Sassuolo – Spal 0:2 (kon.) | Atalanta BC – Cagliari 3:1 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
0:2 (0:0)
Spal
Čtvrtek 14.01.2021, 17:30 • Mapei Stadium – Città del Tricolore (Reggio Emilia) • Italský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný čtvrteční podvečer. Italský pohár dospěl do svého osmifinále. V tomto textovém přenosu se podíváme na souboj týmů z odlišných soutěží. Účastník elitní Serie A US Sassuolo Calcio bude na domácím stadionu plnit roli papírového favorita proti druholigovému Spalu.
     
    Sassuolo se v italské lize nachází po sedmnácti odehraných zápasech na sedmé pozici a bojuje o pohárové příčky. Na šestou Neapol momentálně ztrácí pouhé dva body. V posledním utkání Sassuolo v neděli prohrálo na půdě favorizovaného Juventusu Turín, kde hrálo celý druhý poločas v deseti bez vyloučeného Obianga. I v oslabení se Sassuolu podařilo vyrovnat na 1:1, Juventus ale v závěrečných deseti minutách rozhodl dvěma góly o svém vítězství. V poháru mělo Sassuolo v úvodních kolech jakožto ligista volný los, svou pouť tak zahájí až právě v osmifinále se Spalem.
     
    Fotbalisté Spalu účinkovali v loňské sezóně rovněž mezi italskou elitou, z nejvyšší soutěže ale spadli. V Serii B se nyní perou o okamžitý návrat, když jsou po sedmnácti odehraných kolech na páté pozici. Na druhou příčku, která znamená spolu s tou první přímý postup, ztrácí Spal pouhé dva body. V tomto kalendářním roce odehrál Spal zatím jen jeden zápas. 4. ledna otočil duel na hřišti Frosinone, kde zvítězil 2:1. Spal vstoupil do poháru ve druhém kole, v němž zdolal nejtěsnějším rozdílem 1:0 Bari. Následovalo venkovní vítězství 2:1 s Crotone a naposledy domácí triumf 2:0 nad Monzou.
     
    Historie vzájemných zápasů Sassuola a Spalu se píše od roku 2005. Pětkrát se z výhry radovali fotbalisté Sassuola, třikrát se zrodila remíza. Vítězství se Spal zatím nedočkal. Naposledy prohrál doma loni v únoru 1:2.
     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Pegolo – Müldür, Marlon, Peluso, Rogerio – Obiang, López – Oddei, Djuričić, Boga – Raspadori
    Náhradníci: Consigli, Turati – Ayhan, Defrel, Ferrari, Haraslín, Kyriakopoulos, Magnanelli, Mercati, Piccinini, Schiappacasse, Traoré

    Spal: Berisha – Sernicola, Vicari, Spaltro – Dickmann, Murgia, Missiroli, D´Alessandro – Di Francesco, Brignola – Floccari
    Náhradníci: Minelli, Ngagne – Castro, Esposito, Moro, Ranieri, Sala, Seck, Speto, Tomović, Valoti

    Rozhodčí: G. Camplone (ITA).
     
    Osmifinále italského poháru se hraje na jeden zápas. Pokud nebude po 90 minutách rozhodnuto, bude se prodlužovat, případně mohou rozhodovat až pokutové kopy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Sassuola hrají v modro-zelených dresech. Hosté se navlékli do pruhovaných bílo-modrých.
     
    2
    Domácí favorit drží od úvodu balon, zatím se s ním ale daleko nedostal. Krátké přihrávky sbírají na vlastní polovině pouze zadáci.
     
    3
    Z pravé strany se dral do šestnáctky Brian Oddei. Přihrávka osmnáctiletého útočníka, který v lize letos nastoupil jen jednou, byla zblokována.
     
    4
    Sassuolo bylo aktivním napadáním Spalu znovu zahnáno až na vlastní polovinu. Odtud se domácí pokusí rozjet novou útočnou akci.
     
