Buffalo – Washington 4:6 (kon.) | New Jersey – Boston 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – NY Islanders 0:4 (kon.)
Detroit – Carolina 0:3 (kon.) | Nashville – Columbus 3:1 (kon.) | Winnipeg – Calgary 4:3 (po pr.)
Arizona – San Jose 3:4 (1:2 po s.n.) | Edmonton – Vancouver 5:2 (kon.) | Vegas – Anaheim 5:2 (kon.)
Los Angeles – Minnesota 3:4 (po pr.)
po prodl.
Los Angeles Kings
3:4 (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)
Minnesota Wild
Pátek 15.01.2021, 04:05 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (07:00:26)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jonathan Quick (LAK) – 23 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,2 %, odchytal 63:47
    Cam Talbot (MNS) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2 %, odchytal 63:47

    Česká a slovenská stopa

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.

    Tři hvězdy utkání

    1. Kirill Kaprizov (MNS) 1+2
    2. Jonas Brodin (MNS) 1+0
    3. Dustin Brown (LAK) 1+0
     
    Los Angeles si v konečném součtu z tohoto utkání odnáší pouze bod, což bude vzhledem k jeho průběhu určitě domácím zklamáním. Skóre utkání sice otevřel hostující zadák Jonas Brodin, ovšem po brankách Jeffa Cartera, Andrease Athanasioua a Adriana Kempeho disponovali Kings dvougólovým náskokem. Ve třetí třetině ovšem Wild zabrali, zásluhou Raska a Foligna se jim podařilo srovnat a gólový účet završil tříbodový Kirill Kaprizov. Vzhledem k celkovým šancím si ale Minnesota úvodní výhru ročníku zcela jistě zasloužila, navíc její hráči trefili hned třikrát tyč. Konečný stav utkání: 3:4 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    63:47 Kirill KAPRIZOV - 3:4
     
    63:47
    Minnesota právě vstřelila branku!
    To je vstup do NHL jako hrom. KIRILL KAPRIZOV zařizuje svému týmu první dvoubodové vítězství v sezoně, stál u tří ze čtyř branek, které dnes Wild vsítili. Kings se nedohodli na rozehře ve středním pásmu a ruská raketa byla připravena ukrást puk. V samostatném úniku Kaprizov plánoval kličku do forhendu a zcela nevědomky kotouč bruslí poslal mezi nohy brankáře Quicka. Jeho první branka v NHL padla zvláštní cestou, ale i to k nejlepším střelcům planety zkrátka patří. Bez asistence.
     
    63:29
    Greenway sice šikovně zatápěl domácí obraně, ale otočkami za bránou mnoho nedokázal.
     
    63:10
    Až nyní se vracíme ke klasickému formátu, to když střelu Dumby znovu zpacifikoval pozorný Doughty. Ukazuje, že je stále nejlepším zadákem svého mančaftu.
     
    62:38
    Vilardi proklouzl do útočné třetiny, pak ale pohledem marně hledal Kalea Claguea. Ten nebyl připravený u modré čáry.
     
    62:07
    Přerušení se zatím ani v náznaku nechystá, toto prodloužení se vrací zpátky v čase, kdy ho hrál větší počet hráčů.
     
    61:45
    Doughty už je také zpět. Rozhodl se neriskovat a zatáhl kotouč zpátky do vlastního pásma.
     
    61:05
    Fiala proskočil před bránu, ale Quick si poradil betonem. Hraje se pochopitelně čtyři na čtyři, přičemž navrátilec Olli Määttä okamžitě procvičil Talbota při přečíslení dva na jednoho.
     
    60:50
    Kopitar vyhrál buly. Domácí jsou v plném počtu, když přežili kritický moment utkání.
     
    60:40
    Třetí tyčka v utkání! Kaprizov objel bránu a chystal puk na zlatém podnose pro Spurgeona. Jeho hůl se prohnula jako luk a vyletěl z ní projektil, který označkoval levou tyč.
     
    60:19
    O chvíli později už Doughtyho sestřelil Kaprizov a tvrdý bek Kings kulhá na střídačku. To je značná komplikace, LA teď postrádá své dva elitní obránce.
     
