Michalovce – Nové Zámky 3:1 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 3:1 (kon.) | Miskolc – HC Slovan 2:0 (kon.)
Detva – Nitra 2:1 (4:2 po s.n.) | Košice – Trenčín 0:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 1:3 (kon.)
konec
HK Poprad
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 15.01.2021, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Priebeh tretej tretiny si domáci kamzíci ustrážili a strelili poistný gól v 54. minúte, kedy sa presadil Livingston. Barani už následne nedokázali znížiť a Poprad teda potvrdil rolu favorita v zápase. (20:19:01)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:12
    Cez Ihnačáka prešla krížna prihrávka od Livingstona na Mashintera, ktorý už šiel sám na Belányiho, napriahol medzi kruhmi, no Belányi ho vychytal.
     
    57:47
    Popradčania už s blížiacim sa záverom tretiny hrajú bezpečne. Nahodil puk do pásma a okamžite radšej odišli striedať.
     
    57:09
    Z ľavého kruhu sa Breton takmer preštrikoval pred bránku po neúspešných vypichnutiach puku od kamzíkov.
     
    56:30
    Oddychový čas si berie popradský tréner Peter Mikula po prerušení hry.
     
    55:41
    Rozohrávka domácich teraz nebola úspešná, poslali puk preč z obranného pásma. Icing to nie je, domáci aj hostia striedajú.
     
    54:48
    Bystričania sa dostali do pásma. Na ľavom kruhu napriahol Michal Ganz, ktorý pálil tvrdo príklepom a Rychlík dokázal zasiahnuť.
     
    53:49
    Poprad dal gól!
    Kamzíci strieľajú tretí gól a majú opäť dvojgólový náskok. Puk od modrej čiary posielal na bránu Seigo a úspešne ho dokázal tečovať JAMES LIVINGSTON, čím zmenil smer puku a dezorientoval Belányiho.
    Asistencie: Steven Seigo, Mike Dalhuisen.
     
    53:16
    Livingston sa zbavil Dvorského a prihrával pred bránu Zagrapanovi, ktorý to skúšal z prvej, ale Belányi opäť pripravený.
     
    52:28
    Haščák pomerne jednoducho prešiel cez stredné pásmo, potom vnikol do útočného pásma, no tam sa jeho pohyb zabrzdil a prišiel aj o puk.
     
    51:26
    Ďatelinkova delovka od modrej čiary bola dobre myslená, keďže Rychlík mal pomerne zakrytý výhľad, no stihol zakročiť.
     
    50:53
    Bjalončík získal útočné pásmo, Matúš Paločko posúval na modrú čiaru Seigovi, ktorý prišiel do pásma z druhej vlny. Banskobystrický gólman bol opäť úspešný.
     
    49:56
    Haščák to skúšal svojou typickou strelou z ľavého kruhu. Mieril priamo do výstroje Belányiho a banskobystrického gólmana neprekvapil.
     
    49:23
    Svitana posúval na modrú čiaru Drgoňovi, ktorý pálil z prvej. Belányi okamžite úspešne betónom zasiahol.
     
    48:40
    Popradský tím získava presilovú hru. Samuel Mlynarovič je vylúčený na dve minúty za napadnutie.
     
    47:51
    Zápas sprevádza aj početné množstvo osobných súbojov. Pred pár minútami Mlynarovič "zložil" Dalhuisena, teraz pred chvíľou sa zrazili v strednom pásme Drgoň s Faškom-Rudášom.
     
    47:22
    Kabáč to posúval od modrej čiary jemne na bránu. Pred Výhonským brankár Rychlík radšej bezpečne pokryl.
     
    46:34
    Jednu z mála streleckých príležitostí v presilovke si vytvoril Martin Faško-Rudáš, ktorý prekorčuľoval medzi kruhy, odtiaľ triafal do lapačky Rychlíka.
     
    46:19
    Livingston sa nepúšťal nasilu dopredu a z obranného pásma po zisku puku pohodlne znovu oslobodil svoj tím.
     
