Humenné – Dubnica 5:2 (kon.) | Levice – Spišská N. Ves 3:1 (kon.) | Trnava – Vlci Žilina 1:10 (kon.)
Pov. Bystrica – Skalica 4:3 (po pr.) | Martin – Topoľčany 4:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
HC Topoľčany
sk Pátek 15.01.2021, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ľubomír Hurtaj (tréner HC Topoľčany): "Škoda zápasu, pretože si myslím, že sme úvodné dve tretiny hrali veľmi dobrý hokej. Najmä v druhej sme boli lepším a bojovnejším tímom. Inkasovali sme ale druhý gól, čo by sa nemalo stávať. Mali sme zároveň výhodu presilovej hry o dvoch hráčov. V domácej bránke bol výborný brankár, k nám sa puky neodrážali. Úvodné dve tretiny ale boli i napriek tomu z našej strany kvalitné, zápas mal svoj náboj. Tretiu tretinu sme nezvládli v hlavách, v emóciami nabitej tretej tretine sme mali takisto príležitosti, inkasovali sme ale gól v oslabení o dvoch hráčov a ešte predtým v úvode dejstva. Takéto chyby sa nemôžu stávať z čoho vyvodím dôsledky. V zápase bolo to, čo sme trénovali. Strieľali sme, prihrávali si, na konci bol ale vždy domáci brankár, ktorý strely vyrážal pred bránku alebo vedľa nej. Ak by sme v zápase po druhýkrát vyrovnali, mali by sme ho pravdepodobne v rukách so šancou zvíťaziť. Položil nás tretí gól, ktorý nemal takto zavčasu padnúť. Následne sme neudržali chladné hlavy a súperovi podľahli. Prehrali sme v druhom zápase za sebou, keďže sme padli doma s Humenným, čo by sa nemalo stávať. Dnes sme síce hrali oveľa lepší zápas, body sme ale nezískali. Bolo to stretnutie o druhé miesto, chýbali však diváci, ktorých by sem prišlo minimálne 1 500. Takto ani človek nevie, či sa hrá o druhé alebo šieste miesto. Stretnutie ale malo celkom dobrú úroveň, až na samotnú prehru. K vážnejším zraneniam neprišlo, jeden z našich hráčov dostal klasického "koňara", vyzerá však byť v poriadku. Pred nasledujúcim zápasom ma mrzí, že dvaja najskúsenejší hráči inkasovali 10-minútové tresty, čo by sa nemalo stávať. Určite z toho budú vyplývať určité nepríjemnosti, už teraz dohrávame štyri zápasy s piatimi obrancami, z ktorých sú dvaja Juniori. Neviem, ako sa máme pripraviť na nebezpečnú Trnavu, ktorá má mladých hráčov a dobre korčuľuje. Mrzí nás dnešná prehra, musíme ale urobiť všetko pre to, aby sme sa pozviechali a v nedeľu zvíťazili."

    Marek Žila (tréner HK Martin): "Oproti stretnutiu v stredu sme mali lepší vstup. Strelili sme gól, pričom úvodná tretina bola z našej strany dobrá. V druhej tretine sme mali rovnako my, ako aj súper príležitosti, hra bola na slušnej úrovni. Inkasovali sme síce v oslabení gól, po tlaku smerom do bránky sme sa ale vrátili do vedenia. Súper mal v prostrednej časti viac z hry, Bernát nás ale podržal svojimi zákrokmi, najmä počas oslabenia o dvoch hráčov. Aj so sebazaprením a blokovaním striel sme túto takmer celú dvojminútovku zvládli. V tretej tretine sme chceli vychádzať z dobrej defenzívy, čo nám vyšlo. Strelili sme gól na 3:1, stretnutie sme následne dohrávali. Aj po štvrtom strelenom góle sme mali ďalšie príležitosti. Súper znervóznel, pričom z našej strany sme sa mu nepodvolili. Od brankára, od prvej až po štvrtú formáciu, dnes všetci hrali výborne. V krátkom časovom slede nás čakajú štyri stretnutia. V náš prospech hrá fakt, že všetky štyri formácie hrajú na dobrej úrovni, pričom hráčov môžeme celé stretnutie držať v hre, čo nám nesmierne pomáha. Verím, že do ďalších zápasov budeme mať dostatok síl a stretnutia zvládneme. V súboji druhého s tretím patria emócie k zápasu. Hráčov chcem pochváliť za zvládnutie kľúčového momentu, v ktorom vypukla šarvátka, ku ktorej sa nepridali a naopak počas dvojnásobnej presilovej hry strelili štvrtý gól. Zápas sme následne dohrali v pokojnom tempe. V nedeľu, utorok a piatok nás čakajú stretnutia vonku. Aj na domáce sa chceme stopercentne pripraviť a urobiť také rozhodnutia a úkony, aby sme boli úspešní."

