Čerepovec – Riga 3:2 (kon.) | Kazaň – Omsk 3:1 (kon.) | Minsk – Jekatěrinburg 1:2 (kon.)
Dynamo Moskva – N.Novgorod 5:3 (kon.) | Spartak Moskva – Jokerit 1:3 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
5:3 (0:1, 4:2, 1:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Pátek 15.01.2021, 17:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný páteční podvečer! Vítám vás při sledování ruské KHL, u zápasu mezi Dynamem Moskva a Torpedem Nižnij Novgorod.
     
    Dynamo Moskva

    Hokejisté Dynama mohou být s dosavadním průběhem sezóny spokojeni. Po 45 odehraných zápasech se nacházejí na čtvrté pozici Západní konference, avšak postup do vyřazovací části nemají ještě ani zdaleka jistý, neboť náskok na devátý Viťaz činí třináct bodů, což v případě herního výpadku rozhodně lze ztratit. Tomu ovšem zatím nic nenasvědčuje. Svěřenci kouče Krikunova se naopak mohou pyšnit velmi dobrou formou, když z posledních čtrnácti zápasů prohráli jen čtyřikrát. Dynamo táhne především první lajna ve složení Jaškin – Šipačjov – Kagarlickij. Český útočník je se 30 góly nejlepším střelcem celé soutěže, Šipačjov se 49 body zase třetím nejproduktivnějším hráčem.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    Podobně jako moskevské Dynamo, tak i Nižnij Novgorod pomýšlí na postup do play-off. A i v tomto případě má ke splnění cíle dobře nakročeno, jelikož momentálně okupuje na Východě slušné šesté místo, přičemž náskok na devátý Novosibirsk má hodnotu dvanácti bodů. Také Nemirovskyho družina v posledních týdnech předvádí velmi pěkný hokej, což se odráží i na výsledcích, když z předešlých jedenácti střetnutí odešli devětkrát vítězně a porážka v Nižněkamsku přišla až po samostatných nájezdech. Nejproduktivnějším hráčem týmu je slovenský útočník Libor Hudáček (14+17).
     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Bočarov (Garipov) – An. Sergejev, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), Pribylskij, J. Zajcev, Vereščagin – Jaškin, Šipačov (C), Kagarlickij – Igumnov, Jefremov (A), Tarasov – Alexejev, Pankratov, Muranov – V. Kuljomin, O. Zajcev, Kruglov – Bryzgalov.

    Torpedo Nižnij Novgorod: Kočetkov (Tichomirov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Austin, Mišarin, Aljajev, Marin – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Terry, Szwarz, Šenfeld (C) – Varnakov, Belevič, Gončaruk – Urakov (A), A. Michejev, Drobin.

    Rozhodčí: Viktor Gašilov, Roman Ščeňjov – Alexander Sadovnikov, Dmitrij Sivov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas začal! Na úvodním byly byl úspěšnější centr Dynama Vadim Šipačjov. První útok tak patří favorizovaným domácím hokejistům.
     
    00:22
    Hlavní rozhodčí přerušili hru poté, co Andy Miele tvrdě narazil na mantinel Andreje Sergejeva. Domácí obránce se zatím z ledu nezvedá.
     
    00:25
    Rusý bek je naštěstí v pořádku. Odjel na střídačku po svých a podle prvních záběrů to vypadá, že je pouze otřesený a bude schopen pokračovat v utkání.
     
    01:19
    Ivan Igumnov hledal bekhendovou nahrávkou napříč pásmem Jefremova. Centr druhé formace selhal při zpracování, kotouč mu podjel pod hokejkou.
     
    01:39
    Postavení mimo hru a v něm přistižen Oleg Zajcev. Ten nabral příliš velkou rychlost a už nestihl zabrzdit, když Tarasov udělal kličku před modrou.
     
    02:05
    Domácí vstoupili do utkání výrazně aktivněji. Slovenský obránce Michal Čajkovský byl u zrodu další útočné akce, která skončila u nepřesně střílejícího Mironova.
     
    02:34
    Středem nabral rychlost Ilja Kruglov. Po přejetí útočné modré čáry vystřelil prudkou střelu na gólmana, Kočetkov ukryl kotouč v lapačce.
     
