Slavia – Šumperk 9:5 (kon.) | Třebíč – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Sokolov 4:5 (po pr.)
Litoměřice – Vrchlabí 3:4 (0:2 po s.n.) | Havířov – Kladno 1:0 (kon.) | Prostějov – Kolín 11:3 (kon.)
Frýdek-M. – Benátky n/J 5:0 (kon.) | Vsetín – Přerov 2:3 (kon.) | Jihlava – Kadaň 6:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
6:3 (2:1, 1:0, 3:2)
SK Trhači Kadaň
Sobota 16.01.2021, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes už vše. Mějte krásný zbytek víkendu a zase někdy se u hokeje z Jihlavy budu těšit napočtenou! (19:58:03)
     
    Jihlava sice slaví tři body, ale pořádně se na ně natrápila. Jednoznačně lepší totiž byli domácí jenom prvních 18 minut, tedy do stavu 2:0. Snížení Kadaně z přesilové hry jakoby utnulo všechny předchozí minuty a od té doby se hrál skutečně vyrovnaný hokej. Dukla sice odskočila vždycky na dvě branky, jenže Trhači se vždycky přibližovali, a to až do stavu 4:3, kdy v čase 56:08 trefil vingl Jiří Kulich. V poslední dvouminutovce totiž setnul naděje Tomáš Harkabus dvěma góly.

    Dukla tak vyhrála 6:3, nutno ale dát velký kredit Trhačům, nezaujatý divák by totiž mohl namítnout, že v dnešním utkání nebyl mezi druhým týmem a posledním týmem tabulky (vyjma samotného úvodu) vůbec žádný rozdíl. Nutno ale dodat, že Trhači udělali individuálních chyb v obraně více, možná i to je pak stálo bodový zisk.

    Střely na branku: 43 – 29 (13 – 5)
     
    Konec zápasu.
    59:52 Tomáš HARKABUS - 6:3
     
    59:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jakub Trefný dává již podruhé spoluhráčům pořádné kapky, neboť je tu šestý gól Dukly a Kadaň si tak kalich vypíjí do absolutního dna! Matěj Pekr přebruslil hned dva obránce a nahrál TOMÁŠI HARKABUSOVI, který dlouhou kličkou zametl puk za ležícího Běhulu – 6:3! Asistence: Matěj Pekr.
     
    59:34
    Trhači končí zápas v tlaku před brankou. Kottkova střela z vrcholku pravého kruhu se zastavila v Brožově lapačce, hosté ani nezkouší variantu bez brankáře.
     
    59:04
    Ofsajd Veselého zastavuje snahu Kadaně o vniknutí do útočného pásma. Jihlava tak už zřejmě tohle ubojuje.
     
    58:45
    Kadaň se stále nepustila do hry bez brankáře, navíc je nyní zahnaná až za vlastní brankou.
    58:02 Tomáš HARKABUS - 5:3
     
    58:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Divočina pokračuje, Dukla nakonec pravděpodobně odpor Kadaně láme! TOMÁŠ HARKABUS se dostal ke střele z osy kluziště a puk se nakonec pod betony Hamrly prošoural až za brankovou čáru. Tady už je zřejmě rozhodnuto – 5:3! Asistence: Michal Poletín, Jan Strejček.
     
    57:53
    Trhači nakonec uspěchali rozehrávku u své vlastní branky a vyhodili na zakázané uvolnění. To se jim v kontextu výsledku příliš nehodí.
     
    56:52
    Skořepa zachytil rozehrávku Kadaně na modré a okamžitě střílel, Hamrla jeho pokus vyrazil. Hosté hned spěchají do útoku a hrají už na absolutní riziko.
    56:08 Jiří KULICH - 4:3
     
    56:08
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Kadaň ještě reaguje a závěr nakonec bude velké drama! JIŘÍ KULICH to vzal jako dorostenec ročníku 2004 na sebe, Bucek pustil kotouč na Kulicha, který po levé straně projel až do zakončení a vymetl přesně levý vingl. Trhači dnes budou bojovat až do samotného konce – 4:3! Asistence: Jiří Bucek, Róbert Bačo.
     
    55:22
    Jiránek naremploval na mantinel za kadaňskou brankou takovým způsobem, že oba skoro propadli přes plexisklo až za mantinel. Tohle mohlo být klidně vysypané plexi.
     