    60:05
    Kings vyhráli buly a Doughty pochopitelně okamžitě posílá puk na druhou stranu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Minnesota ve třetí části utkání zvládla stáhnout dvoubrankové manko. Kings mohou být nakonec rádi, že nepřišli o všechny body. Už ve 44. minutě dokázal propálit všechny překážky po dobré přihrávce Kaprizova Viktor Rask. Bojovný výkon Wild pokračoval a na konci 50. minuty zvládl nejrychlejší orientaci ze všech hráčů na ledě Marcus Foligno. Stav je 3:3 a chystá se prodloužení, do kterého si Minnesota přenáší početní převahu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Je to jasné, po dalším vyhození se bude hrát prodloužení.
     
    59:35
    Fialu odzbrojil Kopitar a práci znovu dokonal Doughty, který ometl puk o mantinel. Kings hrají velmi takticky.
     
    59:07
    Kings okamžitě vyhazují a chystají své obranné šiky na další útok.
     
    59:03
    Na led se po krátké přestávce znovu dostal elitní pár Kings, jenže v rohu hřiště si Olli Määttä neodpustil faul v souboji s Kevinem Fialou. To je ložená šance pro rozhodnutí duelu.
     
    58:17
    Hraje se hodně nahoru-dolů. Poté, co Foligno v další velké šanci netrefil puk zásluhou včasného zásahu Matta Roye, se ke kontru dostal Michael Amadio. Na jeho pokus z levé strany dosáhl Talbot.
     
    57:25
    Matt Dumba poslal kotouč vpřed a Marcus Foligno inkasoval hit zezadu, který absolutně neočekával. Srážka ale poskytla prostor Nicu Sturmovi, jenž si vytvořil možnost z levé strany, ale nevypálil přesně.
     
    56:35
    Vůbec ne snadná šichta pro Kalea Claguea, když v rohu kluziště bojoval s dvojnásobnou přesilou. Puk nicméně odpravil na druhou stranu a tam už měli výhodu hráči v černobílém.
     
    56:28
    Parise nezachytil střílenou přihrávku na útočnou modrou linii, tím pádem se vhazuje před brankářem Talbotem. Kings dnes již jednou po zakázaném uvolnění udeřili, znovu jde na led jejich elitní pětka.
     
    55:59
    Talbot se před brankou potkal s Mattem Luffem, je to ale nevinná srážka, kterou si oba muži vyříkají a vylučovat se nebude.
     
    55:27
    Fiala je dnes jako už tradičně velmi aktivní. Nyní se nachomýtl u puku a hned pálil. Je mu vlastně jedno, odkud střela na branku poletí.
     
    54:20
    Nico Sturm chtěl puk shodit ze vzduchu rovnou za záda Quicka. Jenže zahrál vysokou holí, takže je hra vykázána do neutrálního pásma.
     
    53:45
    Mark Alt udělal tři kroky, aby mohl puk do útočného pásma nahodit až za červenou čarou. Jenže boj o lepší postavení se Los Angeles momentálně vůbec nedaří.
     
    52:50
    Pokus od modré tentokrát snášel Kale Clague. Talbot puk chvíli ve vzduchu hledal, ovšem díky obrannému valu se k němu vůbec nedostal.
     
    51:45
    Adrian Kempe odpravil kotouč přesně na hůl Kopitara, který ale ponechal touš při přechodu modré čáry za sebou. Kings se jako zázrakem přesto povedlo přejít do pásma dle pravidel a Matt Roy nabil kapitánovi LA. Střela z pravé strany nebyla přesná.
     
    51:24
    Carter zkušeně poslal puk rovnou na Talbota. Kings se tak mohou na nějakou dobu uklidnit, vhazuje se daleko od jejich vlastní svatyně.
     
    50:58
    Minnesota kráčí za obratem skóre. Tvrdá střela od modré se stala kořistí Joela Erikssona Eka, který na hraně brankoviště bojoval o prostor s Jonathanem Quickem. Ten se roztáhl na brankové čáře a situaci ustál.
    49:42 Marcus FOLIGNO - 3:3
     
    49:42
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Ukázka bojovnosti a pracovitosti. MARCUS FOLIGNO za brankou zboural obránce Olliho Määttäu, nepřestal sledovat letící puk a z otočky ho napálil rovnou za zadní tyčku. Trefil geniální teploměr v postoji Quicka. Za svou dnešní dřinu si vstřelení vyrovnávací branky určitě zasloužil. V polovině třetí třetiny začínáme od začátku – 3:3. Asistence: Ryan Suter.
     
