4
     
    42:10
    Barys se po pravé straně dostal do útočného pásma, kde se domácí snaží o rychlou odpověď. Hokejisté v modrém se zatím nedostávají do zakončení.
     
    42:31
    Jesse Blacker ustál souboj za brankou soupeře, kde poslal na mantinel obránce v bílém dresu a ještě dokázal rozehrát. Zakončující Nikita Michajlis však netrefil branku.
     
    43:12
    Phil Varone si sjel na přihrávku na levou stranu, kde se dobře zbavil napadajícího soupeře, ale jeho následné zakončení forhendem minulo branku.
     
    43:28
    Tarasov si skvěle povyjel proti Curtisi Valkovi. Domácí hokejista zkusil zakončení zápěstím do horního rohu, ale brankář Ufy jeho pokus schoval v lapačce.
     
    44:12
    Nikita Michajlis projel středem ledové plochy do útočného pásma, poslal přihrávku na Curtise Valka, jehož pokus letící nad ledem brankář vykopl betonem.
     
    44:42
    Domácí si zahrají přesilovku. Dvě minuty za podrážení dostává Pavel Koledov.
     
    45:02
    Ufa se hned v úvodu oslabení dostal k volnému kotouči v obranném pásmu a Kugryšev puk bez váhání poslal přes celé kluziště za klec Barysu.
     
    45:32
    Tarasov si dal pozor na prudké zakončení od modré čáry. Hostujícímu brankáři kotouč nejprve vypadl, ale následně jej skvěle zalehl.
     
    46:03
    Ufa se usadila v útočném pásmu, kde hosté předvedli rychlou kombinaci, nicméně obrana Barysu kotouč rychle získala. Tato přesilovka se kazašskému celku vůbec nedaří.
     
    46:42
    Hosté v plném počtu.
     
    47:08
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa přidává svou pátou branku a odskakuje na rozdíl dvou zásahů! Přihrávku do úniku dostal MARKUS GRANLUND, který zakončil mezi betony domácího brankáře! Asistence: Teemu Hartikainen.
    47:08 Markus GRANLUND - 3:5
     
    47:43
    Dillon Heatherington vypálil od modré čáry, nicméně proti jeho zakončení vystoupil jeden z hokejistů Ufy, který puk dokázal srazit až k hrazení.
     
    48:12
    Eduard Gimatov zajel s kotoučem za branku hostující Ufy a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly pouští na ledovou plochu i hostující kouč.
     
    48:34
    Pavel Koledov se na opačné straně ledové plochy krásně vyhnul obránci a zakončil forhendem. Jeho pokus však prosvištěl těsně vedle levé tyčky.
     
    49:22
    Dmitrij Kugryšev dostal prudkou přihrávku na pravé křídlo, projel s kotoučem do útočného pásma, nicméně jeho projektil vůbec netrefil branku.
     
    49:31
    Nikita Michajlis si sjel na přihrávku na levou stranu, ale důrazný Jevgenij Lisovec jej vynikajícím důrazným hitem poslal na hrazení.
     
    50:10
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních deset minut a hostující Ufa si zatím bez problémů drží své vedení. Barys se prakticky nedostává do šancí.
     
    50:13
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Teemu Hartikainen – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:20
    Barysu se během přesilové hry vůbec nedaří. Domácí celek se prakticky není schopen usadit před brankou hostující Ufy.
     
    52:13
    Hosté v plném počtu.
     
    52:34
    Hostující brankář si dal pozor na mezírku u své levé tyčky. Tarasov se na tyč natlačil ramenem a připsal si další důležitý zákrok. Vhazuje se po jeho levici.
     
    53:09
    Vjačeslav Soloduchin projel s pukem na čepeli do útočného pásma, ustál souboj s obráncem a přihrál na modrou čáru. Ufa bez problémů šetří čas.
     
