Slavia – Šumperk 9:5 (kon.) | Třebíč – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Sokolov 4:5 (po pr.)
Litoměřice – Vrchlabí 3:4 (0:2 po s.n.) | Havířov – Kladno 1:0 (kon.) | Prostějov – Kolín 11:3 (kon.)
Frýdek-M. – Benátky n/J 5:0 (kon.) | Vsetín – Přerov 2:3 (kon.) | Jihlava – Kadaň 6:3 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
HC Benátky nad Jizerou
Sobota 16.01.2021, 17:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Chance liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Hokejová Chance liga pokračuje dalšími zápasy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC Frýdek-Místek a HC Benátky nad Jizerou.
     
    HC Frýdek-Místek

    Hokejisté dnes domácího Frýdku-Místku jsou v tabulce Chance ligy na šestnáctém místě se ziskem devatenácti bodů. Ve sedmnácti odehraných duelech zapsali šest výher a jedenáctkrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Frýdeckomístečtí minulou sobotu doma porazili Kolín 6:3. Na tuto výhru ale nedokázali navázat v týdnu, kdy na ledě Prostějova padli těsně 4:5. Dnes by tedy rádi tuto odčinili a ve svém teritoriu znovu byli úspěšní. Ale proti Benátkám to jednoduché mít nebudou.

    Nejproduktivnější hráči

    Ondrej Šedivý 10+10
    Radek Veselý 8+8
    Milan Mikulík 4+10
     
    HC Benátky nad Jizerou

    Hráči z farmy extraligových Bílých Tygrů z Liberce, a sice benátečtí hokejisté, jsou na jedenáctém místě tabulky Chance ligy a na svém kontě mají osmadvacet bodů. Devětkrát si připsali výhru, jedenáctkrát se pak museli před svým soupeřem sklonit. Hráči Benátek nad Jizerou získali cenný skalp, a sice výhru nad Jihlavou, kterou porazili 4:3 po samostatných nájezdech. Pak ale přišla těsná prohra 1:2 s Kladnem a naposledy pak v prodloužení doma prohráli 3:4 s Třebíčí. Na dalekou cestu do Frýdku-Místku se tak vydali s jasným cílem, a sice urvat zde další důležité body do tabulky.

    Nejproduktivnější hráči

    Kryštof Hrabík 6+8
    Adam Dlouhý 5+6
    Vojtěch Jiruš 5+5
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně už utkaly. Benátky na konci září zvítězily na svém ledě 5:2 a hokejisté Frýdku-Místku mají tak svému soupeři co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: Suchánek (L. Daneček) – Haman, Zahradníček, Šepelev, Husák, Repe, Z. Malík, J. Michálek – Šedivý, Mikulík (C), R. Veselý – Klimša (A), Peterek, Martynek (A) – D. Kindl, Stuchlík, Tomi – Ramik, Przybyla, Matiaško.

    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Vopravil) – Cibulka, Aubrecht (A), Böhm, Štibingr, Kollert, Bieniek, Kovář – Hujer, A. Dlouhý, Rychlovský – Jiruš, Čederle, Pabiška (C) – Strnad, Jansa, Drábek – Vomáčka, Šafařovský, Putz.

    Rozhodčí: Koziol, Vrba – Měkýš, Vašíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Domácí se hned v úvodu utkání dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před branku Tomáše Suchánka, vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    00:36
    Patrik Husák spěchal za kotoučem, který se ocitl po špatné rozehrávce Benátek v obranném pásmu Frýdku-Místku a zakládá další akci rysů.
     
    01:16
    Vojtěch Jiruš se zjevil na hraně levého kruhu a mířil k němu puk, do kterého rychle švihl, ale Tomáš Suchánek si poradil a jeho nečekanou střelu dostal do bezpečí.
     
    02:05
    Hosté jen nahodili puk před branku Suchánka a šli střídat. Domácí celek se tak znovu dostává před branku Matěje Žajdlíka.
     