    03:27
    Poprvé zahrozili hokejisté Nižného Novgorodu. Kirill Urakov si najel mezi kruhu, ale bekhendovou střelou po ledě Bočarova nepřekvapil.
     
    03:45
    V útočení pokračovala i třetí lajna hostů. Michail Varnakov nahazoval před bránu na teč Gončarukovi, jenž ze vzduchu puk minul.
     
    04:14
    Sledujeme opatrný úvod střetnutí. Ani jeden z týmů nechce udělat zbytečnou chybu, jež by je mohla mrzet v pozdějším průběhu.
     
    04:38
    Po ose Šipačjov – Jaškin se touš dostal k Dmitrijovi Kagarlickému. Levé křídlo první lajny pálilo z vrcholku levého kruhu nad.
     
    05:06
    Na ledě znovu Slovák Michal Čajkovský. Žabičkou vyslal do šance Igumnova, jenže ruský útočník si ani nadvakrát se zpracováním neporadil.
     
    05:45
    Druhý útok Dynama zamkl soupeře do jeho obranného pásma. Ke střele ovšem nedošlo, protože Volkovovi na modré přeskočil puk přes čepel hole.
     
    06:23
    Zajímavou šanci měl Jordan Szwarz, který zachytil špatné vyhození Mironova. S kotoučem si sjel blíže bráně, ale zápěstím netrefil prostor u levé tyčky.
     
    06:29
    Po vyhraném buly Beleviče od modré bleskově pálil Michail Orlov. Bočarov reagoval pozdě, ale měl štěstí, střela se mezi tři tyče nevešla.
     
    07:11
    Arťom Volkov si splnil defenzivní povinnosti. Rychlostně sice proti Varnakovovi ztrácel, avšak dal si před soka tělo a po mantinelu přihrál Zajcevovi.
     
    07:30
    V permanenci musel být Pjotr Kočetkov. S nahozením Andreje Pribylského neměl moc starostí, černou gumu ukryl v rukavici.
     
    08:07
    Domácí jsou aktivnější, jenže zatím si nedokázali vytvořit žádnou gólovku. Nejlepší střelec KHL Dmitrij Jaškin střílel příklepem vedle.
     
    08:43
    Na druhé straně mohl zničehonic udeřit Jordan Szwarz. Z pravého křídla si sjel na střed, ovšem Bočarov skvěle stínoval jeho pohyb a nakonec vůbec zasahovat nemusel, útočník si zakončení rozmyslel.
     
    09:25
    Hosté ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Sergej Gončaruk žabičkou nabízel puk Urakovovi, tomu však skákající puk přeskočil přes hokejku.
     
    09:34
    První přesilovou hru si zahraje Nižnij Novgorod. Na trestnou lavici usedá český útočník Dmitrij Jaškin, který si pomohl hákováním v souboji s Belevičem.
     
    09:54
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Trest českého forwarda potrestán, hosté se ujímají vedení! Nahození Widemana od modré Andrejev zblokoval příhodně pro IVANA ČECHOVIČE, jenž z voleje propálil Bočarova mezi betony. Asistence: Chris Wideman a Chris Terry.
    09:54 Ivan ČECHOVIČ - 0:1
     
    10:30
    Takový úvod zápasu si Dynamo Moskva určitě nepředstavovalo. Svěřenci kouče Krikunova zahájili střetnutí aktivněji, ale nyní sami musí dohánět manko.
     
    11:02
    Hosté útočili na druhý zásah. Michail Varnakov si vyměnil kotouč s Žafjarovem a hledal místo u bližší tyče. Bočarov přilepil beton ke konstrukci včas.
     
    11:30
    Za Dynamo zahrozil Vadim Šipačjov. Nejproduktivnější hráč domácího výběru si na Kočetkova nepřišel, zápěstím střílel do lapačky.
     
    12:19
    Velkou rychlost vyvinul levou stranou Jordan Szwarz. Sám se nakonec dostal z ideální střelecké pozice a nahrávku před bránu zachytil Volkov.
     