    54:32
    Čachotský dostal kotouč od Fronka a domácí ikona střílela z vrcholku levého kruhu, jeho pokus ale zamířil jenom na hruď Hamrly. Dukla relativně závěr zápasu kontroluje.
     
    53:08
    Jan Brož předvedl dost možná zákrok ročníku! Kadaň totiž ujela do brejku 2 na 1, kde Běhula nahrával na protější stranu jednomu ze spoluhráčů, který zakončoval do prázdné. Špičkou betonu však předvedl domácí gólman neskutečný zákrok a vykopl puk směřující zcela jistě do kasy!
     
    52:47
    Jihlava vykombinovala útok až na střelu Strejčka zblízka, kterou však Hamrla zachytil. I on dnes chytá velmi dobrý zápas.
     
    51:40
    Čachotský tečoval ve vzduchu střelu Adama Dvořáka od modré, neúspěšně. Domácí však v náporu pokračují a Kadaň vyhodila jenom na icing.
     
    50:37
    Eliáš dostal kotouč mezi kruhy, kde před sebou nikoho neměl a očekávala se tak střela. Jenže domácí hráč to chtěl vyšperkovat přihrávkou na Judu a zakončením do prázdné branky, což už bylo nadbytečné a Hamrla si s tím dokázal poradit!
     
    50:02
    Prudké nahození na branku raději Brož přikryl, na startu poslední desetiminutovky se tak bude vhazovat po levici jihlavského brankáře.
     
    49:25
    Podle gesta maséra Petra Mlíkovského, který před chvílí přišel z kabiny, je jasné, že Daniel Krenželok dnes už do zápasu nezasáhne. Ba co více, možná to nebude jenom o tomto utkání, ale i o dalších...
     
    48:55
    Na ledě jsou v současnosti dvě zlomené hokejky, jedna z nich možná způsobila i to, že Jihlava vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    48:12
    Skořepa si už zpracoval puk na modré a chtěl s ním jít do zakončení, ale pískán je mu těsný ofsajd. Rozhodčí ale následně chybu přiznal a vhazuje se tak ve středním pásmu.
     
    47:22
    Eliášovi propadl puk při zpracování za hokejku, v druhé vlně byl však Čermák, který kotouč převzal a šel po levé straně do zakončení, to ale nasměroval jenom do ochranné sítě nad brankou.
     
    46:45
    Krenželok po souboji s Bačem u mantinelu zůstává v bolestivém předklonu a za doprovodu lékaře nakonec odjíždí rovnou do kabiny. Vypadá to tak, že v dnešním utkání už pokračovat nebude.
    45:53 Tomáš JIRÁNEK - 4:2
     
    45:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla opět odskakuje na dvě branky, tentokrát po krásné individuální akci TOMÁŠE JIRÁNKA, kterému nahrával na pravou stranu Zadražil. V první chvíli to vypadalo, že Jiránek puk ztratí, nakonec ale přebruslil obránce Seemana, sebral mu i puk, který chvíli držel, a přesnou střelou pod víko dává domácím opět klid – 4:2! Asistence: Daniel Krenželok.
     
    44:45
    Čachotský objel branku a zkoušel typickou zadovku na Skořepu, která sice nevyšla, přesto se domácí dostali ke střele, konkrétně pak Černý. Jenže střelu zastavil Delmarche.
     
    43:58
    Další tutovku měl Krenželok, který zůstal osamocen na pravém kruhu a po přihrávce zpoza branky i střílel, ale Hamrla předvedl další velmi dobrý zákrok!
     
    43:16
    Strejček našel křižným pasem na protější kruh Poletína, který se natlačil až do zakončení a dlouhou kličkou se snažil překonat Hamrlu. Klička se mu povedla, následné zakončení však končí vedle pravé tyče!
     
    42:25
    Jihlava zase zvýšila aktivitu v útočném pásmu, která vedla k nutnosti Kadaně vyhodit na zakázané uvolnění. Domácím by čtvrtá branka určitě pomohla.
    41:16 Jan SVOBODA - 3:2
     
    41:16
    Kadaň právě vstřelila branku!
    A to se také daří, neboť se zase hosté dotahují na jednu branku rozdílu! Koblížek našel přesnou přihrávkou na hranici ofsajdu rozjetého JANA SVOBODU, který okamžitě přebruslil obránce a šel tak sám na branku. Zakončení šlo přesně nad Brožovo rameno a ještě to tak bude velké drama – 3:2! Asistence: Tomáš Koblížek, Vít Seemann.
     