    45:46
    Ihnačák mal opäť puk na pravom kruhu a krížom sa snažil hľadať Mlynaroviča, no popradskí hráči to vystihli a vyhodili puk preč cez celé klzisko.
     
    45:13
    Ihnačák krížnou prihrávkou hľadal Cardwella, trošku okatú prihrávku však vystihol Vandas a vytečoval puk do stredného pásma.
     
    44:47
    Alex Breton vybojoval pre svoj tím presilovú hru. Patrik Svitana si sadá na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    44:36
    Výhonský pod tlakom Seiga v útočnom pásme napokon posielal puk dozadu popri mantineli a napokon sa puk ocitol až pri Belányim.
     
    44:16
    Seigo nahadzoval puk od modrej čiary na bránu. Belányi vyrážal pred seba, Skokan dorážal bekhendom, no Belányi predviedol famóznu a rýchlu lapačku.
     
    43:32
    Sloboda stále držal puk v rohu klziska na svojej hokejke, aj keď bol zozadu masírovaný Drgoňom. Pripojil sa k nemu Melcher, prišiel tam aj Matej Paločko a potom už domáci získali puk znovu.
     
    42:35
    Zagrapan dával krížnu prihrávku na ľavý kruh Handlovskému, ktorý pálil príklepom, ale Belányi bližším betónom úspešne zasiahol.
     
    41:48
    Handlovský v útočnom pásme prišiel o puk proti dvojici Banskobystričanov a domáci teda v tejto chvíli nevystrelia.
     
    40:44
    Breton ešte udržal útočné pásmo, ihneď tam k zadnému mantinelu nabehli Kabáč s Výhonským a súperili o puk.
     
    40:18
    Skokan vysúval po krídle Haščáka, ktorý však o puk pri mantineli v útočnom pásme prišiel a hru môžu otočiť hostia.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej tretine padli dva góly. V 31. minúte najprv zvýšil na 2:0 Matej Paločko, v závere tretiny však Bystričanov vrátil do zápasu Ihnačák. Poprad má teda po 40 minútach jednogólový náskok pred Banskou Bystricou.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:11
    Banská Bystrica dala gól!
    Barani strieľajú gól do šatne a vracajú sa späť do zápasu po krásnej kombinácii. Za bránkou zachytil puk Faško-Rudáš, posúval ho ihneď pred bránu, kde popradskí obrancovia trestuhodne nechali dvojicu hosťujúcich hráčov. Sukeľ priťukol BRIANOVI IHNAČÁKOVI a ten z prvej prekonal Rychlíka.
    Asistencie: Jakub Sukeľ, Martin Faško-Rudáš.
     
    38:14
    Rozohrávka Popradu v tejto chvíli vôbec nebola úspešná. Končí sa to zakázaným uvoľnením.
     
    37:54
    Alexis D'Aoust dostal priestor na ľavom kruhu a pálil okamžite z prvej. Štipľavá strela letela na plexisklo.
     
    37:14
    Livingston dával krížnu prihrávku pred bránu Mashinterovi, ktorý tam bol úplne sám, no puk mu unikol z čepele hneď ku hokejke Belányiho.
     
    36:18
    Popradčania stále držali útočné pásmo, Seigo po ľavom kruhu posunul Handlovskému, ktorý zakončoval švihom, ale Filip Belányi si to opäť postrážil.
     
    35:41
    Seigo pálil tvrdo spoza pravého kruhu, mieril tesne vedľa brány. Teraz je pred gólmanom Belányim poriadne horúco.
     
    35:09
    Dalhuisen nahadzoval puk od modrej čiary. Belányi vyrážal pred seba, Skokan sa dostával k dorážkam, no puk nedokázal prestrčiť do brány.
     
    34:37
    Pomedzi obrancov sa snažil natlačiť Tamáši, k strele spomedzi kruhov sa však napokon nedostal, puk mu domáci obrancovia vypichli.
     
