Sassuolo – Spal 0:2 (kon.) | Atalanta BC – Cagliari 3:1 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
0:2 (0:0)
Spal
Čtvrtek 14.01.2021, 17:30 • Mapei Stadium – Città del Tricolore (Reggio Emilia) • Italský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zajímavého pohárového duelu je to všechno. Děkujeme za pozornost a přejeme krásný zbytek večera. Na viděnou. (19:36:39)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:9.
     
    Na Mapei Stadium se zrodilo překvapení. Sedmý tým Serie A Sassuolo prohrál na domácím hřišti s druholigovým Spalem 0:2 a pohárová soutěž pro něj končí už v osmifinále. Klíčovým okamžikem duelu se stalo Djuričićovo vyloučení z kraje druhého poločasu. Sassuolo bylo do té doby lepším týmem, hosté ale výhodu muže v poli využili už po necelých dvou minutách a zcela zamíchali kartami. Po Seckově přihrávce z levé strany usměrnil balon na hranici malého vápna na vzdálenější tyč Missiroli. V 58. minutě se hosté prosadili podruhé. D'Alessandro odcentroval zleva na zadní tyč, kde se ze vzduchu prosadil Dickmann. Sassuolo se mohlo nakopnout v 65. minutě, Müldür ale pálil po zemi do tyče. Branková konstrukce ostatně Spal zachránila i v prvním dějství, kdy ji orazítkoval později vyloučený Djuričić. Další velké možnosti už si domácí tým nevytvořil. Spal naopak v závěru dvakrát zahrozil z rychlých protiútoků. Nejprve Seck střílel po zemi metr vedle pravé tyče, následně jej vychytal v dobré příležitosti Pegolo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Lukáš Haraslín zkoušel individuální průnik středem hřiště. Nakonec skončil na zemi, standardka ale následovat nebude. Je dobojováno.
     
    90+3
    Demba Seck se uvolnil na pravém křídle, poté střílel k bližší tyči. Gianluca Pegolo si v závěru připsal výborný zákrok. Na svého spoluhráče se však zlobí kapitán Spalu Sergio Floccari, který číhal úplně volný u levé tyče a zakončoval by v případě přihrávky do zcela odkryté branky.
     
    90+2
    Faul na domácí straně. Spal s rozehrávkou nikterak nespěchá. Polovina nastaveného času je minulostí a Sassuolo se k ničemu nedostalo. Už je to křeč.
     
    90+1
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Enrico Brignola, přichází Speto.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90
    Již se rozběhla poslední minuta řádné hrací doby. Giorgos Kyriakopoulos centroval z levé strany, odkud adresoval míč na Lukáše Haraslína. Ten ale nepovedený pas u pravé tyče nezachytil.
     
    88
    Teď naopak zaútočil Spal, leč bez gólového efektu. Střela Enrica Brignoly byla z kategorie propagačních. Hostující útočník nicméně nehraje vůbec špatný zápas. Co se naběhaných kilometrů týče patří k těm vůbec nejpilnějším.
     
    87
    Hosté kombinovali na vlastní půlce, pak ale poblíž vápna ztratili balon. Müldür kombinoval s krajanem Ayhanem, souhra tureckých hráčů ale k zakončení nevedla.
     
    86
    Fotbalistům Spalu se v těchto chvílích daří držet balon daleko od své branky. Sergio Floccari si dokonce na okraji středového kruhu vynutil faul Pedra Obianga. Další vteřinky, které hrají do karet hostům.
     
    85
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Rogerio, přichází Giorgos Kyriakopoulos.
     
    84
    Spal podnikl rychlou protiakci, kterou zakončoval přízemní ranou metr vedle pravé tyče Demba Seck. Mohlo být definitivně hotovo.
     
    84
    Mert Müldür vybojoval na pravé straně hřiště pro svůj tým další roh. Haraslínův centr znovu vyboxoval Etrit Berisha.
     
    83
    Na trávníku Lukáš Haraslín, který si pro své barvy žádal standardku. Rozhodčí Camplone mu ale na špek neskočil.
     
    82
    Na protějším konci hřiště se po centru z pravé strany uvolnil do zakončení hlavou Alessandro Murgia. Mířil ale vysoko nad branku.
     
    81
    Čas se Sassuolu velmi rychle krátí. Domácí skvadra nedokázala zužitkovat ani rohový kop. Z levé strany centroval na malé vápno Lukáš Haraslín, Etrit Berisha si ale pas slovenského záložníka stáhl ve výskoku do rukavic.

    Filip Lefenda

    Branky: 49. Missiroli, 58. Dickmann

    Karty:   67. Müldür (SAS)   48. Djuričić (SAS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:9.
    US Sassuolo Calcio: Pegolo – Müldür, Marlon, Peluso, Rogerio (85. Kyriakopoulos) – Obiang, López (68. Haraslín) – Oddei (68. Ayhan), Djuričić, Boga (46. Schiappacasse) – Raspadori
    Náhradníci: Consigli, Turati – Ayhan, Defrel, Ferrari, Haraslín, Kyriakopoulos, Magnanelli, Mercati, Piccinini, Schiappacasse, Traoré

    Spal: Berisha – Sernicola, Vicari (46. Tomović), Spaltro (68. Ranieri) – Dickmann, Murgia, Missiroli, D´Alessandro (68. Sala) – Di Francesco (25. Seck), Brignola (90.+1 Speto) – Floccari
    Náhradníci: Minelli, Ngagne – Castro, Esposito, Moro, Ranieri, Sala, Seck, Speto, Tomović, Valoti

    Rozhodčí: G. Camplone (ITA)
    thejrc.org