    12:40
    První lajna domácích dostává na ledě hodně prostoru. Dmitrij Jaškin místo střely ještě nahrával Šipačjovovi, ten z voleje přestřelil.
     
    13:05
    Ivan Bočarov se vydal daleko ze své brány, aby vypomohl s rozehrávkou spoluhráčům a zabránil v brejku Čechovičovi. Kotouč poslal těsně kolem jeho natažené hole.
     
    13:57
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Kočetkova. Oblouček Drobina nedokázal kapitán Šenfeld tečovat a rychlostní souboj s Kruglovem prohrál.
     
    14:25
    Pjotr Kočetkov si vůbec nebyl jistý, kde má puk. Střelu Vereščagina od modré jenom vyrazil před sebe, dorážející Zajcev však trefil jenom beton brankáře.
     
    14:43
    Vladislav Jefremov vyhrál buly na Mironova, jenž chtěl využít zakrytého výhledu brankáře a vyrovnat. Jenže hostujícího strážce svatyně trefil přímo do výstroje.
     
    15:08
    Gólman Pjotr Kočetkov si v posledních minutách na nudu rozhodně stěžovat nemůže. Další zákrok připisuje po střele Jaškina z levého kruhu.
     
    15:15
    Domácí mají možnost srovnat z přesilové hry. Georgij Mišarin pod tlakem forčekujícího Igumnova vyhodil černou gumu na tribuny bez zásahu plexiskla.
     
    16:02
    Brady Austin při snaze o vyhození podklouzl a tak se domácí udrželi v útočném pásmu. Nic zajímavého nevymysleli, nahrávku Čajkovského na Kagarlického vyrážečkou zastavil Kočetkov
     
    16:27
    Elitní přesilovková pětka Dynama rozpoutala velký zámek v útočné třetině, ale vyrovnání se zatím nedočkala. Svižné zakončení Šipačjova proletěl kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    17:15
    Domácí, na rozdíl od soupeře, svou první početní převahu v utkání nevyužili. Georgij Mišarin naskočil na led a okamžitě se zapojil do plnění defenzivních povinností.
     
    17:38
    Střelec dosud jediného gólu Ivan Čechovič chtěl přidat druhý zásah. Přes Sergejeva se dokázal natlačit před bránu, ale na dlouhou hůl střílel mimo.
     
    18:07
    Souboj o puk v obranném pásmu Nižného Novgorodu dopadl lépe pro hosty, kteří využili většího hráčského zastoupení. Kotouč z pod bruslí Jaškina vydoloval Žafjarov.
     
    18:44
    Netradičně bekhendem nahazoval od modré Michal Čajkovský. Gólman toho moc neviděl, avšak to ho nemuselo mrzet, neboť pokus zblokoval obránce Mišarin, který vzápětí vyhodil do středního pásma.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Z velkého úhlu zkoušel hostujícího strážce svatyně překvapit Ilja Kruglov. Neuspěl, Kočetkov pravým ramenem vytěsnil kotouč nad bránu.
     
    19:53
    V závěrečných vteřinách první třetiny je na trestnou lavici poslán Zijat Pajgin, jenž přesekl hokejku Šipačjovovi a tím mu zabránil ve střele.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině máme zaděláno na překvapivý výsledek. Nižnij Novgorod vede na stadiónu Dynama Moskva 1:0 díky využité přesilovce, v 10. minutě skóroval střelou mezi betony gólmana Ivan Čechovič. Domácí hokejisté jsou aktivnější, na bránu vyprodukovali třikrát více střel než soupeř, ale na skvěle chytajícího Kočetkova zatím recept nenašli.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu. Dynamo Moskva do ní vstupuje v přesilové hře, který by bez sedmi vteřin měla trvat kompletní dvě minuty.
     
    20:29
    Domácí hokejisté se rychle dokázali usadit v útočném pásmu. Střelu Šipačjova vyrazil Kočetkov pravým betonem k Sergejevovi, který v pokleku mířil příliš vysoko.
     
    21:02
    Dmitrij Jaškin na hranici brankoviště zboural brankáře, ale rozhodčí nechali hru plynout dál. Kagarlickij měl smůlu, že už byl rozhodnutý přihrávat.
     