    33:39
    Z pravého kruhu hľadal Faško-Rudáš Sukeľa pred bránkoviskom, ten si však prihrávku nedokázal skrotiť.
     
    33:08
    Po strele od modrej čiary z hokejky Dalhuisena tancoval puk v bránkovisku. Mashinter ho nedokázal skrotiť a Belányi taktiež zabránil výborným zákrokom hokejkou Mashinterovým dorážkam.
     
    32:44
    Po viacerých problémoch v rozohrávke sa domáci konečne usadili v pásme. Dalhuisen na pravý kruh posúval Vandasovi, ktorý to skúsil z uhla, na čo však bol Belányi pripravený.
     
    31:41
    Popradčanom presilovka zatiaľ veľmi nevychádza, nevedia sa dlhšie usadiť v pásme. V oslabení sa osmelili hostia, pred Cardwellom sa otvoril priestor na ľavom kruhu, vystrelil, Rychlík úspešne zasiahol.
     
    31:06
    Okamžite po buly v obrannom pásme Bystrice je hra prerušená. Patrik Svitana inkasoval úder do tváre. Vylúčený na 2 minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou je Alex Výhonský.
     
    30:41
    Poprad dal gól!
    Popradčania síce nevyužili presilovku o dvoch hráčov, no teraz strieľajú druhý gól. Matúš Paločko sa ujal puku v rohu klziska, prekorčuľoval za bránu a následne to spätne na tzv. "prvú tyčku" posunul bratovi MATEJOVI PALOČKOVI a ten z prvej prekvapil Belányiho.
    Asistencia: Matúš Paločko.
     
    30:34
    Faško-Rudáš chcel po pravom krídle prejsť do pásma, cez Drgoňa sa však nepresadil a ešte aj nechtiac hokejkou zasiahol popradského obrancu. Hra bola potom prerušená kvôli ofsajdu hostí.
     
    30:08
    Alex Breton získal útočné pásmo. Zabrzdil tesne za pravým kruhom a rozhodol sa švihom posielať puk na bránu. Rychlík zachytil puk na hrudi a nedovolil dorážať.
     
    29:41
    Aj terajšie založenie útoku z pohľadu Banskej Bystrice nebolo úspešné. Po odpískanom icingu sa dianie presúva pred Belányiho.
     
    29:15
    Haščák posunul puk na modrú čiaru Seigovi, ktorý to nahadzoval okamžite na bránu. Belányi vyrážal pred seba, Svitana cez dvojicu protihráčov už nedokázal dorážať.
     
    28:44
    Nepresná prihrávka z obranného pásma od Seiga na Svitanu znamená zakázané uvoľnenie Popradu a hra sa presúva pred Rychlíka.
     
    28:23
    Handlovský si prevzal puk na pravom kruhu a ihneď švihom zakončoval. Belányimu vypadol puk z opačnej strany, Zagrapan sa k dorážke už nedostal.
     
    27:45
    Bjalončík prenikal po ľavom krídle, posúval puk pred bránu, kde bol Mešár s Matejom Paločkom, ale ani jeden sa k prihrávke nedostal.
     
    27:20
    Bystričania napokon zvládli toto oslabenie o dvoch hráčov, kamzíkom to nepadlo do brány, a tak sú hostia stále na dostrel jedného gólu.
     
    26:03
    Tak ani teraz to domácim nevyšlo. Po rozhodení obranného valu to skúsil strelou spomedzi kruhov Haščák. Jeho pokus z prvej Belányi výborne vyrazil vyrážačkou a hostia sa oslobodili.
     
    25:36
    Domáci pokračujú v presilovke, prihrávajú si medzi sebou, teraz to skúsil po strele z ľavej strany Haščák, Belányi vyrazil betónom a aj posunul bránu.
     
    24:56
    Popradčania rozbehli presilovku. Skokan dával krížom popred bránku na Haščáka, Belányi zasiahol vyrážačkou.
     