    5
    Brian Oddei pláchl po pravém křídle, po jeho prudké přízemní přihrávce na střed vápna se ale včas vrhnul brankář Berisha a konečky prstů míč vyrazil.
     
    6
    Po obranném zákroku Sernicoly má Sassuolo k dispozici autové vhazování poblíž rohového praporku. Balon uvede do hry Mert Müldür.
     
    7
    Domácí se do ohrožení branky Spalu nedostali. Krátce po vhazování fauloval Filip Djuričić. Sassuolo ale bleskově získalo míč zpět.
     
    8
    Riccardo Spaltro sestřelil na obranné polovině Giacoma Raspadoriho. Standardku Sassuola rozehrál Maxime López, fotbalisté Spalu ale jeho nákop do šestnáctky okamžitě odvrátili do bezpečí.
     
    9
    Hraje se prakticky neustále na polovině Spalu. Gianluca Pegolo nyní vybojoval pro své barvy první rohový kop.
     
    9
    Brian Oddei odcentroval z levé strany pouze do míst, v nichž opět zasáhla pozorná obrana Spalu.
     
    10
    Maxime López se přihrávkou do uličky snažil vysunout za obranu Giacoma Raspadoriho, ten ale jeho záměr včas nepochopil. Balon se dokutálel až do zámezí.
     
    11
    Spal se vůbec poprvé v utkání dostal na delší dobu na polovinu Sassuola. Dickmannův vzdušný pas byl odvrácen za postranní čáru.
     
    12
    Sassuolo přešlo do rychlého protiútoku. Giacomo Raspadori se ale dostal na levé straně šestnáctky s míčem až příliš do strany, a tak nakonec z akce nic nebylo.
     
    13
    Jeremie Boga procedil z levé strany skákavý balon k bližší tyči, tam ho ale pohodlně uklidil do rukavic Etrit Berisha.
     
    14
    První střelecký pokus na straně Spalu. Zpoza vápna zkoušel křižnou přízemní ránu na vzdálenější tyč Enrico Brignola, míč ale zamířil výrazně mimo branku. Pegolo zasahovat nemusel.
     
    15
    Marco D'Alessandro odcentroval z levé strany hřiště na střed vápna. Tam míč vyhlavičkoval mimo pokutové území Rogerio.
     
    16
    Na zemi sedí Simone Missiroli. Zkušený čtyřiatřicetiletý matador inkasoval v souboji úder do nosu.
     
    17
    Po přenesení hry na pravou stranu zkoušel střílet ze střední vzdálenosti Filip Djuričić, skrze zahuštěný střed pole ale rána neprošla, byla zblokována.
     
    18
    Rogerio přihrával bez přípravy na levou stranu šestnáctky, Jeremie Boga ale balon na hrací ploše těsně nestihl. Následuje odkop od Berishovy klece.
     
    19
    Útočným faulem se poblíž hostující šestnáctky provinil Maxime López. Rozehrávat bude Spal, který se v posledních minutách znovu dostal pod tlak.
     
    20
    U postranní čáry byl v souboji dvou sedmiček faulován Simonem Missirolim Jeremie Boga. Ten si předkopl míč a chystal se pláchnout hned skrze dva protihráče, nakonec mu to však nevyšlo.
     
    22
    Sassuolo kombinuje na útočné polovině, hosté ale výtečně vykrývají prostory a nepouští domácího favorita na dostřel své branky. Na první šanci tak nadále čekáme.
     
    23
    Lorenzo Dickmann přihrával do vápna na Enrica Brignolu, ten si ale těžší nahrávku nedokázal zpracovat. Dopředu jde Sassuolo.
     
    24
    Sassuolo bylo velmi blízko vedoucí brance! Filip Djuričić se dostal na pravé straně šestnáctky k odraženému míči a pohotově vystřelil. Jeho střela po zemi orazítkovala levou tyčku!
    24. Djuričić střílel do tyče.
     
    25
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Federico Di Francesco, přichází Demba Seck.
     