    Eduard Šimun (útočník HC Topoľčany): "Až na určité chyby, sme v úvodných tretinách nehrali zle. Mali sme príležitosti, ak máte na klzisku súpera prečíslenia, musíte strieľať góly a hrať výborne dozadu. V tretej tretine sme zaznamenali herný výpadok, inkasovali sme tretí gól a prišli početné vylúčenia. Pár hráčov z Martina nás rozhodilo, neudržali sme si nervy na uzde a napokon to takto dopadlo. To, čo sme už potom predvádzali, nám vyrovnanie neprinieslo. Dobré pasáže hry sme mali iba v úvodných dvoch tretinách. Nepodarilo sa nám ale streliť góly. V druhej tretine sme si povedali, že budeme úspešnejší, inkasovali sme ale ďalší gól. Nepomohli nám vylúčenia, zabrzdili nás. V nedeľu musíme doma poraziť Trnavu, inak nemáme čo rozmýšľať nad tým, ako urobiť v play-off dobrý výsledok. V prostrednej časti sme neuspeli počas dvojnásobnej presilovej hry. Síce sa hovorí, že kto takúto príležitosť nevyužije, nezaslúži si vyhrať, veľakrát sa to ale nepotvrdí. Počas dvoch tretín sme mali tlak, príležitosti, na tie sme ale mali nadviazať aj v tretej tretine. Namiesto vytvárania tlaku sa necháme zbytočne vylučovať a dostávať pod tlak. Teraz si musíme všetci upratať v hlavách, nie trošku – ale dosť. Začať je potrebné na tréningoch, v zápase to následne príde. Ak budeme v zápasoch robiť to, čo nám prízvukuje tréner, na výsledku sa to určite prejaví."

    Tomáš Pokrivčák (útočník HK Martin): "Nie som presvedčený o tom, že som v úvodnej tretine po Themárovej prihrávke skóroval. Podľa viacerých to bol gól, o to tu ale teraz nejde. Ako tím sme sa v posledných týždňoch dali dohromady, zosúladili formácie a zatiaľ nám to dobre vychádza. V tíme funguje chémia vďaka čomu máme nad súpermi navrch. V útoku, do ktorého som sa vrátil, sa cítim lepšie ako v obrane. Samozrejme, ak je potrebné tímu pomôcť, úlohy sa viem bez problémov zhostiť aj keď to proti rýchlym útočníkom nie je jednoduché. Som ale späť v útoku, v ktorom hrám so svojimi spoluhráčmi, na ktorých som zvyknutý. Tretia tretina bola možno o niečo nervóznejšia, v takýchto súbojoch, v ktorých chcú oba tímy získať body, je to ale normálne. Niekedy sa to vyhrocuje, k hokeju to ale patrí, a to nielen v základnej časti. Emócie v zápasoch musia byť, aj keď by nám dnes fanúšikovia asi veľmi pomohli k lepším výkonom. Nebudeme sa ale vyhovárať, sme radi, že môžeme hrať. Za ostatné roky sme mali náročný program stretnutí viackrát, mali by sme sa na najbližšie štyri duely dobre pripraviť. V tréningovej fáze vieme, kedy zvoľniť, kedy kto – čo potrebuje. Na zápas sa už každý vie nastaviť na 100%." (21:38:47)
     
    Bystričan ešte gestikuluje smerom k rozhodcom. Na víťazstve Martina nad Topoľčanmi 4:1 sa už ale nič nezmení. Góly: 15. Themár (Burzík, Jurášek), 31. Barto (Paulíny, Nauš), 43. Murtazin (Fafrák, Jurášek), 51. Nauš (Paulíny) – 23. Novák (Kalináč, Jurák).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Pokrivčák vyváža puk do útočného pásma. Neponáhľa sa so zakončením.
     
