Tampa – Chicago 5:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 5:3 (kon.) | Buffalo – Washington 1:2 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 8:0 (kon.) | New Jersey – Boston 2:1 (po pr.)
Arizona – San Jose 5:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
8:0 (0:0, 4:0, 4:0)
St. Louis Blues
Sobota 16.01.2021, 03:10 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (05:52:30)
    Colorado zvládlo nejvyšší výhru s čistým kontem ve své historii, přičemž nikdy předtím nevyužilo šest přesilovek. Stejně tak Blues vůbec poprvé dopustili šest inkasovaných branek při vlastním oslabení.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Philipp Grubauer (COL) – 21 zákroků, 0 OG, 100% úspěšnost, odchytal 58:06
    Jordan Binnington (STL) – 20 zákroků, 4 OG, 83,3% úspěšnost, odchytal 40:00
    Ville Husso (STL) – 7 zákroků, 4 OG, 63,6% úspěšnost, 17:38

    Česká a slovenská stopa

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    8:0. Takový je výsledek dnešního zápasu. Jinými slovy jsme sledovali zcela jiný duel, než jaký oba celky předvedly předevčírem. Colorado mělo od počátku převahu, kterou ale 24 minut nedokázalo přetavit ve vedoucí branku. Kapitán Gabriel Landeskog ovšem odšpuntoval gólovou smršť, která ne a ne zastavit. Kouč Craig Berube dokonce na třetí třetinu poslal do branky debutanta Ville Husseho, ani to ovšem jeho mužstvu nepomohlo k důstojné vizitce. Přesilovky Avalanche byly pro hosty dnes zcela nebránitelné. Colorado využilo šest početních převah, což ho posouvá na dělené čtvrté místo historické tabulky, čtyři přesilovkové góly padly až v závěrečné dvacetiminutovce. Střelecký účet z prostřední části rozšířil ještě Nazem Kadri, Nathan MacKinnon, Joonas Donskoi a také Devon Toews. Ti všichni se zasloužili o vyvedený debakl, na který budou chtít Blues co nejrychleji zapomenout.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Grubauer potvrdil svůj čistý štít posledním zásahem. Utkání je u konce.
     
    59:31
    Nahození Hoffmana zpracoval Thomas, ovšem střela od modré čáry v podání Bortuzza skončila hodně daleko od plánovaného cíle.
     
    59:08
    Zakázané uvolnění přesouvá hru do obranného pásma týmu z Denveru. Blues se snaží alespoň o čestný zásah.
     
    59:00
    Přece jen už Colorado přestalo šlapat na plyn a práci má i Grubauer. Robert Thomas vypálil znovu z levé strany, v lapačce to jen mlasklo.
     
    58:06
    Dnes Blues zkrátka gól asi nedají. Není jim přáno. V dalším úniku se Barbašev rozhodl pro ráznou střelu příklepem, která by snad mohla překvapit brankáře Colorada. Jenže ten stál pevně jako skála a černou pryž vyráží.
     
    57:17
    Hodně kombinovaná formace, kterou vede třeba defenzivní obránce Timmins. A hned jsou z toho problémy. Robert Thomas se zmocnil kotouče u modré čáry a málem připravil Němce Grubauera o čisté konto. Ten ovšem nesouhlasí.
     
    56:39
    Uvidíme, jestli Avs zvládnou využít pátou přesilovku v této periodě. Parayko zahodil puk za plexisklo z obranného pásma.
     
    56:07
    Joonas Donskoi nepropašoval přihrávku přes Scandellu a Parayko se dostal ke střele od pravého mantinelu. Pálí znovu nepřesně.
     
    55:29
    Namlsané jsou i další pětky. Tyson Jost nyní bojuje v rohu hřiště, jako by se hrála úvodní minuta zápasu.
    54:56 Devon TOEWS - 8:0
     
    54:56
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Neskutečná a už šestá využitá přesilovka v utkání, čtvrtá v této třetině. Přestože přednost tentokrát dostala druhá formace, Avs tento fakt vůbec nevadí a góly přidávají dál. Konkrétně jde o DEVONA TOEWSE, který se tak prosazuje v dresu Avalanche vůbec poprvé. Na ránu z voleje mu dobře přihrál Samuel Girard, Colorado patrně útočí na přepis některých historických kanonád. Asistence: Samuel Girard, André Burakovsky.
     
    53:52
    St. Louis je dnes extrémně nedisciplinované. Ryan O'Reilly půjde pykat za hákování.
    52:02 Joonas DONSKOI - 7:0

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 25. Landeskog (MacKinnon), 33. Burakovsky (Grubauer), 35. Landeskog (Rantanen), 38. Rantanen (Makar), 42. Kadri (MacKinnon, Makar), 52. MacKinnon (Makar), 53. Donskoi (D. Toews, Girard), 55. D. Toews (Girard, Burakovsky)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – D. Toews, Makar, Graves, Girard, Cole, Timmins – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Saad, Kadri, Burakovsky – Ničuškin, Compher, Donskoi – Jost, Bellemare, Calvert.
    St. Louis Blues: Binnington (41. Husso) – Krug, Parayko (A), Scandella, Faulk, Dunn, Bortuzzo – B. Schenn (A), R. O'Reilly (C), Perron – Schwartz, Thomas, Hoffman – Sanford, Bozak, Kyrou – Clifford, Barbašev, Sundqvist.

    Rozhodčí: Hanson, Rehman – Rody, Berg
    ocianews.com