Philadelphia – Pittsburgh 6:3 (kon.) | Toronto – Montreal 5:4 (po pr.) | Tampa – Chicago 5:1 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:5 (kon.) | Colorado – St. Louis 1:4 (kon.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
5:4 (1:2, 2:1, 1:1 - 1:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 14.01.2021, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (04:01:20)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. William Nylander (TOR) 2+1
    2. John Tavares (TOR) 1+2
    3. Josh Anderson (MTL) 2+0
     
    Česká a slovenská stopa:

    Tomáš Tatar (MTL) – 1+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:39.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (TOR) – 0+1, 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 63:24.

    Carey Price (MTL) – 29 zákroků, 5 OG, úspěšnost 85,3%, odchytal 63:24.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 34 – 32
    Trestné minuty: 11 – 13
    Přesilové hry: 2/4 – 2/3
    Vhazování: 54% – 46%
    Zblokované střely: 18 – 22
    Hity: 14 – 32
     
    Je konec! Spokojenější bude po tomto utkání domácí celek, který zapisuje dva body do tabulky! Prodloužení mělo velký spád a oba týmy měly obrovské šance. Gólem však skončila až přečíslení dva na jednoho, které po Tavaresově pasu zakončil Morgan Rielly.
     
    Konec zápasu.
    63:24 Morgan RIELLY - 5:4
     
    63:24
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté nakonec z tohoto zápasu budou brát bonusový bod, jelikož rozhodují o své výhře v prodloužení! John Tavares v přečíslení dva na jednoho posunul kotouč na MORGANA RIELLYHO, jenž z první překonal brankáře. Asistence: John Tavares a Auston Matthews.
     
    62:50
    Zatím ne, jelikož Canadiens se dostali do útočného pásma. Viděli jsme ale střelu z nepřipravené pozice a Frederik Andersen raději nechal přerušit hru.
     
    62:21
    Alexander Kerfoot raději zavezl puk do středního pásma a šel střídat. William Nylander je na ledě. Ten se dnes prezentoval dvěma góly, přidá ještě jeden?
     
    61:58
    Mitchell Marner táhl další akci svého týmu. Alexander Kerfoot ho poté ještě nejspíše přihrávkou hledal, jenže domácí hráč s číslem šestnáct ujel z dobré pozice.
     
    61:25
    Montreal se dostal do další akce a domácí brankář se musel mít na pozoru. Tentokrát ale zasahovat nemusel, jeho spoluhráči se mohou hnát zase dopředu.
     
    61:07
    Následně ujel hráč hostí do samostatného úniku, ale Frederik Andersen v těžké pozice kotouč vyráží! Parádní prodloužení...
     
    60:41
    Morgan Rielly měl hodně prostoru, když ho vybídl spoluhráč. Domácí hráč překonal gólmana mezi betony, ale puk se stejně odrazil mimo branku!
     
    60:14
    A už se nám rozjelo i prodloužení tohoto duelu! To se samozřejmě hraje tři na tři, a tak bychom se mohli dočkat hodně šancí. Možná i rozuzlení zápasu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V závěru třetí periody měl ještě velkou šanci Mitchell Marner, jenže beton překonat nedokázal! Auston Matthews je navíc podle záběrů ošetřovaný na střídačce... Každopádně jsme v poslední periodě viděli dvě branky, po jedné na každé straně. Tu první vstřelil Josh Anderson, pro nějž je to skvělý první start za Montrea. O tu druhou se postaral Jimmy Vesey, právě jeho branka poslala duel do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:12
    Vše nasvědčuje tomu, že dnešní utkání půjde do prodloužení! První prodloužení nového ročníku NHL tak nepřišlo vůbec pozdě, spíše naopak...
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:18
    Auston Matthews nepříjemně trefil Joshe Andersona někam na klíční kost, a ten odjíždí v předklonu na střídačku. Snad bude po tomto souboji v pořádku.
     
    57:58
    Zach Hyman odvedl skvělou práci v útočném pásmu, kde získal kotouč pro svůj tým. Rezultovala z toho střela od modré, kterou gólman hostí vyrazil do bezpečí.
     