    02:54
    David Aubrecht okolo levého mantinelu namířil svou cestu do útočné třetiny Frýdku-Místku, ovšem tam se o něj postarali domácí beci a nepustili ho k zakončení.
     
    03:53
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Tomáš Cibulka – 2 min., podrážení).
     
    04:10
    Domácí hokejisté mají jako první k dispozici přesilovou hru při vyloučení teprve šestnáctiletého Tomáše Cibulky za podrážení a už se usadili před brankou Žajdlíka.
     
    04:43
    Hosté se ale ubránili přesilovkové akci rysů a hned po zisku puku ho vyhodili až před branku Tomáše Suchánka a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    05:22
    Milan Mikulík poslal puk do předbrankového prostoru u branky Benátek, ale tam neměl nikoho, kdo by kotouč tečoval a dostal za Žajdlíka.
     
    05:53
    Benátky jsou v plném počtu.
     
    06:43
    Nyní bylo rušno před domácí brankou, Tomáš Suchánek ale zastavil pokus Vojtěcha Strnada a raději přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    07:39
    Slibně se rodící akci domácích zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    08:05
    Puk se odrazil na hůl Filipa Kováře, který ho okamžitě z obranného pásma Benátek zavezl na opačnou stranu a hosté tak mohou zaútočit před Suchánkem.
     
    08:45
    Jan Štibingr dostal přihrávku na levý kruh a jeho svižná rána pak zaměstnala Tomáše Suchánka, který nedovolil, aby hosté otevřeli skóre zápasu.
     
    09:09
    Domácí se dostali do úniku dva na jednoho a pořádnou dělovkou vystřelil Rostislav Martynek, ovšem jeho projektil za zády Žajdlíka neskončil.
     
    09:56
    Rostislav Martynek to nyní ještě zkusil v těsné blízkosti benáteckého brankáře, ale jeho střela z otočky zamířila vedle jeho branky.
     
    10:39
    Denis Kindl objel hostující branku, poté se dostal k pravému hrazení a chtěl přihrávat do mezikruží, jeho úmysl však zmařila pozorná obrana soupeře.
     
    11:23
    Následovalo vyhození puku až k brance Frýdku-Místku a znovu hosté střídají a na led jdou čerstvé síly.
     
    11:40
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení. Po pěkně sehrané akci si Ramik všiml na levé straně volného DANA PRZYBYLY, jenž střelou po zemi trefil částečně odkryté místo Žajdklíkovy branky – 1:0. Asistence: Michal Ramik a Jan Zahradníček.
    11:40 Dan PRZYBYLA - 1:0
     
    12:49
    Hosté se jali do útočné akce a chtěli hned srovnat stav, ale jejich pokus neměl vysloveně gólové parametry a skončil v moci Matěje Žajdlíka.
     
    13:17
    Jakub Hujer dostával přihrávku od spoluhráče, ale nakonec u puku byl dříve domácí hráč, který pak namířil hru před branku Matěje Žajdlíka.
     
    13:40
    Zakázané uvolnění Frýdku-Místku a hra se stěhuje na druhou stranu před klec Tomáše Suchánka.
     
    14:12
    Matěj Žajdlík se nyní zaskvěl pozorným zákrokem, když zlikvidoval střelu Jana Zahradníčka z levého kruhu a ukázal mu efektní semafor.
     
    14:35
    Filip Jansa nedostal puk na Strnada a ten získali znovu domácí hráči, kteří okamžitě stáčejí hru před Matěje Žajdlíka.
     
    14:55
    A brankáře Benátek nyní vyzkoušel svojí střelou z pravé strany Michal Matiaško a ten si znovu poradil a další pokus soupeře zneškodnil.
     
    16:03
    Zack Malík nahodil puk před branku hostů, tam ale nebyl nikdo, kdo by jeho pokus tečoval. Nicméně domácí celek se stále drží před brankou Benátek nad Jizerou.
     
    16:33
    Po delší době zaútočili před domácí svatyní také hosté, ale nic z toho nebylo. Místo toho pak šli domácí hokejisté zase před Matěje Žajdlíka.
     