    49:25
    Rozhodčí ukazuje, že nahození z obranného pásma bylo tečované. Nepíská tak zakázané uvolnění.
     
    48:22
    Z nenápadné střely z levé strany opět zvoní tyč. O gól se patrně pokoušel Foligno.
     
    47:32
    Hosté v plném počtu.
     
    47:15
    Před branku se natlačil Amadio a Talbot měl co dělat, aby udržel své tělo přitlačené na přední tyči. Povedlo se a hra se tak přerušuje.
     
    46:51
    Minnesota se brání poměrně úspěšně, vidíme už čtvrté vyhození kotouče. Kings ale tento fakt nemusí nějak zásadně vadit, jelikož stále vedou.
     
    45:32
    Johansson otupí tlak Wild, protože osekával soupeře, ale ještě předtím vytáhl Talbot nejlepší zásah v utkání a udržel svůj tým ve hře.
    43:15 Victor RASK - 3:2
     
    43:15
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Dámy a pánové, přivítejte Kirilla Kaprizova. Wild od něj měli velká očekávání a ta splňuje už v prvním zápase. V útočném rohu odebral obránci kotouč, připravil střeleckou pozici pro VIKTORA RASKA, jehož ránu ještě svými chrániči patrně tečoval Zach Parise. Zatím ale není označen jako střelec branky. Minnesota se dostává na nebezpečný dostřel. Asistence: Kirill Kaprizov, Matt Dumba.
     
    42:44
    Kaprizov dostává vyšší čas na ledě než jeho spoluhráči. Nyní se zavěsil na záda Doughtyho.
     
    42:08
    A znovu prokázal svou vizi Kaprizov. Na pravé straně našel volného Spurgeona, kterého nakonec zvládl odstavit Kempe, takže střela nešla na Quicka z ideální pozice.
     
    41:34
    Kale Clague si poradil s tlakem Fialy a Kings okamžitě založili útok. Kempe z pravé strany vyslal dobrou ránu, ale Talbot na puk viděl a odmítl trable betonem.
     
    40:52
    Foligno vyhrál za brankou souboj s Andersonem a Jordan Greenway zkusil ránu z nulového úhlu. Quick musel dávat pozor, protože kotouč se mohl do branky odrazit od jeho masky.
     
    40:32
    Domácí v plném počtu.
     
    40:18
    Domácí začínali v oslabení, ale Drew Doughty puk vyhodil a Anže Kopitar se postaral o taktické zdržení soupeře v neutrální zóně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely: 21:18
    Vhazování: 65 % : 35 %
    Bloky: 4:6
    Hity: 12:16
    Přesilovky/využití: 1/3 : 0/5
     
    Pakliže Kings udrží svůj dvoubrankový náskok až do závěrečné sirény, jako klíčový faktor tohoto zápasu se ukáže právě druhá třetina. V ní Wild nezvládali proměňovat šance, zato si v podstatě dali dvě vlastní branky. Nejprve ve 28. minutě protiakci Cartera nasměřoval za brankáře Talbota Dumba, po jehož zásahu měla už snadnou práci vyčkávající posila Kings Andreas Athanasiou. Los Angeles pak udeřilo ještě jednou, a to o deset minut později, kdy kotouč do sítě nechtěně vměstnal Carson Soucy. Předtím přitom Minnesota sehrála hned dvě nadějné početní výhody, branku ovšem nevstřelil ani Matt Dumba, který rozezvučel levou tyč. Skóre proto ukazuje hodnotu 3:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Druhá přesilovková formace s Johanssonem a Boninem nedokázala obejít u modré čáry Kopitara. Kings brání velmi trpělivě a zřejmě si do kabiny odnesou dvoubrankové vedení.
     
    38:32
    Blake Lizotte ještě dává Wild šanci ke snížení. V obranném pásmu podrážel a už putuje na trestnou lavici.
    37:05 Dustin BROWN - 3:1
     
    37:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings se podařilo zužitkovat dobrou práci Doughtyho, který udržel útočnou třetinu a přihrál Anže Kopitarovi. Od něj putoval pas na DUSTINA BROWNA, který zatáhl puk za bránu a přihrál na hranu brankoviště Adrianu Kempemu. Jenže skvělou kombinace nakonec zakončil soupeř: puk do sítě svým nešikovným zásahem definitivně dostal až obránce Carson Soucy. Asistence: Alex Iafallo, Anže Kopitar.
     