    24:31
    Popradčania majú obrovskú možnosť zvýšiť svoj náskok. Budú hrať presilovku o dvoch hráčov, keďže Michal Kabáč dostáva dve minúty za držanie.
     
    24:18
    Presilovku si zahrajú hokejisti Popradu. Jacob Cardwell dostáva dve minúty za hrubosť.
     
    24:16
    Matej Paločko vyrazil do útočného pásma po osi klziska, nahadzoval puk spomedzi kruhov, brankár Belányi úspešne zakročil.
     
    23:40
    Erving sa snažil od modrej čiary nahadzovať puk pred bránu. Strelu však zblokoval Vybíral, ktorý vyrazil po pravom krídle dopredu, ale taktiež potom prišiel o puk v rohu klziska.
     
    22:56
    Zagrapan sa do útočného pásma nenáhlil, zo stredného pásma posielal puk dozadu na svojich obrancov.
     
    22:18
    Sukeľ mieril dopredu po krídle, následne však puk nahodením iba odovzdal do útočného pásma, keďže hostia potrebovali prestriedať.
     
    21:00
    Po ľavom krídle vyštartoval dopredu Skokan, napokon z uhla ohrozil gólmana Belányiho, ktorý však predviedol jednoduchý zákrok vyrážačkou.
     
    20:26
    Bystričania získali útočné pásmo. Od modrej čiary nahadzoval puk Cardwell, mieril to však mimo priestoru brány.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná tretina priniesla jeden strelený gól a aj pästnú výmenu. Po 20 minútach vedú v zápase Popradčania, keďže v 6. minúte otvoril skóre Ulrych.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:27
    Haščák prihrávkou od zadného mantinelu hľadal pred bránkoviskom Bjalončíka, dve bystrické hokejky však skrížili puk.
     
    18:49
    V strednom pásme si pohybom pýtal puk Melcher, ktorý bol však o malú chvíľu hneď obsadený a nemohol si prebrať letiacu prihrávku.
     
    18:00
    Rozohrávku Popradu zachytil na modrej čiare D'Aoust, ktorý to posúval pred bránku uvoľnenému Mlynarovičovi, no ten nevyužil túto veľmi dobrú šancu a triafal bekhendom len do Rychlíkovho betónu.
     
    17:08
    Ihnačák vyhadzoval puk iba bekhendom. Odovzdaný puk zachytili domáci, keďže barani jednoznačne potrebovali prestriedať.
     
    16:37
    Ďatelinka nahadzoval puk od modrej čiary, mieril to však len na zadný mantinel a rozohrávať môžu znova domáci hráči.
     
    15:27
    Svitana sa vybral medzi trojicu banskobystrických hráčov, jednoznačne ho zastavili na modrej čiare.
     
    14:46
    Peter Bjalončík sa šikovne uvoľňoval do samostatnej šance, bola tam hokejka Alexa Bretona, ale ostáva to bez trestu, pretože Bjalončík už trochu bol v páde sám.
     
    14:05
    Tak videli sme výzvu na pästný súboj, ktorá bola prijatá. Brandon Mashinter si to po hodení rukavíc rozdal s Marcom-Olivierom Crevierom-Morinom. Víťazom súboja sa tesne stal možno Crevier-Morin. Obaja jednoznačne dostávajú tresty 2+10 za hrubosť a hodenie rukavíc.
     
    13:44
    Druhá popradská presilovková formácia má problém udržať sa v útočnom pásme, musia to domáci začínať znovu z hĺbky obranného pásma.
     
    12:42
    Popradčania boli usadení, potom o pásmo prišli, znovu sa dostali do pásma. Svitana to chcel prenášať krížnou prihrávkou na Haščáka, no to nevyšlo.
     
    12:07
    Michael Vandas ostal ležať po nepríjemnom zákroku v útočnom pásme. Fauloval ho Martin Kriška, ktorý dostáva 2+10 za napadnutie hlavy a krku.
     
    11:34
    Po vyhratom buly v útočnom pásme vypálil od modrej čiary Martin Bdžoch. Nepríjemný príklep Rychlík zachytil lapačkou.
     