    26
    Po téměř dvouminutové prodlevě zápas pokračuje. Hostující trenér Pasquale Marino byl už v polovině úvodního dějství nucen neplánovaně střídat.
     
    27
    Opět sledujeme známý obrázek. Sassuolo kombinuje na útočné polovině, skulinku v dobře zformované defenzivě Spalu ale hledá jen stěží.
     
    28
    Jeremie Boga se z levé strany dral do šestnáctky, na poslední chvíli jej ale od míče odzbrojil skluzem Lorenzo Dickmann. Roh pro Sassuolo.
     
    29
    Brian Oddei odcentroval z levé strany. Balon propadl před malé vápno, kde jej zasáhl Marlon, leč ne zcela ideálně. Spíše se od něj míč jen odrazil, a tak Etrit Berisha neměl problém zasáhnout.
     
    30
    Filip Djuričić se příliš nerozpakoval a opřel se do balonu ze střední vzdálenosti. Jeho dělovka zamířila relativně vysoko nad břevno.
     
    32
    Sassuolo utahuje šrouby. Domácí tlak vyrezultoval ve faul na Pedra Obianga nějaké čtyři metry od hranice velkého čtverce. Domácí budou zahrávat nebezpečnou standardku.
     
    33
    Přímý kop vzal na sebe Brian Oddei. Svou levačkou dokázal obstřelit zeď, balonu ale scházela razance. Míč si stáhl u pravé tyče do rukavic Etrit Berisha.
     
    34
    Výlet Spalu na polovinu soupeře měl takřka jepičí život. Po nedovoleném zákroku střídajícího Demby Secka mohou hrát opět domácí.
     
    35
    Rogerio hledal centrem zleva Giacoma Raspadoriho, který se neustále aktivně nabízí. I v tomto případě k němu balon nedoputoval, znovu pohotově zasáhla obrana Spalu.
     
    36
    Floccari obral o balon Bogu a založil rychlý protiútok Spalu. Na Pegola se z pravé strany řítil Lorenzo Dickmann, místo střely ale volil ještě přihrávku nalevo, která byla naneštěstí pro hosty sražena na roh.
     
    37
    Spal rozehrál roh z levé strany, nikterak ale nezahrozil. Naopak se musí hosté znovu stáhnout na svou půlku a bránit akci Sassuola.
     
    38
    Za obranu Spalu se dostal Giacomo Raspadori. A to doslova. Nadějná akce Sassuola končí odpískaným ofsajdem.
     
    39
    V krátkém sledu dvakrát pískáno ve prospěch Spalu. Hosté rozehrávali z půlící čáry, zvolili ale zpětnou přihrávku na brankáře Berishu. I to o lecčem svědčí.
     
    40
    Do konce úvodního poločasu schází posledních pět minut. Na Mapei Stadium se na góly stále čeká marně.
     
    41
    Mert Müldür zkusil štěstí ranou z nějakých dvaadvaceti metrů. Podobně jako nedávno Djuričić mířil nad horní tyč.
     
    42
    Giacomo Raspadori se v pokutovém území prokličkoval do zakončení, když si šikovně položil bránícího Vicariho, jeho ránu k pravé tyči ale tygřím skokem vyrazil Etrit Berisha.
    42. Raspadori se prokličkoval ke střele, Berisha skvěle zasáhl.
     
    43
    Jen o chvíli později pálil kousek vedle levé tyče Brian Oddei. Sassuolo má teď velký tlak.
     
    44
    Domácí mají znovu možnost zahrozit. Brian Oddei si staví balon k rohovému praporku.
     
    45
    Po centru z levé strany došlo ve vápně k několika odrazům. Domácím se nepodařilo přes veškerou snahu dostat do zakončení. Míč nakonec ledabylým odkopem odvrátil Francesco Vicari.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Giacomo Raspadori si na hranici malého vápna naskakoval na centrovaný míč z levé strany a udeřil při tom ve výskoku loktem Francesca Vicariho. Ten leží otřesen na trávníku a potřebuje ošetření.
     