    36:50
    Doughty u modré čáry bojoval s neposedným pukem, ale pásmo udržel.
     
    36:30
    Brown coby skvělý power-forward zaclonil střelu Doughtyho, dorážku ale nedovolil Talbot, když puk parádně čapl do koše tvořeného z jeho rukavice a vyrážečky.
     
    36:06
    Clague si vybral Kempeho, který konečně překonal modrou linii. Jeho přihrávka před brankoviště nenašla čepel Cartera.
     
    35:36
    Joel Eriksson Ek zvládl souboj s Vilardim u modré čáry a odchází střídat. Přesilovky Kings ani v minulé sezoně za mnoho nestály.
     
    35:11
    Talbot sice chytá střelu Kopitara, ale ještě předtím přišel nepovolený zákrok Brodina. Dvě minuty za držení.
     
    34:44
    Rozehrávka Jareda Spurgeona oslovila Andrease Athanasioua. Ten krásně tančil střední třetinou, ovšem v závěru své sóloakce přece jen tvrdě narazil a dopadl na led.
     
    34:21
    Greenway posadil na led Mikeyho Andersona, který si tento moment bude nějakou dobu pamatovat. Od útočníka Wild se odrazil jako otravná moucha.
     
    33:27
    Olli Määttä a Drew Doughty už pomalu nelezou z ledu, k čemuž hodně přispěl značný počet oslabení. Druhý jmenovaný měl nyní problém s rozehrou, ale finský kolega mu situaci usnadnil.
     
    32:24
    Domácí v plném počtu.
    31:46 Wild měli v přesilovce tunu šancí, zvonila i tyč.
     
    31:46
    Neskutečný tlak Wild, při kterém Jonathan Quick ukázal, že ještě nepatří do starého železa. Několik precizních zásahů nyní uchránilo Kings od vyrovnaného stavu.
     
    30:45
    Zvoní tyčka. Do puku se opřel Matt Dumba a Quick byl na jeho pokus krátký. Branková konstrukce naštěstí pro Kings nikoliv.
     
    30:24
    Příliš mnoho hráčů LA na ledě, trest odsedí Luff.
     
    29:58
    Dustin Brown se po návratu na led snažil rozčeřit vody v obranném pásmu Wild. Od modré pak vyslal pumelici Austin Wagner, ovšem pouze vedle brány.
     
    29:36
    Domácí v plném počtu.
     
    29:13
    Parádní pasáž v podání Minnesoty zakončil Fiala, Quick schovává kotouč do rukavice. Ještě předtím se musel potýkat s nájezdem stejného muže do slotu, ovšem i se štěstím ošemetnou situaci zvládl.
     
    27:36
    Přesilovka nemá dlouhého trvání, Dustin Brown půjde pykat za držení.
    27:12 Andreas ATHANASIOU - 2:1
     
    27:12
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    A z následného protiútoku domácích vzniká obrat v zápase. Jeff Carter trefil připravený beton Cama Talbota, ovšem od něj se puk odrazil do brusle vracejícího se Matta Dumby a ANDREAS ATHANASIOU ještě drobnou tečí pomohl kotouči v cestě do brány. Prosazuje se tak další posila Kings, kteří nyní mají navrch a ještě je čeká přesilová hra. 2:1. Asistence: Jeff Carter, Matt Roy.
     
    26:45
    Carter musel opustit prostor pro vhazování a Andreas Athanasiou ho nezvládl nahradit. Wild ovšem útok nezvládli.
     
    26:45
    Z pravé strany se podařilo vypálil Iafallovi a Talbot ihned po konci přesilovky Wild vytáhnul složitý zákrok. Později zvládá i střelu od modré a je tu komerční přerušení.
     
    26:08
    Hodně přísný trest. Kevin Fiala za svůj neúmyslný náraz do Quicka musí za katr.
     
    26:07
    Nyní se Švýcar s českými kořeny omlouvá za nevyžádanou návštěvu v pracovišti Jonathana Quicka. Zklamalo ho zřejmě ostří bruslí a také špatný led.
     
    25:44
    Fiala se opět dostal do ideálního místa pro střelu, čehož vzápětí využil Jared Spurgeon. Jeho krosová přihrávka ovšem putovala příliš dlouho na to, aby Jonathan Quick nezvládl agresivním přesunem hrozící gól odvrátit.
     