    57:15
    Hostující hokejisté působí o něco lepším dojmem v posledních minutách, jenže branku z toho nedali. Nyní se při přechodu do akce provinili ofsajdem.
     
    56:58
    Morgan Rielly neustál souboj u mantinelu ve vlastním obranném pásmu, ale žádný problém z toho pro domácí nevznikl. Montreal se totiž dostal pryč z pásma.
     
    56:23
    Toronto se po delší době dostalo do střelecké možnosti, avšak s tímto pokusem neměl Carey Price žádné problémy. Na druhou stranu Canadiens otáčejí.
     
    55:58
    Montreal už dobou minutu má puk na svých hokejkách v útočném pásmu, jenže toho zatím nedokázal nijak využít. Po chvilce navíc o pásmo rovnou přišel.
     
    55:04
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních pět minut! V tomto utkání jsme se dočkali už osmi branek a minimálně jedna musí ještě padnout. Bude to v základní hrací době? To se brzy dozvíme.
     
    54:46
    Auston Matthews je dnes na ledě skoro pořád, už nyní má odehráno před 21 minut! Tentokrát vybojoval pro svůj tým vhazování v útočném pásmu.
     
    54:07
    O něco aktivnějším dojmem nyní působí hostující hokejisté, ale je to spíše platonický tlak... Žádné velké šance nyní k viděni nejsou. Půjdeme do prodloužení?
     
    53:26
    První formace hostujícího týmu se dostala už na dostřel branky a Tomáš Tatar čekal na tu finální přihrávku. Tu však ke své smůle nakonec nedostal.
     
    52:54
    Nyní je trochu vidět na hře obou týmů, že ani jeden z nich nechce udělat chybu, která by vedla ke vstřelení branky. Ta by se mohla ukázat jako rozhodující.
     
    52:17
    Přesto se k němu dostali Canadiens, kteří chvilku kombinovali v pásmu. Frederik Andersen nemusel řešit nic vážného a jeho spoluhráči se už osvobodili.
     
    51:45
    Travis Dermott se dostal do nepříjemného souboje rovnou se dvěma soupeři u mantinelu. Kotouč ale stihl odehrát do bezpečí...
    50:33 Jimmy VESEY - 4:4
     
    50:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté znovu srovnávají stav dnešního duelu a mohou bojovat o dva body! Hosté udělali obrovskou chybu v útočném pásmu, načež se puk odrazil pro Nylandera, který ho poslal před branku. Tam byl úplně volný JIMMY VESEY, který celkem v pohodě překonal brankáře hostí. Asistence: William Nylander.
     
    49:56
    Komerční přestávka.
     
    49:21
    Spíše naopak, má mnohem větší šance než Toronto. Spoléhá hlavně na rychlé protiakce, ale Frederik Andersen se nyní blýskl dvěma dobrými zákroky.
     
    48:58
    Nyní se nám zase dlouho nepřerušuje, což je zatím dobře pro Montreal. Ten stále drží své vedení o jednu branku a nepouští svého soupeře do nějakého tlaku.
     
    48:20
    Morgan Rielly si krásně převzal kotouč a chtěl se vydat na útočný výlet. Jeho další klička ale byla celkem jasná, a tak ho hostující obránce o puk obral.
     
    47:26
    Jake Muzzin si sjel pro odevzdaný kotouč a rozjel rovnou akci Toronta. To se po dlouhé době dostalo do pásma, ale nevytěžilo z toho ani nějaké zakončení.
     
    46:55
    Alexandr Barabanov se snažil ze všech sil dohrát celou situaci, ale k dorážce se nedostal. Následně nepříjemně nalétl do mantinelu, ale je v pořádku.
     
    46:21
    Ne, domácímu týmu se nyní vůbec nedaří! Tak to chtěl zkusit přihrávkou na útočnou modrou, ale ta nevyšla. Proto se Torontu píská jen zakázané uvolnění.
     