    17:26
    Domácí se sami vykázali z útočné třetiny, puk se dostal až do jejich vlastního teritoria, odkud pak zakládali další akci. Na konci ní byla ale nepřesně mířená střela.
     
    18:16
    Adam Dlouhý švihl do kotouče na levé straně a Tomáš Suchánek zakročil levým betonem a kotouč za svá záda nepustil.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Zack Malík – 2 min., držení).
     
    19:35
    Hosté se natlačili před domácí branku, kde střílel zblízka Filip Jansa, ale jeho nebezpečné zakončení skončilo na pozorném zákroku beka Jana Zahradníčka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Frýdkem-Místkem a Benátkami nad Jizerou je minulostí. Viděli jsme jednu přesnou trefu, a sice na domácí straně. Ve dvanácté minutě se trefil Dan Przybyla, jenž z levé strany poslal puk po zemi k tyči soupeřovy branky. Hosté nedokázali zareagovat a budou tak ve druhé třetině usilovat o vyrovnání.
     
    Střely na branku: 12 – 7
     
    Další třetina začne přibližně v 17:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:51
    Hosté dohrávají svou přesilovou hru, kterou přerušila první siréna, ale zatím se nedostali do ohrožení branky Frýdku-Místku.
     
    21:03
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    22:13
    Filip Jansa zasekl nad pravým kruhem a poté vystřelil, Drábek pak ještě zblízka dorážel, ale kotouč za Suchánka nedostal.
     
    23:03
    Postavení mimo hru na straně Benátek a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    23:21
    Po špatné rozehrávce Tomáše Suchánka na něho šly dvě střely, ale nakonec své zaváhání domácí brankář napravil a kotouč má v lapačce.
     
    23:48
    Nyní zakročil hostující brankář po střele Veselého a podržel svůj tým. Hosté poté otočili hru na opačnou stranu, kde ale nebyli úspěšní.
     
    24:03
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Lukáš Pabiška – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    24:44
    Radek Veselý vyslal nebezpečnou střelu směrem na hostující branku, ale Benátečtí si poradili a po zisku puku ho vyhodili až před Tomáše Suchánka.
     
    25:03
    Domácí neudrželi puk v útočné třetině a sami se tak vykázali ven. Svou další akci tak zakládají úplně znovu od začátku.
     
    26:03
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    26:16
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Adam Dlouhý – 2 min., hákování).
     
    26:52
    Jonáš Peterek pálil z první na levém kruhu, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Nicméně stále pokračuje další přesilovková akce Frýdku-Místku.
     
    27:23
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Další přesilová hra je už ze strany domácích využita a ti navyšují svůj náskok na dvougólový. Milan Mikulík zavezl ze středního pásma do útoku puk, poté si všiml volného DAVIDA KLIMŠI v mezikruží a poslal mu puk, druhý jmenovaný pak pohotovou střelou překonal Matěje Žajdlíka – 2:0. Asistence: Milan Mikulík.
    27:23 David KLIMŠA - 2:0
     
    28:56
    Domácí se opět uhnízdili v hostujícím teritoriu a na Matěje Žajdlíka šla další střela, tentokráte ale hostující brankář zakročil a svůj tým podržel.
     
    29:44
    Po nepřesné akci hostů šli do další protiakce rysi, ale jejich další střelecký pokus zamířil jen k Matěji Žajdlíkovi a ten poté raději hru zastavil.
     
    30:10
    Jsme za polovinou základní hrací doby a domácí stále drží dvoubrankový náskok. Nyní střílel Jan Štibinger a kotouč se málem zakutálel do domácí sítě. Ovšem ten ještě tečoval jeden z beků Frýdku-Místku a stále drží čisté konto.
     
    31:20
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Jurij Repe – 2 min., hrubost).
     