    10:31
    Individuálne vyrazil dopredu Marcel Haščák, ktorý to spomedzi kruhov skúsil svojou typickou švihovkou, Belányi bezpečne zachytil puk na hrudi.
     
    10:17
    Šikovnú prihrávku posielal Faško-Rudáš pred bránku, kde bol zaparkovaný Alex Výhonský. V poslednej chvíli zastavila puk Kramárova hokejka.
     
    09:40
    Strelou od modrej čiary sa prezentoval obranca Adam Žiak. Jeho zakončenie však presné nebolo.
     
    09:08
    Postupné založenie útoku Banskobystričanom nevyšlo, na modrej čiare ich domáci hokejisti zastavili a posunuli puk preč.
     
    08:25
    Barani si zahrajú presilovú hru. Mike Dalhuisen sa vrátil z trestnej lavice, no sadá si na ňu opäť, tentokrát za hákovanie.
     
    07:49
    Zagrapan iba jemne tečoval nie veľmi dôslednú rozohrávku Ulrycha, rozohrávky sa ujal brankár Belányi.
     
    07:12
    Dianie na ľade pokračuje v hre štyroch proti štyrom. Ihnačák teraz znepríjemnil situáciu Ulrychovi, k strele sa však útočník Bystrice nedostal.
     
    06:16
    Po predchádzajúcej situácii sa zrodila pri popradskej bránke menšia roztržka. Vidíme vzájomné vylúčenie, za hrubosť dostávajú dvojminútové tresty Michal Kabáč a Mike Dalhuisen.
     
    06:16
    Tečom posúval puk z útočnej modrej čiary Kabáč smerom na brankára Rychlíka, ktorý to pre istotu prikrýval.
     
    05:17
    Poprad dal gól!
    Po rozpačitom úvode stretnutia idú do vedenia domáci hráči. Popradčania sa nasťahovali do pásma. Erving posúval na modrú čiaru PETROVI ULRYCHOVI, ktorého taká nemastná-neslaná strela prenikla až za Belányiho chrbát.
    Asistencia: Joona Erving.
     
    04:42
    Z ľavého kruhu sa strelecky predviedla nová akvizícia Popradu zámorský útočník Brandon Mashinter, ktorý však teraz pálil mimo brány.
     
    04:19
    Rozohrávka v podaní Stevena Seiga vôbec nebola presná, po zakázanom uvoľnení je hra prerušená. Kúskovanie naďalej pokračuje.
     
    03:37
    Haščák dostal prihrávku do útočného pásma, následne to však mal proti trojici Banskobystričanov ťažké a cez tento val rozhodne nemohol prejsť.
     
    03:03
    Patrik Svitana to na modrej čiare dostal na strelu z prvej a skúsil to príklepom. Jeho delovka mierila priamo do lapačky gólmana Filipa Belányiho.
     
    02:39
    Zatiaľ je to z oboch strán taký rozpačitý úvod, teraz domáci vzali puk za vlastnú bránu a Drgoň čaká na čerstvých spoluhráčov.
     
    02:16
    Bolo signalizované postavenie mimo hry, preto Bystričania nemohli pokračovať ďalej v obliehaní popradskej rozohrávky a museli z pásma vyjsť.
     
    01:44
    Mlynarovič po vyhratom buly v útočnom pásme chcel okamžite strieľať bekhendom, popradský brankár Rychlík rýchlo zakročil.
     
    01:26
    Ihnačák spoločne so Sukeľom napádali popradskú rozohrávku. Domácim spôsobili problémy, kamzíci však napokon dokázali z toho vyjsť.
     
    00:50
    Domáci hokejisti sa dostali po prvýkrát do útočného pásma. Seigo po modrej čiare posunul Dalhuisenovi. Jeho strelu brankár Belányi bezpečne našiel v lapačke.
     