    45:48
    Wayne Simmonds přiklepl odražený puk do jízdy svému spoluhráčovi, jenže u něj celá akce skončila. Poslal nepřesnou přihrávku a hosté mohou jít dopředu.
     
    45:27
    Komerční přestávka.
     
    45:17
    Canadiens si zatím celkem pohodlně brání svůj náskok a nepouští svého soupeře do větších šancí. Nyní mu ale darovali buly v útočném pásmu po icingu.
     
    44:47
    Josh Anderson nám zacílil na hattrick! Frederik Andersen už byl po zákroku na zemi, ale hostující hráč nadvakrát nedokázal přehodit beton! To byla obrovská šance Montrealu.
     
    44:08
    Jake Muzzin poslal zadovku na svého spoluhráče, takže se zbavil napadajícího soka. Maple Leafs se však nemohou dostat s pukem na holi do pásma.
     
    43:27
    Travis Dermott se nechal předjet svým soupeřem, který díky tomu získal puk. Poté přišla přihrávka na modrou a střela, kterou Frederik Andersen vyráží.
     
    42:44
    Tentokrát si navíc hráči Toronta nerozuměli, a tak budou muset kotouč teprve na své hokejky získat. To se jim poměrně brzy podařilo. Čekají na vystřídání.
     
    42:13
    Domácí hokejisté se ale nechtějí nechat tak snadno vzdát a kombinují v útočném pásmu. Vysílají jednu střelu za druhou, jenže Carey Price odolává.
     
    41:42
    Sice je na soudy ještě brzy, ale Josh Anderson se začíná novému týmu vyplácet už nyní! Před sezónou přišel z Columbusu a hned je hlavní postavou.
    41:03 Josh ANDERSON - 3:4
     
    41:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jenže hostům zase stačí jedna rychlejší akce a je to zase o gól! JOSH ANDERSON táhl přečíslení tři na dva. To nakonec vzal na sebe, což bylo dobře! Dostal totiž puk za brankovou čáru a střílí dnes svou druhou branku! Bez asistence.
     
    40:41
    Domácí celek se do toho opřel hned od začátku, chtěl by se poprvé v zápase dostat do vedení. Ben Chiarot ale nyní schytal nepříjemnou pumelici.
     
    40:21
    Shea Weber je na ledě!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 21 – 18
    Trestné minuty: 11 – 13
    Přesilové hry: 2/4 – 2/3
    Vhazování: 60% – 40%
    Zblokované střely: 11 – 17
    Hity: 10 – 21
    Toronto srovnalo, a tak je stav po druhé třetině 3:3
     
    Již jsou za námi dvě třetiny dnešního duelu a sledujeme opravdu strhující podívanou! Po necelých osmi minutách se totiž prosadil v přesilové hře Tomáš Tatar, jenž dostal svůj tým do dvougólového vedení. Následovala bitka mezi Simmondsem a Chiarotem, kterou jasně vyhrál domácí útočník. Dlouho to vypadalo, že Montreal půjde do kabin s vedením, jenže... Toronto taktéž využilo přesilovou hru, když se podruhé v utkání trefil William Nylander. Následně navíc udělali hosté dva prohřešky proti pravidlům a šli do tří. Toho domácí využili a zásluhou Johna Tavarese srovnali stav.

    Další třetina začne přibližně ve 3:06
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:21 John TAVARES - 3:3
     
    39:21
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobná početní výhoda je využita a je zase srovnáno! Skvělý návrat do zápasu v podání domácích. Mitchell Marner využil hodně prostoru a přemýšlel na levém kruhu. Nakonec poslal střílený pas na hranici brankoviště, kde byl JOHN TAVARES, jenž tečoval puk mimo dosah gólmana. Asistence: Mitchell Marner a Frederik Andersen.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:47
    Tak to je pro Toronto šance jako hrom! Hraje totiž přesilovou hru pět na tři, hostům se ale podařilo vyhodit. Domácí tak musí začít od své branky.
     