    21:30
    Po sérii přihrávek střílel od modré k protější tyči Arťom Volkov. Kočetkov máchl lapačkou na prázdno, kotouč ale minul bránu.
     
    22:00
    Zijat Pajgin je na ledě, přesto pokračoval tlak Dynama. Ivan Igumnov zpoza brány nahrál do mezikruží Kruglovovi. Rána z voleje skončila ve výstroji brankáře.
     
    22:23
    Pěnou individuální akcí se prezentoval Michail Varnakov. Sám se zbavil dvou protihráčů a nabruslil si až před bránu, z bezprostřední blízkosti však Bočarova neprostřelil.
     
    23:20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Oleg Zajcev bekhendem našel za obranou najetého ILJU KRUGLOVA, který si výborně přebral puk a nenechal se rozhodit ani gólmanem Kočetkovem, ten se rozhodl střelci skočit pod nohy. Ruský útočník zachoval chladnou hlavu a puk poslal pod jeho tělem. Následně přes brankáře ale přepadl a bolestivě si narazil levé rameno. Asistence: Oleg Zajcev a Andrej Alexejev.
    23:20 Ilja KRUGLOV - 1:1
     
    24:30
    Krikunovova družina se dočkala kýženého a zaslouženého vyrovnání. Domácí pokračují v aktivním pojetí hry a soupeř má velké problémy jej stíhat.
     
    24:48
    Nechybělo moc, aby Nižnij Novgorod krátce po obdržené brance znovu vedl. Defenziva Dynama zapomněla na Žafjarova, jehož bekhendová střela proletěla Bočarovovi mezi betony, avšak mimo bránu.
     
    25:24
    Arťom Volkov pod tlakem dokázal nahodit na bránu. Kočetkov bez problémů zachytil černou gumu do lapačky, jenže podél Jaškina so rozehrát netroufl a tak hra bude pokračovat po jeho levici.
     
    25:58
    Ivan Igumnov ukázal rychlostní dovednosti, když se během krátkého časového úseku přilepil na záda Pajgina. Bek ovšem zachoval klid a soka k puku nepustil, po mantinelu nahrál Widemanovi.
     
    26:31
    Michal Čajkovský střílel ještě z vlastního obranného pásma. Pjotr Kočetkov byl připravený, jenže zasahovat nemusel, protože ránu schytal do chrániče Arťom Aljajev.
     
    26:49
    Dmitrij Jaškin a Vadim Šipačov se společnými silami probili do útočné třetiny. Druhý jmenovaný střílel z levého kruhu do levého betonu brankáře.
     
    27:05
    Obránce Chris Wideman si troufl na výjezd do útočného pásma. Pohlednou akci zakončoval střelou příklepem vysoko nad domácí svatyni.
     
    27:41
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí dokonali obrat a vedou! Těžkou přihrávku Šipačjova si dokázal zpracovat Jaškin. Český útočník nezištnou nahrávkou našel před bránou úplně volného DMITRIJE KAGARLICKÉHO a ten překonal marně se přesunujícího Kočetkova. Asistence: Dmitrij Jaškin a Vadim Šipačjov.
    27:41 Dmitrij KAGARLICKIJ - 2:1
     
    28:34
    Dynam Moskva nepolevuje a opět zmáčklo soka v obranné třetině. Jefremov místo střely ještě volil přihrávku Tarasovovi, který z velkého úhlu minul pravou tyčku o pár centimetrů.
     
    28:53
    Hráči Nižného Novgorodu určitě nedají kůži lacino. Jejich možnosti naznačil Chris Terry, svižnou střelu zápěstím Bočarov vyrazil koncem lapačky.
     
    29:39
    Arťom Volkov hledal přihrávkou přes celé pásmo Igumnova. Ten ale pohyb zastavil a neměl tak šanci kotouč dostihnout před Orlovem.
     
    29:50
    Nadále platí, že se hraje ve vysokém tempu. Ivan Vereščagin nezdržoval a místo čekání na dostřídání rozehrál na Krugova, jenž na přihrávku těsně nedosáhl.
     
    30:29
    Nižnij Novgorod získává výhodu druhé přesilové hry v utkání. Tu první využil, nyní se bude snažit potrestat hákování Volkova.
     
