Wolverhampton – West Brom 2:3 (kon.) | Leeds – Brighton 0:1 (kon.) | West Ham – Burnley 1:0 (kon.)
Fulham – Chelsea 0:1 (kon.) | Leicester – Southampton 2:0 (kon.)
konec
Leeds United
0:1 (0:1)
Brighton & Hove Albion
Sobota 16.01.2021, 16:00 • Venue Elland Road, Leeds • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatování, že vyrovnané střetnutí rozhodl už v sedmnácté minutě Francouz Neal Maupay, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (18:00:51)
     
    Čekala se gólová přestřelka, ale vyložených šancí bylo jako šafránu, a tak se musíme spokojit s jedinou trefou. V sedmnácté minutě rozhodl Neal Maupay, jenž měl velmi snadnou úlohu. Leeds směrem dopředu téměř nic nepředvedl a asi zaslouženě je poražený. Domácí celek se sice snažil posílat centry před branku, avšak obrana Hove Albionu pracovala na jedničku. Jestliže první poločas patřil hostujícímu mužstvu, tak ve druhém byl opticky lepší Leeds. V závěru zápasu se čekal drtivý tlak domácích, jenž nepřišel, a tak se radovali hráči v modrých dresech.

    V tabulce to znamená, že Leeds je aktuálně na dvanácté pozici a Brighton se posunul na šestnáctou příčku, ale hlavně, že znovu poodskočil sestupovým příčkám.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Brighton kontroluje těsné vedení, jelikož se s míčem nachází na útočné polovině. Trochu času získal Percy Tau, jenž s míčem zamířil k rohovému praporku.
     
    90+1
    Leeds United už moc času na vyrovnání nezbývá a spíše to vypadá, že bude poražen. Ovšem domácí stále kombinují, jenže centry jsou z předbrankového prostoru odvráceny.

    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Domácí mužstvo je znovu na balonu, ale rychle se potřebuje přesunout na útočnou polovinu. Na pravou stranu přihrával Pablo Hernández, ale jeho snažení bylo na dlouhou nohu, a tak se míče chopili hráči v modrém.
     
    88
    Kráčíme ke konci zápasu a Leedsu se stále nedaří alespoň vyrovnat. Na hranici šestnáctky se nacházel Tyler Roberts, který hledal spoluhráče. Avšak Patrick Bamford balon minul a následně přišel také útočný faul.
     
    86
    Jack Harrison obešel soupeře, čímž se dostal do pokutového území, kde neustál další souboj. Ovšem Jöel Veltman si počínal dovoleným způsobem a stal se hrdinou okamžiku.
     
    85
    Mateusz Klich vybojoval faul, i když se hostující hráč diví. Domácí mohli poslat do šestnáctky další centr, ovšem předvedli jen nepřesnou kombinaci na levé straně.
     
    84
    Brighton předvedl dlouhý nákop, jenž byl nepřesný a zamířil za postranní lajnu. Hostující mužstvo alespoň je na útočné polovině, kde na soupeře nalezlo.
    82. Adam Webster (BRN)
     
    82
    Také Kiko Casilla si připisuje první zákrok zápasu! Adam Webster získal míč ve středovém kruhu a postupoval až za šestnáctku, odkud mířil do pravého spodního rohu branky, ovšem domácí brankář byl na tuto variantu připraven a zasáhl.
     
    81
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Neal Maupay, přichází Davy Pröpper.
     
    80
    K rohovému praporku přispěchal Jack Harrison, který dostal také šanci na reparát. Ani jeden pas před branku mu nevyšel. Leeds United získává optickou převahu a je v tlaku.
     
    79
    Tyler Roberts naznačil přihrávku a ještě udělal kličku do strany, následně ale odcentroval. Avšak také on našel jen soupeře v modrém. Akce Leedsu pokračovala a domácí budou rozehrávat další roh.
     
    77
    Na druhé straně si do vápna naběhl Jack Harrison, kterému se přihrávka pod sebe nevydařila, avšak vybojoval rohový kop. Ani po něm Leeds branku soupeře neohrozil.
     
    76
    Brighton vybojoval další rohový kop, který rozehrál Pascal Groß. Jeho pas letěl do zadní části pokutového území, odkud byl odvrácen. Hostující celek pak chvíli pokračoval v kombinaci, avšak na další centr si počíhal brankář Kiko Casilla.
     
    75
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Raphinha, přichází Ian Poveda.
     
    75
    Patnáct minut plus nastavení zbývá Leedsu na to, aby alespoň vyrovnal. Jenomže zatím není vůbec nebezpečný a tlak nepřichází. Stále platí, že se hraje mezi šestnáctkami.

    Michal Luxa

    Branky: 17. Maupay (Mac Alister)

    Karty:   42. Ayling (LDS) – 71. Webster (BRN)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:9.
    Leeds United: Casilla – Dallas, Ayling, Cooper (C), Alioski (67. P. Hernández) – Struijk – Raphinha (75. Poveda), Rodrigo (62. T. Roberts), Klich, Harrison – Bamford.
    Náhradníci: Caprile – Costa, L. Davis, P. Hernández, Jenkins, D. Llorente, Poveda, T. Roberts, Shackleton.

    Brighton & Hove Albion: Sánchez – Webster, Dunk (C), Burn – Veltman, White, Groß, March – Mac Alister (62. Bissouma) – Maupay (81. D. Pröpper), Trossard (73. Tau).
    Náhradníci: Walton – Alzate, Bissouma, Jenks, Khadra, D. Pröpper, Sanders, Tau, Zeqiri.

    Rozhodčí: Friend – Beck, Holmes
    thejrc.org