    38:21
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Shea Weber – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    38:18
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Nick Suzuki – 2 min., držení).
    38:00 William NYLANDER - 2:3
     
    38:00
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Těsně před koncem přesilové hry se domácí prosazují a snižují na rozdíl jedné branky! Jason Spezza si vzal odražený kotouč a posunul ho na WILLIAMA NYLANDERA. Ten si na levém kruhu párkrát zakvedlal s pukem a poslal ho do zadní šibenice. Asistence: Jason Spezza a Zach Hyman.
     
    37:25
    Toronto nadále hraje přesilovou hru a je hodně aktivní, dokonce může kombinovat v útočném pásmu. Price ale ještě nemusel vytáhnout skvělý zákrok.
     
    36:41
    A to nebyla špatná šance! Po rychlé kombinace se Auston Matthews dostal k puku na středu hřiště. Vyslal jedovatou střelu na zadní tyč, kterou Carey Price vyrazil.
     
    36:22
    Toronto hraje v dnešním utkání druhou přesilovou hru, povede se mu ji využít? Ta první nebyla sehrána moc dobře, tak uvidíme, co předvede nyní.
     
    36:04
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Josh Anderson – 2 min., vražení na hrazení).
     
    35:33
    Hokejisté v modrých dresech museli čelit dalšímu ataku soupeře, ale nakonec z toho bylo jenom nahození. Proto mohou jít zase dopředu domácí.
     
    34:45
    Domácí hokejisté toho v útočném pásmu moc nevymysleli, zatím se jim úplně nedaří najít recept na obranu Montrealu. Trenér bude muset něco změnit.
     
    34:17
    Druhá útočná formace domácího celku napadá rozehrávku soupeře, který s tím měl menší problémy. Ty nakonec vyústily jenom v zahrání zakázaného uvolnění.
     
    33:42
    TJ Brodie se překvapivě dostal ke kotouči, který mířil z druhé strany pásma. Jeho následná střela nebyla nebezpečná, jelikož na ní Carey Price dobře viděl.
     
    33:08
    Komerční přestávka.
     
    32:24
    Maple Leafs jsou nyní úplně mimo tempo a Canadiens je opravdu přehrávají. Dnes to nevypadá s nadějemi domácích zrovna ideálně...
     
    31:38
    Montreal hraje v plném počtu!
     
    31:16
    Joe Thornton byl hodně aktivní na brankovišti a právě před ním vyplul puk. Proto ho ještě vracel na brankoviště, ale Carey Price ho má pod kontrolou.
     
    30:42
    Naopak, mohli inkasovat! Paul Byron táhl přečíslení dva na jednoho, když chtěl předvést stahovačku. V tu chvíli mu vlétl soupeř pod nohy a puk mu sebral.
     
    30:12
    Nyní mají domácí hokejisté poměrně slušnou možnost na srovnání stavu, když hrají přesilovou hru. Ofenzivní sílu mají obrovskou, využijí toho nějak?
     
    29:38
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Brett Kulak – 2 min., krosček)

    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Ben Chiarot – 5 min., bitka).

    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Wayne Simmonds – 2 min., bitka).
    29:38 Bitka mezi Simmondsem a Chiarotem
     
    29:38
    A máme tu první bitku v dnešním duelu! Wayne Simmonds a Ben Chiarot se do sebe pustili na férovku! Vítězem je domácí hráč, jenž dostal soupeře na led! Toronto bude hrát přesilovku!
     
    29:14
    Canadiens zatím dobře seřídili mířidla a trefují se hlavně mezi tři tyče. Stejně jako na druhé straně Auston Matthews, jenže jeho dorážka šla vedle.
     
    28:50
    Střely na branku: 17 – 9!
     
    28:20
    Jenže Montreal je nabuzený, a tak donutil Frederika Andersena k dalšímu zákroku. Ten byl úspěšný, načež vznikla menší mela. Vylučovat se však nebude.
     