    45+3
    Po téměř dvou minutách se opět hraje. Boga sportovně vrátil balon, Sassuolo ho ale rychle získalo zpět do své moci. Téměř z hranice šestnáctky poté pálil Brian Oddei. Jeho pumelice byla sražena na roh.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství utkání mezi Sassuolem a Spalem branku nenabídlo. Domácí favorit je dle očekávání aktivnějším týmem, zatím se ale skrze dobře fungující obranu soupeře neprosadil. Největší šanci měl ve 24. minutě Djuričić, jehož přízemní křižná střela orazítkovala levou tyč. Další zajímavé příležitosti přišly až těsně před pauzou. Nejprve Raspadoriho střelu k pravé tyči vyrazil Berisha, následně pálil vedle levé tyče aktivní Oddei.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Jeremie Boga, přichází Nicolas Schiappacasse.
     
    46
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Francesco Vicari, přichází Nenad Tomović.
     
    47
    Filip Djuričić ostře trefil Leonarda Sernicolu kolíky do lýtka. Rozhodčí Camplone kartu neudělil, jde se ale podívat na video!
     
    48
    Tak to je pro Sassuolo velká nepříjemnost! Rozhodčí zhlédl opakované záběry a udělil domácímu záložníkovi Djuričićovi červenou kartu!
    48. Červená karta
     
    49
    Spal právě vstřelil branku!
    Djuričić ještě nestačil dojít do sprch a Spal už přesilovou hru využívá! Demba Seck se šikovně uvolnil na levé straně pokutového území a přihrál před malé vápno, kde míč usměrnil placírou na vzdálenější tyč SIMONE MISSIROLI.
    49. Simone MISSIROLI - 0:1
     
    50
    Hodně studená sprcha pro favorizované Sassuolo. Během dvou minut přišlo o hráče a inkasovalo. Že by se na Mapei Stadium rýsovalo překvapení? Uvidíme...
     
    52
    Brian Oddei rozehrál další domácí roh. Ani tentokrát se po něm Sassuolo k ohrožení branky nedostalo. Dopředu jde Spal.
     
    53
    Sergio Floccari vedl rychlou akci Spalu po levé straně hřiště. Jeho prudkou přihrávku mířící před branku stačil jeden z domácích na poslední chvíli zablokovat.
     
    55
    Spal oproti prvnímu poločasu hodně ožil. Tentokrát adresoval do domácí šestnáctky vzdušný pas Lorenzo Dickmann. Míč si ale stáhl ze vzduchu Gianluca Pegolo.
     
    57
    Protesty na straně Sassuola. Domácí si žádali rohový kop, hlavní arbitr byl ale jiného názoru. Usoudil, že Lorenzo Dickmann zastihl balon těsně na hrací ploše. Hrát tak může Spal.
     
    58
    Spal právě vstřelil branku!
    Hosté přidávají druhou trefu! Marco D'Alessandro si na levé straně hřiště zasekl míč na centr a adresoval ho na zadní tyč, kde z hranice malého vápna zakončoval z voleje LORENZO DICKMANN přesně k pravé tyči. Pegolo byl bez šance.
    58. Lorenzo DICKMANN - 0:2
     
    60
    Do konce řádné hrací doby schází půlhodina plus nějaké to nastavení. Spal vede na hřišti favorita nečekaně 2:0. Kdo by to byl po první půli čekal?
     
    61
    Z levé strany střílel na vzdálenější tyč Marco D'Alessandro. Zakončení to ale bylo nevydařené. Nabízela se spíše přihrávka na lépe postaveného spoluhráče.
     
    63
    Sassuolo operuje s balonem na útočné polovině, fotbalisté v modro-zelených dresech ale momentálně působí směrem dopředu dost bezzubě.
     