    31:57
    Domácím se povedlo získat puk v obranném pásmu a ten rychle odpálili až před Žajdlíka. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    32:40
    Další výhoz puku před hostující klec a Frýdeckomístečtí své oslabení hrají velmi dobře. Svého soupeře prakticky k ničemu nepouštějí.
     
    33:20
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    33:29
    Tomáš Suchánek nyní lapil kotouč do lapačky po střele z levého kruhu a raději zastavuje hru. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    33:55
    Haman objel vlastní branku a poté sám dovezl puk až do útočného pásma, tam o něj ale přišel a hosté pak rychle otočili dění na ledě před Tomáše Suchánka.
     
    34:52
    Jan Štibingr procházel do útočného pásma, zastavilo ho ale postavení mimo hru. Ta je tedy přestěhována zpět do střední třetiny.
     
    35:12
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    A je to už 3:0. Rostyslav Martynek z mezikruží poslal puk k modré čáře, kde ho svou svižnou střelou dostal do hostující sítě PATRIK HUSÁK – 3:0. Asistence: Rostislav Martynek.
    35:12 Patrik HUSÁK - 3:0
     
    35:47
    Jakub Hujer poslal z otočky puk do prostou mezi kruhy, kde ho ale dobře netrefil Adam Dlouhý. Po pěkné akci hostů se tak skóre nemění.
     
    36:49
    Z mezikruží se nyní opřel do střely Jan Štibinger, ale trefil jen hruď Tomáše Suchánka.
     
    37:53
    Adam Dlouhý se z pravého kruhu dostal ke střele k protější tyči, ale ta zapadla jen vedle ní. Nicméně hosté stále obléhají domácí branku.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Tomi to zkusil z ostrého úhlu, ale benáteckého brankáře neohrozil. Na druhé straně pak Suchánek zakročil po reflexivním zákroku a podržel svůj tým.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm se domácí hráči dostali do tříbrankového náskoku a mají tak velmi dobře nakročeno ke tříbodovému večeru. Ovšem hosté rozhodně nic nebalí a ještě se ve třetí třetině pokusí se zápasem něco udělat.
     
    Střely na branku: 20 – 17
     
    Další třetina začne přibližně v 18:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Milan Mikulík se snažil překvapit Žajdlíka, ale kapitán domácích se netrefil ideálně a nepřekonal ho.
     
    40:51
    Po nebezpečné střele Martina Böhma zazvonila tyč Suchánkovy branky. Domácí gólman tak opět udržel své čisté konto.
     
    41:12
    Vojtěch Tomi dostal nabito a z pravého kruhu pak poslal kotouč jen do lapačky Matěje Žajdlíka a ten hru zastavil. Buly po jeho levé ruce.
     
    41:28
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté už to nyní budou mít hodně těžké, domácí celek znovu skóruje a navyšuje svůj náskok. Od modré čáry vystřelil JURIJ REPE a kotouč skrze hostující hráče doputoval až do sítě Žajdlíka, který takřka nic neviděl – 4:0. Asistence: Vojtěch Tomi a Denis Kindl.
    41:28 Jurij REPE - 4:0
     
    42:57
    Šepelev rozehrál akci rysů, ale ti se poté nedostali do ohrožení hostující klece, místo toho tak na opačnou stranu míří opět Benátky.
     
    43:49
    Sebastian Čederle se snažil získat puk u modré čáry, nakonec ho ale převzal jeho spoluhráč, který na Suchánka vyslal střelu a tu domácí gólman kryje.
     
    44:33
    Adam Dlouhý se zjevil sám před Tomášem Suchánkem, ale jeho nebezpečné zakončení neskončilo první brankou hostujícího týmu.
     
    45:11
    Hosté se dopustili ofsajdového postavení a hra se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    46:35
    Szymon Bieniek se prodral do útočného pásma a šikovně zakončil. Ale Tomáš Suchánek si opět poradil, zakročil a stále drží nulu na svém kontě.
     
    46:47
    Kryštof Stuchlík na pravé straně nabral rychlost a poté vystřelil na Matěje Žajdlíka, který ale zakročil a poté zastavil i následnou dorážku.
     