    27:50
    Maple Leafs tak ztrácejí už dvě branky a budou mít co dohánět. Času mají ještě hodně, jenže musí začít proměňovat své šance. Jinak se srovnání nedočkají.
    27:20 Tomáš TATAR - 1:3
     
    27:20
    Montreal právě vstřelil branku!
    A hosté nakonec využívají přesilovou hru, vedou už o dvě branky! Alexandr Romanov našel svkělým pasem na útočné modré rozjetého TOMÁŠE TATARA! Ten se díky tomu dostal do nájezdu a překonal brankáře mezi betony. Asistence: Alexandr Romanov a Shea Weber.
     
    27:04
    Tentokrát hráč Toronta vystihl přihrávku skrze střed hřiště a dostal kotouč do středního pásma. Montreal ovšem ještě nějaký čas na vstřelená branky má.
     
    26:14
    Canadiens po těžkých soubojích udrželi kotouč v pásmu. Shea Weber se dostal ke střele z vrcholku kruhu, ale tu zblokoval jeden z domácích hráčů bruslí.
     
    25:55
    Auston Matthews zachytil puk u mantinelu, kde měl hodně času. Proto se s pukem ještě otočil, načež ho nekompromisně poslal až na druhou stranu hřiště.
     
    25:30
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Zach Bogosian – 2 min., držení).
     
    25:14
    O chvilku později si zase musel dávat dobrý pozor Carey Price. John Tavares čekal na to, až mu puk vypadne, jenže kapitán domácích se nedočkal.
     
    24:51
    Frederik Andersen musel být v pozoru, když se před ním z ničeho nic objevil úplně osamocený soupeř! Domácí brankář sklapl své betony naprosto včas.
     
    24:17
    Hra se nám přelévá z jedné strany na druhou. Mnohem více se ale přerušuje. Tentokrát za to mohlo zakázané uvolnění domácích hokejistů.
     
    23:49
    Auston Matthews se během jednoho střídání dostal k dvěma slibným střelám. Oběma ovšem gólman Montrealu odolal, hra je po té druhé navíc přerušena.
     
    23:18
    Obránce Toronta ztratil puk ve svém obranném pásmu, ale jeho soupeř neměl dostatečnou podporu. Domácí proto brzy puk získali a míří zase dopředu.
     
    22:56
    Nyní však měly Maple Leafs další celkem slušnou šanci! Carey Price už jenom ležel na zádech, ovšem nikdo z domácí hráčů neusměrnil puk do sítě.
     
    22:20
    Domácí hráč jen nahodil kotouč do útočného pásma, ovšem gólman hostů znovu pomohl týmu s rozehrávkou... Takhle se Toronto do pásma nedostane.
     
    21:45
    Frederik Andersen zatím nepůsobí zrovna jistým dojmem, hodně z něj kotouče padají... Naopak Carey Price dokáže pomoci spoluhráčům i s rozehrávkou.
     
    21:12
    Tak jsme začali hodně zostra, snad bude tempo utkání nadále vysoké. Branky se ještě dají rozhodně čekat... Je jen otázkou, kolik jich dnes padne.
     
    20:32
    A klidně mohlo být už srovnáno! Mitchell Marner dokázal vybojovat kotouč v útočném pásmu a poslat ho před branku. Tam si sjel Auston Matthews, jenže v těžké pozici trefil jenom beton brankáře Montrealu!
     
    20:15
    A s mírným zpožděním nám odstartovala i druhá perioda dnešního duelu! Domácí hokejisté budou chtít brzy srovnat, naopak hosté navýšit své vedení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 7 – 11
    Trestné minuty: 4 – 0
    Přesilové hry: 0/0 – 1/2
    Vhazování: 56% – 44%
    Zblokované střely: 6 – 10
    Hity: 4 – 14
    Hosté vedou po první třetině 2:1!
     