    25:33
    Clague si v souboji mimo záběr holí přidržel Erikssona Eka a odsedí si dvě minuty na trestné lavici. Jasné hákování.
     
    25:26
    Greenway provedl šikovnou výhybku a oklamal Clagueho. Ke střele jeho snaha nevedla.
     
    25:02
    Olli Määttä se po výměně s Doughtym vydal na útočný výlet a nahodil puk na Talbota. Pak se ještě snažil vybojovat buly po jeho pravici, což se mu i přes tvrdý náraz do Foligna přece jen povedlo.
     
    24:14
    Nadějný pas před brankoviště se v poslední chvíli odrážel od brusle Soucyho, který zřejmě ani nevěděl o tom, jak zásadní obranný zákrok se mu podařilo provést.
     
    23:43
    Domácí v plném počtu.
     
    23:39
    V závěru nicméně přišla štiplavá střela. Nick Bonino přes clonu dvou mužů vypálil hodně vysoko a přikrčený Quick musel doslova vyskočit jako pružina. Jeho rameno nakonec ránu odpravilo za bránu.
     
    23:19
    Carter teď ze středního pásma nahodil puk tak šikovně, že ho musel Talbot chytit do rukavice. K rozehrávce se nedostal a Minnesotě zbývá už jen 25 vteřin k využití přesilovky.
     
    23:05
    Kaprizov znovu šikovně předesílal pobídku do slotu, ovšem Fiala se přes nataženou hůl Adriana Kempeho neprosadil. Nevýrazná rána skončila v majetkovém soupisu Jonathana Quicka.
     
    22:34
    Po buly ve středním pásmu LA v klidu vyhazuje. Ani tato přesilovka zatím nemá gólový potenciál.
     
    22:24
    Fiala natáhl ke střele z pravé strany a dorážet se pokoušel Kirill Kaprizov. Quick ale zachoval ledový klid a pokaždé puk vyrazil do bezpečné vzdálenosti.
     
    22:00
    Domácí se zásluhou Määtäy poměrně rychle osvobodili, ovšem zanedlouho na to se povedlo Fialovi rychle vniknout do pásma.
     
    21:43
    Při defenzivní činnosti si sekání neodpustil Mark Alt. Také Minnesota poprvé vyzkouší přesilovkový vzorec, který si natrénovala během kempu.
     
    21:07
    Parise se dostal ke třem velmi nebezpečným ranám. Nejprve ho z mezikruží dvakrát vychytal Quick, pak zkoušel alternující kapitán Wild ještě objet bránu, ale puk nezasunul. Opět měl v této akci prsty Kirill Kaprizov, který si po nevýrazných 10 minutách začíná velmi rychle zvykat na užší kluziště.
     
    20:38
    Bonino za bránou otravoval Roye, nezvládl mu ale odebrat kotouč.
     
    20:09
    Johansson nedosáhl na úvodní rozehrávku Brodina, nemusí mu to ale nutně vadit, protože Kings rychle odevzdávají puk soupeři.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky 1. třetiny
    Střely: 7:6
    Vhazování: 60 % : 40 %
    Bloky: 3:4
    Hity: 9:10
    Přesilovky/využití: 0/1 : 0/0
     
    V úvodní třetině týmy daly znát, že v zápasovém tempu se již neocitly více jak půl roku. Brankáři by si mohli číst mezi třemi tyčemi knihu, a stejně by stačili tempu úvodních minut. Po druhé komerční přestávce jakoby se ale něco změnilo a Wild začali svého soupeře minimálně na šance poměrně jasně přehrávat. Po šikovném průniku Kirilla Kaprizova se podařilo jednu z nich využít Jonasi Brodinovi, když našel místo v Quickově nedobrém postoji a rozvlnil síť. Pět vteřin před koncem ovšem Wild zbytečně zahodili puk na zakázané uvolnění a Anže Kopitar ukázal, kde je jeho přednost. Šikovně vyhrané buly umožnilo trefu Jeffa Cartera, který dvě vteřiny před sirénou zatloukl kotouč pod břevno. Stav je 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:58 Jeff CARTER - 1:1
     
    19:58
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Kevin Fiala chtěl na vhazování puk zakleknout, ale Anže Kopitar prokázal velkou obětavost, z krkolomné pozice dokázal vystřelit a duchapřítomný JEFF CARTER poslal do sítě gólovou dorážku. Talbot ani přihlížející Suter už nezastavili zkušeného třicátníka v sestavě Kings, kteří tak v samotném závěru srovnávají stav zápasu. Asistence: Anže Kopitar.
     
