Tampa – Chicago 5:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 5:3 (kon.) | Buffalo – Washington 1:2 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 8:0 (kon.) | New Jersey – Boston 2:1 (po pr.)
Arizona – San Jose 5:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Toronto Maple Leafs
Sobota 16.01.2021, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    47:07 John TAVARES - 5:3
     
    47:07
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto využívá přesilovku a dostává se zpět do hry. Domácí útočníci rybičkou jen posunuli k JOHNU TAVARESOVI na modré čáře, který si povyjel do lepší pozice a následně zápěstím přesně vypálil ke vzdálenější tyči. Matt Murray tuto střelu lapačkou promáchl. 5:3. Bez asistence.
    46:15 Derek STEPAN - 5:2
     
    46:15
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nedůrazná práce hostů za bránou přinesla další trest. DEREK STEPAN zpoza brány oslovil Bathersona, který se sice ještě neprosadil, ale odražená střela se okolo ležícího Tkachuka dostala ke Stepanovi, jenž už neměl problém s doklepnutím puku do sítě. 5:2. Asistence: Brady Tkachuk a Drake Batherson.
    35:03 Chris TIERNEY - 4:2
     
    35:03
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Přesilovka se ale konat nebude! Ottawa totiž přidává další branku a už vede o dva góly! Brady Tkachuk znovu propasíroval přihrávku od mantinelu do lepší pozice. Pokus Nikity Zajceva sice nedoputoval až k bráně, ale před brankovištěm si počínal nejlépe CHRIS TIERNEY. Centr třetí lajny domácích z otočky zametl kotouč do sítě. 4:2. Asistence: Nikita Zajcev a Brady Tkachuk.
    32:32 Austin WATSON - 3:2
     
    32:32
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators během pár desítek sekund překlápějí utkání na svou stranu! Nick Paul našel Coburna, jenž ještě šikovně uvolnil pod sebou najíždějícího AUSTINA WATSONA. Forvard domácích s číslem 16 na dresu poté krásně vymetl pavučinku Andersenovy brány. 3:2. Asistence: Braydon Coburn a Nick Paul.
    30:28 Brady TKACHUK - 2:2
     
    30:28
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa smazává manko a stav utkání je tedy vyrovnaný! Josh Norris posunul po mantinelu až k Zajcevovi, jehož nahození sklepl do sítě BRADY TKACHUK. Útočník Senators tak napravil své předchozí zaváhání. 2:2. Asistence: Nikita Zajcev a Josh Norris.
    29:15 Alexander KERFOOT - 1:2
     
    29:15
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Podruhé v utkání se dostávají hosté do vedení! Justin Holl našel lépe postaveného ALEXANDERA KERFOOTA, který z mezikruží naprosto přesně vypálil do horního růžku. Dobrou práci před brankovištěm odvedl i Zach Hyman, takže Matt Murray toho moc neviděl. 1:2. Asistence: Justin Holl a Ilja Michejev.
    19:16 Thomas CHABOT - 1:1
     
    19:16
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Přesilovku pěti proti třem už Ottawa dokázala využít. Drake Batherson vyčkal na ideální moment k přihrávce na pravý kruh, odkud THOMAS CHABOT pohotově zamířil přesně do bližší šibenice. 1:1. Asistence: Drake Batherson a Josh Norris.
    09:59 Zach HYMAN - 0:1
     
    09:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté se z přesilové hry ujímají vedení. John Tavares dostal mezi kruhy dostatek prostoru k tomu, aby mohl vypálit. Jeho ránu vyrazil Murray nad sebe, ale dorážející ZACH HYMAN puk sklepl ze vzduchu. Gól padl z hranice horní tyče, takže branku musel přezkoumat videorozhodčí. 0:1. Asistence: John Tavares a William Nylander.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 20. Chabot (Batherson, Norris), 31. B. Tkachuk (N. Zajcev, Norris), 33. Watson (Coburn, N. Paul), 36. Tierney (N. Zajcev, B. Tkachuk), 47. Stepan (B. Tkachuk, Batherson) – 10. Hyman (Tavares, W. Nylander), 30. Kerfoot (Holl, I. Michejev), 48. Tavares


    Ottawa Senators: M. Murray (M. Högberg) – Gudbranson (A), Chabot (A), N. Zajcev, Wolanin, Brown, Coburn – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – Dadonov, Stepan, Stützle – Co. Brown, Tierney, N. Paul – Watson, Anisimov, Paquette.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner (A), Matthews, J. Thornton – W. Nylander, Tavares (C), Vesey – Hyman, Kerfoot, I. Michejev – Simmonds, Spezza, Barabanov.

    Rozhodčí: Meier, Syvret – Barton, Brisebois
    thejrc.org