W. Brémy – Augsburg 2:0 (kon.) | Dortmund – Mohuč 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Bielefeld 0:0 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Hertha 0:0 (kon.) | Wolfsburg – RB Lipsko 2:2 (kon.) | Stuttgart – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
2:2 (0:1)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 16.01.2021, 18:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:45:04)
     
    Dramatický zápas 16. kola německé Bundesligy mezi Stuttgartem a Borusií Mönchengladbach dospěl k zasloužené remíze 2:2. Úvodní dějství přineslo jediný gól, o který se ve 35. minutě postaral z penalty Lars Stindl. Domácí se kýženého vyrovnání dočkali v 58. minutě, kdy po centru Sosy z levé strany skóroval rybičkou Nicolás González. Svěřenci kouče Matarazza se však z vyrovnání dlouho neradovali, protože hned o tři minuty později vrátil Hříbatům vedení Denis Zakaria, jenž zakončil únik přízemní křižnou střelou podél nohy gólmana.

    Vše nasvědčovalo tomu, že si hosté odvezou ze Stuttgartu všechny tři body, ale ve čtvrté nastavené minutě Binsibajní stáhl k zemi Kalajdžiće a rozhodčí po shlédnutí opakovaného záběru na obrazovce nařídil penaltu. Nejlepší střelec Stuttgartu Silas Wamangituka z bílého bodu nezaváhal a upravil konečný stav střetnutí na 2:2.

    Oba celky zůstaly v tabulce na místech, na nichž do utkání vstupovali. Stuttgart je desátý s odstupem bodu na Frankfurt, Borussii Mönchengladbach náleží sedmá pozice.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 12:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:20.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Nejlepší střelec Švábů v sezóně SILAS WAMANHGITUKA si věřil a vystřelil domácímu mužstvu bod! Počínal si podobně jako v první půli protihráč Stindl, když balón umístil do levého horního rohu, gólman se i v tomto případě vydal opačným směrem.
     
    90+5
    Všechno je jinak, Stuttgart bude kopat penaltu! Arbitrovi Brychovi stačily dva záběry na to, aby přehodnotil původní stanovisko a nařídil pokutový kop ve prospěch domácího mužstva.
     
    90+5
    Tak pozor. Felix Brych dostal do sluchátka od videorozhodčího informaci, aby si šel střet mezi Kalajdžičem a Binsibajním prohlédnout zpětně na obrazovku!
     
    90+4
    Saša Kalajdžić chtěl v závěrečných vteřinách penaltu poté, co útočníka zezadu stáhl k zemi Rámí Binsibajní. Hlavní rozhodčí však souboj přešel bez povšimnutí. Akce pokračovala, v jejím finále Coulibaly střílel nad.
     
    90+3
    Nedovolený zákrok Silase Wamangituky zbrzdil snahy Stuttgartu vyrovnat. Rámí Binsibajní s rozehrávkou podle očekávání nespěchal, následně se otočil a z poloviny hřiště nahrál brankáři.
     
    90+2
    Hannes Wolf nechtěl zdržovat, naopak chtěl přidat razítko na vítězství Hříbat. Jeho putování s míčem skončilo na hranici šestnáctky, kde narazil do stromu jménem Waldemar Anton.
     
    90+1
    Dlouhý výkop Yanna Sommera prodloužil Alassane Pléa za sebe na nabíhajícího Lainera. Ten se vydal k rohovému praporku, kde pošetřil cenné vteřinky.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Denis Zakaria, přichází László Bénes.
     
    88
    Nůžky i na druhé straně! Tentokráte v ofenzivním podání, kdy chtěl tímto kouskem vyrovnat Saša Kalajdžić. Kulatý nesmysl zasáhl jen bokem kopačky, Sommer mohl zůstat klidným.
     
    87
    Matthias Ginter zkoušel proti centru Sosy odkopnout balón akrobatickými nůžkami. Míč trestuhodně promáchl, překvapený Coulibaly vůbec nevystřelil.
     
    86
    Hlavní rozhodčí Felix Brych se nechtěně postavil do cesty Wamangitukovi, čímž Stuttgart připravil o balón. Podle nového pravidla však německý rozhodčí přerušil hru a balón domácím vrátil.
     
    85
    Odhodlanost z domácích fotbalistů doslova srší. Wataru Endo se kličkami zbavil hned tří protihráčů, načež nepřesně nahrál Didavimu, pas zastavil Neuhaus.
     
    84
    Daniel Didavi je na hřišti sotva dvě minuty a už se mohl zapsat mezi střelce! Po centru Klementa od rohového praporku soupeře nepohlídal Lainer, jenže záložník hlavičkoval na střed, míč přilepil v rukavicích Sommer.
     
    83
    Do otevřené obrany vletěl Hannes Wolf. Střídající útočník využil většího množství sil oproti obráncům, avšak pojistku na vítězství nedal, střelu k levé tyči Kobel úspěšně vyrazil.

    Milan Huppert

    Branky: 58. N. González (Sosa), 90+6. Wamangituka (pen.) – 35. Stindl (pen.), 61. Zakaria (Stindl)

    Karty:   81. Wamangituka (STU) – 37. Zakaria (MNC), 45. Stindl (MNC), 74. J. Hofmann (MNC)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 12:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:20.
    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel (82. Didavi), Anton, Kempf – Wamangituka, Mangala, Endo, G. Castro (C) (74. Klement), Sosa – Klimowicz (57. Kalajdžić), N. González (82. Coulibaly).
    Náhradníci: Bredlow – Coulibaly, Didavi, Förster, Kalajdžić, Karazor, Klement, Massimo, Mavropanos.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Kramer (71. Herrmann), Neuhaus – Zakaria (89. Bénes), Stindl (C) (72. H. Wolf), J. Hofmann – Embolo (61. Pléa).
    Náhradníci: Sippel – Beyer, Bénes, Herrmann, Jantschke, Pléa, Traoré, H. Wolf, Wendt.

    Rozhodčí: Felix Brych – Stefan Lupp, Christian Dietz
    thejrc.org