    19:55
    Matt Luff sice nepřihrál přesně, ovšem Wild pouze vyhazují na zakázané uvolnění. Ještě je tu možnost k ohrožení brány.
     
    19:22
    Suter prokázal velký přehled a poslal dlouhý pas až na útočnou modrou. Tam už byl na průnik připravený Joel Eriksson Ek, ovšem před branku se musel tlačit z bekhendové strany a nezmohl se na víc než slabou střelu do hrudi gólmana.
     
    19:04
    Po delší době si na puk sáhnul Cam Talbot. Střela Anžeho Kopitara šla přes bránícího Kaprizova, ale Talbot měl dostatek času na reakci.
     
    18:44
    Dobře sehraná akce. Foligno navezl kotouč do pásma, poslal přihrávku do rohu a odtud už Greenway nabídl střeleckou pozici Brodinovi. První střelec Wild v této sezoně zkusil své štěstí opět, ovšem Quick měl tentokrát mnohem snazší úlohu.
     
    17:49
    Nico Sturm byl rychle zastaven v rohu kluziště a na druhou stranu se vydal Adrian Kempe. Pěkně centroval puk před brankoviště, ale hůl Austina Wagnera na černou pryž stejně nedosáhla.
    16:06 Jonas BRODIN - 0:1
     
    16:06
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Ruský snajpr nakonec na první bod nemusel čekat až tak dlouhou. Kirill Kaprizov se skvěle uvolnil v útočném pásmu a po vlastním pádu předal puk na JONASE BRODINA. Švédský obránce, který na podzim s Wild podepsal dlouholetou smlouvu, využil nerovnováhy brankáře Quicka a poslal střelu do jeho protipohybu. Minnesota se ujímá vedení. Asistence: Kirill Kaprizov.
     
    15:17
    Jordan Greenway už mohl oprášit puk o prkna, protože technici problém rychle vyřešili.
     
    15:00
    Komerční pauza se poněkud protahuje, po hitu Greenwaye na Määttäu se totiž uvolnilo plexisklo u trestné lavice.
    14:47 Marcus Foligno vyprášil beton brankáře.
     
    14:47
    Konečně se Wild po komerční přestávce dostali ke své hře. Foligno zahodil velkou šanci, když se procpal do slotu a svižnou ranou našel jen beton Jonathana Quicka. Tato situace si žádala řešení mířené do horních pater klece.
     
    14:07
    Jonathan Quick musel pořádně vytáhnout svůj beton, aby zpracoval střelu Matta Dumby. Ta ještě zůstala skrytá za tělo bránícího hráče, takže skutečně nic snadného.
     
    13:24
    Nepříjemný odraz musel řešit Talbot. Naštěstí pro něj přispěchala na pomoc dvojice Soucy – Pateryn.
     
    12:30
    Teď se Kaprizov chtěl připomenout, ale jeho křižnou přihrávku zachytil Kopitar. Z následného protiútoku měl zakončovat Alex Iafallo, ovšem jeho kapitán mu přihrávku předal až příliš pozdě a Iafallo byl dávno mimo ideální úhel.
     
    12:14
    Nick Bjugstad vypálil na Quicka a ten chytá černou pryž bezpečně do rukavice. Druhou zvučnou posilu Minnesoty – Kirilla Kaprizova – zatím příliš vidět není.
     
    11:49
    Drew Doughty kontroluje puk v předbrakovém prostoru. Po jeho rozehrávce se k nebezpečně střele propracoval Michael Amadio, Talbot začíná mít starosti.
     
    11:06
    Wagner udělal pět rychlých kroků a rázem stál v mezikruží. Jeho střelu tahem ovšem Cam Talbot viděl a poradil si zásluhou vyrážečky. Wild nicméně stále schází větší pohyb.
     
    10:15
    Matt Roy musel zpracovat tvrdý náraz Marcuse Foligna, je to ale v posledních desítkách vteřin jediná aktivita, na kterou se Minnesota zmohla.
     
    09:23
    Victor Rask nahodil kotouč za bránu, momentálně jsou ale na koni hráči LA, kteří znovu otáčí hru. Nejprve z levé strany pálil namlsaný Olli Määttä, pak se málem dostal ke gólové dorážce Jeff Carter.
     