    40:13
    Veselý vydoloval kotouč zpod bruslí ve středním pásmu u mantinelu a posunul Trhače do útočného pásma. Kadaň chce navázat na herně povedenou druhou třetinu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    S druhou třetinou bude v kabině Dukly panovat spokojenost jenom po stránce výsledkové. Herně to totiž nebylo vyjma prvních šesti, sedmi minut ono a Kadaň byla lepším týmem. Jenže všechny šance Severočechů vymazal dnes velmi dobře chytající Jan Brož a ze 24 střel na branku hostí pustil za svá záda jenom jednu. Dukla pak naopak skórovala skrze Jakuba Illéše, jehož hattrick tak přibližíl Duklu třem bodům!

    Střely na branku: 30 – 24 (14 – 16)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:59 Jakub ILLÉŠ - 3:1
     
    39:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tahle branka je pro Duklu doslova darem z hokejových nebes! Kadaň zcela zbytečně dělala kličky ve středním pásmu, až puk ztratila a Zadražil nahrál rozjetému JAKUBU ILLÉŠOVI, který musel vzhledem k nedostatku času střílet. Jenže jeho pokus zapadl přesně k tyči mimo dosah Hamrly a 1,4 sekundy před koncem tak Trhači dostávají těžký úder. Na led však neletí ani jedna čepice, nikdo z pořadatelů o ni nechce na promrzlém stadionu přijít – 3:1! Asistence: Matěj Zadražil, Tomáš Jiránek.
     
    39:18
    Čermák natlačil na mantinel rozehrávajícího Trefného, Kadaň se i přesto dostala do útočného pásma.
     
    38:38
    Juda okamžitě po nástupu na led šel do útočné akce, zpracoval si puk a z levého kruhu pálil, jeho pokus ale hokejkou tečoval do ochranné sítě Trefný.
     
    37:33
    Fronk odmítl třetí branku Dukly! Krenželok si vybruslil až na osu a střílel, puk byl však zastaven a před Fronkem se rázem zjevil kotouč s prázdnou brankou. Jenže je z toho jenom nastřelená boční síť!
     
    36:04
    Další skvělý zákrok Brože stále drží vedení 2:1! Na modré zapomněli hráči Dukly na Koblížka se Svobodou, kteří tak měli možnost dalšího tažení do otevřené obrany. Střelu prvně jmenovaného ale dokázal jihlavský brankář vytěsnit ramenem!
     
    35:37
    Jiránek na modré nehrál prudké nahození Koláře, kotouč tak proskákal až na zakázané uvolnění. Trhači jsou v současnosti dokonce i střelecky aktivnější v této třetině (13 – 11).
     
    34:44
    Bilčík neprošel podél mantinelu přes Chloubu a zkušený Trhač se dostal ke střele, Brož opět kryje. Právě on je velkou oporou v brankovišti Dukly, neboť směrem dopředu to Dukle vůbec nejde.
     
    34:20
    Před Černým se otevřela nově postavená dálnice a tvrdou střelu chtěl před brankou tečovat Fronk. Hokejkou ale puk nezasáhl, Hamrla tak má další zákrok.
     
    33:31
    Ohromné nedorozumění obrany Dukly vyústilo v samostatný únik Hradeckého! Jeho zakončení mezi betony ale Brož skvěle vychytal, nicméně je to pro Duklu vztyčený prst. Tentokrát totiž není vůbec lepším týmem!
     
    32:48
    Houškovu přihrávku podél lajny Běhula zachytil až ve středním pásmu, ale i tak se dostali hosté do další střelecké příležitosti. Pokus Delmarcheho ale Brož kryje.
     
    31:48
    Trhači mají tlak, po zblokované střele Strejčka z mezikruží okamžitě střílel Trefný, ale vedle. Jihlava měla velké problémy, proto vyhodila jenom na zakázané uvolnění.
     
    31:02
    Strejček startující brejk Kadaně zarazil včas osobním soubojem s Houškou, po kterém dokázal získat puk a otočit hru zase před branku Hamrly.
     
