Slavia – Šumperk 9:5 (kon.) | Třebíč – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Sokolov 4:5 (po pr.)
Litoměřice – Vrchlabí 3:4 (0:2 po s.n.) | Havířov – Kladno 1:0 (kon.) | Prostějov – Kolín 11:3 (kon.)
Frýdek-M. – Benátky n/J 5:0 (kon.) | Vsetín – Přerov 2:3 (kon.) | Jihlava – Kadaň 6:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
6:3 (2:1, 1:0, 3:2)
SK Trhači Kadaň
Sobota 16.01.2021, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes už vše. Mějte krásný zbytek víkendu a zase někdy se u hokeje z Jihlavy budu těšit napočtenou! (19:58:03)
     
    Jihlava sice slaví tři body, ale pořádně se na ně natrápila. Jednoznačně lepší totiž byli domácí jenom prvních 18 minut, tedy do stavu 2:0. Snížení Kadaně z přesilové hry jakoby utnulo všechny předchozí minuty a od té doby se hrál skutečně vyrovnaný hokej. Dukla sice odskočila vždycky na dvě branky, jenže Trhači se vždycky přibližovali, a to až do stavu 4:3, kdy v čase 56:08 trefil vingl Jiří Kulich. V poslední dvouminutovce totiž setnul naděje Tomáš Harkabus dvěma góly.

    Dukla tak vyhrála 6:3, nutno ale dát velký kredit Trhačům, nezaujatý divák by totiž mohl namítnout, že v dnešním utkání nebyl mezi druhým týmem a posledním týmem tabulky (vyjma samotného úvodu) vůbec žádný rozdíl. Nutno ale dodat, že Trhači udělali individuálních chyb v obraně více, možná i to je pak stálo bodový zisk.

    Střely na branku: 43 – 29 (13 – 5)
     
    Konec zápasu.
    59:52 Tomáš HARKABUS - 6:3
     
    59:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jakub Trefný dává již podruhé spoluhráčům pořádné kapky, neboť je tu šestý gól Dukly a Kadaň si tak kalich vypíjí do absolutního dna! Matěj Pekr přebruslil hned dva obránce a nahrál TOMÁŠI HARKABUSOVI, který dlouhou kličkou zametl puk za ležícího Běhulu – 6:3! Asistence: Matěj Pekr.
     
    59:34
    Trhači končí zápas v tlaku před brankou. Kottkova střela z vrcholku pravého kruhu se zastavila v Brožově lapačce, hosté ani nezkouší variantu bez brankáře.
     
    59:04
    Ofsajd Veselého zastavuje snahu Kadaně o vniknutí do útočného pásma. Jihlava tak už zřejmě tohle ubojuje.
     
    58:45
    Kadaň se stále nepustila do hry bez brankáře, navíc je nyní zahnaná až za vlastní brankou.
    58:02 Tomáš HARKABUS - 5:3
     
    58:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Divočina pokračuje, Dukla nakonec pravděpodobně odpor Kadaně láme! TOMÁŠ HARKABUS se dostal ke střele z osy kluziště a puk se nakonec pod betony Hamrly prošoural až za brankovou čáru. Tady už je zřejmě rozhodnuto – 5:3! Asistence: Michal Poletín, Jan Strejček.
     
    57:53
    Trhači nakonec uspěchali rozehrávku u své vlastní branky a vyhodili na zakázané uvolnění. To se jim v kontextu výsledku příliš nehodí.
     
    56:52
    Skořepa zachytil rozehrávku Kadaně na modré a okamžitě střílel, Hamrla jeho pokus vyrazil. Hosté hned spěchají do útoku a hrají už na absolutní riziko.
    56:08 Jiří KULICH - 4:3
     
    56:08
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Kadaň ještě reaguje a závěr nakonec bude velké drama! JIŘÍ KULICH to vzal jako dorostenec ročníku 2004 na sebe, Bucek pustil kotouč na Kulicha, který po levé straně projel až do zakončení a vymetl přesně levý vingl. Trhači dnes budou bojovat až do samotného konce – 4:3! Asistence: Jiří Bucek, Róbert Bačo.
     
    55:22
    Jiránek naremploval na mantinel za kadaňskou brankou takovým způsobem, že oba skoro propadli přes plexisklo až za mantinel. Tohle mohlo být klidně vysypané plexi.
     
    54:32
    Čachotský dostal kotouč od Fronka a domácí ikona střílela z vrcholku levého kruhu, jeho pokus ale zamířil jenom na hruď Hamrly. Dukla relativně závěr zápasu kontroluje.
     
    53:08
    Jan Brož předvedl dost možná zákrok ročníku! Kadaň totiž ujela do brejku 2 na 1, kde Běhula nahrával na protější stranu jednomu ze spoluhráčů, který zakončoval do prázdné. Špičkou betonu však předvedl domácí gólman neskutečný zákrok a vykopl puk směřující zcela jistě do kasy!
     
    52:47
    Jihlava vykombinovala útok až na střelu Strejčka zblízka, kterou však Hamrla zachytil. I on dnes chytá velmi dobrý zápas.
     
    51:40
    Čachotský tečoval ve vzduchu střelu Adama Dvořáka od modré, neúspěšně. Domácí však v náporu pokračují a Kadaň vyhodila jenom na icing.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Illéš (Jiránek), 12. Illéš (Eliáš, Fronk), 40. Illéš (M. Zadražil, Jiránek), 46. Jiránek (M. Zadražil), 59. T. Harkabus (Poletín, Strejček), 60. T. Harkabus (Pekr) – 19. Trefný (Chlouba), 42. J. Svoboda (Koblížek, Seemann), 57. Kulich (Bucek, Bačo)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, D. Kolář (A), T. Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, A. Dvořák – Čachotský (A), Skořepa (C), Fronk – Jiránek, M. Zadražil, Illéš – T. Harkabus, Poletín, Pekr – T. Havránek, Juda, Čermák.
    SK Trhači Kadaň: Hamrla (R. Běhula) – Kottek (A), Trefný (C), R. Havel (A), Seemann, Delmarche, T. Běhula, Karmaškov, Havlín – Chlouba, Jakub Veselý, Koblížek – J. Svoboda, Houška, Homer – Bucek, Hradecký, Bačo – Kulich.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Zídek, Tvrdík
    thejrc.org