    09:10
    O několik vteřin později se situace opakuje, znovu tedy vhazování před Camem Talbotem.
     
    08:45
    Po komerční pauze poslal Dean Evenson na led svou první formaci, ta se ovšem k přesné rozehrávce nedostala. Je z toho zakázané uvolnění.
     
    08:40
    Tečovaný kotouč před bránou hledal Anže Kopitar, ovšem rychlejší byl znovu brankář Wild. Po delší době si domácí vypracovali alespoň částečný tlak.
     
    07:55
    Nahození za bránu z hole Doughtyho sbírá zkušeně Talbot, který doposud neměl mnoho práce. Je za námi osm minut a každý brankář si podle statistik připsal po jednom zásahu.
     
    07:02
    Fiala se dostal před bránu, ovšem vůbec se mu nepodařilo zajímavou šanci zužitkovat. Přízemní střela tak jen procvičila Quicka.
     
    05:56
    Nečekaná přihrávka Erikssona Eka málem nadělala potíže. Marcus Foligno se ovšem ke střele nepropracoval.
     
    05:12
    Carson Soucy se musel hodně ohánět, avšak povedlo se mu udržet útočné pásmo. O chvíli později totéž neplatí, Olli Määttä ze střední části nahazuje puk a odchází střídat.
     
    04:31
    Andreas Athanasiou vyvezl kotouč do obranného rohu, pak se mu povedlo zastavit rozehrávku Dumby a mířil do zajímavé příležitosti. Proti dvojici obránců ale o puk přišel.
     
    04:20
    Snaha o rychlý přechod do ofenzivy nepřinesla kýžené ovoce. Mikey Anderson svou dlouhou přihrávkou nenašel nikoho v tmavé kombinaci a píská se icing.
     
    03:45
    Novopečený kapitán Jared Spurgeon předal puk do středního pásma, odkud už nabral dobrou rychlost Kevin Fiala. Jeho střela na přední tyč Quicka nepotrápila.
     
    03:17
    Hosté v plném počtu.
     
    03:01
    Wild se osvobozují. Zdá se. že se jim podaří ubránit první oslabení. Suter o chvíli později posílá puk znovu do bezpečí.
     
    02:19
    Spolupráci Kempeho s Doughtym sice přerušil Greenway, pak se ale domácím konečně podařilo vniknout do útočného pásma a Doughty ohrožoval branku soupeře. První zákrok pro Talbota.
     
    02:08
    Tento přechod se nepovedl. Ofsajd Kings, kteří si zatím s přesilovou hrou neví rady.
     
    01:38
    Joel Eriksson Ek prokazuje své kvality při bránění. Vyvezl kotouč až do rohu útočného pásma a Kale Clague musí začít od své brány.
     
    01:17
    Matt Dumba zasáhl při bránění Kopitara do hlavy. Krvavý šrám nevidíme, takže to budou jen dvě minuty.
     
    00:52
    Nicku Bjugstadovi nevyšlo první střídání v dresu Wild. Zamotal se do otočky v útočném pásmu a na druhou stranu spěchal Iafallo s Kopitarem. Druhý jmenovaný kopl do puku, branka by zřejmě neplatila.
     
    00:22
    Fiala nahodil puk do útočného pásma, ale Olli Määttä si pohlídal záda a v klidu rozehrál.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Wild by dnes měli začít se svou druhou lajnou:
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Grosenick) – Määttä, Doughty (A), M. Anderson, Roy, Clague, Alt – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown – Athanasiou, Lizotte, J. Carter (A) – A. Kempe, Vilardi, Wagner – Moore, Amadio, Luff.

    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Suter (A), Dumba, Spurgeon (C), Brodin, Pateryn, Soucy – Parise (A), Bjugstad, Kaprizov – Ma. Johansson, Bonino, Fiala – Greenway, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Sturm, V. Rask, Hartman.

    Rozhodčí: Brenk, Kozari – Toomey, Knorr.
     