    30:22
    Kadaň předvedla velmi dobrý výpad 3 na 2, který zakončoval z mezikruží Jiří Kulich. Ale bekhendové zakončení šlo nakonec vedle vzdálenější tyče vášnivého myslivce Jana Brože.
     
    29:36
    Krenželok byl vytlačen do středního pásma, během chvíle však do útoku zajel Kolář. Blokující Bucek ale holí poslal nahození na střídačku Jihlavy.
     
    28:40
    Pekr zůstal zcela volný před brankou a Illéš mu nahrával, jenže ostrostřelec Jihlavy si nedokázal rychle zpracovat puk a pálit. Další šanci na střelu měl pak i Adam Dvořák, který ale přes bližší tyč Hamrlu neprostřelil.
     
    27:54
    Seemann šel do úniku na levé straně, okamžitě po přechodu modré čáry napřáhl až kamsi do Koberovic a vyslal na branku Brože tvrdou bombu, kterou však domácí brankář za záda nepustil.
     
    27:09
    Kottek zachránil pásmo pro hosty a ihned se pustil do střelby, jeho pokus srazil Brož jenom na tyčku a byl rád, když puk následně odskákal do rohu kluziště!
     
    26:15
    Jihlava naprosto jednoznačně v tomto střídání přehrála Kadaň a nejblíže brance byl Matěj Pekr, kterému se otevřel prostor mezi kruhy. Pekr si puk natáhl přesně do této pozice, jeho pokus ale Hamrla skvěle udržel pod betonem!
     
    25:25
    Dvořák předvedl krásnou akci na pravém kruhu, otočkou se zbavil beka a u úhlu přihrával Harkabusovi na brankoviště, jenže ten nedokázal do branky puk umístit.
     
    25:00
    Zadražil nechal puk pod sebou na Eliáše, který si vybruslil mezi kruhy a střílel, Hamrla musel jít na zem a vyrazit střelu betonem.
     
    23:47
    Fronk ustál dva těžké souboje v obranném pásmu a vydal se podél prken do brejku. Na ose mu najížděl Skořepa, ale přihrávku přes Veselého nedokázal jihlavský snajpr protlačit.
     
    23:15
    Dvořák měl prostor na modré a využil jej ke střele. Byla však nepříliš razantní a Hamrla neměl se zákrokem sebemenší problém.
     
    22:19
    Jiránek podél mantinelu vyvedl hru na opačnou stranu šířky útočného pásma a Duklu nerozhodila ani nutnost zakládat útok znova. Jenže v momentě, kdy propadla obrana Trhačů a Pekr s Dvořákem šli sami na branku, je pískán domácím ofsajd.
     
    21:33
    Homer po přejezdu do útočného pásma okamžitě střílel, opět však jenom do připraveného Brože. Trhači však druhou třetinu začali aktivnějším stylem.
     
    20:47
    Na střídačku se až nyní dostavil Tomáš „Gandalf“ Lysý, vedoucí týmu Jihlavy. Právě on sledoval, jak Skořepa prohrál buly a Chlouba se na druhé straně dostal do střelby, ale Brož jeho pokus vyrazil.
     
    20:36
    Zbytek přesilovky Kadaň nevyužila a na tahu je Jihlava. Zadražilovu střelu z pravého kruhu ale lapil Hamrla, bude se tak vhazovat po jeho levici.
     
    20:05
    Druhou třetinu začíná Jihlava ještě v oslabení, vyhrála však úvodní buly a vysunuje obranu až na modrou čáru Kadaně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně za 12 minut.
     
    První třetina byla na jednu branku 18 minut z dvaceti. Dukla byla herně jednoznačně lepším týmem a také to potvrdila vedením 2:0 po 11 minutách, navíc i pěkných akcích. Jenže vyloučení ji srazily do kolen, po faulu Čachotského se prosadil střelou od modré Jakub Trefný a Trhači se na poslední minutu a půl hry chytili. Pomohla jim k tomu další početní výhoda, šance Kottka ale byla vymazána Brožem a přestávka přijde vhod hlavně Jihlavě, která se potřebuje zkonsolidovat.

    Střely na branku: 16 – 8
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    A sekundu před koncem mohlo být srovnáno! Chlouba našel křižným pasem na zadní tyči Kottka, kterému stačilo jenom píchnout kotouč za záda Brože. Jenže domácí brankář se fantasticky přesunul a zabránil jistému gólu!
     