    64
    Z pravé strany odcentroval na zadní tyč Brian Oddei. Na přetažený pas ale nikdo ze spoluhráčů nedosáhl.
     
    65
    Hosty podruhé v utkání zachránila branková konstrukce! Brian Oddei procedil z pravé strany šestnáctky míč na Merta Müldüra, který křižnou přízemní ranou zazvonil na levou tyč! Do odraženého míče se následně ještě položil Rogerio, pálil ale nad branku.
    65. Müldüra dělily od gólu centimetry, Spal znovu zachránila tyčka.
     
    66
    Jednadvacetiletý turecký obránce to tentokrát zkoušel zpoza šestnáctky. Etrit Berisha lapil Müldürovu dělovku, jež mířila pod břevno, do rukavic.
     
    67
    Do třetice Mert Müldür. Tentokrát už se zapsal do statistik, avšak pouze jako adresát vůbec první žluté karty tohoto zápasu.
     
    68
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Marco D'Alessandro, přichází Marco Sala.
     
    68
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Riccardo Spaltro, přichází Luca Ranieri.
     
    68
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Brian Oddei, přichází Kaan Ayhan.
     
    68
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Maxime López, přichází Lukáš Haraslín.
     
    70
    Do konce druhé půle schází dvacet minut. Účastník Serie A stále ztrácí proti soupeři z druhé nejvyšší soutěže dvě branky.
     
    71
    Giacomo Raspadori zaměstnal Etrita Berishu. Ten střelu z levé strany šestnáctky, která přilétla z obrovského úhlu, vyrazil.
     
    72
    Zpoza šestnáctky střílel po zemi Pedro Obiang. Slabší pokus se došoural jen na střed vápna, kde byl zblokován.
     
    73
    Hra se přesunula na protější konec trávníku. Po centru zkoušel zakončovat Alessandro Murgia, také jeho počínání ale ztroskotalo na úspěšném bloku.
     
    75
    Sassuolo drží míč na polovině Spalu. Domácí tým bývá v posledních čtvrthodinách zápasů mimořádně produktivní. Uvidíme, zda své pověsti dostane i dnes.
     
    76
    Po faulu Lorenza Dickmanna si musí Etrit Berisha postavit zeď. Přímý kop pro Sassuolo z nějakých pětadvaceti metrů.
     
    77
    Albánský brankář zasahovat nemusel. Kaan Ayhan střílel pouze do hloučku těl na hranici velkého čtverce.
     
    79
    Další standardka pro Sassuolo. Na přímou střelu to tentokrát není, očekávat lze centr do vápna.
     
    80
    Lukáš Haraslín odcentroval na střed šestnáctky, tam ale zasáhli fotbalisté Spalu. Ti se poté vrhli do protiútoku, který skončil zblokovanou přihrávkou Nicolase Schiappacasseho.
     
    81
    Čas se Sassuolu velmi rychle krátí. Domácí skvadra nedokázala zužitkovat ani rohový kop. Z levé strany centroval na malé vápno Lukáš Haraslín, Etrit Berisha si ale pas slovenského záložníka stáhl ve výskoku do rukavic.
     
    82
    Na protějším konci hřiště se po centru z pravé strany uvolnil do zakončení hlavou Alessandro Murgia. Mířil ale vysoko nad branku.
     
    83
    Na trávníku Lukáš Haraslín, který si pro své barvy žádal standardku. Rozhodčí Camplone mu ale na špek neskočil.
     
    84
    Mert Müldür vybojoval na pravé straně hřiště pro svůj tým další roh. Haraslínův centr znovu vyboxoval Etrit Berisha.
     
    84
    Spal podnikl rychlou protiakci, kterou zakončoval přízemní ranou metr vedle pravé tyče Demba Seck. Mohlo být definitivně hotovo.
     
    85
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Rogerio, přichází Giorgos Kyriakopoulos.
     
    86
    Fotbalistům Spalu se v těchto chvílích daří držet balon daleko od své branky. Sergio Floccari si dokonce na okraji středového kruhu vynutil faul Pedra Obianga. Další vteřinky, které hrají do karet hostům.
     
    87
    Hosté kombinovali na vlastní půlce, pak ale poblíž vápna ztratili balon. Müldür kombinoval s krajanem Ayhanem, souhra tureckých hráčů ale k zakončení nevedla.
     