    30:36
    Hokejisté v modrých dresech zahájili oslabení výborně. Šipačjov vyhrál vhazování na Mironova, který bez váhání poslal puk přes všechny čáry.
     
    31:08
    Nájezd Chrise Widemana do útočné třetiny byl neúspěšný. Obránce z Ameriky chtěl proskočit mezi dvojicí protihráčů, avšak nechal se chytit do kleští.
     
    31:47
    Na třetí pokus se již hosté v pásmu udrželi. Ovšem Ivan Bočarov zasahovat nemusel, neboť nahození Pajgina zblokoval Sergejev, načež vyhodil Čajkovský.
     
    32:29
    Obránce Volkov strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Po návratu na led putuje na střídačku a přenechává místo Zajcevovi.
     
    32:38
    Krátce po vypršení oslabení útočil na navýšení vedení Ilja Kruglov. Druhá zásah zatím nepřidal, golfákem střílel těsně nad.
     
    33:42
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Krikunova odskakují do dvoubrankového náskoku! Vadim Šipačjov nahrál na pravou stranu MICHALOVI ČAJKOVSKÉMU. Slovenský obránce pálil při jízdě vzad k pravé tyči a gólman Kočetkov puk lapačkou pouze ztlumil, v cestě do sítě mu nezabránil. Asistence: Vadim Šipačjov a Dmitrij Kagarlickij.
    33:42 Michal ČAJKOVSKÝ - 3:1
     
    33:42
    Pjotr Kočetkov toho má dost a své místo v brankovišti přenechává Andreji Tichomirovi. Rozhodně nelze říct, že by dnešní jednička Nižného Novgorodu udělala nějakou chybu, naopak dalším gólům pěknými zákroky zabránila.
     
    34:04
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    To je odpověď, jak se sluší a patří! Andy Miele zachytil rozehrávku soupeře, najel si mezi kruhy a zápěstím vypálil nechytatelně do levé šibenice! Bez asistence.
    34:04 Andy MIELE - 3:2
     
    34:39
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Neskutečné věci se dějí ve VTB Areně! Před minutou se domácí radovali z gólu a vedení o dvě branky, nyní je srovnáno! Nahození za bránu dojel kapitán Šenfeld, který zpoza brány nahrával před ni JORDANU SZWARZOVI a devětadvacetiletý Kanaďan našel mezeru mezi betonem a lapačkou gólmana. Asistence: Anton Šenfeld.
    34:39 Jordan SZWARZ - 3:3
     
    35:01
    Opaření domácí hokejisté si budou moci vzít vedení zpět do své moci v početní převaze. Arťom Aljajev dostává dvě minuty za držení Jefremova.
     
    35:54
    Andrej Tichomirov dlouho nevěděl, kde je kotouč, avšak to nevěděli ani domácí. Nakonec ho hostující gólman našel a přikryl lapačkou.
     
    36:28
    Hráči Dynama se dokázali usadit v útočném pásmu. Od modré zkoušel dnes podruhé štěstí Čajkovský, v tomto případ těsně minul mezírku u pravé tyče.
     
    36:48
    Pálil další z obránců, a sice Arťom Volkov. Od zadního mantinelu se puk odrazil příhodně k Bryzgalovovi, jenž nedokázal kotouč zamést do poloodkryté svatyně.
     
    37:49
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    přestřelka pokračuje, domácí opět vedou! Tichomirov vyrazil dělovku Jefremova vyrážečkou před branku, kde byl s dorážkou připravený DANIIL TARASOV, prázdnou bránu trefil s přehledem. Asistence: Vladislav Jefremov.
    37:49 Daniil TARASOV - 4:3
     
    37:49
    Hostující trenér si ještě vzal coach challenge v domnění, že před brankou puk tečoval vysokou holí Ilja Kruglov. K teči ale nedošlo, gól je tudíž regulérní.
     
    38:07
    Bláznivá druhá třetina se pomalu chýlí ke konci. Nižnij Novgorod mohl zase odpovědět zásluhou Varnakova, střela zápěstím prosvištěla těsně nad helmou Bočarova.
     