    59:08
    Danišovského pokus sa obtrel o konštrukciu bránky. Hostia mohli znížiť.
     
    58:45
    Lušňák napálil puk do brankára, ktorý prerušil hru s pukom v náručí. Vhadzovanie v útočnom pásme hostí.
     
    58:14
    Hlinka prestrelil domácu bránku. Pekné zakončenie.
     
    57:32
    Jurák na Kalináča. Strela vedľa bránky.
     
    57:08
    Murček na Poliačeka. V závere tretiny si domáci držia pásmo.
     
    56:47
    Poliaček zastavuje Hvizdoša. Súboj sa odohrával v strednom pásme.
     
    56:21
    Zakázané uvoľnenie na domácej strane. Vhadzovanie pred Bernátom.
     
    55:57
    Rozhodca sa teraz ospravedlňuje domácim hráčom za prerušenie hry. Vhadzuje sa pred bránkou hostí.
     
    54:56
    Šimun ešte skúša šťastie spoza Perrotta. Priestor bránky netrafil.
     
    54:20
    Kalináč v útočnom pásme. Čížek sa musel vrátiť.
     
    53:47
    Themár sa takisto prezentoval strelou do žŕdky. Zdá sa však byť rozhodnuté a tak to domácim príliš nevadí.
     
    53:17
    Ligas z pravej strany. Nakorčuľoval si do zakončenia.
     
    52:49
    Šimon nastrelil žŕdku. Hostia mali šťastie.
     
    52:21
    Paulíny na Nauša. Ten míňa bránku.
     
    51:45
    Hostia v plnom počte. Jurák na ľadovej ploche.
     
    51:15
    Jurášek zakončil po prieniku do útočného pásma. K dorážke už neprišlo.
     
    50:24
    Miloš Bystričan (TOP) inkasuje osobný 10-minútový trest za nešportové správanie.
     
    50:24
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra o dvoch hráčov. Nastrelený puk pred bránky v podobe Adama Paulínyho a s doklepnutím v podaní TOMÁŠA NAUŠA.
     
    49:44
    Roman Jurák (TOP) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    48:46
    Špirko rozbieha novú akciu. Hľadá Dírera.
     
    48:22
    Perrottovi preskočil puk hokejku a končí v domácej tretine. Hostia môžu prestriedať.
     
    47:49
    Čížek na Themára. Opäť bez zakončenia.
     
    47:01
    Themár rozbieha domácu akciu. Hľadá Pokrivčáka.
     
    46:26
    Michal Novák (TOP) inkasuje dvojitý menší trest za pichnutie. Navyše inkasuje aj osobný 10-minútový trest za nešportové správanie.
     
    46:26
    Varga to teraz napálil priamo do brankára. Opäť je hra prerušená.
     
    45:36
    Laššo v súboji so Špirkom. Hostia zostávajú v útočnom pásme.
     
    45:17
    Bystričan ešte reklamuje u rozhodcov výšku trestu. Hugo Kováč medzitým odchádza na striedačku za pomoci spoluhráčov.
     
    45:17
    Matúš Lukáš Lavička (MAR) inkasuje dve minúty za faul kolenom.
     
    44:56
    Novákova strela po vhadzovaní. Hostia si ho zopakujú.
     
    44:24
    Bystričan si nakorčuľoval do zakončenia. Puk v moci Bernáta.
     
    43:56
    Malý z prvej. Hra je prerušená.
     
    43:03
    Pätoprstého vychytal Bernát. Hostia sa mohli rýchlo dostať na rozdiel jediného gólu.
     
    42:40
    Jurák dorážajúci do brankára. To sa nepáčilo Šimonovi, ktorý ho zráža na ľadovú plochu.
     