    88
    Teď naopak zaútočil Spal, leč bez gólového efektu. Střela Enrica Brignoly byla z kategorie propagačních. Hostující útočník nicméně nehraje vůbec špatný zápas. Co se naběhaných kilometrů týče patří k těm vůbec nejpilnějším.
     
    90
    Již se rozběhla poslední minuta řádné hrací doby. Giorgos Kyriakopoulos centroval z levé strany, odkud adresoval míč na Lukáše Haraslína. Ten ale nepovedený pas u pravé tyče nezachytil.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Enrico Brignola, přichází Speto.
     
    90+2
    Faul na domácí straně. Spal s rozehrávkou nikterak nespěchá. Polovina nastaveného času je minulostí a Sassuolo se k ničemu nedostalo. Už je to křeč.
     
    90+3
    Demba Seck se uvolnil na pravém křídle, poté střílel k bližší tyči. Gianluca Pegolo si v závěru připsal výborný zákrok. Na svého spoluhráče se však zlobí kapitán Spalu Sergio Floccari, který číhal úplně volný u levé tyče a zakončoval by v případě přihrávky do zcela odkryté branky.
     
    90+5
    Lukáš Haraslín zkoušel individuální průnik středem hřiště. Nakonec skončil na zemi, standardka ale následovat nebude. Je dobojováno.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Na Mapei Stadium se zrodilo překvapení. Sedmý tým Serie A Sassuolo prohrál na domácím hřišti s druholigovým Spalem 0:2 a pohárová soutěž pro něj končí už v osmifinále. Klíčovým okamžikem duelu se stalo Djuričićovo vyloučení z kraje druhého poločasu. Sassuolo bylo do té doby lepším týmem, hosté ale výhodu muže v poli využili už po necelých dvou minutách a zcela zamíchali kartami. Po Seckově přihrávce z levé strany usměrnil balon na hranici malého vápna na vzdálenější tyč Missiroli. V 58. minutě se hosté prosadili podruhé. D'Alessandro odcentroval zleva na zadní tyč, kde se ze vzduchu prosadil Dickmann. Sassuolo se mohlo nakopnout v 65. minutě, Müldür ale pálil po zemi do tyče. Branková konstrukce ostatně Spal zachránila i v prvním dějství, kdy ji orazítkoval později vyloučený Djuričić. Další velké možnosti už si domácí tým nevytvořil. Spal naopak v závěru dvakrát zahrozil z rychlých protiútoků. Nejprve Seck střílel po zemi metr vedle pravé tyče, následně jej vychytal v dobré příležitosti Pegolo.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:9.
     
    Z tohoto zajímavého pohárového duelu je to všechno. Děkujeme za pozornost a přejeme krásný zbytek večera. Na viděnou. (19:36:39)

    Filip Lefenda

    Branky: 49. Missiroli, 58. Dickmann

    Karty:   67. Müldür (SAS)   48. Djuričić (SAS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:9.
    US Sassuolo Calcio: Pegolo – Müldür, Marlon, Peluso, Rogerio (85. Kyriakopoulos) – Obiang, López (68. Haraslín) – Oddei (68. Ayhan), Djuričić, Boga (46. Schiappacasse) – Raspadori
    Náhradníci: Consigli, Turati – Ayhan, Defrel, Ferrari, Haraslín, Kyriakopoulos, Magnanelli, Mercati, Piccinini, Schiappacasse, Traoré

    Spal: Berisha – Sernicola, Vicari (46. Tomović), Spaltro (68. Ranieri) – Dickmann, Murgia, Missiroli, D´Alessandro (68. Sala) – Di Francesco (25. Seck), Brignola (90.+1 Speto) – Floccari
    Náhradníci: Minelli, Ngagne – Castro, Esposito, Moro, Ranieri, Sala, Seck, Speto, Tomović, Valoti

    Rozhodčí: G. Camplone (ITA)
    thejrc.org