    38:54
    Hodně odvážná akce Dmitrije Jaškina neměla moc šancí na úspěch. Český útočník sice Gončaruka přebruslil, avšak mezi Belevičem a Mišarinem se již neprotáhl.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:37
    Ještě větší klid do domácí hřad chtěl dát Dmitrij Kagarlickij. Levé ruské křídlo nabralo velkou rychlost po lajně, z velkého úhlu poslalo puk mimo cílové zařízení.
     
    39:54
    Anton Šenfeld zabral a nejspíše by stihl vystřelit. Jenže se k zakončení vůbec nedostal, protože jej do ofsajdu vystavil na druhé straně bruslící spoluhráč Drobin.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla parádní hokej plný zvratů. Domácí hokejisté v úvodu druhé třetiny pokračovali v aktivním pojetí hry a odměnou jim bylo vyrovnání a následný obrat. Nejprve skóroval ve 24. minutě Ilja Kruglov, na něhož o čtyři minuty později navázal Dmitrij Kagarlickij. na rozdíl dvou branek zvýšil ve 34. minutě Michal Čajkovský a zdálo se, že domácí míří za vítězstvím. Ale střídání gólmanů jako by Nižnij Novgorod nakoplo a během minuty dokázalo vsítit Andym Mielem a Jordanem Szwarzem dvě branky, skóre tak rázem bylo zase vyrovnané. Domácí ale nakonec přeci jen šli do kabin s jednobrankovým vedením v zádech, na zásah Daniila Tarasova ze 38. minuty již hosté ve druhé třetině nenašli odpověď.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní buly ve třetí třetině vyhrál Vadim Šipačjov. Centr první formace poslal puk za sebe na Čajkovského, který vjel do vlastního pásma, aby měl lepší rozhled.
     
    40:49
    První zákrok druhé třetiny zapsal Tichomirov. Gólman, který se o utkání dostal po třetím gólu domácích, si poradil se střelou Jaškina.
     
    41:15
    Igumnov od pravého mantinelu přihrával mezi kruhy, kde byl na střelu připravený Jefremov. Střela z voleje se do brány nevešla.
     
    41:49
    Při střetu mezi Tarasovem a Terrym skončili oba hokejisté na zemi. Jako první následně získal kotouč Orlov, s černou gumu vyjel o střední třetiny.
     
    42:28
    Michail Varnakov patří k nejaktivnějším hokejistům Nižného Novgorodu. Po pravé lajně ujel Volkovovi a zkusil najet až před bránu, avšak gólman Bočarov mu výborně vypíchl touš.
     
    42:53
    Chvilku se zdálo, že rozhodčí budou vylučovat jednoho z domácích hráčů, nakonec je vše jinak. Postavení mimo hru Nižného Novgorodu způsobil Alexej Drobin.
     
    43:29
    Tvrdý, ale čistým hitem odstavil Anton Šenfeld od kotouče Mironova. Domácí obránce se bolestivě zvedá z ledové plochy.
     
    43:43
    Szwarz nahodil do lapačky Bočarova a hra se přerušovala. Tentýž hráč buly prohrál a na další střelu si tak hosté ještě budou muset počkat.
     
    44:13
    Závěrečná dvacetiminutovka probíhá rychlým tempem. Přerušuje se jen minimálně, akce střídá akci. Takový otevřený hokej se fanouškům musí líbit.
     
    44:49
    Andrej Tichomirov měl velké problémy se štiplavou střelou Igumnova. Touš pouze ztlumil před sebe, avšak stihl ho zalehnout před dojíždějícím Bryzgalovem.
     
    45:21
    Svěřenci trenéra Nemirovskyho se usadili v útočné třetině, vyrovnání však nepřišlo. Zakončení Bradyho Austina Bočarov udržel ve výstroji.
     
    45:46
    Jako slepý k houslím málem přišel Jordan Szwarz ke gólu. Nepovedené vyhození Kruglova skončilo u něj, jenže Kanaďan se nestihl dostatečně rychle zorientovat.
     
    46:09
    Daniil Tarasov na sebe navázal dva soupeře, aby následně uvolnil u levého mantinelu Dmitrije Jaškina. Nahození českého forwarda na teč se neujalo.
     