    19:45
    Dukla však třetí oslabení zvládá bez potíží. 15 sekund před první sirénou reklamovala icing Kadaně, vhazuje se však v pásmu Jihlavy.
     
    18:37
    Lehkovážnost obrany Dukly, po které se dostal sám před brankáře Svoboda, musel Miroslav Juda (JIH) hasit jasnou sekerou přes hůl. Dvě minuty pro jihlavského juniora jsou tak na místě.
    18:22 Jakub TREFNÝ - 2:1
     
    18:22
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Trhači se nakonec dočkali před koncem třetiny snížení, a to v přesilové hře! Roman Chlouba dostal přihrávku na modrou a rozhodl se pro střelu. Mezi kruhy stál dobře JAKUB TREFNÝ a tečí střely, která se odrazem od břevna dostala za Brožova záda, vrací Kadaň zpět do průběhu zápasu – 2:1! Asistence: Roman Chlouba.
     
    17:55
    Černý bez potíží odstavil v souboji Chloubu a vyhozením nastartoval Fronka, který ale na puku nebyl jako první, tudíž Trhači hned otáčí hru.
     
    17:23
    Tomáš Čachotský (JIH) jde na trestnou lavici. V útočném pásmu podrazil obránce Běhulu, ačkoliv sám „Čagy“ reklamoval, že to bylo ze strany Běhuly nafilmované.
     
    16:29
    Poletín byl první na puku a v tandemu tlačil přihrávku před branku na Pekra, který sice do puku šťouchl, ale neprocedil jej za záda kadaňského brankáře. Tohle je zkrátka absolutně na jednu branku.
     
    15:48
    Havránek suverénně protáhl puk skrze kličky až do útočného pásma a pustil pod sebe na Koláře, jehož bomba sice proletěla Hamrlovi mezi betony, ale také vedle levé tyče!
     
    14:49
    Propad obrany Dukly na obranné modré a Jakub Veselý dostal možnost krátkého brejku, který ale nezakončil vůbec dobře! Kotouč mu při střele skočil, a tak místo střely na branku byla střela do zadního plexi.
     
    14:18
    Havlín v pozici útočníka vyjel po levém křídle až na vrchol kruhu a nekompromisně střílel, Brož mu ale nastavil jenom lapačku a puk do ní sebral.
     
    13:42
    Jiří Kulich se natlačil na pravém kruhu před obránce a zakončoval výpad na bližší tyč, kde byl ale připraven Brož a puk přikryl lapačkou.
     
    13:13
    Zakázané uvolnění Kadaně stěhuje hru zpátky před Hamrlu, který za 13 minut hry čelil 11 střelám soupeře. Za svá záda pustil jenom dvě.
     
    12:39
    Ve zbytku přesilovky Dukla pohodlně dobránila dvoubrankové vedení a pokračuje tam, kde je dneska drtivou většinu času, tedy v útočném pásmu.
    11:27 Jakub ILLÉŠ - 2:0
     
    11:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    V oslabení předvedla Jihlava kombinační trojúhelník, který končí dvoubrankovým náskokem! Fronk vytáhl po chybné přihrávce na modrou puk do kontru a na pravé křídlo nahrál Eliášovi. Bývalý hráč Kadaně čekal na možné řešení nastalé situace, nakonec nahrál mezi kruhy na sjíždějícího JAKUBA ILLÉŠE, která jenom usměrnil kotouč za záda bezmocného Hamrly – 2:0! Asistence: Filip Eliáš, Jiří Fronk.
     
    10:45
    Jenže domácí rozehráli oslabení dobře, byli celou dobu na puku. To zlomil až Strejček prudkým nahozením na branku Trhačů, Hamrla byl překvapen a musel předvést zákrok.
     
    10:19
    Nápor Dukly po první brance je přerušen, Tomáš Havránek (JIH) šel do souboje na dlouhou hůl a obránce Kottka zezadu zahákoval. I Kadań se tak dostane do přesilovkové varianty.
    09:10 Jakub ILLÉŠ - 1:0
     
    09:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nula na kontě Hamrly již do konce zápasu nebude, neboť se v signalizované výhodě ujímá Dukla vedení! Domácí nikam při rozehře nespěchali, měli čas a Jiránek nabídnul kotouč pro JAKUBA ILLÉŠE. Ve volném čase šikovný grafik projel nehlídán až do útočného pásma a prostřelil gólmana Hamrlu – 1:0! Asistence: Tomáš Jiránek.
     
