Philadelphia – Pittsburgh 6:3 (kon.) | Toronto – Montreal 5:4 (po pr.) | Tampa – Chicago 5:1 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:5 (kon.) | Colorado – St. Louis 1:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Chicago Blackhawks
Čtvrtek 14.01.2021, 02:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:36 Dylan STROME - 5:1
     
    56:36
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Andrej Vasilevskij o čisté konto přišel velmi nešťastným způsobem. Kotouč se od DYLANA STROMEA odrazil na hůl Erika Černáka, který jej nedopatřením dostal pod brankáře. A následný odraz od betonu Vasilevského také nehrál domácím do karet. Chicago tedy dává billiardovými odrazy alespoň čestný gól. 5:1. Asistence: Andrew Shaw a Adam Boqvist.
     
    54:52
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Barclay Goodrow – 2 min., držení).
    46:45 Brayden POINT - 5:0
     
    46:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Souhra BRAYDENA POINTA se Stevenem Stamkosem bude letos lahodit oku nejednoho hokejového fanouška. Ochutnávku dopřáli oba hokejisté nyní. Stamkos udržel puk na holi, objel útočníky a z pravého kruhu nestřílel, nýbrž zvolil přihrávku na Pointa, jenž už dorážel do poloprázdné branky. 5:0. Asistence: Steven Stamkos a Michail Sergačjov.
    45:07 Brankář Subban předvedl zákrok dnešního dne
     
    45:07
    Tampa byla blízko k další trefě. V obrovské šanci ale vytáhl Malcolm Subban opravdu exkluzivní zákrok hokejkou, Killorn měl před sebou úplně prázdnou klec. Ihned poté navíc zakročil i proti střele Jana Rutty z mezikruží.
     
    40:40
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Duncan Keith – 2 min., sekání).
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 26 – 16
     
    39:47
    Vasilevskij se fantasticky natáhl. Díky skvělému reflexu levým betonem vykopl dorážku Andrewa Shawa z bezprostřední blízkosti.
     
    31:44
    Nechybělo moc a Tampa se mohla radovat z páté branky. Blake Coleman totiž šikovně sklepl přihrávku ze strany, ale Malcolm Subban se výtečně natáhl na brankové čáře. Možná mu pomohla i tyč.
    29:56 Steven STAMKOS - 4:0
     
    29:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Přesilovka domácích se znovu ukázala jako smrtící. Hedman našel Pointa, jenž naznačil střelu, ale nakonec zvolil přihrávku na volného STEVENA STAMKOSE. Kapitán Tampy se prosadil ze své oblíbené pozice na levém kruhu, když vystřelil bez přípravy naprosto přesně. 4:0. Asistence: Brayden Point a Victor Hedman.
     
    29:17
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Duncan Keith – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    29:01
    Švýcarský útočník Pius Suter jel úplně sám na brankáře Vasilevského, v obrovské šanci ale selhal, neboť klička do bekhendu se mu nepodařila dle představ. Ruský gólman si připsal důležitý zákrok.
     
    25:55
    Steven Stamkos mohl svůj návrat do sestavy oslavit gólem. Jeho rána zleva ale orazítkovala tyč hostující brány.
     
    24:01
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Adam Boqvist – 2 min., držení).
     
    Střely na bránu: 12 – 8
     
    19:12
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Ondřej Palát – 2 min., nedovolené bránění).
    17:57 Anthony CIRELLI - 3:0
     
    17:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Záhy přichází další branka, to už je pro Malcolma Subbana kruté. Kotouč se dostal na modrou čáru k Černákovi, jehož nahození krásně tečoval ANTHONY CIRELLI. Centr druhé formace domácích poslal touš přímo pod horní tyč. 3:0. Asistence: Erik Černák a Alex Killorn.
    16:18 Mathieu JOSEPH - 2:0
     
    16:18
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nešťastná chvíle pro hosty končí druhým gólem Tampy. Alex Killorn vypálil tvrdě od mantinelu, jeho ránu sice Subban vyrazil, ale MATHIEU JOSEPH jemným přistrčením vrátil puk k nohám gólmana Chicaga. Subban si poté kotouč nechtěně srazil do branky. 2:0. Asistence: Alex Killorn a Anthony Cirelli.
    10:39 Ondřej PALÁT - 1:0
     
    10:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají svou první přesilovku v sezoně a z gólu se raduje ONDŘEJ PALÁT. Victor Hedman vypálil těsně před modrou čárou a jeho ránu vyrazil Subban jen před sebe. Palát na brankovišti přetlačil Keitha a puk bez větších problémů dorazil do sítě. 1:0. Asistence: Victor Hedman a Steven Stamkos.
     
    10:08
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Calvin de Haan – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:08
    Také Tampa si zahraje přesilovku, ale ta vůbec nemusela přijít, kdyby Steven Stamkos proměnil přečíslení dva na jednoho. V ideální pozici se rozhodl to vzít na sebe, ale kotouč se po jeho střele jen otřel o Subbanovo rameno.
     
    07:27
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Jan Rutta – 2 min., hákování).

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 11. Palát (Hedman, Stamkos), 17. M. Joseph (Killorn, Cirelli), 18. Cirelli (Černák, Killorn), 30. Stamkos (B. Point, Hedman), 47. B. Point (Stamkos, Sergačjov) – 57. D. Strome (A. Shaw, Boqvist)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, Sergačjov, C. Foote, McDonagh (A) – Stamkos (C), B. Point, Palát – M. Joseph, Cirelli, Killorn – Goodrow, Gourde, Coleman – Volkov, Stephens, Maroon.
    Chicago Blackhawks: M. Subban (Delia) – C. Murphy (A), Keith (A), Mitchell, de Haan, Boqvist, Zadorov – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat – Pirri, Suter, D. Kubalík – A. Shaw, Wallmark, Janmark – Carpenter, Kämpf, Highmore.

    Rozhodčí: Hebert, Charron – Marquis, Devorski
    ocianews.com