    46:41
    Icing se nepíská, protože Ilja Kruglov dokázal přebruslit Mišarina. Vzápětí zkusil odvážnou, leč neúspěšnou otočku zpoza brány.
     
    47:18
    Andrej Sergejev udržel Terryho na zádech až do posledního okamžiku. Za vlastní bránou se kotouč zbavil po mantinelu. Hra se přesouvá do středního pásma.
     
    47:59
    Odvážný výpad předvedla dvojice Sergej Gončaruk – Michail Varnakov proti trojici protihráčů. Obrannou trojku neprorazila, na úkor prvního jmenovaného puk vybojoval Ivan Vereščagin.
     
    48:10
    Domácí se dostali do útočné třetiny, kde zahájila zámek druhá útočná formace. Vše vyvrcholilo projektilem Igumnova z pravé kruhu vedle levé tyče.
     
    48:55
    Na Nižném Novgorodu je vidět obrovská snaha. Hokejisté v bílých dresech hrají s velkou chutí, ačkoliv prohrávají.
     
    49:33
    Nastřelení za svou bránu vyřešil Ivan Bočarov. Strážce svatyně se nenechal rozhodit forčekujícím Terrym a po mantinelu poslal puk ke středovému kruhu.
     
    49:57
    V pozoru musel být rovněž Andrej Tichomirov. Hostující brankář si hravě poradil s pokusem Jefremova, který ukryl v rukavici.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doba. Dynamo Moskva nadále vede nejtěsnějším možným rozdílem, můžeme se těšit na dramatickou koncovku.
     
    50:32
    Zakázané uvolnění vrací hru před Bočarova. Andrej An. Mironov pod tlakem neriskoval, Tarasov jeho prudké vyhození nedokázal tečovat.
     
    51:03
    Pořádně se nadřeli, ve finále ovšem hráči v modrých dresech dostali touš alespoň do středního pásma. Arťom Michejev marně skákal za Zajcevovým obloučkem.
     
    51:41
    Další útok Nižného Novgorodu začíná u brány. Chris Wideman si dal hodně záležet s rozehrávkou, akci rozjel přes Mieleho. Hosté jsou zase v útočné třetině.
     
    52:13
    Arťom Volkov v osobním souboji uspěl proti Žafjarovovi. Posléze se zachoval hodně zbrkle a podobně jako Mironov před malou chvílí zavinil zakázané uvolnění.
     
    52:40
    Andrej Tichomirov bez větších potíží zachytil do lapačky lehké nahození Šipačjova. Centr Dynama ovšem dosáhl přesně toho, čeho chtěl, a sice vhazování v útočném pásmu.
     
    53:01
    Andrej Alexejev se úspěšně zbavil osobního strážce. Z levého křídla si sjel před branku a Tichomirova pořádně natáhl, načež z poměrně velkého úhlu bekhendem nedokázal přehodit pravý brankářův beton.
     
    53:30
    Zákrok i pro Ivana Bočarova. Strážce moskevské svatyně zmenšil úhel Čechovičovi, prudké zakončení zápěstím vyrazil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    54:06
    Dmitrij Jaškin společně s Vadimem Šipačjovem získali za brankou soupeře několik cenných vteřin k dobru. K zakončení se ani jeden příliš nehrnul.
     
    54:37
    Hra stále probíhala v útočném pásmu Dynama bez střeleckého pokusu. Až Michail Varnakov vybojoval puk proti Igumnovovi, avšak nepřesnou rozehrávkou vrátil kotouč domácím.
     
    55:19
    Odvážnou kličku si Chris Wideman dovolil proti Kagarlickému. Ruský forward se nechal nachytat a americký obránce pokračuje v cestě do útočné třetiny.
     
    55:40
    Americký bek se dokázal probojovat přes útočnou modrou, jenže hráči Nižného Novgorodu v ní dlouho nepobyli, neboť váhajícího Žafjarova potrestal tvrdým hitem Sergejev.
     
    56:27
    O vítězství domácích mohl definitivně rozhodnout Daniil Tarasov. Při bekhendové kličce ovšem ztratil puk z dohledu.
     
