Opava – Zlín 0:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Brno 1:1 (kon.) | Liberec – Bohemians 1905 1:1 (kon.)
Slovácko – Karviná 2:0 (kon.) | Slavia – Olomouc 3:1 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
0:0 (0:0)
FC Zlín
Sobota 16.01.2021, 14:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto střetnutí je to vše. Děkujeme vám za pozornost a u fotbalu zase brzy na viděnou. (16:06:27)
     
    Další utkání čeká na svěřence trenéra Radoslava Kováče už tuto středu, kdy se v odloženém duelu 13. kola střetnou na domácím stadionu s pražskou Spartou. Zlín přivítá za týden na Letné ostravský Baník.
     
    Zisk bodu Opavu z poslední pozice tabulky neodpoutal. Slezané jsou nadále osmnáctí, na předposlední Příbram ztrácejí dva body, na záchranu pak tři. Na svém zůstal i Zlín, který je jedenáctý.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 16:20.
     
    Během zimní přestávky posílený opavský tým vstoupil do jarní části FORTUNA:LIGY bezbrankovou remízou proti Zlínu, s nímž po návratu do nejvyšší soutěže pětkrát v řadě prohrál. Až na závěrečnou čtvrthodinu hráli s míčem více Slezané, vyložených možností ke vstřelení branky ovšem měli více hosté. V 7. minutě pálil z levé strany pokutového území do boční sítě Jawo. Po čtvrthodině hry orazítkoval domácí Hellebrand střelou zhruba z hranice šestnáctky břevno Dostálovy klece. Z podobné pozice zakončoval ve 23. minutě na protějším konci hřiště i Conde, po zemi ale zamířil těsně vedle levé tyče. Deset minut po přestávce oslovil Čvančara kolmou přihrávkou na střed vápna Nešického, tomu se ale vrhl do střely Vraštil. V 68. minutě zaměstnal Fendricha Dramé. Jeho skákavou přízemní ránu opavský gólman vyrazil a zakrátko zpacifikoval i technický oblouček Procházky. Ještě blíže gólu byli Ševci v 78. minutě, kdy se ke střele uvnitř pokutového území uvolnil Cedidla a rozezvonil břevno. Minutu před koncem řádné hrací doby se pak za obranou zjevil Jawo, podruhé v utkání ale pálil z výtečné pozice do boční sítě. Opava si tak se Zlínem rozdělila po bodu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Václav Procházka si po autovém vhazování nerozuměl ideálně s Jakubem Janetzkým a byla z toho laciná ztráta míče na útočné polovině. Už se zřejmě nic nestane.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Youba Dramé, přichází Šimon Chwaszcz.
     
    90+1
    Z levé strany centroval nepřesně Václav Procházka, z pravé následně přihrával na opavské kopačky Lamin Jawo.
     
    90+1
    Mondekův centr levačkou, jenž přilétl na střed vápna z pravé strany, odvrátila hradba těl v bílých dresech.
     
    90+1
    Duel bude nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Cheick Oumar Conde naskočil zezadu do nic netušícího Christa Joela Tiéhiho, kterého po pádu ještě zasedl na trávníku. Domácí záložník je v péči lékařů.
    89. Jawo v dobré pozici pálil pouze vedle brány
     
    89
    Další obrovská možnost Zlína, která zůstala nevyužita! Lamin Jawo dostal průnikovou přihrávku za obranu, z pravé strany velkého čtverce ale střílel trestuhodně jen do boční sítě!
     
    88
    Aleš Nešický poslal do šestnáctky další z nadýchaných centrů, sudí Petřík ale viděl útočný faul. I podle opakovaných záběru těžko říci, kdo se ho vlastně dopustil.
     
    87
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Patrik Hellebrand, přichází Václav Juřena.
     
    87
    Po faulu Cheicka Oumara Condeho budou zhruba z poloviny hřiště rozehrávat domácí.
     
    86
    Opavští si s hostující standardkou poradili a ihned dostali míč ven z vlastní šestnáctky. Tam s ním operovali nějakou dobu znovu Zlínští. Zastavil je až útočný faul Jakuba Janetzkého.
     
    85
    David Březina tentokrát fauloval Jakuba Janetzkého. Obránci, který je v Opavě na hostování z druholigového Žižkova, se zákroky nasčítaly a vydaly na žlutou kartu.

    Filip Lefenda

    Branky:

    Karty:   12. Čvančara (OPA), 56. Tiéhi (OPA), 85. Březina (OPA) – 42. Vraštil (ZLN), 60. Cedidla (ZLN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 16:20.
    Slezský FC Opava: Fendrich – Žídek (C), Kulhánek, Březina – Mondek, Hellebrand (87. Juřena), Tiéhi, Nešický, Helešic (73. Kania) – Smola, Čvančara (76. Lukáš Holík).
    Náhradníci: Šrom – Večerka, Jan Řezníček, Lukáš Holík, Hrabina, Kania, Juřena.

    FC Zlín: S. Dostál – Vraštil, P. Buchta, J. Kolář – Cedidla, Conde, Hlinka (C), Procházka – Janetzký, Jawo, Dramé (90+2. Chwaszcz).
    Náhradníci: Rakovan – Simerský, Jiráček, Martínez García, Chwaszcz, Slaměna, Toutou Mpondo.

    Rozhodčí: Petřík – Nádvorník, Horák
    thejrc.org