    08:28
    Skořepa při rozjíždění dal dlouhou přihrávku na Zadražila, Trhači volí jednoduchou cestu nahazování do útočného pásma a šance dostat se na kotouč. Zatím jim tato taktika ale moc nevychází.
     
    07:46
    Čachotského pokus z pravého kruhu byl zastaven, následná přihrávka křížem neprošla ke Skořepovi. Navíc hosté vyhazují a Seemann naskakuje na led zcela v klidu.
     
    07:03
    Minuta domácí přesilovky je pryč a vyjma pološance Fronka se Jihlava nedokázala dostat do vyložené šance. Kadaň ale dobře brání, to nutno dodat.
     
    06:35
    První přesilovková formace jde z ledu poté, co byl Jihlavě odpískán těsný ofsajd.
     
    06:16
    Pekrovu sraženou střelu od modré chtěl ze vzduchu doklepnout do branky Fronk, jenže byl v časové tísni a kotouč sice trefil, ale nedokázal jej dostat do branky!
     
    06:03
    Vít Seemann (KAD) nechá Jihlavu rozjet přesilovkovou mašinu. Za zásah holí do obličeje Harkabuse dostává menší trest, Dukla tak může jít do vedení.
     
    05:23
    Čermák měl prostor na modré a odhodlal se ke střele, jenže Juda, který si chystal prostor na teč, upadl a sám střelu svému spoluhráči zblokoval. Tlak Jihlavy ale pokračuje.
     
    04:35
    Harkabus na dlouhou hůl nevzal kotouč Seemannovi, přesto se však domácí do útočného pásma natrvalo dostali. Poletín si nabruslil na kruzích a pálil z relativně těžké pozice, Hamrla má puk ve výstroji.
     
    04:19
    Zakázané uvolnění přerušuje poměrně plynulý úsek hry. Před vhazováním ale musí Hamrla upravit svou výstroj, pravděpodobně je to kvůli předešlé střele Fronka.
     
    03:36
    Bilčík sice ztratil při zakládání útoku kotouč, ale pro Duklu to ve finále moc neměnilo. Přesto to dobré střídání nebylo, když byl domácím v přechodu signalizován ofsajd.
     
    02:53
    Efektní přechod první lajny Dukly dopředu, na jejímž konci stála střela zabijáka s dětskou tváří, tedy Jiřího Fronka. Jeho bombu do horních částí branky ale likviduje Hamrla s pomocí své masky.
     
    02:08
    Kotouč po osobním souboji Čachotského s Karmaškovem vylétl až kamsi na sedačky sektoru D, poté, co čároví dojedou pro nový hrací předmět, budeme moci pokračovat dále.
     
    01:55
    Trhači poprvé přešli do útočného pásma Dukly, avšak jenom za cenu ofsajdu.
     
    01:20
    Poletín křížem našel dobře na protějším kruhu Pekra, který zakončoval na delší tyč po ledě, jeho tvrdou střelu ale Hamrla vyrazil, úspěch pak neslavila ani následná dorážka!
     
    00:50
    Illéš chytil puk na modré a hned jej vracel do ohně, zde si obránce Kadaně pomohl při zpracování vysokou holí, tudíž dochází k další vynucené pauze během první třetiny.
     
    00:20
    Po 20 sekundách přichází první přerušení, při průniku Čachotského po pravém křídle došlo k posunutí branky, ve které sídlí Patrik Hamrla. Vhazovat se bude následně po jeho levici.
     
    00:02
    Dnešní hokejové slavnosti v Jihlavě začínají, úvodní buly vyhrávají domácí hráči, kteří se budou snažit chtít prolomit obrannou linii Kadaně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -15
    Krásný, i když mrazivý večer přeji ještě jednou z Jihlavy! Zhruba za 15 minut začne dnešní utkání, po ledě nyní krouží rolba a připravuje ledovou plochu tak, aby byla co nejlepší. Oba týmy byly před začátkem ve velmi dobré náladě, při bagu létaly vtípky jak na straně Dukly, tak i na straně Trhačů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, D. Kolář (A), T. Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, A. Dvořák – Čachotský (A), Skořepa (C), Fronk – Jiránek, M. Zadražil, Illéš – T. Harkabus, Poletín, Pekr – T. Havránek, Juda, Čermák.