    MINNESOTA WILD
    Minulá sezona: 10. místo (Západ), 69 zápasů, úspěšnost 55,8 %, skóre: 220:220


    Kdyby se loňský ročník dokončil ve své kompletní podobě, patrně by Wild měli co dělat, aby se vešli mezi osm nejlepších celků své konference. Jenže na kdyby se nehraje a jelikož koronavirus dal základní části definitivní stopku, prošla Minnesota mezi 24 uchazečů o pohár lorda Stanleyho. Jenže její pouť skončila už v kvalifikačním kole proti Vancouveru. Úvodní klání pro svůj celek vychytal Alex Stalock, který kryl všech 28 střel Canucks, pak ale přišly tři porážky v řadě a několikaměsíční pauza. V posledním utkání série Wild sahali po vítězství, ovšem prodloužení utnul už po 11 vteřinách kat Christopher Tanev. Minnesota ještě před startem sezony podepsala pracovitého útočníka Marcuse Foligna, který je nepostradatelným článkem v oslabení. Za tři roky dostane přes devět milionů dolarů. Tým už na podzim posílili tři zkušení centři – Nick Bjugstad, Marcus Johansson a Nick Bonino. Definitivně se s Minnesotou naopak loučili Eric Staal či Luke Kunin (oba součásti přestupů) a dlouholetý kapitán Mikko Koivu, jenž nikdy v NHL neoblékal jiný než zelenobílý dres, avšak stal se nechráněným volným hráčem a Wild mu nenabídli nový kontrakt. Totéž by nemohl říct jiný Seveřan Jonas Brodin, neboť v Minnesotě stráví zásluhou čerstvé smlouvy dalších sedm let. Největší akvizicí je ale bezpochyby příchod Kirilla Kaprizova, nad jehož pomocnou rukou se uvažovalo už v uplynulé sezoně. Nakonec se do sestavy dostává až nyní a očekává se, že bude mít okamžitý vliv na výkony Wild. Musí totiž zastoupit také dlouhodobě zraněného Nora Matse Zuccarella. Minnesota nemůže počítat ani se svou plánovanou jedničkou, jelikož zdravotní problém potkal i Alexe Stalocka. Zodpovědnost za výkony v brankovišti tak spadá na Cama Talbota, jemuž kryje záda nezkušený Fin Kaapo Kähkönen. V Minnesotě působí také švýcarský forvard s českými kořeny Kevin Fiala, ryze český či slovenský zástupce ale schází.
     
    LOS ANGELES KINGS
    Minulá sezona: 14. místo (Západ), 70 zápasů, úspěšnost 45,7 %, skóre: 178:212


    Uplynulá sezona Kings rozhodně nevyšla na výbornou. V Západní konferenci bylo horší pouze San Jose, a tak Los Angeles nepostoupilo ani do rozšířeného play off. Toto zklamání nicméně nenásledovaly výrazné změny v sestavě. Ještě v říjnu generální manažer Rob Blake provedl výměnu s Chicagem, kam putoval mladý centr Brad Morrison. Na druhou stranu zamířil dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a stále nadějný zadák z Finska Olli Määttä, který by rozhodně mohl Kings pomoci. Druhý přestup v podání LA už postrádal větší váhu. Příchozí útočník Lias Andersson odehrál tři nekompletní ročníky v dresu newyorských Rangers a jeho budoucnost v nejlepší lize světa je stále nejistá. Z trhu volných hráčů se Kings podařilo ulovit Andrease Athanasioua, který patřil k hlavním tvářím detroitské organizace. Na listině dlouhodobě zraněných hráčů uvízl před startem sezony český útočník Martin Frk, jenž vloni hlavně v úvodu sezony paběrkoval mezi prvním týmem a farmou. Jedná se o jediného československého zástupce na soupisce Kings. Tento ročník by měla odstartovat brankářská dvojice Jonathan Quick – Troy Grosenick.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:05.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 20. J. Carter (Kopitar), 28. Athanasiou (J. Carter, Roy), 38. D. Brown (Iafallo, Kopitar) – 17. Brodin (Kaprizov), 44. V. Rask (Kaprizov, Dumba), 50. M. Foligno (Suter), 64. Kaprizov


    Los Angeles Kings: Quick (Grosenick) – Määttä, Doughty (A), M. Anderson, Roy, Clague, Alt – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown – Athanasiou, Lizotte, J. Carter (A) – A. Kempe, Vilardi, Wagner – Moore, Amadio, Luff.
    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Suter (A), Dumba, Spurgeon (C), Brodin, Pateryn, Soucy – Parise (A), Bjugstad, Kaprizov – Ma. Johansson, Bonino, Fiala – Greenway, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Sturm, V. Rask, Hartman.

    Rozhodčí: Brenk, Kozari – Toomey, Knorr
    thejrc.org