    Je za námi zajímavá první perioda, ve které jsme se dočkali rovnou tří branek. A spokojenější budou hosté, kteří o jednu vedou. Montreal měl první šanci v početní výhodě, ale tu využít nedokázal. Tak si pomohl až tou druhou. Jeff Petry vypálil od modré, ale teč Jonathana Drouina skončila na tyči. Puk se příhodně odrazil na hokejku Nicka Suzukiho, jenž z těžkého úhlu dostal puk do sítě. Toronto se však celkem brzy povedlo srovnat, když se střelou téměř od modré prosadil nad rameno brankáře William Nylander. Těsně před koncem periody si ale po krásné akci vzali Canadiens vedení zpět, když se z prostoru mezi kruhy trefil Josh Anderson.

    Další třetina začne přibližně v 2:05.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:38 Josh ANDERSON - 1:2
     
    19:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jenže Montreal si dvacet dva sekund před koncem třetiny bere své vedení zpět, a že to byla krásná akce! Anderson vyhrál vhazování na modrou. Poté byly k vidění dvě rychlé přihrávky a puk se dostal mezi kruhy na hokejku JOSHE ANDERSONA, jehož táhlá střela skončila přesně u tyče. Asistence: Jonathan Drouin a Jeff Petry.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:08
    Brendan Gallagher se dostal ke střele, kterou hodně vyjetý Frederik Andersen vyrazil jenom s problémy. Poté ještě došlo ke střetu jeho a dvou hráčů, ale všichni jsou v pořádku. Ani se nepřerušovalo.
     
    17:31
    Na chvilku se domácí hokejisté také dostali do kombinace v útočném pásmu. Poté přišla rána od modré, kterou Carey Price vyrážečkou poslal do rohu.
     
    17:00
    Zatím jsme se tedy dočkali dvou branek, snad další budou brzy následovat. Toronto by chtělo využít svého nabuzení a chtělo by jít poprvé v utkání do vedení.
    15:56 William NYLANDER - 1:1
     
    15:56
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jenže o pár vteřin později už srovnáno je! WILLIAM NYLANDER si sjel krátce po buly k modré čáře. Tam přihrávku dostal a jeho rána z první prolétla nad ramenem brankáře až do sítě! Asistence: Justin Holl a John Tavares.
     
    15:45
    Domácí hokejisté působí trochu opařeným dojmem a od inkasované branky jsou trochu mimo. Přesto mohli srovnat! Joe Thornton se dostal na levém kruhu do dobré střelecké pozice, ale Carey Price skvěle máchl lapačkou, ve které má puk!
     
    15:13
    Hokejisté v modrých dresech nemohou přejít skrze střední pásmo. Nyní už to sice vypadalo trochu nadějně, ale nakonec je zastavil hvizd sudího a ofsajd.
     
    14:40
    Maple Leafs vybojovaly vhazování v útočném pásmu, jenže tam se dlouho neohřály. Musí začít od svého brankáře, navíc jim dělá problémy napadání soupeře.
     
    13:48
    Toronto tak bude muset zabrat v ofenzivní fázi hry. Sice zatím na ledě působí trochu lepším dojmem, ale vstřelenou branku z toho ještě nedokázalo vytěžit.
    12:50 Nick SUZUKI - 0:1
     
    12:50
    Montreal právě vstřelil branku!
    A hosté se nakonec dočkali branky v přesilové hře! Jeff Petry sice trefil svou ranou od modré jenom tyčku, jenže kotouč se vrátil zpět do hry. A to navíc přesně na hokejku NICKA SUZUKIHO, který z těžkého úhlu poslal touš do sítě. Asistence: Jonathan Drouin a Jeff Petry.
     
    12:20
    Zatím to tak úplně nevypadá. Toronto vyhazuje jeden kotouč za druhým a hosté se nemohou dostat do pásma. To se jim povedlo až po několika sekundách.
     
    11:59
    A Canadiens mají k dispozici už druhou početní výhodu v tomto duelu. Ta první se jim zrovna dvakrát nepovedla, předvedou nyní lepší hru? To uvidíme...
     
    11:37
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    11:04
    Montrealský centr vyhrál vhazování v útočném pásmu a jeho spoluhráč na modré se poté opřel do puku. Andersen zasahovat nemusel, puk tam nedolétl.
     