    42:20
    Martin dal gól!
    Gól do prázdnej bránky v podaní MARATA MURTAZINA, ktorý využil toho, že pokus Miloša Fafráka bol vyrazený na jeho hokejku. Druhú asistenciu si pripisuje Andrej Jurášek.
     
    41:44
    Bystričan prichádza o puk, čoho mohol využiť Themár. Domáci zostávajú v pásme.
     
    41:20
    Špirkova propagačná strela. Nad bránku.
     
    40:42
    Prenikajúci Jurák. Paulíny zráža jeho strelecký pokus.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhé dejstvo prinieslo remízu s množstvom príležitostí, najmä na hosťujúcej strane. Nateraz však zostáva v platnosti tesné vedenie domáceho tímu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:47
    Murtazin obkrúžil bránku a zakončil do brániaceho hráča. V závere tretiny sa domáci mohli presadiť po tretíkrát.
     
    39:16
    Lušňák sa tlačil do zakončenia. Perrot mu to nedovolil.
     
    38:36
    Hostia v plnom počte. Hvizdoš na ľadovej ploche.
     
    38:13
    Bečka v oslabení postrašil Bernáta. Jeho semafor spoluhráčov udržal vo vedení.
     
    37:56
    Lavička už nestihne dorážať. Domáci sa musia rýchlo vrátiť.
     
    37:28
    Pokrivčák s Lavičkom skúšali nacvičený signál. Halo bezchybný.
     
    37:01
    Novák druhý v poradí, kto mohol v oslabení zakončiť. Domáci teraz vyprodukovali sériu chýb v prospech hostí.
     
    36:50
    Kalináč sa v oslabení dostal do zakončenia. Nechýbalo veľa.
     
    36:35
    Alexander Hvizdoš (TOP) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    35:28
    Gergel ešte udržal puk v útočnom pásme. Nasledovalo zakončenie.
     
    34:55
    Z otočky zakončoval Hvizdoš. Hostia naďalej aktívni.
     
    34:21
    Danišovský v súboji so Špirkom. Obaja padajú za bránkou.
     
    33:54
    Domáci v plnom počte. Špirko na ľadovej ploche.
     
    33:46
    Lušňák z pravej strany. Len veľmi tesne vytlačený puk.
     
    33:38
    Kluka napálil puk do Bernáta. Hra je prerušená.
     
    33:27
    Domáci vo štvorici. Pokrivčák na ľadovej ploche.
     
    32:42
    Kalináčovi preskočil puk hokejku. Mohol triafať prázdnu bránku.
     
    32:21
    Novák triafa Bernáta. Lavička následne vyhodil puk.
     
    31:53
    Rastislav Špirko (MAR) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    31:26
    Tomáš Pokrivčák (MAR) inkasuj dve minúty za faul kolenom.
     
    31:03
    Burzík na Dírera. Ten bol odstavený Novákom.
     
    30:44
    Zakázané uvoľnenie na domácej strane. Tí pre istotu zvolili tento spôsob.
     
    30:01
    Martin dal gól!
    Hostia nemali puk vo svojej moci, čoho využil MARTIN BARTO a prestrelil všetkých, čo mu stáli v ceste. Asistencie si pripisujú Adam Paulíny a Tomáš Nauš.
     
    29:56
    Paulíny si obišiel bránku. Zakončil nepresne.
     
    29:21
    Murčekova slabšia strela. Brankár radšej puk prikryl.
     
    28:51
    Šimovana strela a dorážka Fafráka. Halo puk prikryl.
     
    28:12
    Murtazin z prvej. Hostia puk vyhadzujú.
     
    27:35
    Hostia v plnom počte. Kalináč na ľadovej ploche.
     
    27:28
    Jurášek sa pred bránkou ocitol v pravej chvíli. Triafa ale brankára.
     
    26:42
    Burzíkova strela od modrej. Hra je prerušená.
     
    26:02
    Dírer na Murčeka. Puk míňa bránku.
     
    25:34
    Martin Kalináč (TOP) inkasuje dve minúty za nedovolené bránanie.
     
    25:18
    Varga si obišiel domácu bránku. Skúša zakončiť povedľa betónu.
     