    47:11
    Vhazovalo se po pravé ruce Matěje Žajdlíka a hned na to se k puku dostala obrana Benátek, která hru přenesla do teritoria domácího týmu.
     
    47:40
    Ale tam hosté nic nevykoumali a následně pak čelili dalšímu protiútoku soupeře, který ale v důrazu selhal.
     
    49:02
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Alexandr Šepelev – 2 min., podrážení).
     
    49:24
    Jan Štibingr po hostující souhře střílel z vrcholu mezikruží a jeho pokus zastavil Tomáš Suchánek, jenž pak hru raději zastavuje.
     
    50:02
    David Aubrecht střílel od modré čáry, kotouč se však hned dostal na hokejky domácích a ti ho bez čekání vyhazují přes celé kluziště až před Matěje Žajdlíka.
     
    51:02
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    51:28
    A hned se dostal ke střele od modré, mezi kruhy ji tečoval Vojtěch Tomi, ale na Matěje Žajdlíka nevyzrál.
     
    52:09
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Už pátá střela se třepotá v hostující síti a domácí tak už zřejmě spějí ke třem bodům. Ramik sebral soupeři puk v útočném pásmu, poslal ho DANU PRZYBYLOVI, jenž poté sjel před Žajdlíka a z levé strany z bekhendu pověsil kotouč pod víko jeho klece – 5:0. Asistence: Michal Ramik.
    52:09 Dan PRZYBYLA - 5:0
     
    53:31
    Jonáš Peterek se neprodral skrze obranu hostů a nemohl tak zakončit. Benátky po zisku kotouče směřují před domácí branku.
     
    54:35
    Hosté nyní zastavili domácí celek v rozletu už ve středním pásmu a pomalu se snaží projít před Suchánka, rádi by vsítili alespoň čestnou branku.
     
    56:01
    Ondrej Šedivý se neprocpal skrze obránce hostů před Žajdlíka. Napodruhé mu to vyšlo, ale před jeho klecí poslal puk jen vedle pravé tyče.
     
    57:30
    Domácí už zápas jen kontrolují a neženou se do bezhlavých šancí. Nyní ale vystřelil Jonáš Peterek a jeho pokus kryje Žajdlík.
     
    57:58
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Kryštof Stuchlík – 2 min., sekání).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:48
    Hosté zamkli svého soupeře před jeho brankou a Štibingr pálil na Suchánka, ten kotouč vyrazil a znovu udržel čisté konto. Následně pak se domácí osvobozují.
     
    59:58
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec vsítili ještě dvě branky, hostům se skórovat nepovedlo a odvážejí pětibrankový příděl. Frýdek-Místek tak zapisuje tři body do tabulky a hosté naopak nezískali ani bod. Po celý zápas se marně snažili překonat Tomáše Suchánka, který dnes ale úřadoval a za svá záda nepustil žádnou střelu. Připisuje si tak čisté konto po šedesáti minutách hry.
     
    Střely na branku: 29 – 28
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:08:43)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 12. Przybyla (Ramik, Zahradníček), 28. Klimša (Mikulík), 36. Husák (Martynek), 42. Repe (Tomi, D. Kindl), 53. Przybyla (Ramik)


    HC Frýdek-Místek: Suchánek (L. Daneček) – Haman, Zahradníček, Šepelev, Husák, Repe, Z. Malík, J. Michálek – Šedivý, Mikulík (C), R. Veselý – Klimša (A), Peterek, Martynek (A) – D. Kindl, Stuchlík, Tomi – Ramik, Przybyla, Matiaško.
    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Vopravil) – Cibulka, Aubrecht (A), Böhm, Štibingr, Kollert, Bieniek, Kovář – Hujer, A. Dlouhý, Rychlovský – Jiruš, Čederle, Pabiška (C) – Strnad, Jansa, Drábek – Vomáčka, Šafařovský, Putz.

    Rozhodčí: Koziol, Vrba – Měkýš, Vašíček
    thejrc.org