    SK Trhači Kadaň: Hamrla (R. Běhula) – Kottek (A), Trefný (C), R. Havel (A), Seemann, Delmarche, T. Běhula, Karmaškov, Havlín – Chlouba, Jakub Veselý, Koblížek – J. Svoboda, Houška, Homer – Bucek, Hradecký, Bačo – Kulich.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Zídek, Tvrdík.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    19 zápasů, 2. místo, 39 bodů, skóre 68:45, bilance 10-3-3-3

    Dukla se drží na špičce a předvádí pod dvojicí trenérů Ujčík – Nekvasil velmi solidní hokej, ačkoliv po restartu to herně lehce dře. Průběžné vedení tabulky se Dukle rozpadlo po posledních dvou zápasech, neboť v obou případech se hrálo až do nájezdů. Ale popořadě, v novém roce měla Jihlava těžkého soupeře v Prostějově, nakonec i díky hattricku Matěje Pekra Jestřáby přetlačila 5:3 díky povedené druhé třetině. Proti Benátkám však z herní převahy nevytěžila vůbec nic, naopak prohrála 3:4 v nájezdech. V Ústí nad Labem to pak nebyl zrovna pohledný hokejový večer, nakonec však Dukla po 24 nájezdech vyhrála za dva body.
     
    SK TRHAČI KADAŇ
    18 zápasů, 18. místo, 10 bodů, skóre 46:100, bilance 2-2-0-14

    Kadaňský tým se tradičně utápí ve spodních patrech tabulky a hned v prvním kole dostal výprask v Ostravě, Poruba totiž vyhrála 11:1. První výhru zapsali Trhači až v osmém kole, když porazili v nájezdech Benátky, na což navázali o týden později na ledě Kolína (3:2). Tím ale skončila jejich série, následujících 11 špílů prohráli v devíti případech, z čehož některé výprasky byly pořádné. Doma s Havířovem 2:9, s Porubou 1:7, na Slavii stejný výsledek. Jediné dvě výhry v této sérii přišly nad Přerovem (3:2 SN) a Šumperkem, který Trhači na jeho ledě vypráskali 7:3.
     
    Krásný sobotní podvečer ze zasněžené Jihlavy! Hokejová Chance Liga pokračuje dalším kolem, tentokrát na druhé domácí utkání Dukly v roce 2021 zavítá beznadějně poslední Kadaň. Papírově by to sice mělo být jasně nastavené utkání, avšak Dukla měla v posledním zápase na ledě Ústí velké problémy vůbec odvézt nějaký bod. Nakonec z toho byly dva po 12 sériích nájezdů.

    Kadaň naopak za sebou táhne pětizápasovou sérii bez výhry a s pouhými 10 body se potácí na dně tabulky, na sedmnáctý Šumperk ztrácí čtyři body. Jenže na Duklu umí, několikrát jí přichystala perné chvíle, otázkou tak je, jak to dopadne v sobotu. To budeme vědět zhruba dvě a čtvrt hodiny po úvodním buly plánovaném v 17:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Illéš (Jiránek), 12. Illéš (Eliáš, Fronk), 40. Illéš (M. Zadražil, Jiránek), 46. Jiránek (M. Zadražil), 59. T. Harkabus (Poletín, Strejček), 60. T. Harkabus (Pekr) – 19. Trefný (Chlouba), 42. J. Svoboda (Koblížek, Seemann), 57. Kulich (Bucek, Bačo)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, D. Kolář (A), T. Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, A. Dvořák – Čachotský (A), Skořepa (C), Fronk – Jiránek, M. Zadražil, Illéš – T. Harkabus, Poletín, Pekr – T. Havránek, Juda, Čermák.
    SK Trhači Kadaň: Hamrla (R. Běhula) – Kottek (A), Trefný (C), R. Havel (A), Seemann, Delmarche, T. Běhula, Karmaškov, Havlín – Chlouba, Jakub Veselý, Koblížek – J. Svoboda, Houška, Homer – Bucek, Hradecký, Bačo – Kulich.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Zídek, Tvrdík
    thejrc.org