    24:56
    Pridlhá prihrávka na Paulínyho. Ten puk stráca.
     
    24:26
    Barto z ostrého uhla. Tento pokus sa nemohol ujať.
     
    23:45
    Gergel spoza brániaceho hráča po prihrávke Hvizdoša. Domáci brankár v jednom ohni.
     
    23:05
    Danišovský z ľavej strany. Hostia aktívnejší.
     
    22:20
    Topoľčany dali gól!
    Využitá presilová hra. Prekonaný brankár pohotovou strelou MICHALA NOVÁKA po asistenciách Martina Kalináča a Romana Juráka.
     
    22:10
    Kalináč na Vargu. Ďaleko sa s pukom nedostal.
     
    21:38
    František Poliaček (MAR) inkasuje dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    21:03
    Krížna strela Kluku. Popred bránku.
     
    20:42
    Novákova strela a dorážka Róberta Vargu. Hostia získali útočné pásmo.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej tretine sme videli jediný gól v podaní domáceho tímu po skončení presilovej hry. Martin sa tak ujal v zápase s Topoľčanmi vedenia.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:46
    Themár na Pokrivčáka. Varga zabránil strele.
     
    19:27
    Čížek poslal pridlhú prihrávku smerom dopredu. Je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    18:46
    Dírer z pravej strany. Skúša to sám.
     
    18:22
    Špirko to skúsil sám. Halo mu nedovolil prekonať ho.
     
    17:56
    Gergel dostal puk len za modrú čiaru. Vpredu je sám a musí sa vrátiť späť.
     
    17:28
    Paulíny v súboji s Lušňákom, spolu s ktorým skončili na ľadovej ploche. Musia sa ale veľmi rýchlo vrátiť do hry.
     
    16:51
    Pokus Kalináča odpaľuje z bránkovej čiary Fafrák. Domáci mali kus šťastia.
     
    16:24
    Jurášek nasmeroval puk do rohu klziska. Korčuľuje za ním Fafrák.
     
    15:54
    Themár z pravej strany. Snažil sa pridať takto aj druhý gól.
     
    15:06
    Dírer sa musel vrátiť dozadu a zabrániť Hvizdošovi vystreliť. Domáci svoju chybu napravili.
     
    14:19
    Martin dal gól!
    Zlé vyhodenie puku, ku ktorému sa dostal ANDREJ THEMÁR a prestrelil brankára. Asistencie si pripisujú Jakub Burzík a Andrej Jurášek.
     
    14:16
    Hostia v plnom počte. Varga na ľadovej ploche.
     
    13:42
    Pokrivčák prestrelil bránku. Pripravoval si pritom strelu.
     
    13:10
    Themárom zachytený puk na modrej. Ukazuje sa mu Burzík.
     
    12:35
    Dírerova strela a Murčekova dorážka. Domáci zostávajú v útočnom pásme.
     
    12:15
    Juraj Halo (TOP) inkasuje dve minúty za vyhodenie puku. Trest si odchádza odpykať jeho spoluhráč Róbert Varga.
     
    12:01
    Halo čelil pokusu Nauša. Puk v rohu klziska.
     
    11:43
    Paulíny hľadajúci Ligasa. Skvelý zákrok Gergela.
     
    11:27
    Fafrák obchádza Hlinku. Končí však v rohu klziska.
     
    10:40
    Čížek sa uhol Laššovi, ktorý tvrdo narazil na mantinel. Toto muselo bolieť.
     
    10:06
    Dírer spolu s Themárom. Tlačenica pred bránkou hostí.
     
    09:43
    Pätoprstý vyhodil puk po strele Murčeka. Hra je prerušená.
     
    09:20
    Laššo v súboji s Poliačekom. Puk sa vracia do stredného pásma.
     
    08:40
    Paulíny si sklepával puk. Zakončenie bolo ale nepresné.
     
    08:12
    Šimun medzi kruhmi. Prihrávka sa k nemu nedostala.
     
    07:46
    Ligasom zrazený puk. Získava ho Kalináč.
     
    07:28
    Jurák spoza Lavičku. Pokus aj na hosťujúcej strane.
     