    53:37
    Vjačeslav Soloduchin projel po pravém křídle do prostoru před brankou, ale jeho pobídka bekhendem skončila v prostoru, kde kralovala obrana.
     
    54:12
    Nikita Michajlis střílel od levého mantinelu, nicméně jeho pokus mířil přesně do prostoru, kde stál brankář Tarasov. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    54:33
    Jegor Petuchov si sjel na přihrávku na levou stranu, odkud zakončil forhendem, jenže jeho pokus skončil na betonu připraveného brankáře Tarasova.
     
    55:10
    Curtis Valk poslal přihrávku na levé křídlo pro Jesseho Blackera. Druhý jmenovaný se dokonce dostal do zakončení, ale minul zadní tyčku.
     
    55:32
    Teemu Hartikainen si sjel na výbornou přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud zakončoval forhendem, ale jeho pokus minul branku!
     
    56:12
    Jevgenij Lisovec dostal domácí zadáky pod tlak a vybojoval puk pro Ufu. Hráči hostujícího celku však kombinací nenašli nikoho ze spoluhráčů.
     
    56:29
    Ortio se výborně přesunul proti tvrdé ráně z pravé strany a schoval puk do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    57:02
    Jevgenij Lisovec se na levé straně zbavil obránce, výborně se prosmýkl do útočného pásma, ale už nedokázal přihrát na spoluhráče v bílém dresu.
     
    57:34
    Ortio si dal dobrý pozor na prudké zakončení od modré čáry. Domácí brankář však kotouč skvěle viděl a bez problémů jej vyrazil do rohu kluziště.
     
    57:37
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Markus Granlund – 2 min., sekání).
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:01
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté definitivně potvrzují svůj triumf! PJOTR CHOCHRJAKOV ujel ve vlastním oslabení a trefil prázdnou branku! Bez asistence.
    58:01 Pjotr CHOCHRJAKOV - 3:6
     
    59:02
    Ani domácí hráči už se nikam neženou. Hokejisté Barysu sice hrají s pukem na hokejkách, ale nemají moc prostoru na kombinaci s ním.
     
    59:32
    Curtis Valk si ještě sjel na přihrávku do středního pásma, jenže se nedokázal prosmýknout kolem obránce a už vůbec nezakončil.
     
    59:37
    Hosté v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Hostující Ufa nakonec díky povedené třetí třetině vítězí na ledě Barysu 6:3. Hned v úvodu závěrečné periody se prosadil Alexandr Alexejev. Další zásah navíc přidal po úniku Markus Granlund. Domácí Barys v závěru dnešního souboje ještě zariskoval a odvolal brankáře. Do prázdné branky se však v oslabení trefil Pjotr Chochrjakov.
     
    Střely na branku: 26 – 30
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního souboje nezasáhl nikdo z Čechů a Slováků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:50:13)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 23. Paňukov (Frattin, Varone), 29. Lilja (Videll, Dietz), 30. Frattin (Orechov) – 14. Larsen (M. Granlund, Manninen), 33. Manninen (Kadějkin), 38. Platt (Naumenkov, Kugryšev), 42. Alexejev (Kugryšev, Kartajev), 48. M. Granlund (Hartikainen), 59. Chochrjakov


    Barys Nur-Sultan: Ortio (H. Karlsson) – Dietz (C), Makljukov, Samat Danijar, Heatherington, Blacker, Orechov, Gajtamirov, Musorov – Frattin, Varone, Paňukov – Lilja, Valk, Videll (A) – Michajlis, Sagadějev, R. Starčenko (A) – Petuchov, Gurkov, Asetov.
    Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Metsola) – Panin (C), Larsen, Naumenkov, Koledov, Lisovec, Alexejev, Muchamadullin – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – Platt, Kadějkin, V. Žarkov (A) – Kugryšev, Kartajev, Amirov – Soloduchin, Baškirov, Chochrjakov – Gimatov.
    thejrc.org