    00:18
    Bystričania po vyhratom buly nahodili puk do útočného pásma, v rohu klziska oň potom bojoval Výhonský, v súbojoch napokon uspeli domáci.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľade máme oba celky. Domácich v modrých dresoch a hostí z Bystrice v bielych dresoch. Štadiónom znie štátna hymna.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Rychlík (Vošvrda) – Drgoň, Kramár, Seigo, Dalhuisen, Ulrych, Erving, Hudec – Svitana, Skokan, Haščák – Livingston, Bjalončík, Mashinter – Vandas, Zagrapan, Handlovský – Matúš Paločko, Matej Paločko, Mešár – Jevoš

    HC 05 Banská Bystrica: Belányi (Rabčan) – Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Žiak, Bdžoch, Ganz, Vybíral – J. Sukeľ, Ihnačák, Faško-Rudáš – Kriška, Mlynarovič, D'Aoust – Sloboda, Dvorský, Melcher – Kabáč, Tamáši, Výhonský

    Rozhodca: Baluška, Tvrdoň – Ordzovenský, Vyšný.
     
    Prajem vám príjemný piatkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 31. kola Tipos Extraligy, v ktorom uvidíme aj duel medzi HK Poprad a HC 05 Banská Bystrica. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskí hokejisti si po trojkráľovej prehre v Košiciach 4:0 napravili chuť na dvoch súperoch a získali dve víťazstvá. Nitru v domácom prostredí zdolali po predĺžení 4:3 a následne v dôležitom zápase taktiež doma pokorili Slovan Bratislava 4:1. Aj vďaka tomu sa udržali na priebežnej líderskej pozícii, kde majú momentálne 59 bodov, skóre 106:75, ale iba jednobodový náskok pred druhým Zvolenom, ktorý má ešte zápas k dobru a taktiež len dvojbodový náskok pred tretím Slovanom, ktorý má taktiež ešte o jeden zápas k dobru viac ako Poprad. Kamzíci teda rozhodne body potrebujú.

    V odlišnej pozícii sa nachádza Banská Bystrica, ktorá je na predposlednom 11. mieste so ziskom 23 bodov. Barani navyše sú absolútne mimo formy, ťahajú už sedemzápasovú sériu prehier so ziskom len jediného bodu. Posledné štyri zápasy, ktoré Bystričania odohrali na domácom ľade, im vôbec nevyšli. Detve prehrali tesne 3:4, potom Zvolenu 1:3, Novým Zámkom 1:4 a naposledy Michalovciam 1:5. Na desiatu play-offovú pozíciu hokejisti Banskej Bystrice momentálne strácajú tri body, keďže desiaty Miškovec má 26 bodov. Pred posledným Mikulášom majú barani pohodlný 14-bodový náskok.

    Bude to tretie vzájomné meranie síl v tejto sezóne. V tých predošlých sa zrodili jasné víťazstvá Popradu. Kamzíci triumfovali 9. októbra doma vysoko 7:1 a 17. novembra na súperovom ľade vyhrali 2:5.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 6. Ulrych (Erving), 31. Matej Paločko (Matúš Paločko), 54. Livingston (Seigo, Dalhuisen) – 40. Ihnačák (Sukeľ, Faško-Rudáš)


    HK Poprad: Rychlík (Vošvrda) – Drgoň, Kramár, Seigo, Dalhuisen, Ulrych, Erving, Hudec – Svitana, Skokan, Haščák – Livingston, Bjalončík, Mashinter – Vandas, Zagrapan, Handlovský – Matúš Paločko, Matej Paločko, Mešár – Jevoš
    HC´ 05 Banská Bystrica: Belányi (Rabčan) – Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Žiak, Bdžoch, Ganz, Vybíral – J. Sukeľ, Ihnačák, Faško-Rudáš – Kriška, Mlynarovič, D'Aoust – Sloboda, Dvorský, Melcher – Kabáč, Tamáši, Výhonský

    Rozhodčí: Baluška, Tvrdoň – Ordzovenský, Vyšný
    thejrc.org