Třinec – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Olomouc – Motor ČB 3:2 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 4:3 (kon.)
Litvínov – Sparta 3:5 (kon.) | K. Vary – Zlín 5:1 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:1 (po pr.)
Liberec – Kometa Brno 2:3 (0:2 po s.n.)
konec
HC VERVA Litvínov
3:5 (1:2, 2:2, 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 15.01.2021, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:22 Andrej KUDRNA - 3:5
     
    58:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Zřejmě je hotovo. Domácí úplně zapomněli na ANDREJE KUDRNU, kterého nepohlídali a ten pak bez větších problémů dovezl puk do zcela prázdné litvínovské branky – 3:5. Asistence: David Vitouch.
     
    58:15
    Godla je venku z branky a domácí to zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    57:49
    Sparťané dostali puk před branku Litvínova a nechtěli ho dostat ven, nepouštějí tak domácí k powerplay.
     
    45:06
    Před Lukášem Pechem nyní zívala odkrytá branka Litvínova, kterou ale netrefil! Domácí si tedy mohli pořádně oddechnout.
     
    42:17
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Štich – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Lukáš Pech – 2 min., hrubost).
     
    41:34
    Domácí se usadili v pásmu soupeře a po Jarůškově přihrávce zakončil zblízka Patrik Zdráhal a moc nechybělo, aby bylo vyrovnáno!
     
    38:57
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Tomáš Pospíšil – 2 min., vysoká hůl).
    35:51 Jan ŠČOTKA - 3:4
     
    35:51
    Litvínov právě vstřelil branku!
    O chvilku později si to už JAN ŠČOTKA vynahradil a tentokráte už snižuje na rozdíl jediné branky, když zužitkoval přihrávku od Lukeše od zadního mantinelu a poté svižnou ranou uklidil kotouč do sítě – 3:4. Asistence: František Lukeš a Uvis Janis Balinskis.
     
    33:39
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tomáš Šmerha – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká David Vitouch.
    27:24 Michal ŘEPÍK - 2:4
     
    27:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Soupeř Vervy znovu bere náskok o dva góly. Po pěkně sehrané kombinaci poslal Rousek puk před odkrytou Godlovu klec a ten se odrazil od brusle MICHALA ŘEPÍKA a skončil za brankovou čárou – 2:4. Asistence: Lukáš Rousek a David Němeček.
    23:25 Richard JARŮŠEK - 2:3
     
    23:25
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov se brzy dostává na rozdíl jediné branky. Zaváhání hostů potrestal únikem před Machovského branku RICHARD JARŮŠEK, jenž z levé strany brankáře Pražanů prostřelil a vrací Vervu zpět do hry. Asistence: Denis Godla.
    21:33 Matúš SUKEĽ - 1:3
     
    21:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané jdou do dvoubrankového náskoku. Z levé strany dostal puk před branku soupeře David Tomášek a tam poté z těžké pozice zakončil z bekhendu MATÚŠ SUKEĽ, jenž našel odkryté místo Godlovy branky – 1:3. Asistence: David Tomášek a Andrej Kudrna.
    17:56 David TOMÁŠEK - 1:2
     
    17:56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají přesilovou hru a během chvilky strhávají poprvé vedení na svou stranu. Michal Řepík přihrával na volného DAVIDA TOMÁŠKA v blízkosti litvínovské klece, ten si puk přikopl a poté ho nechytatelnou střelou pověsil pod víko Godlovy klece – 1:2. Asistence: Michal Řepík a Jan Košťálek.
     
    17:17
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., podrážení).
    16:49 Robert ŘÍČKA - 1:1
     
    16:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté v závěru první třetiny srovnávají stav a začíná se znovu od začátku. Jan Buchtele dostal puk na ROBERTA ŘÍČKU, který si nabruslil k pravému mantinelu, odkud pak vystřelil a doslova překvapil překvapeného Denise Godlu – 1:1. Asistence: David Vitouch.
    11:09 Viktor HÜBL - 1:0
     
    11:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Ve dvanácté minutě se mění poprvé skóre na ukazateli. Domácí jdou do vedení. Od modré čáry střílel Janis Uvis Balinskis a na jeho projektil nastavil hůl kapitán Vervy VIKTOR HÜBL, touš změnil směr a zapadl do šibenice Machovského branky – 1:0. Asistence: Uvis Janis Balinskis a Tomáš Pospíšil.
     
    08:34
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Štich – 2 min., hrubost).
     
    07:52
    Obrovská šance Sparty. Ladislav Zikmund se řítil úplně sám na svého bývalého spoluhráče z Kladna, ale brankář Vervy proti němu uspěl a znovu semaforem zavírá šanci Sparty na vedoucí gól!
     
    06:19
    Vladimír Sobotka nyní notně prověřil Denise Godlu, na kterého z pravé strany vyslal štiplavou střelu, která končí na pohotové lapačce domácího brankáře!
     
    02:30
    Nyní už to před Machovským bylo o dost nebezpečnější. Na levý kruh dostal přihrávku od Hanzla Aaron Irving a jeho dělovka z první nadělala brankáři Sparty vrásky na čele. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    00:46
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Petr Kalina – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 12. V. Hübl (Balinskis, Pospíšil), 24. Jarůšek (Godla), 36. Ščotka (F. Lukeš, Balinskis) – 17. Říčka (Vitouch), 18. Tomášek (Řepík, Košťálek), 22. Sukeľ (Tomášek, Kudrna), 28. Řepík (Rousek, Němeček), 59. Kudrna (Vitouch)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Štich (A), Demel, D. Kolář – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Petružálek, Žejdl, Látal – Helt, Jícha, Zygmunt.
    HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Polášek, Košťálek, Jeřábek, Němeček, Jurčina (A), Kalina – Rousek, Sobotka, Řepík (C) – Kudrna, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Dvořáček – Šmerha.

    Rozhodčí: Pešina, Veselý – Svoboda, Zíka
    thejrc.org