    56:50
    Hraje se bez přerušení více jak čtyři minuty. To pochopitelně více vyhovuje Dynamu, které vede a je čím dál tím blíže cennému vítězství.
     
    57:15
    Lze očekávat, že jakmile se hosté dostanou do útočné třetiny, odvolá trenér Nemirovsky brankáře. Zatím se k tomuto kroku neodhodlal.
     
    57:49
    Ke zkoušce powerplay ještě ani nebyla příležitost. Sergej Gončaruk zkusil nástřel na Bočarova a chtěl přerušit hru, jenže gólman kotouč vyklepal pro Sergejeva.
     
    58:33
    Ivan Bočarov tentokráte neriskoval a po střele Mieleho, kterou zachytil v lapačce, raději nezkoušel rozehrávat. Nemirovsky dal pokyn Tichomirovovi, hosté hrají v šesti!
     
    58:57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    O vítězi je jasno! Bočarov vyrazil puk na hůl ARŤOMA VOLKOVA, jenž z vlastní obranné třetiny zamířil přesně, odkrytou svatyni trefil s ledovým klidem. Asistence: Ivan Bočarov.
    58:57 Arťom VOLKOV - 5:3
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:05
    Kouč Nemirovsky se ještě nevzdává a minutu před koncem odvolává Tichomirova podruhé. Kanadský stratég moc dobře ví, že jeho svěřenci nemají co ztratit.
     
    59:39
    Snížení, či snad vyrovnání se už nedočkáme. Ivan Bočarov si levým betonem poradil se střelou Urakova a u odraženého puku byl nejrychleji Michal Čajkovský, který drží puk za vlastní bránou.
     
    Konec zápasu.
     
    Dynamo Moskva potvrdilo roli favorita a na domácím stadiónu porazilo Nižnij Novgorod 5:3. Do utkání přitom vstoupili lépe hosté, kteří šli do vedení zásluhou Ivana Čechoviče, který skóroval v přesilové hře. V průběhu bláznivé druhé dvacetiminutovky ale domácí překlopili stav zápasu na svou stranu. Po gólech Ilji Kruglova, Dmitrije Kagarlického a Michala Čajkovského odskočili do dvoubrankového vedení, avšak hosté s rychle vzpamatovali a vyrovnali zásahy Andyho Mieleho a Jordana Szwarze, které od sebe dělilo pětatřicet vteřin. Do druhé přestávky šli ale přeci jen v lepší náladě domácí, kterým ve 38. minutě vrátil vedení úspěšnou dorážkou Daniil Tarasov. Ve třetím dějství se hrál svižný hokej, ale bez branek. Gól padl až v samotném závěru, při powerplay hostů trefil odkrytou klec obránce Arťom Volkov.

    Svěřenci kouče Krikunova i navzdory vítězství zůstávají v Západní konferenci čtvrtí, ztrátu na Jaroslav stáhli na rozdíl tří bodů. Nižnij Novgorod na Východě zůstává šestý.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) – 0+1, 5 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 20:31
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:00:34)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 24. Kruglov (J. Zajcev, Alexejev), 28. Kagarlickij (Jaškin, Šipačov), 34. Čajkovský (Šipačov, Kagarlickij), 38. Tarasov (Jefremov), 59. Volkov (Bočarov) – 10. Čechovič (Ch. Wideman, Terry), 35. Miele, 35. Szwarz (Šenfeld)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Garipov) – An. Sergejev, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), Pribylskij, J. Zajcev, Vereščagin – Jaškin, Šipačov (C), Kagarlickij – Igumnov, Jefremov (A), Tarasov – Alexejev, Pankratov, Muranov – V. Kuljomin, O. Zajcev, Kruglov – Bryzgalov.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Kočetkov (34. Tichomirov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Austin, Mišarin, Aljajev, Marin – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Terry, Szwarz, Šenfeld (C) – Varnakov, Belevič, Gončaruk – Urakov (A), A. Michejev, Drobin.

    Rozhodčí: Viktor Gašilov, Roman Ščeňjov – Alexander Sadovnikov, Dmitrij Sivov
    thejrc.org