Čerepovec – Riga 3:2 (kon.) | Kazaň – Omsk 3:1 (kon.) | Minsk – Jekatěrinburg 1:2 (kon.)
Dynamo Moskva – N.Novgorod 5:3 (kon.) | Spartak Moskva – Jokerit 1:3 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Dinamo Riga
Pátek 15.01.2021, 17:00 • Ledovyj dvorec, Čerepovec • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká a slovenská stopa

    Adam Liška (CER) – 1 střela, čas na ledě: 16:15 (19:20:29)
     
    Severstal svou povinnost nakonec splnil. Do zápasu s Dinamem Riga šel jako favorit, jenže po gólu inkasovaném v početní výhodě musel skóre otáčet. Velkou mírou mu k tomu pomohl i soupeř, který kupil chyby v obraně. I tak se klub z Lotyšska snažil ze všech sil s utkáním něco udělat a zlepšenou hrou ve třetí části ho kontaktní trefou zdramatizoval. Vyrovnání už ale Čerepovec nepřipustil a po výhře 3:2 poskočil (možná jen dočasně) na šesté místo Západní konference.
     
    Statistika střel: 27:14 (10:3, 8:2, 9:9).
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    V poslední vteřině naopak mohl zpečetit vítězství svého celku Andrej Alexejev (Čerepovec). To by však úplně prázdnou branku musel umět trefit.
     
    59:50
    Snaha o rozpohybování defenzivy Severstalu zatím není platná. Dinamo Riga se ani přes power-play nedokáže dostat ke střele.
     
    59:06
    Nalimov jde z branky a hosté hrají vabank!
     
    57:23
    Igor Geraskin (Čerepovec) se zjevil sám před Nalimovem! Puk chtěl zavěsit pod břevno, jenže ho moc přizvedl. Až tak, že skoro roztřepal ochrannou síť.
     
    56:23
    Útočit tak mohli hosté. Přiznám se, že jsem ani nepostřehl, odkud střela vylétla, každopádně ji Vladislav Podjapolskij musel zlikvidovat betonem.
     
    55:42
    Už už to vypadalo, že se vstříc bráně rozjede Alexandr Petunin (Čerepovec). V rozhodný okamžik ale zakopl a nakonec odjel vystřídat.
     
    54:58
    Hra se obrátila a Vladislav Podjapolskij (Čerepovec) se musel rychle přesunout k levé tyči, aby zastavil pohotovou střelu od Kristapse Zileho.
     
    54:26
    Krátce po buly přišla další rána. Ta byla přizvednuta obráncem do ochranné sítě. Čerepovecký klub tak zůstává v útočném pásmu.
     
    54:12
    Při rovnovážném počtu začali tvořit domácí. Střelu Denise Vichareva vyrazil Nalimov na hůl Jegora Morozova, takže pak musel čelit i bezprostřední dorážce. Důležitý moment pro Dinamo Riga.
     
    53:11
    A ta klasická mu právě vypršela.
     
    52:00
    Andris Džerinš byl evidentně zasažen vysokou holí! Zákrok na jeho osobu však rozhodčí nechali plavat. Tady bylo Dinamo okradeno o přesilovku 5 na 3!
     
    51:46
    A Vladislav Podjapolskij (Čerepovec) se musel v bráně hodně ohánět. Během krátké chvíle si připsal dva zákroky, jimiž vychytal lotyšskou dvojici Lauris Darzinš – Miks Indrašis. Čelit ještě bude buly po své levici.
     
    51:11
    Hosté jsou po snížení stavu skóre na koni.
     
    51:11
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Jacob Berglund – 2 min., podrážení).
     
    50:14
    Možná i proto vzal Alexandr Petunin (Čerepovec) zodpovědnost na sebe. Chtěl projet kolem střídaček, ale jeho strážce mu v tom zabránil.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 15. Petunin, 35. Kazakov (Vittasmäki, Geraskin), 44. Berglund – 7. Lipon, 48. Scarlett (Roberts Bukarts)


    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – Provolněv, Vittasmäki, Lalonde (A), Adamčuk, Kudako, M. Tichonov, Makejev – J. Morozov, Berglund, Liška – Geraskin (A), Jo. Nättinen, A. Garejev – Petunin, Kodola, Vovčenko – A. Alexejev, Guslistov, Vicharev (C) – Kazakov.
    Dinamo Riga: Nalimov (Vitols) – Zile, Scarlett, Mamčics, Skvorcovs, Sotnieks, Sund, Mateiko, Ošenieks – Dzierkals, Indrašis (A), Rihards Bukarts – Darzinš (C), Gračov, Paršin – Lipon, Džerinš, Roberts Bukarts (A) – Larionovs, Berzinš, Gegeris.

    Rozhodčí: Bondar, Gofman – Gorděnko, Sysujev
    ocianews.com