    06:44
    Kluka v súboji s Perrottom. Domáci obranca dostal puk do stredného pásma.
     
    06:11
    Themár vyviezol puk. Smeroval za ním Pokrivčák.
     
    05:31
    Zakázané uvoľnenie po Burzíkovej strele. Vhadzovanie pred domácou bránkou.
     
    04:56
    Poliaček zostal bez puku. Gergel už rozohrávka akciu hostí.
     
    04:22
    Ďalšie prepadnutie v domácej obrane. Využiť toho mohol Kluka.
     
    03:48
    Nauš stráca puk na modrej a Róbert Varga okamžite trieli oproti brankárovi. Obrovská príležitosť zostala nepremenená.
     
    03:16
    Domáci v postavení mimo hry. Babkova prihrávka prišla o niečo skôr ako spoluhráč.
     
    02:32
    Pokus Fafráka spoza brániaceho Hlinku. Nesmeroval na bránku.
     
    01:56
    Pätoprstý z prvej. Ďalekonosný pokus.
     
    01:26
    Laššo spolu s Danišovským podnikli výpad smerom na domácu bránku. Pokus z ostrého uhla.
     
    00:52
    Špirko z rohu na Murčekovu hokejku. Nechýbalo veľa.
     
    00:17
    Paulínyho pokus do lapačky brankára. Hra je prerušená.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Martin: Bernát (Pavlas) – Šimon, Burzík – Dvořák, Ligas – Čížek, Perrott – Babka, Lavička – Murček, Špirko, Poliaček – Paulíny, Barto, Nauš T. – Pokrivčák, Dírer, Themár – Murtazin, Jurášek, Fafrák

    HC Topoľčany: Halo (Romančík) – Novák, Bulák – Malý, Škápik – Gergel A., Bystričan – Hlinka, Bečka – Jurák, Kalináč, Varga R. – Kluka, Lušňák, Šimun – Pätoprstý, Laššo, Danišovský – Kováč, Hvizdoš, Gergel D.

    Rozhodca: Krajčík, Čahoj – Hajnik, Hanko, Holomek (inštruktor).
     
    Martin v stredu zvíťazil nad Trnavou 3:1 vďaka dvom gólom Murtazina a premenenému trestnému strieľaniu Paulínyho, pričom v Novom roku ešte neokúsil trpkosť prehry.

    Topoľčany pred dvoma dňami podľahli Humennému 2:4 a k bodom im tak nestačili ani góly Danišovského a Lušňáka. Pokazili si tak aktuálnu sériu.

    Aktuálne je Martin na druhej priečke so ziskom 37 bodov, tretie Topoľčany majú na svojom konte 35 bodov. Oba tímy v tejto sezóne odohrali 19 zápasov.

    V aktuálnej sezóne sa oba tímy stretli v jedinom vzájomnom stretnutí, v ktorom Topoľčany podľahli Martinu 2:3 po predĺžení. Hostia viedli po góloch Poliačeka a Dírera 0:2, domáci vyrovnali vďaka Nemčekovi a Bystričanovi. V predĺžení následne rozhodol Murček.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 15. Themár (Burzík, Jurášek), 31. Barto (Paulíny, Nauš), 43. Murtazin (Fafrák, Jurášek), 51. Nauš (Paulíny) – 23. Novák (Kalináč, Jurák)


    HK VITAR Martin: Bernát (Pavlas) – Šimon, Burzík – Dvořák, Ligas – Čížek, Perrott – Babka, Lavička – Murček, Špirko, Poliaček – Paulíny, Barto, Nauš T. – Pokrivčák, Dírer, Themár – Murtazin, Jurášek, Fafrák
    HC Topoľčany: Halo (Romančík) – Novák, Bulák – Malý, Škápik – Gergel A., Bystričan – Hlinka, Bečka – Jurák, Kalináč, Varga R. – Kluka, Lušňák, Šimun – Pätoprstý, Laššo, Danišovský – Kováč, Hvizdoš, Gergel D.

    Rozhodčí: Krajčík, Čahoj – Hajnik, Hanko, Holomek (inštruktor)
    thejrc.org