    10:43
    Na obou týmech je vidět obrovská chuť, přece jen hráči byli bez soutěžního zápasu opravdu dlouho. Tak snad se brzy dočkáme také nějakých branek.
     
    10:02
    John Tavares nyní jenom sklonil hlavu, tohle byla dobrá možnost! Právě on měl být adresátem křižné přihrávky, jenže do puku na poslední chvíli sáhl Ilja Michejev, od jehož hole se puk odrazil jen do ochranné sítě.
     
    09:39
    Zach Bogosian je na ledě!
     
    09:08
    Jeff Petry měl také na pravé straně o něco více prostoru a chtěl toho využít ke střele. Ta sice nebyla mířena úplně špatně, ale byla sražena soupeřícím hráčem.
     
    08:49
    Toto už byl o poznání lepší útok. Josh Anderson měl na pravé straně hodně prostoru a dostal se až ke střele. Frederik Andersen ji nadvakrát dostal do bezpečí.
     
    08:18
    Jenže Montrealu se přesilová hra zatím moc nedaří. Maple Leafs poprvé vyhodily bez větších problémů, posléze soupeře nenechali přejít útočnou modrou.
     
    07:56
    První přesilovou hru zápasu si tak zahrají hostující hokejisté, kteří mají dobrou možnost jít do vedení. Dosud o něco aktivnějším dojmem působili domácí.
     
    07:39
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Zach Bogosian – 2 min., podrážení).
     
    06:45
    To už vypadalo zajímavě, hosté mohli jít klidně do vedení! Frederik Andersen totiž nahození od modré moc neviděl a se štěstím vyrazil puk vedle sebe. Tam nikdo z Montrealu na dorážku nebyl.
     
    06:16
    Ilja Michejev odvedl skvělou práci v útočném pásmu, kde svému soupeři odebral kotouč. Kombinace domácího týmu ale skončila nepřesnou nahrávkou.
     
    05:32
    A během chvilky tu je další přerušení. Zach Bogosian vyslal krátce po vhazování dobrou střelu na zadní tyč, ale gólman hostí zasáhl pravým betonem.
     
    05:10
    První přerušení zde máme až po pěti minutách a deseti sekundách! Tak tempo tohoto duelu je zatím hodně rychlé. Dočkáme se brzy nějaké branky?
     
    04:42
    Montreal se do toho hodně opřel a vydal se napadat rozehrávku soupeře. Ten sice schytal jeden nebo dva hity, nicméně se mu podařilo kotouč udržet.
     
    04:06
    Střely na branku: 2 – 2!
     
    03:25
    Ilja Michejev si musel dojet pro touš až za svou vlastní branku, kde měl hodně času i prostoru. Je zajímavé, že se nám hra ještě ani jednou nepřerušila.
     
    02:54
    Carey Price už musel vytáhnout první zákrok! Ten pro něj ovšem nebyl nijak složitý. Bylo to spíše nahození od modré, které dobře viděl, navíc ho nikdo netečoval.
     
    02:20
    Nijak úspěšná nebyli a domácí celek se osvobodil. Jason Spezza posléze nasadil dobrou rychlost a předjel svého soupeře, proto se nepíská zakázané uvolnění.
     
    01:51
    Canadiens to zkusili dlouhou přihrávkou na útočnou modrou, která ovšem nebyla zachycena. přesto se ještě hosté na moment dostali ke kotouči.
     
    01:18
    Tomu na led skočila už druhá formace a dočkali jsme se první střely od modré. Ta neměla moc šancí na úspěch, jelikož se zastavila o někoho před brankou.
     
    00:55
    Respektive za favorita dnešního duelu jsou považováni hokejisté Toronta, jenže ani jejich soupeři nejsou bez šance. Jako první jde dopředu Toronto.
     
    00:08
    A Toronto s Montrealem právě vstoupily do nové sezóny NHL! Zápas by to měl být vyrovnaný, tak uvidíme. Domácí hrají v modrých dresech, hosté v bílých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Brodie, Rielly, Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner, Matthews, J. Thornton – W. Nylander, Tavares, Vesey – Hyman, Kerfoot, I. Michejev – Simmonds, Spezza, Barabanov.

    Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber, Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher, Danault, Tatar – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Armia, Kotkaniemi, Toffoli – Byron, Evans, Lehkonen.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Tatar (MTL)
     
    Vzájemné zápasy v loňské sezóně:

    6.10.2019: Toronto – Montreal 5:6sn
    27.10.2019: Montreal – Toronto 5:2
    9.2.2020: Montreal – Toronto 2:1p
    Naopak Montreal čeká první trip
     
    Montreal Canadiens

    Montreal si vedl v základní části o něco hůře než jeho dnešní soupeř, jelikož v jednasedmdesáti zápasech získalo sedmdesát jedna bodů, což mu stačilo na dvanáctou pozici Východní konference. Proto i Canadiens čekalo předkolo, ovšem vedl si lépe než Toronto. Celkem v pohodě totiž přehráli Pittsburgh, a to 3:1 na zápasy. Rozhodně to bylo poměrně překvapení. V osmifinále to však byla konečná pro Montreal, jelikož nestačil na Philadelphii 2:4 na zápasy.

    Nejproduktivnější hráči loňské sezóny:
    Tomáš Tatar – 61 bodů (22+39)
    Phillip Danault – 47 bodů (13+34)
    Max Domi – 44 bodů (17+27)
    Toronto začne novou sezónu na domácím ledě
     
    Toronto Maple Leafs

    Loňská sezóna byla hodně ovlivněna pandemií koronaviru, avšak Toronto rozhodně nepředvádělo nějaké oslnivé výkony. Po základní části, ve které stihlo odehrát 70 zápasů, získalo jednaosmdesát bodů a patřilo mu až osmé místo Východní konference. O vyřazovací boje tak musely Maple Leafs bojovat v předkole. To navíc nedopadlo dobře, když po pěti duelech padly s Columbusem 2:3 na zápasy. Pro Toronto tak skončila sezóna velkým neúspěchem.

    Nejproduktivnější hráči loňské sezóny:
    Auston Matthews – 80 bodů (47+33)
    Mitchell Marner – 67 bodů (16+51)
    John Tavares – 60 bodů (26+34)
     
    Soupiska 26 vyvolených Toronta:

    Brankáři: Frederik Andersen, Jack Campbell, Aaron Dell (loni San Jose).

    Obránci: Zach Bogosian (loni TampaBay a Buffalo), TJ Brodie loni Calgary), Travis Dermott, Justin Holl, Mikko Lehtonen (loni Jokerit), Jake Muzzin, Morgan Rielly, Rasmus Sandin.

    Útočníci: Alex Barabanov (loni SKA Petrohrad), Travis Boyd (loni Washington), Adam Brooks, Zach Hyman, Alexander Kerfoot, Mitchell Marner, Auston Matthews, Ilja Michejev, William Nylander, Nicholas Robertson, Wayne Simmonds (loni New Jersey a Buffalo), Jason Spezza, John Tavares, Joe Thornton (loni San Jose), Jimmy Vesey (loni Buffalo).
    Nová sezóna NHL je tady!
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání nového ročníku NHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Torontem a Montrealem. Buly je naplánováno na 1:00 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 16. W. Nylander (Holl, Tavares), 38. W. Nylander (Spezza, Hyman), 40. Tavares (Marner, Andersen), 51. Vesey (W. Nylander), 64. Rielly (Tavares, Matthews) – 13. Suzuki (Drouin, Petry), 20. J. Anderson (Drouin, Petry), 28. Tatar (A. Romanov, S. Weber), 42. J. Anderson


    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner, Matthews (A), J. Thornton – W. Nylander, Tavares (C), Vesey – Hyman, Kerfoot, I. Michejev – Simmonds, Spezza, Barabanov.
    Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher (A), Danault, Tatar – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Armia, Kotkaniemi, Toffoli – Byron (A), Evans, Lehkonen.

    Rozhodčí: Nicholson, Meier – Cherrey, Shewchyk
    thejrc.org